EVLİLİK ÇOCUK BU MUYDU

Benim annemde şöle derdi " Yaparsın bana öğrenirsin kendine" ne çok söylerdi haklılık yüzdesi 99.9

Demek kadin calisinca aile olunmuyormus.. Kafalara gel kafalara . Kadin kadinin kurdu yer bitirir mazallah. Herkes kendi ailesine baksin once kendi eksiklerini tamamlasin. Aileyi aile yapan huzur sevgi ve emektir. Insanlari siniflandirmayin yargilamayin kendi isinize bakin haddinizi asmayin.

Malesef evde su istemeden yetistirdigimiz kızlarımız bir evin sorumluluğunu alamiyorlar.

Herşey onlara yük oldu sofra kurmak, çocuk dogurmak hatta bir bardak su getirmek...
Ogullarimizi da oyle yetistiriyoruz, bebeginin altini degistirmekten gocunan kocalar oluyolar ileride. Onlara laf ediyor musunuz mesela?

çizgi film çok sıkışırsam mecbur ancak ama şarkıyı frklı bir yere koyuyorum ben,müzik ve ritm duygusu vs.ayrıca müzikle zaptedebiliyorum

Amacim size akıl vermek değil kesinlikle yalnız şunu söylemek istiyorum.

Benim 4 yaşında bir oğlum var. Hiperaktif bir çocuk. Evde temizlik yaparken mutlaka bişeyler kurcalar dağıtır. Çareyi nasıl buldum söyleyim. Ev supuruyorum mesela ona da bir bez veriyorum hadi oğlum sende tozları al yada vileda veriyorum sen de sil. Yani onu aslında oyun gibi yaptığım işin içine çekiyorum. Cekil surdan be bi ev supurtmedin diyip kızmiyorum.

Eğer anne meşgul olduğu birşeye çocuğu da dahil ederse daha kolay ve yıpranma payı en az seviyeye iniyor.

Oglunuz 20 aylikmis yani 2 yaş sendromu en iyi ben bilirim çok çektim. Zor geçen bir süreç ama sabırlı olmak lazım onu anlamak lazım. Konuşun sizi mutlaka anlayacaktir. Kizmadan bagirmadan halletmeye çalışın
Geçiyor bu donemlerde merak etmeyin.

çocugunuzla farklı aktiviteler deneyebilirsiniz..
sürekli pc veya tv açık olmamalı..
çocugu bırakcagınız yarım günlüğüne de olsa kimse yok mu?

Ogullarimizi da oyle yetistiriyoruz, bebeginin altini degistirmekten gocunan kocalar oluyolar ileride. Onlara laf ediyor musunuz mesela?

Ben bu sebepten bi komsumla tartışma yaşadım. Temizlik yaparken oğluma da veririm bir bez siler sağı solu. Yada oyuncaklarini dağıtır kendi toplayana kadar asla ellemem ister misafir gelsin gelmesin

Iste bu sebepten komşu bana sert yaptı. Erkekmis o çocuk böyle çocuk yetistirilmezmis.

Senin gibi yetistirdiysem dimi dedim evde yemek olmayınca boguren bi cocuk yetistiremicegim için Üzgünüm dedim.
Şuan benimle küs
Ugurlar olsun

Konu bayandan açıldığı için örnek olarak kızı verdim.

Oğlum sen otur kızım sen abine yemek hazırla mantığında değilim.

Demek istediğim sorumsuz yetiştirilen evlatlar. Aman siz yorumlayın ben yaparım düşüncesi. Onların da yorulacagi gün gelince error vermesinler diye.

Biraz da karakter meselesi herkes anac olmayabilir herkes ev isini sevmeyebilir. Kimisi ozgur ruhlu olabilir kimisi de kendini adiyor ailesine. Keske ozgur ruhlar evlenirken ya da cocuk yaparken defalarca dusunse. Bende mesela bir suru cocugum oldugunu sabahtan aksama kadar onlars yemek yaptigimi ogleden sonrada cocuklari alip gune gittigimi hayal edemiyorum. Herkesin hayalleri farkli farkli hayattan beklentileri de.

