- 14 Ağustos 2024
- 2.535
- En iyi cevaplar
- 1
- 5.250
- 73
Yalnız buna iki bakış açısı getirmek istiyorum. Kendisi de üniversite mezunu böyle bir algıya nasıl kapılıyor? Onu geçtim ticaret de her zaman daha çok kazanç olur senin kazancın onunkinin yanında çerez kalacaktir. Buna rağmen nasıl böyle saçma bir düşünceye kapılıyor?Aslında esimin düşüncesi şu yönde gibi, ben esnafim sen atanıp memur olursan aramızda dengesizlik olur artık beni beğenip istemezsin küçük görürsün, böyle düşündüğünü düşünüyorum açıkça söylemedi ama bana öyle geliyor
Kisiler evlendikten sonra ailelerin böyle karışmasına sinir oluyorum. Okumuş etmişsin zaten. Gerisi seni ilgilendiren bir şey. Evlenmişsin eşin var. Ailenin yorum yapması gereksiz.Evet ama eğer atanma sürecine girersem ciddi bir çalışma sarf etmem gerekir eşim de destek olmazsa evliligimiz cok yıpranır belki de bitme noktasına gelir, atanmak buna değer mi bilmiyorum o kadar kafam karışık ki, ailem atanmadigim taktirde ilerde çok pişman olacağımı söylüyor galiba haklılar da
Eşimin 4 kız kardeşi var 2 si de atanmış öğretmen diğer 2 si de güzel yerlerde okuyor yani aslında ailesi de bu şekilde ama onlara karşı da sürekli kendini küçük hissettiğini hissediyorum atanan kardeşlerine sürekli sizin hayatınız çok iyi tabii az çalışmaya çok para geliyor vs. Diyor kendisi de çok denemiş kpss ama olmamış ondan içinde kalmış sanırım atananları çok üstte görüyorYalnız buna iki bakış açısı getirmek istiyorum. Kendisi de üniversite mezunu böyle bir algıya nasıl kapılıyor? Onu geçtim ticaret de her zaman daha çok kazanç olur senin kazancın onunkinin yanında çerez kalacaktir. Buna rağmen nasıl böyle saçma bir düşünceye kapılıyor?
İkinci bakış açım ; Kişi, eşini tanır. Bu şekilde ona davranacağınızı öngördüğü için istemeyebilir.
Şahsi fikrim; Ben olsam çalışır atanmaya bakardım. Eşim de ona göre kendini ayarlardı. Ama siz de ona yakın yerlere atanmaya bakın. Öbür türlü çetrefilli olur.
Az çalışmaya çok para mı geliyormuş? Kardeşleri hangi kurumda memur bilmiyorum ama memurlar çok para kazanmazlar. Karı koca çalışmadan günümüz şartlarında ev bile alamazlar.Eşimin 4 kız kardeşi var 2 si de atanmış öğretmen diğer 2 si de güzel yerlerde okuyor yani aslında ailesi de bu şekilde ama onlara karşı da sürekli kendini küçük hissettiğini hissediyorum atanan kardeşlerine sürekli sizin hayatınız çok iyi tabii az çalışmaya çok para geliyor vs. Diyor kendisi de çok denemiş kpss ama olmamış ondan içinde kalmış sanırım atananları çok üstte görüyor
Kusura bakma da eşin garip. Türkiye,geçim ülkesi olmuş. Herkesin rızk kapısı ayrıdır. Eşin atanamamis bir işçi de olabilirdi. Ama esnaf olmuş. Ticarette ki para hiçbir meslek de yok. Her şey para değil elbette. Okumuş atanmak istemesi normal. Ama olmuyorsa eziklik duygusu yaşamasını gerektirecek bir durum da yok.Eşimin 4 kız kardeşi var 2 si de atanmış öğretmen diğer 2 si de güzel yerlerde okuyor yani aslında ailesi de bu şekilde ama onlara karşı da sürekli kendini küçük hissettiğini hissediyorum atanan kardeşlerine sürekli sizin hayatınız çok iyi tabii az çalışmaya çok para geliyor vs. Diyor kendisi de çok denemiş kpss ama olmamış ondan içinde kalmış sanırım atananları çok üstte görüyor
İşte eşinin anlamak istemediği nokta bu. Bir memur hadi ben bir ev alayım,arsa alayım diyemez. Ama ticaret yapan kişi bunu çok rahat yapıyor. Çünkü günlük kazanları memurlarin aylık maaşı kadar. Kocasının nasıl bir kafası var anlamadım.Az çalışmaya çok para mı geliyormuş? Kardeşleri hangi kurumda memur bilmiyorum ama memurlar çok para kazanmazlar. Karı koca çalışmadan günümüz şartlarında ev bile alamazlar.
