Evlilik için ailem cok üstüme geliyor. Çıldırmak üzereyim...

Bekarlık sultanlık boş ver oluruna bırak takma kafana

Amaan hiç takma bekarlığının tadını çıkar. Ben de 27 de evlendim, ğretmenlikten mezun olduğum yıl evlendim. Eşimi seviyorum ama kabul etse 2 yıl daha beklerdim belki daha çok.

Inan ki bu konusmalar hic bitmeyecek malesef. Evlenceksin bu sefer bebek icin baskilar baslayacak. O da olunca bu sefer hadi gec kalma ikinci olsun diyecekler. Sanirim bir sekilde bu konusmalari takmamayi ogrenmek gerek yoksa hayat boyle gecip gidecek

Reactions: 000
Evlenseniz de çocuk İçin aynı şeyi yapacaklar emin olun. Hatta ilk çocuktan sonra da 2. İçin baskılar devam edecek.

Amaan hiç takma bekarlığının tadını çıkar. Ben de 27 de evlendim, ğretmenlikten mezun olduğum yıl evlendim. Eşimi seviyorum ama kabul etse 2 yıl daha beklerdim belki daha çok.
Üstüme daha cok gelecekler insan cıldırtıyorlar

Haklıısnız

Bana da çevrem ve tanıştığım insanların sorduğu en saçma şey evlenmeyi düşünmedin mi hiç oluyor. Böyle salakça bir soruyla inanın yüz kez muhatap olmuşumdur belki. Sanane kardeşim Sanane. Bir de insanlar arasında hep aynı saçma mevzu dönüyor ideal evlenme yaşı şu bu diye. Bu neye göre kime göre? Ne bileyim çevreyle muhatap olmamak en temizi bence. Nasipten falanda anlamıyorlar kafa yormaya değmez.

Birini bul evlen.
Nişanla düğün arası çok uzamasın.
Aman nikah olmasın düğün yap.
Çabuk çocuk yap.
Heh yaptın mı? Ikinciyi de yap bir arada büyüsünler.

Biri de çıkıp demez ki "Yavrum dünyayı gez, yeni şeyler keşfet." Duymayın, ola ki duydunuz umursamayın zira bitmediler, bitmeyecekler.

Sormayın ya

Ya anlamıyorlar insanın halinden

Yahu sanki hepiniz, ipi eleyip unu asıp 35 sonrası evlendiniz.
Evet, bahsi geçen aileye göre önemli, evlilik. Bağzı insanların bunu kabul etmemesine anlam veremiyorum, senin için hayat golün kariyer olabilir, onun için de evlilik, tuhaf olan ne?
Neden bıkmıyorsunuz sizin gibi düşünmeyenleri eleştirip, aşalamaktan?
Kadın kendi parasını kazanıp, tek başına hayatta kalabilecek donanımda, Ailenin isteği, veya konu sahibinin “bulamıyorum koca” diye dert yanmasında, rahatsız eden ne sizi?

Böyle çoğu konuda bol keseden sallayıp, yazan fakat pratikte tam tersi yaşayanlar
O kadar sahtesiniz ki.

Konu sahibi; her aile istiyor mutlu evliliği olsun çocuğunun, güveneceği eşi, dostu, hayat arkadaşı olsun. Ben bile bazen papağanlarım için düşünüyorum, ölürsem strese girerler, bari eşleri olsa yanlarında diye.

Hep söylerim sakın baskı yapmayın. O sinirle hiç olamayacak birine evet der ve ömür boyu pişman olabilirsiniz. Bunu ailenize söyleyin.

Çok haklısınız. Öncelikle teşekkür ederim size. Ailem onun icin istiyor farkındayım. Ama böyle yaparak da beni üzdüklerinin farkında değiller

Ablam da öyle 25 yaşında öğretmen.
Herkeste evlilik ne zaman sorusu.
Yahu bu siparişle olan bir şey mi?
Kısmetin ne zamansa oluyor evleniyorsun.
Sonuçta kim sevmek ve sevilmek istemez.

Ablam da öyle 25 yaşında öğretmen.
Herkeste evlilik ne zaman sorusu.
Yahu bu siparişle olan bir şey mi?
Kısmetin ne zamansa oluyor evleniyorsun.
Sonuçta kim sevmek ve sevilmek istemez.
Aynen öyle. Millet konuşuyormuş söZde

İşte bu konu tam beni anlatıyor ki ben daha neler duydum arkadaşımdan kuzenim de bile. Sonuç ne mi evlenmek istiyorum ama kimseyle görüşmek istemiyorum o kadar soğudum ki ne tanışmak ne kaynaşmak için isteğim yok çok tezat ama cidden artık bu hale geldim yaş aldı gidiyor bence erken evlenenler hiç geç evlenmek iyi falan demesin agız tadıyla bekarlık yaşanmıyor 25 i geçince lanet gelsin diyorsun gece gece amma dolmuşum

Kızım;

Üniversite oku. Ama öğretmen ol.

Ögretmen oldun mu. Devlete atan. Çünkü mesain az olsun ki evinin işini de yap.

Evlen. Evlenmen lazım.

Çocuk yap. Ama sezeryan değil. Normal doğum yap ki kendi işini kendin gör.

Kızın mi var. Olsun napalım . Ama erkek de yao.

Oğlun mu var. Maşallah. Ama bi kizin da olursa iyi olur.

Kardeşi yok mu? Ama olur mu kızım... mutlaka bi kardesi olsun. Aralarını cok acma birlikte büyüsünler..

Aman kızım kocanı ihmal etme. Yemeğini temizliğini eksik etme. Gozu disari kaymasin.

Çocuklarına zaman ayır kizim. Sana cok ihtiyaçları var.

.
.
.
.
.

Sevgili konu sahibi.. istersem uzatabilirdim. Ama sanırım ne demek istediğimi anlaman için bu kadarı kafi..

Toplumun senden beklentileri bitmeyecek. Birini yapsan ardındaki gelecek. O yüzden hiçbirini yapma. Canın ne yapmak istiyorsa onu yap
Bu arada evlenme yaşı bu cağda en azından 28dir.

Aceleye mahal yok. Paranı ye. Kimseye eyvallah etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…