Evlilik hazırlığı sorunları, lütfen yardım

Alt yapi yok sadece dusunce, kocaman bir hayal. Evlendikten sonra mevcut yerimizde oturacagiz bir sure. Sonra ya yurtdisi ya baska sehir decamli degisiyor fikirleri . Ciddiye almayan bir insan olsam basederim ama ben her seyi cok ciddiye aliyorum

Böyle düşününce çok üzücü ya . En bastan beri dedim istedigim tek şey huzur diye. Bunu bana veremedikten sonra neye yarar ki . Ben zaten zora sokmuyorum seni . Içim darlandi ya
Bak canım sana örnek vereyim kendimden ciddi bir ilişkim var. Ama ilişkiye başlarken kartlarımı açık oynadım. Çocuk sonradan şok yaşamasın diye zira benim için bakım çok fazla önemlidir. Bu kadar para harcıyorum kıyafetıme özen gösteririm vs diye konuştum. Kendisinde sağolsun bu yönümü sever. Bana tek dediği sana ailenin sunduğu imkanları belki veremem ama elimden geleni yaparım. Istediğin ay alamazsam diğer ay kesin alırım. Bunu demesi bile kafiydi. Zira çalışan bir kadın olarak ihtiyaçlarımı kendim karşılarım. Çok şükür hiç cimri değil. O yüzden oturup konuşucaksın yoksa yolu ayırıcaksın hayatta çekilmez. Bak yine diyorum durumu olmaz haklı derdım ama durumu olan böyle ise ilerde ömrünü yer bitirir olan sana olur. Sen kendi paranla bile bi halt alsan lafını hep yapar

Maşallah size Allah bozmasın . Umarim ben bu durumu çözebilirim konuşup anlatabilirim kendimi . Kafamda şimdiden çok fazla soru işareti var pişman olmak istemiyorum.
tabi ki kendiniz düşünüp karar verin. ama size bir örnek vermek istiyorum çevremde böyle bir aile var eşi eşya seçerken istediklerini almamış kafasına göre almış hatta her şeyine karışmış ve sonra bir daha alırız ne olacak demiş. ve durumları da gayet iyi. şu an iki çocukları var çocuklarından dahi öyle bir kısıyor ki. eşininse almak ve yapmak istediği her şeye karşı cıkıyor her şeyi saçma buluyor. sizinki yemek içmek, onun düşüncesi ise sadece ve sadece parayı kenara koymak. sizin konunuzla sadece düşünceler değişiyor fakat insallah sonucu da değişir. çünkü kadın bu durumdan hiç memnun değil

ve nerede yaşamak konusunda neden fikirleri sürekli değişiyor onu tam anlamadım? niye belirli düzeniniz yok?

O zaten imkansiz bunu bana atmasi bile sacmaliktan baska bir sey degildi

İşin zor valla
ya kendi istedigin esyalari secip bunlar diyeceksin, yada hevesin kursaginda kalmis sekilde pes edip tamam sen sec karismiyorum deyip geri cekileceksin. O secse sen bunu evlensenizde asla unutmayacaksin, sen secsen o bu defa basina kakacak gibi..
Ben olsam rest ceker, 2 esya alicaksin simdiden burnumdan geldi secmiyorum esya mesya bas git derdim

Alt yapi yok sadece dusunce, kocaman bir hayal. Evlendikten sonra mevcut yerimizde oturacagiz bir sure. Sonra ya yurtdisi ya baska sehir decamli degisiyor fikirleri . Ciddiye almayan bir insan olsam basederim ama ben her seyi cok ciddiye aliyorum
Ben olsam ugrasmam bakın basta bu adam cimri dedim yok değil dediniz ama anlattıkça aslinda paradan sakındığı gün gibi ortada
Bir de ben cok net biri oldugum.icin ne yapacağını bile bilmeyen belirsizlik icinde olan bir adamla yapamazdim o yuzden uğraşmam diyorum
Bakin daha gecenlerde biriyle tanıştım bana saygidan bahseden adam mesajima 4 gün cevap vermedi de sosyal platformlardan laf yetiştiriyor herkese (bana da) dedim ben netim ne istiyorsan açıkça söyle baktim kiviriyor bastim.engeli
Yani sahsi düşüncem, hayat guzel ve o hayati kolaylaştıracak biri olmali yanimda, beni strese sokacak biri degil
Siz de kendiniz icin benzerini dusunebilirsiniz yazik yaa evlilik hevesinde biri begendigi mobilyayi alamiyor hevesi kursaginda kalıyor! Ustelik masrafin çoğunu da siz ustlenmissiniz

Şu an onun memleketindeyiz zaten , ailesiyle yaşama fikrine çok uzak . Neden böyle bilmiyorum ama konustugumda israrci olup bir cevap alacagim

Seni şimdiden bıktırmış iyice düşün derim sonra 1 yıl sonra eşimle ilgili sorunlar diye konu açarsın.