Yanlış hatta arkadaşlar acıklamış ilk 1.5 yıl akademi,eger akademide basarılı olursa atanacak oda sözleşmeli 3 yıl 3+1 yıl şeklindeymiş konu sahibinin atandıktan 4 yıl sonra eş durumu isteyebilir ki akademi sureside olacak oda her ilde yok konu sahibinin bulunduğu ilde de yok , ortalama 5.5 yıl hatta 6 yıl ayrı kalacaklar.Emin misiniz bu bilgiden? Ben öğretmenler sözleşmeli olarak atanıyor ve kadroya geçtikten sonra eş durumu tayini isteyebiliyor diye biliyorum. Bunu iyice araştırın bence.
Heralde benim eşim esnaflıgi da beceremiyorEşinizin yaklaşık aylık gelırı ne kadar?
Esnaf olup memurluga özenen adam ilk defa görüyorum.
Bızım burada Esnaf çocukları eslerı asırı havalı.
Bız öğretmenlere yazık dıye bakıyorlar
Fırıncı marketcı pazarcı kırtasıyecı hepsı havalı.Heralde benim eşim esnaflıgi da beceremiyorçünkü dediğiniz gibi kuzenleri de esnaf ve aşırı lüks yaşıyorlar benim eşim galerici olmasına rağmen çok bir kazancı yok yani durumumuz kötü değil ama aşırı lüks bir hayatta yaşamıyoruz
Nasip işi mi yetenek işi mi bilemiyorum ki bizim hiç öyle bir kazancımız yok, eskiden bütün kuzenler ortakmis eşimin babası felan o zaman çok kazanmışlar apartman dikmişler felan sonra eşim atanamayinca babası da ortaklıkları bozup eşime yepyeni bir dükkan açmış kocaman güzelim bir dükkan iki katlı felan o günden sonra işler bozulmaya başlamış, heralde eşim bu işi kıvıramadıBurada
Fırıncı marketcı pazarcı kırtasıyecı hepsı havalı.
Hele bır fırıncı var asırı kazanıyor.
Adam bı yılda kaç tane ev aldı.
Nerde yaşıyorsunuz? Fi tarihinde öyleydi evetOnun için ilk başta yüksek puan almaya çalışacağım ki istediğim şehri seçme şansım olabilsin, kolay bir şey değil ama imkansız da değil, bir de esnaf eşleri için bir hak var 1 yıl sonra esnaf eşin yanına direk geçiş yapabiliyorsun
O işe ben de hayret ediyorum. Fazlaca mantık gütmüş olacağım ama hayatta her işin bir sırası olduğunu, üniversite mezunu insanın öncelikle işini eline alması gerektiğini düşünüyorum. Ha bu sıralamaya uymadıysan yaşadığın sıkıntıları da sırtlamak zorundasın. Çoluk çocukla eylülde doğuya gidip sonra şubatta vayy aile birliğimiz yok diye bağırmak çözüm getirmez. Giderken biliyordun hemen dönemeyeceğini.Okul öncesi bransı bır ara çok atanan bölumdu.
Ben kadınların unıvesıte okuyup atanmak ıcın uğraşmadan hemen evlenmesını sonra evlenip çocuk yaptıktan sonra yana yakıla iş arama derdine gırmesını enteresan buluyorum.
