Evlilik dışı çocuk sahibi olmak?

Senin sebeplerini anlıyorum ama onun sebeplerini daha iyi anlıyorum.

Çocuk elbette bir annenin psikolojik yaralarını saramaz ama bir anne psikolojik uçurumlarını bir bebeğe kıyarak da kapatamaz.

Sen görüşünü bir anne olarak yazıyosun ben de anne olmayı çok isteyen bir kadın olarak yazıyorum. Ben, benim gibileri nerde görsem tanırım. O yüzden yorum yazdım.

Yani bağlamak istediğim nokta şu: Nasıl ki hayat bu zamana kadar yaşadıklarını yaşatırken ona sormamışsa o da hayatı belki de hiç gelmeyecek birini bekleyerek geçirmek zorunda değil.
Belki de çok seveceği çok sevileceği ilişki tam da karnında başlamıştır.
Hayatı belirsiz bir geleceğe bağlamak neden?

Yazdıkların gayet bilinçli fake değilsen eğer sormak istiyorum neden bu kadar Sevgisiz bir Adam'ı seçtin ?

Karşısına doğru bir insan çıkıp yeniden anne olaxağı da muamma aslında

Niye muamma olsun? Konu sahibin ne eksigi varmista, karsisinda yeni bir insan bulmasin, sevip, evlenmesin?
Bebek olmasaydi, o eski sevgilisinde takilmasinimi önerecektin? Sirf ilerde birini bulamaz ise diye?

Yok, o zaman "iliski denendi, olmadi, ee daha baskalari var" denilirdi.

Niye simde denilmesin?

Karşısına doğru bir insan çıkıp yeniden anne olaxağı da muamma aslında
Kesinlikle öyle. 28 yaşıma kadar kimler çiktı karşıma... iyi niyetinden şüphe duymadigim kimse görmedim. Haksızda çıkmadım hiç. Kalan hayatımın zor olmasını berbat olmasına yeğliyorum. Zorluğu yeterince gördum yaşım genç üstesinden gelebilecek gücü hissediyorum

Eğer anne olmaya hazırsa maddi durumu iyiyse bekar anne olabilir ki, bu günümüzde çok revansta... Yalnız o adamın bu özel ve hassas durumu bilmeye ihtiyacı var.umarım iyi olur canım herşey. ALLAH yar ve yardımcısı olsun

Elbette çoçugunu sever, elinde geldigince iyi bir anne olmaya çalisir ancak sartlar ortada. Ülkenin durumu ortada.

"Ya ilerde birini bulamazsam" diye bir çoçuk bu sartlarda dünyaya getirilmez.

Tabiki zor bir karar. Ancak dogurmak her zaman dogru bir karar degil.

Her çoçugun hakki mutlu bir anne ile, huzurlu bir yuvada büyümek.

Yani diyorsun ya "ya birini bulamazsa?"

Ben diyorum "ya bu çoçuga maddi olarak yetemez ise? Mama almakta zorlanirsa?" Etrafinda kimse yok bu kizin, kimse! Lohusalik o kadar zor ki, o kadar destege ihtiyacin oluyor ki. Zaten kirilgan bir psikolojiye bir bebek eklemek çok çok zor olur.

Ki benim "ya bu çoçuga mama alamaz ise" sorusu, çok daha olagan bir soru. Eger isini kaybederse bunlar ne yapacak? Burda dogur diyen kimse sahip çikmaz.

Ki isini kaybetmeye bile gerek yok, dogum izninden sonra o çoçuga bakacak kimse yok. Konu sahibi mecburen mantikli bakmak zorunda duruma.

Hayır kimseye mecbur değil elbette ki

Ama öyle bir yazmışsınız ki yarın yeniden birini Bulacak hamile kalacak bebeği olacak yeniden ve mutlu olacak diye.
Hersey tam tersi de Olabilir.

Adeti nasıl düzensiz 3 ay adet olmayınca şüphelenmemis mi ? Çok ilginç bir konu gerçekten kendine değer vermeyen biri ile cinsellik yaşayıp hamile olma ihtimalini bile düşünmüyor bı insan nasıl böyle bir risk alır? Bence kuzen de yalan söylüyor bilerek aldırmamis belki o adam evlenir bir ümit

Yazdıkların gayet bilinçli fake değilsen eğer sormak istiyorum neden bu kadar Sevgisiz bir Adam'ı seçtin ?
Çok iyi bir adamdı yada ben öyle sanıyordum.
Benim umudumda tam olarak bu. Çirkin bi insan değilim evlilik dışı hamile kaldım diye ahlaksız oldugumu düşünenler olsa da öylede değilim. Kendimce kötü bi insanda değilim ama artık sevilmek istiyorum kime sevgimi verdiysem sonucu çok ağır oldu ne olursa olsun değişmeyen tek şey annemle birbirimize olan sevgimizdi ne beni onun kadar seven oldu ne onu benim kadar seven biri. Son bi umut ışığı oldu bu hamilelik bana. Yapanı yadırgamam ama aldırdıktan sonra hiçbisey olmamış gibi hayat kurmaya calışmak imkansız gibi görünuyor bana. Çok garip ama annemi bebegimin varlığini hissettiğim an daha iyi anladım her ne kadar ergence ve toz pembe gözüksede... teşekkür ederim ❤

Kimseye mecbur değilsin. O anlamda yazmadım yukardaki üyeye yanlış anlama ama günümüzde doğru insan bulmak ciddi zor.

