Evlilik de iş paylaşımı

Hiç iş yapmadığından böyle alışmasın diye çok dağınık kıyafetleri odanın dışında bile bulduğu yer olunca oralara koyar günlerce durur

evlilikte iş bölümü yapmışsınız zaten eşiniz dışarıda çalışıyor siz de evde çalışın ne var ki bunda fazla gelen? evli değil misiniz? Eşiniz "niye sadece ben para kazanıyorum" diyor mu? Siz niye evin işini yalnızca ben yapıyorum diye sorguluyorsunuz?
iki kişinin ev işini yapamıyorsanız aman sakın önerilere uyup işe falan girmeyin sonra kendi işinizi dahi yapamazsınız.

Hiç iş yapmadığından böyle alışmasın diye çok dağınık kıyafetleri odanın dışında bile bulduğu yer olunca oralara koyar günlerce durur
Ama üslubun yanlis boyle esini duzeltmeyi bekleme hayalde kalir çünkü. Kiyafetini ortaya çıkardığı anda canim banyoya atabilir misin boyle cok kotu bir goruntu oluyor vs vs diyerek yonlendirlemisin .Sen adama kiyafet katlatmaya çalışıyorsun dur bakalim o anliyor mu daginik oldugu icin boyle davrandığını. Düşündüğün seyleri direk soylemezsen anlamasini bekleme.

Bende kazanayım diyorum olmaz diyor

Calismiyorsaniz tabi ki evin islerini yapacaksiniz. Ne kadar ayip evi toplayip adaminkilere dokunmamak o zaman o da market alosverisini kendisi icin yapsin, sizin ustunuze basiniza almasin.

Calisan kadinlarin kocasi elbette is paylasimi yapip uzerine dusen gorevi yapmali ama ev hanimlari dediginize gore calismiyorsunuz.adamin hem calisip hem eve gelip ev isi yapmasini mi bekliyorsunuz anlamadim ben?
Ben de bunu soracaktım tam

Bende kazanayım diyorum olmaz diyor

çok normal, evde oturduğunuz halde eşinize bu kadar söyleniyorsanız çalışınca hiç ev işi yapamazsınız.
gerçekten çalışırken ev işi çok zor oluyor, ben evlendiğimde 2 ay iş aradım o sırada canım sıkılıyordu ev işi evde otururken çocuk da yoksa gerçekten kolay kusura bakmayın.
ailenizin huzuru için eşinizden iş beklemeden yapmanız gerekiyor.çalışsanız istemenizi anlar ve hak veririm ama şu an zaten iş bölümü yapmış durumdasınız.

Calisan bir kadinin hic donunh gomlegini yere attigini gormedim ben. Erkege niye serbest olsun ki? Karsisinda esi var otel hizmetcisi degil

kıyafeti katlamak sorunun bence kaynağı kirli mi temiz mi karar verememek

bir de günümüzün ev düzenleri

mesela eskiden okuldan gelince önlük ya da forma ne olurdu

bir düşünelim

çıkarıp bir yere asılırdı kapı arkası askısı yahut sandalye arkası

şimdi genelde işten gelince giysileri kirliye atıyoruz ama pantolonu her gün kirliye atamayız

kirli dolaba da asamayız nereye koyacağız

bence eşiniz bunu denetleyemiyor yani hangisi kirli çamaşır sepetine atayım hangisini tekrar giyerim bunu bilmiyor

ertesi gün de dolaptan temiz alıp giyiyor zira daha kolay

ben kendi eşimden örnek vereyim çorap iç çamaşırı atılır sepete ama kazaklar vs bir daha giyer miyim diye kalır

neden mi annesi sürekli çamaşırları toplayıp yıkayan kendince karar veren birisi de ondan

yani giysilerinin kirlenip kirlenmediğine büyürken hiç karar vermemiş ki

üstten çıkarılmış tekrar giyilebilecek giysilere konulacak yer bulan varsa bana da söylesin

eşim benden önce evde olur cogu zaman gittiğimde yemek hazır olur

ama mesela bizimde yatak odası pazartesiden cumaya dagınıktır cıkardıgımızı sandalyenin sandıgın üstüne koyarız ben cumartesi hepsni topar yerine koyarım insan işten gelince cidden kendinde o gücü kuvveti bulamıyo ki yapsın

Şuan katladım koydum bi dahakine öyle diyeceğim ama bu böyle alışmış ailesinden sanmıyorum benim ev işim hiç bitmiyor çok dağınık çocuk olunca düşünemiyorum bile yani çok ağır bir işi Yok saatlerce çalışmıyor öyle zaten başka konu da kıyamam ben o kişisel eşyası diye ben kirlisini koklayıp atmak irenç bunu bana yaptırması da

Senin ev niye daginik ki? Sabah kalkinca 1 saat ev toplanir cocukta yok kim dagitacak?

Ev isi niye hic bitmiyor gunluk isleri biriktirmezseniz isin altinda ezilmezsiniz ki .Oglene kadar çoktan bitmis olmasi lazim .Supurge toz alma parkeleri silme banyo wc temizligi tas catlasin 2 saat sürsün. Yeni mi evlisiniz acaba duzeni oturtmakta zorlaniyorsunuz .

kapı arkasına askı.

Calismiyo olsam cöp bile birakmam esime. Kendisi haftanin 6 gunu calisiyo bense 5. Yeri gelince yardim ediyo yetisemedigim seyler oluyo. Haftalik cöp cikarma isini kendisi yapar. Agir misafirlerim olunca ben mutfaktayken servis yapar. Kizimla ilgilenirken ben her isi yapabiliyorum. Ani misafir gelecekse bi kac kez supurmuslugude vardir. Bu gibi isler yardim amacli. Zaten kendisinin ardini hic toplamam benden duzenlidir. Bilemiyorum calistigi icin galiba ben esime supurme silme utu isi birakamam kiyamiyorum galiba.

Hamileliğimi okuyarak geçirdim ben. O ara evin bütün temizliği eşimdeydi. Cam bile siliyordu. Ama şuan evdeyim. Temizlik yap demem. Dilim varmaz, yazık günah çünkü. He kıyafetini toplar, evi toplar. İşim bitene kadar çocukla oynar. Benim için daha makbul.

Sizde lütfen dağınıklık varsa toplayın. Sonra uyarın. Yapmazsa eğer çıkarır çıkarmaz güzellikle söyleyin. Bu kendi görevi yani, ev işi değil ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…