Bir ara sebıl gibi atanan bölumdu.
Sımdı sınav değişti işler zorlastı şuan iğneyle kuyu kazmak gibi...
Hatta lıseden sonra evlenen bir ton öğrencım var hepsı evlendı sımdı de iş arıyorlar yana yakıla.
Çoğu da seviyesini altında ise başvurdu zamanındakı fırsatları degerlendirmedıler.
Üzücü yani.
mesai bitince çıkıp gidiyorsunuz kafanız rahat, esnafın yeri geliyor tatili bayramı olmuyor demek istemişAz çalışmaya çok para mı geliyormuş? Kardeşleri hangi kurumda memur bilmiyorum ama memurlar çok para kazanmazlar. Karı koca çalışmadan günümüz şartlarında ev bile alamazlar.
Kızların çoğuna lıse bitince bır evlılık merakı geliyor.mesai bitince çıkıp gidiyorsunuz kafanız rahat, esnafın yeri geliyor tatili bayramı olmuyor demek istemiş
İşte heveslerini her şeyin önüne koyduğunda sonrasında sıkıntılar yaşıyorsun doğal olarak. Konu sahibi için atanmak ve hemen eş yanına gelebilmek çok zor. Evliliğini de önemsiyor belli ki, eşinin atanmasında rızası yok. O zaman ben olsam böyle devam ederim. Ailesi de evlendirirken göbek atmıştır şimdi akıl veriyor. Baştan söylesenize…Kızların çoğuna lıse bitince bır evlılık merakı geliyor.
Ya da üniversite.
Atanması zor bölümu hadı geçeyim ama bakıyorsun altmısla atanacak bölümler vardı ama atanmadan hepsi ilk sıraya evlılıgı koydu.
Sonra çocukla atanma derdine düşüyorlar.
Kı kolay zamanı kacırmamak lazım.
Şuan atanmak iğne ile kuyu kazmaktan zor.
Elimden geleni yaparım, ileriki yaşlarda daha pişman olursunuz. Eşinizde kabul etmek zorunda kalacaktır. Malesef garanti maaş daha tatlı gelirKızlar selamm...
Uzun süredir aklımda olan bir şeyi yapmaya karar vermeye başladım, sizin de görüşlerinize ihtiyacım var,
Üniversite mezunuyum eşim de öyle, ama atanamadigi için eşim esnaflık yapmaya başlamış 1,5 yıl önce evlendik, evlenmeden önce bende bir kere kpss denedim ama çok ümidim olmadığı için fazla çalışmamıştim, eşim de pek istekli değildi atanmam konusunda.
Şuan 3 aylık bir kızım var çocuk olmadan önce özel okullarda çalıştım ama çok zor gerçekten çöl yıpratıcı oluyor. Şimdi hala teklifler geliyor ama küçük çocukla nasil yaparım bilmiyorum.
Ailem tekrar kpss ye çalışıp atanmam konusunda çok ısrarcı hatta annem ben bütün gün bebeğe bakarım sen yeterki ders çalış ve atan diyor. Aslında hiç düşünmezken artık aklıma yatmaya başladı, okulöncesi mezunuyum yarim gün çalışacağım hemde kızıma daha güzel bir hayat sunabilecegim ama atanırsam yada bu sürece girersem evliliğim zarar görebilir çünkü dediğim gibi eşim bu konuya pek sıcak bakmıyor. Ama yaşam sartlarimizin daha güzel olması için atanmak çok mantıklı geliyor.
Siz olsanız ne yapardınız?
Ama hocam gerçek bu. Çünkü ciddi kazançlar elde ediyorlar. Eşim,esnaflarla iç içe. Çok ciddi rakamlar dönüyor. Helal para. Daha ne olsun ya huu.Eşinizin yaklaşık aylık gelırı ne kadar?
Esnaf olup memurluga özenen adam ilk defa görüyorum.
Bızım burada Esnaf çocukları eslerı asırı havalı.
Bız öğretmenlere yazık dıye bakıyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?