Hayatı kolaylaştırmak bunu ona çok söyledim biliyor musunuz , birbirimizin hayatini kolaylastiralim , yük olamayalim omuzlarinda. Aslinda ben netim diyecegim inanmayacaksiniz. Normal kosullarinda net bir insanimdir ama aşık oldum işte sonra gozum açılmaya başladığında işte bu durumda buldum kendimi.

İşin garibi ne biliyor musun şahsen ben hiç öyle şuna para harcarım bu masrafım var diyen biri değilim dümdüz bir insanım temel ihtiyaçlarım karşılansın çok extralara girmem ama bana bile konu sahibi haklı geldi. Çünkü burda olay para harcamaktan farklı bir şey. İki kişi evlenecek ama bi taraf sürekli heves kırıyor üstelik konu sahibi söylediğine göre lüks ve aşırıya kaçmadığı halde. Yarın öbür gün çöp bile alacak olsa ne gerek var diyecek moral bozacak.

Ben de elimi ayagimi ceksem mi diye dusundum yeter burnumdan geldi sen sec desem geri adim atar biliyorum . Ama 1 hafta sonra yine ayni seyleri yapar

Temel ihtiyaclarimi da karsilamasin Allaha sukur meslegim var ben karsilarim . Sadece yapabilecegimiz şeyler için heves kirmasin, yormasin istiyorum. Bu evi dizemeyecek durumda miyiz ,hayir. Ya insanlar ne sartlarda ne yuvalar kuruyor. Beraber olalim yapariz , altindan kalkariz diyorlar. Biz cok baska pencerelerden bakiyoruz sanirim hayata nisanlimla malesef

Ben sizi cok iyi anliyorum
Insan sevdigi icin kendinden ödün veriyor misal bahsettiğim sahis da saygili efendi o da net ama ona trip bile atilmiyor kirildim konusasim.yok dedim.sen bilirsin deyip resti çekti. Hoslanmistim da. Yani idare etsem edilirdi ama bazen insanin tahammulu kalmıyor
Siz zaten ilk mesajda da ne yapmalıyım ayrilmali miyim gibi düşüncelerle girmişsiniz konuya
Yani ne istediğini bilen net biri olduğunuz belli inanin belirsizlikler icinde bir insan sizi cok yorar
Iyice net konuşun icinizi dökün madem hayat arkadasi olacaksiniz birbirinize seffaf olabilmelisiniz, konusarak cozulebilecek sorunlar hali altina supuruldukce çığ gibi büyür o zaman sevgi de kalmaz saygi da.
Yazık etmeyin kendinize de iliskinize de.

yalnız bence konuşurken direk eşya konularından girmeyin de konunun en başından başlayıp nelere kırılıp nelerden korktuğunuzu anlatın. çünkü eşya muhabbetiyle başlarsaniz sizi çok güzel manipüle edebilir. bir eşya için yaptıklarına bak diye başlarsa konu çok farklı yerlere gider ve toparlayamazsınız..

Evet yapacagim bunu . Cevaplarimi alana kadar soracagim neden boyle yapiyosun diye . Çok teşekkürler değerli düşünceleriniz için . Inanın iyi geldi konuşmak . Sizin icin ise bence en baştan bitmesi iyi olmuş. Nişanlandığımızda belli etmişti benimkisi . Işler ciddiye binince insan kendini daha fazla belli etmeye başlıyor

Kendi parasını kazanan bir arkadaşım var ama bir şey alacak olsa yüreği ağzına gelir illa eşiyle tartışır. Almak istediğini alır mı evet sonuçta para kazanıyor ama gönül yorgunluğu yanına kar kalır. Ki öyle gereksiz para harcayan biri değildir ama eşi sürekli ona ne gerek var bu lazım mı diye darlar kadını.
Ben çalışan bir kadın değilim ama almak istediğim bir şey konusunda eşim çok makuldür isteğimi sorgulamaz çünkü beni tanır gereksizse almayacağımı zaten bilir yani bu karşıdaki insanın bakış açısıyka alakalı.
Ve evet dediğiniz gibi sanırım hayata bakışınız farklı

Bunu ben de düşündüm sonucunda eşyaya bağlayacağım . Onda da direkt maddi olarak değil manevi olarak tavrından yıprandığımi ifade edecegim. Umarim kendimi anlatabilirim

Bunu istiyorum ben de . Ya bunu alması lazım gerekli demek ki desin. Düşunceme , isteğime saygı duysun . Meslegim var kendim alirim derken ondan bi beklentimin olmadigini maddi olarak sadece bana saygi duymasini istedigimi belirtmek istemistim. Size ve eşinize de maşallah .

Anlatmak istediğinizi anladım ama işte karşınızdaki fikrinize saygı duymalı yoksa mesele alınan şeyin parası değil. Bugün en hevesli olması gereken konuda böyle yapan birini de ileride düşünemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…