Hayır kimseye mecbur değil elbette ki

Ama öyle bir yazmışsınız ki yarın yeniden birini Bulacak hamile kalacak bebeği olacak yeniden ve mutlu olacak diye.
Hersey tam tersi de Olabilir.

Elbette yarin bulmaz, ama bulur.

Bulmaz ise dahi, onun simdi bu bebegi dünyaya getirme olma nedenide degil. Olmamali.

"Nede olsa birini bulamiyorum, bare bu bebek bana hayatima eslik etsin" psikolojisi iyi degil. Hatta bu psikolojiden dolayi birçok annesine bagimli olan çoçuklar yetisiyor. Hele bu kosullarda, maddi zorluklar ile, bekar annelik,..

Yani benim için konu sahibin ilerde baska birini bulma sansi, bu çoçuga iyi maddi ve manevi sartlari sunma sansindan daha yüksek.

Burada sizi gerçekten hiç kimse anlayamaz. Anlaması için sizin yaşadığınız şeylerin aynısını yaşamış olması ve hayata sizin pencerenizden bakması gerekir. Neler yaşadığınızı sadece siz biliyorsunuz ve bundan sonrada ne olacağını asla bilemeyiz. Ne diyeceğimi gerçkten hiç bilemiyorum evet evli iken de evlat sahibi olabirdiniz ama hangimiz biliyoruz ki yarınımızı. Nihayetinde sizde sağlıklı bir ailede dünyaya gelmişsiniz ama ne hayır gördünüz baba kişisinden belki de en baştan olmasaydı annemi döven de olmazdı belki daha sağlıklı olurdu diye düşünüyorsunuz. Ama bu çocuğunuz için de böyle olacak diye birşey yok siz ilerde ona diyemezsiniz ki ben babamdan hayır görmedim o yüzden böyle bir karar aldım diye çünkü o bunların hiç birini yaşamamış ve bilmiyor olacak. Kendimi sizin yerinize koydum bi an beynimden binlerce düşünce geçiyor ne desem bilemedim umarım hakkınızda en hayırlısı ne ise öyle olsun

Ben " ya birini bulamazsa Fırsatı değerlendirsin doğursun " demedim ama siz yi e çıkar biri KARŞISI a dıpru kişiden çocuk yapar dediniz bende diyorum ki hayat bu belki de çıkmayacak onun da bir garantisi uok dedim.
Doğurup doğurmamakta onun kararı.

Iyi bir adam değişmiş demek ki
Ne iş yapıyorsun ?
Mesleğin gelirin nasıl

Kan
Kan testi yapınca söyliycem. Korunmuyordu bende sağlık sebeplerinden dolayı korunamiyordum bikaç kez uyardım çok sallamadı ayrıldığım gün hamile kalma ihtimalim olduğunu ve olursa o çocugu ne şekilde olursa olsun doğuracağımı soyledigimde arkasında dururum sıkıntı yok ama bana sormadan bu kararı nasıl alırsın dedi gözüm döndü o rahatlığının arkasından bunu söylemesine. Arkasinda dururum lafıda hikaye zaten. Sonra sensiz yaşayamam diyen adam bir gün içinde her yerden sildi beni.

Sadece ilk paragraf için yorum yapıyorum.
Bulamayabilir.
Karşısına çıkmayabilir doğru bir hayat arkadası.

Gerisi konusunda hemfikirim.

evli olmakla alakası yok.
çocuk sahibi olmadan çocuk sorumluluğunu anlamanız zor.
tek başına daha zor.

Bizim toplumuzda kadın cinselliğine bakış şekli sorun. Dolayısıyla hamileliğe sonuç olarak ta anneye Ve çocuğuna.
ben kendi görüşümü söyleyim. Babasız çocukta hiç sorun yok benim için. Benim için hiç farketmez. anne bekar anne olabilir. Çocuğun babası ilgilenmemiş olabilir. Çocuğun babasının kim olduğunu bilmiyor olabilir. Anne bunu sorun etmeyebilir. Çocuk olduğu sırada ya da herhangi başka bir dönemde çocuğun babasıyla evli olmak zorunda değil. Böyle bir şeyle bir insanın uğraşmasını bile komik bulurum. Benim için herhangi bir insandır o anne. Diğer anneler gibi.
ama benim düşüncem ben böyleyim.
Toplum öyle değil. Üzerinizde baskı olacak. Çok olacak hemde.
ilerde bu durumlar değişse bile şimdi toplumun durumu bu. Çok büyük cesaret gerektiriyor.
Sonuç olarak ben yargılamam kimseyi ama ben Evlenmeden çocuk yapmam. Evlenmeden cinsellik bile yaşamam. Toplum beni ürkütüyor. . Böyle bir cahil toplum mücadelesine girişecek kimin gücü var ki zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…