Evlilik çekincesi

kimse 25 yaşında küt diye evlen demiyor ki. çocuğun öyle bir düşüncesi yokmuş. şu anı yaşayalım daha genciz hayatımdaki her şey seninle güzel zaten 5 sene sonrasındaki yolumuza yavaş yavaş karar veririz demiyor ki istemiyorum diyor. ki hepimiz az çok böyle ilişkilere rastlamışsızdır. ve evet çok çok büyük kısmında adam pat diye bulduğu biriyle 2 ayda korkusunu aşıp evleniyor

Ben de diyorum ki herkes her ilişkisini evliliğe taşımayacak. Belki konu sahibi ayrılmak isteyecek. Beş senede başka pek çok şey yaşanabilir.
Öyle olsaydı kimse kimseyle flört etmesin 30da ilk sevgilimizle evlenelim.
Kadın seviyorum ben de evlenmek istemiyorum diyor. E tamam yaşanacak güzel bir ilişki olacak belki neden ıskalasın beş sene sonrası için. Ben gençlikte bu kadar evlilik de evlilik kafasını anlamıyorum .

Bu evlilik kafasını anlamıyorum hemen ilk bulduğuyla iki günde nikah masasına oturulmalı bazılarına kalsa sonra gelsin sorunlar kavgalar buhranlar..
erkekler bizim gibi değil hemen evlilik rüyaları görmüyorlar..
yani evlilik ne yaa takılıyoruz böyle iyi diyen gevşek bi tip olsa bi düşün derdim ama planlı programlı biri gibi geldi tam hazır olmadan evlenmek istemiyor hele bir de çevreden kötü örnekler varsa elbette düşünüp taşınmak isteyecek ne var bunda?

evlilikle sevgi doğru orantılı değil öyle olsa bu kadar sorunlu evlilikler erkeklerin çıkardığı sıkıntıları zulümleri görmezdik aa bak evlendi demek ki seviyor diyemeyiz bu kadar dert tasa niye o zaman?

evlenmeye bu kadar odaklanırken adamı tanıyamıyor kadınlar çünkü kafada hep evlenme var..
evlenmezse kusurlu sorunlu olarak görüyorlar kendilerini..
sonra aaa evlenmeden önce hiç böyle bilmezdim derler

her birliktelik evlilikle sonuçlanacak diye kural da yok biraz anı yaşayın biraz hayatı tanıyın insan tanıyın.
ilk sevgiliyle iki günde evlenince başınız göğe ermiyor.
bu ne evlilik takıntısı?

şimdi bugün ekonomiyi biliyorsunuz..
bir erkeğin evlenmesi için en az 150-200 bin lirası olması lazım kız tarafı malum isteyecek de isteyecek fırın isteyecek altın isteyecek kızım bir kere evlenecek diye hiçbir şeyden geri kalmasın diyecekler.
var mı kenarda o kadarı?
hadi sağdan soldan aileden buldun buluşturdun bir evin geçimi zor. peynir zeytin bile ateş pahası. yarın çocuk. onun masrafı?
demek istediğim öyle hemen evlilik düşünecek hal kalmadı kimsede.. o eskidenmiş evlilik diye yanıp tutuşan erkekler.
muhtemelen sevgilin bunları düşünüyor.

sonra manevi olarak bir evliliğe hazır mı?
bir evde yaşamak hayatı paylaşmak sorumluluk almak bunlar kolay şeyler mi?

kadınlarımız da her ne kadar çağ değişse de ilk sıkıntıda beni bağlamaz evi erkek geçindirir diye geçip oturuyor bir kenara. işlerine öyle geliyor. işine gelince feminist işine gelince geleneksel.

5 yıl sonra ne olur ne biter kimse bilemez ancak evlilik diye tutturup anı kaçırınca çok şey kayboluyor bunu biliyorum.

Kimse illa evlenmek zorunda değil,yada kimse bir gün ayrılırım diye ilişkiye başlamıyor.Ben konu sahibinin söylemlerinden karşı tarafın kararsızlığı dan farklı bir şey hissettiğini düşünüyorum.Bence adam evlenmekten değil konu sahibiyle evlenmekten çekiniyor ileriye dönük ya konu sahibine ya da kendine güvenmiyor.Bir yerde yol ayrımına gelineceğini düşünüyor.

Bu yaşta evlenip ne yapacaksın ki.
Evlenmek istemiyorsa kendi bilir ayrıca.
Başkasıyla evlenir yorumları ucusmus yine.
Evlensln yani kendi kaybeder diye düşün.
Zaten senl sevmeyen adam senle evlenmesin.
5 yıl uzun bir zaman.
Belki de sen istemeyeceksin bu işin sonunda .
Böyle korkarak yaşanmaz ki.
Bir gün gider bırakır bırakırsa kendi bilir yani .
Sen kaybeden olmazsın

Şuan için iliskinizde cinsellik dahil hersey var mı?