Ben de oglumu oyle yetistirmeyi dusunuyorum. Yatagini toplasin, oyuncaklarini toplasin, koskoca ingiltere prensi george eger yemegi begenmeyip yere atarsa acikana kadar yeni yemek vermiyolarmis, o yemegi temizlerken yardim ettiriyolarmis.

Bence abartıyorsun biraz bunaldın sanırım o yüzden. Mutlaka çocuğunun sevdiği bişey olmalı. Benim kız suyla oynamayı çok sever bugün onun plastik küvetli doldurdum içine de köpük yaptım oyuncakları attım tam bir saat içinde oynadı şimdide uyutucam. bidr mükemmel olmak zorunda değilsin ki yorulduysan bulaşık kalsın akşama. Kitap okuyun beraber bir sürü montessori etkinliği var onları yapabilirsiniz. Çizgi film falan sadece çok zorda kaldığında aç çocukların hiperaktif olma sebeplerinden bir tv pc. Akşam babası gelince çıkın parkta koşsun oynasın yada kahve mi istiyorsun git kahveni al çocuğunu oyun parkına sok o oynasın sen kahveni iç.

Biraz salmayı denesen? Yani hem üç çeşit yemeğim olsun mutfağım evim pırıl pırıl olsun bir tane bulaşığım ortada kalmasın diye mi uğraşıyorsun acaba? Eğer böyle yapıyorsan şunu söyleyebilirim çocuğunu ve seni mutlu edecek şey pırıl pırıl evin olması değil birlikte kaliteli zaman geçirmenizdir. O zaman mükemmel anne olursun. varsın yemekte bir çeşit çorbayla karnınızı doyurun. Ne olacak ki kendini yıpratma. evlilik erkekler için hayali kurulacak bir şey daha çok. Düzenli yemek düzenli temizlik düzenli seks.. Biz kadınlar neyin hayalini kuracaktık pardon sürekli yemek temizlik yapmanın mı? Az beklenti çok mutluluk

Ben anne değilim ama yaptiklarinin yanlis olduğunu düşünüyorum
Cocugunla daha farkli zaman geçirebilirsin
Tv önüne oturtmak ya da sürekli bilgisayar acmak yerine
Esinle iliskin nasildir bilmiyorum ama iliskinizi canli tutmak birbirinize özenli davranmak için ikinizin de uğraması gerekiyor

Kim soyledi ???
Neden inandiniz ? Evlenmeden once hic mi etrafinizde evli isan gormediniz, en basitinden kendi anneni babanizla yasamissinizdir. Bu derece baska gezegenden gelmis gibi nasil tepki veriyorsunuz anlamiyorum.

Cocugun sucu ne ? Madem hazir degildiniz neden cocuk yaptiniz ?
Kocaniz denen adam neresinde peki su anlattiginiz hikayenin ? O ev o mutfak o bebe sizin mi sadece ?
O cocuk anansinin karnindan cikarken mi ogrendi simarik olmayi ?

Hayali evlilik olan bir insani aci gerceklerle husrani derim ben buna. Bir kadini nasil hayattaki tek hayali evlilik olabilir ki ????
Bence kimse size masal anlatmamis siz sadece gercekler yerine masallara inanmayi yeglemissiniz. Eh evlenmekten baska yapacak bir isiniz yoksa belli bir yasa geldiginizde sonuc boyle oluyor ....;

Evlilik iki kisinin birbirine verdigi sozler ve birbirlerine karsi aldigi sorumluluklardir. Sevgi saygi ve paylasima dayanir.

