Evlilik, çocuk, atanmak....

Anneniz destekse denemelisiniz. Hayatta hiçbir şeyin garantisi yok, evliliğin de.,edin de...Bence asılın. Ama her yönlü düşünün. Atanirsaniz nolur kaç sene farklı şehirlerde yaşarsınız öğrenin. Ama nolursa olsun böyle bir sansiniz varsa değerlendirin derim. Üç sene bile olsa bir şekilde geçer o üç sene

inanın ben ne öğretmenim
hatta ne de memurum
ne de hayatımda devletle bir işim oldu, sadece genel kültür olarak biliyorum

benim bildiğim normalde eş durumu "mazerete dayalı tayin" diye geçiyor
ve sözleşmeli öğretmenlerde 3. yıldan sonra eş durumu oluyor (bildiğim buydu ama yazarken bakmadım kanuna o yüzden %100 bildiğimi idda etmeden yazdım zaten)

siz sorunca kanuna baktım ama sizin durum da mazaret de yok sizinki direkt şu son kısım oluyor herhalde:

Şöyle ki; Kadrolu öğretmenlerde mazerete dayalı tayin hakkı 1 yılın, il içi ve iller arası tayin hakkı 3 yılın sonunda olurken, sözleşmeli öğretmenlerde mazerete dayalı tayin hakkı 3.yılın, il içi ve iller arası tayin hakkı ise 4. yılın sonunda yapılabilmektedir.

Çok teşekkür ederim

Sırf o kötü hissetmesin diye mesleginizden mi vazgececeksiniz.bende öğretmenim okulda eşlerini bırakıp lohusa haliyle gelen bı sürü kadın gördüm.bence ne eşiniz ne başkası için hayalinizi ertelemeyin.uc sene beklesin nolacak

Böyle bir adamsa zaten kesin atanın. Ezik

Dediklerin aslında doğru ama haklı olunmayan durum işlerin bu raddeye getirildikten sonra düşünülmesi.eee adam da der ki madem evlendin, çoluğa çocuğa karışmaya karar verdin bu tarz şeyleri daha önceden düşünecektin.şimdi ben evli olsam, küçük çocuğum olsa eşim iş değiştireceğim, onu bunu yapacağım dese, belirsizlik yaratsa ben de eee evlenmeden önce düşünemedin mi derim.kaç sene ayrı kalacağımız belli değil, en güzel çağlarımı bu şekilde geçirmek zorunda mıyım derim.bari çocuk olmadan düşünseydin derim.yine kendi hayatın kendi kararın ama tepki verilmesini de haksız bulmuyorum.

Aynı şey değil. Bebekle zaten akşama kadar insan ev işi yemek yapamıyor doğru düzgün. Annesi bebeğe bak8p konu sahibi ders çalışsa aynı şey olur yine en fazla. İş değişikliği değilki, maaşı yok konu sahibinin zaten. Bu hikayede en stabil hayatı olan adam olacak. Evlenirken de üniversite mezunu çalısma geçmişi biri ile evlendi sonuçta. Ha adam eziktir sorun çıkartır o ayrı. Bu durumda da böyle biri herşeye sorun çıkartırki zaten. Beni. Arkadaşım malesef aranmadan evlendi sonra çocuk vs derken ev hanımı oldu. Bu kötü diye demiyorum ama insanın seçenekleri olmalı. Kocası öküz gibi davranıyor şuan arkadaşıma. Çünkü biliyor gidecek yeri yok, sindirdi. Ezik bir korkak bir kadın oldu çıktı. Tercihi buydu ama sonuçları bence acı oldu. Bakıs açınıza katılmıyorum.

Okul öncesi bransı bır ara çok atanan bölumdu.
Ben kadınların unıvesıte okuyup atanmak ıcın uğraşmadan hemen evlenmesını sonra evlenip çocuk yaptıktan sonra yana yakıla iş arama derdine gırmesını enteresan buluyorum.
Bir ara sebıl gibi atanan bölumdu.
Sımdı sınav değişti işler zorlastı şuan iğneyle kuyu kazmak gibi...
Hatta lıseden sonra evlenen bir ton öğrencım var hepsı evlendı sımdı de iş arıyorlar yana yakıla.
Çoğu da seviyesini altında ise başvurdu zamanındakı fırsatları degerlendirmedıler.
Üzücü yani.

Yazınız için iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim evet kararımı verdim deneyeceğim dediğiniz gibi akademi dönemi de bir şekilde atlatılır

Yok eşim gerçekten çok yardımcı oluyor ev işlerinde vs. Evlendigimiz günden beri o konu da hakkını yiyemem ama tabii ki de ekonomik özgürlüğün insanin elinde olması apayrı bir şey, daha önce özel okulda çalıştığım için biliyorum yani.

Gerçekten çok üzücü olmuş, eşim çalışmam konusunda sorun çıkartmıyor zaten evlendigimiz de de çalışıyordum ama atanma konusuna sıcak bakmıyor gibi, net bir şekilde hiç konuşmadık, kendisi senelerce denemiş ve olmamış sonra pes etmiş bundan kaynaklı içinde bir ukte kalmış olabilir bilmiyorum

Ben araştırdım ama yanlış mı bilmiyorum esnaf eşlerinde 1 yıl sonra eşin vergi levhası olduğu şehre Ataman yapılıyormuş esnaflara has bir durummus bu
Sınav sistemi değişti. AGS geldi. Artık atanmıyor önce akademide eğitim alıyor sonra atanıyorsunuz.

Yazınız için iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim evet kararımı verdim deneyeceğim dediğiniz gibi akademi dönemi de bir şekilde atlatılır
Kimsenin sizi manipüle etmesine, vazgeçirmesine izin vermeyin. Bunun için size köstek oluyorsa eşiniz o da bencilin önde gidenidir ki bu da sizi daha çok hırslandırsın. Kendinizin olduğu kadar çocuğunuzun da geleceğini garanti edeceksiniz bir kadın olarak. Koca bir ömür paylaşmaya söz verdiği kadını 1 yıl idare etmek zor olmamalı. Neticede evlenirken iyi günde zor günde diye söz veriliyor. Siz onun huzuru bozulmasın, evliliğim zarar görmesin diye ince düşünüyorsunuz lakin bunun da bir sınırı var önce siz ve bebeğiniz gelmeli. Hiçbir sağlıklı evlilikte bir eşin sınava hazırlanması sorun olmaz, olmamalı. Çevremde en az 5 arkadaşım bu şekilde kazandı sınavı, eşleri tam destekti. Eşiniz sorun çıkarıyorsa verdiğiniz kararı değil, muhatabınız olan adamı sorgulayın. Destek olacağı yerde üzmesin sizi. Biz arkanızdayız inşallah kazandım mesajınızı da görürüz burada. Sağlıkla, mutlulukla kalın

Ne güzel kalbiniz var sizin cook tesekkur ederim

öyle saçma şey mi olur? Tabi ki yok böyle bir şey..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…