- 18 Ekim 2017
- 8.437
- 23.110
- 598
Bekarlık sultanlık boş ver oluruna bırak takma kafanaBugun telefonda annemle konustum. Babaannem bizdeymis telefonu aldı konuşmak istediğini söyledi neyse konustuk. Bana Ee yeter artık kızım dedi. Anladım yine evlilik mevzusu olduğunu. Ne yapayım dedim nasip bu isler. Yeter bul birini evlen diyor bana. Annemin de üstüme cok geldiği oluyor bu konuda. Yaşım 27 öğretmenim, onlara göre gec bi yas. Ben de eger parayla alınacak biseyse alayım dedim. Sinir oldum çünkü. Ben de istiyorum ama olmayınca olmuyor dedim. Güldük konustuk ama bu konu beni cok rahatsız ediyor. Bu işler nasip işi ama bu kadar üstüme gelmeleri deli ediyor beni. Onlar böyle konuşunca sanki bende bir sorun varmıs gibi hissediyorum. Sıkıldım artık, cok üzüyor beni bu konu...
Inan ki bu konusmalar hic bitmeyecek malesef. Evlenceksin bu sefer bebek icin baskilar baslayacak. O da olunca bu sefer hadi gec kalma ikinci olsun diyecekler. Sanirim bir sekilde bu konusmalari takmamayi ogrenmek gerek yoksa hayat boyle gecip gidecekBugun telefonda annemle konustum. Babaannem bizdeymis telefonu aldı konuşmak istediğini söyledi neyse konustuk. Bana Ee yeter artık kızım dedi. Anladım yine evlilik mevzusu olduğunu. Ne yapayım dedim nasip bu isler. Yeter bul birini evlen diyor bana. Annemin de üstüme cok geldiği oluyor bu konuda. Yaşım 27 öğretmenim, onlara göre gec bi yas. Ben de eger parayla alınacak biseyse alayım dedim. Sinir oldum çünkü. Ben de istiyorum ama olmayınca olmuyor dedim. Güldük konustuk ama bu konu beni cok rahatsız ediyor. Bu işler nasip işi ama bu kadar üstüme gelmeleri deli ediyor beni. Onlar böyle konuşunca sanki bende bir sorun varmıs gibi hissediyorum. Sıkıldım artık, cok üzüyor beni bu konu...
Üstüme daha cok gelecekler insan cıldırtıyorlarAmaan hiç takma bekarlığının tadını çıkar. Ben de 27 de evlendim, ğretmenlikten mezun olduğum yıl evlendim. Eşimi seviyorum ama kabul etse 2 yıl daha beklerdim belki daha çok.
HaklıısnızInan ki bu konusmalar hic bitmeyecek malesef. Evlenceksin bu sefer bebek icin baskilar baslayacak. O da olunca bu sefer hadi gec kalma ikinci olsun diyecekler. Sanirim bir sekilde bu konusmalari takmamayi ogrenmek gerek yoksa hayat boyle gecip gidecek
Sormayın yaBirini bul evlen.
Nişanla düğün arası çok uzamasın.
Aman nikah olmasın düğün yap.
Çabuk çocuk yap.
Heh yaptın mı? Ikinciyi de yap bir arada büyüsünler.
Biri de çıkıp demez ki "Yavrum dünyayı gez, yeni şeyler keşfet." Duymayın, ola ki duydunuz umursamayın zira bitmediler, bitmeyecekler.
Valla en son öyle diyecem :)Sipariş vericem kargoya çıkınca haber veririm deseydiniz keşke..
Ya anlamıyorlar insanın halindenBana da çevrem ve tanıştığım insanların sorduğu en saçma şey evlenmeyi düşünmedin mi hiç oluyor. Böyle salakça bir soruyla inanın yüz kez muhatap olmuşumdur belki. Sanane kardeşim Sanane. Bir de insanlar arasında hep aynı saçma mevzu dönüyor ideal evlenme yaşı şu bu diye. Bu neye göre kime göre? Ne bileyim çevreyle muhatap olmamak en temizi bence. Nasipten falanda anlamıyorlar kafa yormaya değmez.
Çok haklısınız. Öncelikle teşekkür ederim size. Ailem onun icin istiyor farkındayım. Ama böyle yaparak da beni üzdüklerinin farkında değillerYahu sanki hepiniz, ipi eleyip unu asıp 35 sonrası evlendiniz.
Evet, bahsi geçen aileye göre önemli, evlilik. Bağzı insanların bunu kabul etmemesine anlam veremiyorum, senin için hayat golün kariyer olabilir, onun için de evlilik, tuhaf olan ne?
Neden bıkmıyorsunuz sizin gibi düşünmeyenleri eleştirip, aşalamaktan?
Kadın kendi parasını kazanıp, tek başına hayatta kalabilecek donanımda, Ailenin isteği, veya konu sahibinin “bulamıyorum koca” diye dert yanmasında, rahatsız eden ne sizi?
Böyle çoğu konuda bol keseden sallayıp, yazan fakat pratikte tam tersi yaşayanlar
O kadar sahtesiniz ki.
Konu sahibi; her aile istiyor mutlu evliliği olsun çocuğunun, güveneceği eşi, dostu, hayat arkadaşı olsun. Ben bile bazen papağanlarım için düşünüyorum, ölürsem strese girerler, bari eşleri olsa yanlarında diye.
En korktuğum şeydir bu. Aynen dile getiricem BunuHep söylerim sakın baskı yapmayın. O sinirle hiç olamayacak birine evet der ve ömür boyu pişman olabilirsiniz. Bunu ailenize söyleyin.
Aynen öyle. Millet konuşuyormuş söZdeAblam da öyle 25 yaşında öğretmen.
Herkeste evlilik ne zaman sorusu.
Yahu bu siparişle olan bir şey mi?
Kısmetin ne zamansa oluyor evleniyorsun.
Sonuçta kim sevmek ve sevilmek istemez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?