Sizin hem gercek dunya alginizda hem evlilik alginizda hemde evliliginizde bir problem var bence.
Klasik bir yobaz turk erkegiyle evlnip sonrada prenses gibi yasamayi hayal etmekte hata etmissiniz. Evliligi sevmediginizi farketmenize ragmen neden cocuk yaptiniz onuda anlamadim.

ailemle görüşmüyorum, babam arıza da biraz, çocuğa bakar kafama kakar, çocuğun yanında eşimle beni döver, istemiyorum o yüzdne

cocugun yaninda esinle seni mi dover ??????

Siz kac yaslarindasiniz sormasi ayip ??? 17 ve 18 falan mi ?? Yasiniz ne olursa olsun bu adam size nasil el kaldirir evlenip cocuk sahibi olmussunuz bari buna hurmeten sizi adam yerine koyuyor olmasi gerek.

2 kiz cocugum var. bende ilk baslarda bunalimlar gecirdim, sosial cocuk pedagog okudugum halde...kendimi köye atıyordum ilkbaharda ve yazın.... Kimsen yoksa getir bana ben bakayım sen stresini at .. Kresler oluyor yarim gun. Ben buyuk kizimi kursa vermistim 4 yasindayken. Simdi ilk okula baslicak.. Digerinde daha bir senesi var onuda kursa verecem.. Acik daha sabr et bugunce hic bisi kalmiyor.. El beceri oyun lar al.. Birak evin batsin, sonra bir ilham geliyor evini toparliyorsun saten... Oyun hamuru, su boyasi, kalemler, tebeşir,bir saatlina parka cikin.. Tek senin cocugun yaramaz degil. Okadar yaramaz cocuklar varki anneler gormezlikten geliyor.. Birak sende gormezlikten gel sonra aaaaa benim cocugum yapmazdi de Cocuklar icin kum oynamasi cok guzel oluyor ama malesef parklarimizda bu yok.20 aylık cocugun yapar bunlari 2 yaşina giriyor yani.

Bir buçuk yaşında oğlum var doğduğundan beri uykuya hasretim. Uyumuyor çocuk denemediğim yöntem kalmadı en son hayatta asla yapmam dediğim şey ayakta sallamak artık onu yapıyorum o şekilde uyuyor biraz. Gündüzlerinde sürekli mız mız. Evim hep dağınık hep ama mutfak oturma odası her yer dağınık yapamıyorum üstesinden gelemiyorum. Ama inan ne evin dağınıklığı ne uyku sorunu hiçbirini kafama takmıyorum. Ben kızıp sinirlendikçe daha kötü oluyor çünkü. Düzelmiyor buna alıştım. Şöyle evi her daim temiz çocuklu kadınlara hayranım inan ki. Bana çat kapı misafir gelemez asla. Ama diyorum ya alıştım artık sürekli oyun oynuyorum oğlumla kitap okuyorum sürekli parka götürüyorum avm ye gidiyorum derken akşam oluyor.akşam yatınca uyanana kadar hemen ev mutfak odalar banyo tuvalet temizliyorum. Gündüzleri birden bütün evi süpürmem süpüremem zaten oğlum sağolsun hiç iş yaptırmaz birgün bir oda ha bazen bütün evi yapıyorum belli olmuyor. Ama bunları sorun etmiyorum önemli olan onun ve benim mutluluğum varsın evim pis olsun dağınık olsun biraz bir çeşit yemek olsun napayım bukadar geliyo elimden. Dah dün doğmuştu bugün bir buçuk yaşında. Yarın bir bakıcaz üç dört yaşına gelmişler hep böyle kalmicaklarki. Allah sağlık versin gerisi olur gider önemli olan bunu kabullenip ona göre yaşamak.ben sürekli ağlasam zırlasamn hiçbir iş yapamıyorum Uyuyamıyorum inan tuvalete bile gidemiyorum diye hayat daha çekilmez daha da mutsuz hal alacak benim için. Bukadar dağınık ev yaramaz bir bebek inanılmaz yorgun uykusuz olmama rağmen gene de çok mutluyum onun bir gülüşü yetiyor herşeye. Pozitif ol sürekli karamsar olma inan kötüyü düşündükçe kötü oluyor morali bozuluyor insanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…