Ayy 2 ayda evlenip sonrada aldatıyor ama.
Bu kadar çabuk evlilik kararı almak doğru mu?
Yanmış tutuşmuş gibi koşa koşa evlenip 2 sene sonra boşanan bir sürü çift var.
Hatta ben sana bir örnek vereyim.
Üniversiteden arkadaşımın 7-8 senelik ilişkisi vardu sonra ayrıldılar.
Çocuk 3-5 ay içersinde evlilik yaptı sonra ne oldu?
Eşinden ayrılıp 1 sene içerisinde arkadaşımla evlendi.
Uzun ilişkiler yaşayan adamlarun hayatına girmek tehlikeli valla.
Adam o kadına alışıyor erkekler alışkanlıklarından zor vazgeçer.
Benim genç kızlık döneminde de böyle bir olay yaşadım . görüştüğüm kişinin 2 senelik ilişkisi yeni bitmişti.
Ne oldu sonuç adam onla aylar sonra barıştı ben resmen ortada kaldım çok üzülmüştüm.
Bu bana hayat tecrübesi oldu.
Uzun ilişkisi olan bir erkekten uzak dururum.
Yani masallardaki gibi 5 sene ilişki yaşadı 2 ayda evlendl olayı çok da geçerli değil.
Ha şöyle olur onu yapan erkek mantık evliliği yapar iyi bir fırsat olarak gördüğü için karşı tarafı sevgiden yapmaz yani.
Zaten 2 ayda bir erkek bir kadinu sevemez.
Erkeklerin duygularu bizim kadar kolay oluşmuyor.
Ama duygusu varsa da öyle kolay silemiyor.

ben de genç evliliğe karşıyım. fakat niye konu açtı. demek ki bir şey rahatsız etti ki biz kadınlar hislerimizde pek yanılmayız

Adam diyor ki beraberiz, seviyoruz, iyiyiz, hoşuz; ama evlilik falan sıkıntı, maddiyat, aileler falan bir ton baş ağrısı, bütün bu stresin içinde birtakım hasarlar almamız işten değil. Siz de aynı kafada iseniz hani beş yıl sonra evlilik gerçekleşmediyse pişman olmayacaksanız, zamanım çalındı diye düşünmeyecekseniz devam edin, yaşayın gitsin. Ama bu evlilik konusunu dert ettiğinize göre kendinize her ne kadar itiraf edemeseniz de bir miktar beklentiye girmişsiniz. Beş yıl içinde evlilik yoluna girebilirsiniz, ya da ayrılırsınız, ayrıldıktan sonra 3 ay içinde başkası ile evlenebilir ya da evlenmeyebilir, beş yılda her şey olabilir. Siz ne istiyorsunuz onu bi kafanızda netleştirin.

Yazacaklarım sizi üzebilir ama yine de yazıcam. 29 yaşına gelmiş bir erkek eğer gerçekten seviyorsa kaybetmekten korkar bu nedenle evlenmek için elinden geleni yapar çünkü bu yaşa gelmiş biri için kaç yıl önce yada sonra pek farketmiyor. 5 sene sonra ne olacağını net bilmediğini söylemiş. Bence gayet iyi biliyor ne olacağını. Eğer 5 sene içinde sizden daha iyisini bulamaz ise sizinle devam eder bulursa da anında vazgeçer hiç acımaz size..
Aynı şey arkadaşımın başına geldi. 7 yılık ilişkileri vardı. Evlilik zor herkes boşanıyor diyen adam 3 ayda tanıştığı kızla evlendi çocukları oldu arkadaşım halen yanlız.

Ben olsam bende korkarım evlilikten.Evlendikten ne oldu yahu yaşlandım.Sorumluluklar artıyor.İşe koş eve koş çocuğa koş valla inanırmışım kendime nezaman koşacağım bilmiyorumAnı yaşa keyfine bak su akar yolunu bulur kardeşim.Konunu dağıttım kusura bakma ama içimi dökmek istedim

Evlilikden neden korkulur anlamiyorum. Sevdigin insanla hergun ayni evi paylaşmak seven insan için heyecan verici birşeydir. Sevmeyen insan ise haftada 2 goreyim yeter kafasinda. Sonra da aradan uzayinca ben sana soylemişdim derler. Yer yapiyor kendine.

Estağfurullah

iki tarafin da burda kafasinda ben bu adamla/ben bu kadinla evlenirim dusuncesi olmamasi gerekiyor dediginize gore. ama bahsedilen adamin evlilik yonundeki dusuncesinin olmayisi konu sahibini rahatsiz etmis, demekki evlilik beklentisi var ki rahatsiz olmus.

KOnu sahibesi de gelsin hemen evlensin demiyor zaten, ama ne olacak yani 10 yıl geçecek adam hala bu kız arkadaşım mı diyecek

Var valla ben görüştüm bir süre 40 yaşına gelmiş koca adam diyor ki ben sorumluluktan korkuyorum evlenmek asla istemiyorum, bu çocuğun oo adama evrilmeyeceğinin garantisi var mı? Kendisine saygısı olan insan kadın olsun ,erkek olsun böyle diyen birinden uzak durmalı bence, güven vermeyen, emek koyamam korkarsam vınlarım bana güvenme diyen biriyle 1 gün daha geçirmek kendine haksızlık her şeyden önce

Sondaki emojiniz benim ruhun güncel hali

zedelenmis iliskilere tanidik olmus, bla bla bla....gercegi soyleyemeyecek kadar korkak.

Belki bir gün evlenir, ama o sen degilsin, seninle oyle bir plani yok. Kacak dovusuyor aklinca.

He evlilik mecburi mi? Hayattaki kriterlerini bilemem. Ayrica su an mutluyum gittigi yere kadar takilalim diyorsan, senin hayatin, istedigini yapmakta ozgursun. Ama evlenip yuva kuracagin kisi bu degil

Yok korkulmuyor, amaclar arasinda evlilik olmadigi icin oyle "korkuyorum" diye uydurulmus palavra o. Yok kötu evlilikleri gormus bla bla bla. "Seninle Su an keyfim gicir, citirsin, guzel de sevisiyoruz, Bana da asiksin ama gelecek kurmak istemiyorum" demeye birtaraflari yemedigi icin, boyle laf ebeligi yapiyor aklinca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…