Kızım;
Üniversite oku. Ama öğretmen ol.
Ögretmen oldun mu. Devlete atan. Çünkü mesain az olsun ki evinin işini de yap.
Evlen. Evlenmen lazım.
Çocuk yap. Ama sezeryan değil. Normal doğum yap ki kendi işini kendin gör.
Kızın mi var. Olsun napalım . Ama erkek de yao.
Oğlun mu var. Maşallah. Ama bi kizin da olursa iyi olur.
Kardeşi yok mu? Ama olur mu kızım... mutlaka bi kardesi olsun. Aralarını cok acma birlikte büyüsünler..
Aman kızım kocanı ihmal etme. Yemeğini temizliğini eksik etme. Gozu disari kaymasin.
Çocuklarına zaman ayır kizim. Sana cok ihtiyaçları var.
.
.
.
.
.
Sevgili konu sahibi.. istersem uzatabilirdim. Ama sanırım ne demek istediğimi anlaman için bu kadarı kafi..
Toplumun senden beklentileri bitmeyecek. Birini yapsan ardındaki gelecek. O yüzden hiçbirini yapma. Canın ne yapmak istiyorsa onu yap
Bu arada evlenme yaşı bu cağda en azından 28dir.
Aceleye mahal yok. Paranı ye. Kimseye eyvallah etme
Valla dün uyuyamadım sinirdenK Kafkas322 Ben sizin yerinizde olsam yukarıdaki bu yorumun ekran görüntüsü alırdım ve arada beni yakınlarım bunaltırsa okurdum.Boleyn Kizi tam nokta atışı yazmış.
Beklentiler bitmez ne toplumun beklentileri biter.Ne ailenin beklentileri biter.
Hatta kendimizden bile beklentilerimiz var yahu..
Toplumun stereotipine göre yaşarsan acele verilmiş bir karar alman çok olası..
Doğru insan gelirse evlilik düşünülür.
Mutlaka konuşuluyor ben de bıktımBirkaç kere yoklanır görüştüğü biri var mı diye, tamam da. İnsanlar nasıl kızlarına koca bul artık diye baskı yapabiliyor, anlamış değilim. Bana çok terbiyesizce geliyor bu. Nasip, kaderdir bunlar. Hem kız ailesi biraz ağır olmalı, insana da kendini değersiz hissettirmemeli. 27 yaşında evlendim, o zamana kadar ailemden kimse bana böyle bir şey ima bile etmedi. Hayret bir şey.
Bizimkiler de her gün nerdeyse üstüme geliyorBen 27 yasimda evlendim annem cok erken diye istememisti. Okumuş etmiş calisan kizsin ille o koca kahri cekilecek mi yani. Bu yaslilari ben anlamiyorum
Ailenizle konuşup bu konular yüzünden uykusuzluk çektiğinizi anlattınız mı?Valla dün uyuyamadım sinirden
Söylemistim. Anlamıyorlar. Nedir bu evlilikte bilmiyorum
Ailenizle konuşup bu konular yüzünden uykusuzluk çektiğinizi anlattınız mı?
Eğer konuşmadıysanız hemen ailenizle konuşun.
Satır arasında kızlarının sağlığının daha önemli olduğunu belirtin.
Biraz takkeyi öne koyup düşünsünler..
Ne güzel . Günlerimi zehir ettilerBenim annemde evleneceğim diye aklı çıkıyor herkesin ailesi farklı işte napacaksın duymamazlıktan geleceksin
Haklısnız. Cok teşekkür ederimAhh bu insanlar birbirlerinin hayatina mudahale etmeyi ne kadar seviyorlar.nasip bu isler konu sahibi he he de gec kendini de darlama.
Evlenmek istemiyor değilim istiyorum ama nasip sonucta bu işler . Allah mutluluğunuzu daim etsinSeni çok iyi anloyorum aynı şeyleri yaşamış biri olarak, şimdi diyorum anneme bak geç oldu ama damadını kendi oğlundan ayırmıyosun şimdi, o kadar baskıya herhangi birine he deseydim üzülseydim şimdi nolcaktı falan diyorum şimdi konuşma sırası bende hehe, hiç kulak asma ben gerçekten böyle şeylerde direten insanların inançlarını sorguluyorum, ailem değildi baskı yapan bana akrabalardı şimdi de çocuk da çocuk diye aynı dert, ya nasip diye birşey var hiçmi inancınız yok Allaha diyesim geliyo sinir oluyorum anlayışsız inançsız insanlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?