Evlilik çekincesi

iki ucu .oklu değnek bir durum
kişinin evliliğe bakışıylada alakalı. ki konu sahibi evlilik meraklısı olmadığını kendisinin de 5 yıl evlenme planı olmadığını söylemiş. sadece karşı tarafın ''evlenmeyi düşünmüyorum'' cümlesi biraz gurur kırmış gibi. tamam 5 yıl sonra evleniriz denmiş olsa bu konu hiç açılmazdı muhtemelen yarın ayrılacak bile olsalar :)
insan duyguları biraz ego üzerine kurulu
ama 5 yıl sonrası için şimdiden gününüzü hiç etmeyin bence. şuan seviyorsanız, mutluysanız anı yaşayın yeterli :)
5 yıl sonra ne siz aynı kalacaksınız ne de sevgiliniz

Böyle korkuyorum diyip evlenmeyen erkekler bir süre sonra bir başkasıyla ani şekilde evlenmiş oluyor, aklın varsa ayrıl..

Merhabalar,
Şu anda evlenmek istemiyorsanız sorun nedir ben onu anlamadım.
Siz 5 yıl sonra da olsa onunla evlenecekmiş gibi düşünüp plan yapıyorsunuz. O daha temkinli yaklaşıyor anladığım kadarıyla. Bence doğru olanı yapıyor. Zamanla sizin de erkek arkadaşınızın da düşünceleri hayata bakışı vs. değişebilir. Beş yıl çok uzun bir süre. İki taraftan herhangi biri ayrılmak isteyebilir. Şu anda ilişkiniz çok güzel gidiyor çok mutlusunuz. Diyelim ki 3 yıl sonra bir sebepten erkek arkadaşınız ayrılmak istedi. Normal olarak üzüleceksiniz. Zamanla unutacak, hayatınıza başka birini alacaksınız.
Bu hikayenin neresi anormal ki. Böyle bir ihtimal hep var. İki ay sonra da var. Beş yıl sonra da var. Evlendikten sonra bile var. Kimseye kelepçe takamayız. Sözleşme imzalayamayız değil mi?
Beş yıl sonra ne olur bilemem dedi diye bugün ayrılsanız üzülmeyecek misiniz? 8 yıldır evliyim ama 5 yıl sonra evli olacağıma ben garanti veremiyorum
Bir de şu "yıllarımı boşuna harcadım." mantığı bana aşırı saçma geliyor. Yıllar boşuna neden harcanmış olsun ki. Sevdiğinizle paylaşmış oluyorsunuz hayatınızın o dönemini.
Ha diyorsanız ki benim dünya görüşüm/yaşam biçimim evlilik öncesi sevdiğim kişiyle mesafeli olmamı gerektiriyor, evlenmeden hayatı tam anlamıyla paylaşmam mümkün değil. O zaman evlenmek istemeniz anlarım. Ama şu an istemiyorum dediniz ki bence de çok gençsiniz hiç gerek yok bu yaşta evlenmenize.

Bu işin yüzdesi olmaz ki 6 ayda 3 ayda evlenmek sağlıklı değildir böyle arkasından atlı kovalıyormuş gibi evlenen kim varsa mutlaka sorun yaşar kavgalar sıkıntılar birbirini izler..
evlenmek istemiyorum diyen adam sağlıklı bir gerekçe sunacak öyle ezbere evlenmem ben yeaa diyen adam zaten gevşek güven vermeyen adamdır. oturulur konuşulur bunlar ama ya evlenelim ya da ben başka herif bakacağım demek sevgi aşk değildir seviyorsun o erkeği oturursun konuşursun varsa endişelerini giderme yoluna gidersin evleniyor musun yok haa ok ben gideyim başka erkeğe diyen kadının derdi evlenmektir sevgi değildir.

asıl yanlış olan genç kızlara sürekli evlilik odaklı tavsiyeler vermek tek gayeleri tek yolları evlenmekmiş gibi davranmak.
seven adam ilişkisiyle ilgili plan yaparken neyle yapacak? maddi şartları bilmiyormusunuz? öyle eskidenmiş tek maaşla ev geçindirmek şimdi herşey ateş pahası eh kızlarımız da istiyor da istiyor malum ne de olsa genç kız hiçbir şeyden geri kalmamalı.. erkeğin öyle hemen plan yapmasını beklemesin kimse.
sonra gerçekten endişeleri korkuları olabilir bunu niye es geçiyoruz ki? neden erkek hiçbir şeyden endişe etmez gibi bir önyargı var?
öyle gözü kara aman ben seviyorum diye evlenen erkekler çok mu sağlıklı evlilik yürütüyor?
elbette her aile çocuğunun evlenmesini yuva kurmasını ister ama şartları es geçmeyin.

Seninle evlenmek istemiyorum diyor bence ha şimdi ha 5 sene sonra o insan hayatında olmasını istiyorsan öyle dengesiz konuşmazsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…