Evlilik için ailem cok üstüme geliyor. Çıldırmak üzereyim...

K Kafkas322 Ben sizin yerinizde olsam yukarıdaki bu yorumun ekran görüntüsü alırdım ve arada beni yakınlarım bunaltırsa okurdum. Boleyn Kizi tam nokta atışı yazmış.
Beklentiler bitmez ne toplumun beklentileri biter.Ne ailenin beklentileri biter.
Hatta kendimizden bile beklentilerimiz var yahu..
Toplumun stereotipine göre yaşarsan acele verilmiş bir karar alman çok olası..

Doğru insan gelirse evlilik düşünülür.

Son düzenleme:
Valla bana da soruyorlar çevremdekiler. Bi annem babam bu konuda karışmıyor. Hayatını yaşa modundalar. Ama onlar da bi kaç seneye başlar herhalde.

Evlilik güzel. Sevmek sevilmek güzel. Ama artık nedense çoğu evlilik bir anlaşma gibi yapılıyor. Kadınlardan çok fedakarlık bekleniyor. Erkekler nazlı kaprisli. Bir acayip devir...

O yüzden şu devirde baya dikkatli olmak lazım. Sonuçta gündüz çalışıyorsun arkadaşlarla vakit geçiriyorsun gırgır şamata. Akşam olunca eve dönüyorsun. Döndüğün evde seni mutlu eden seven merhametli anlaşabildiğin bir adamın olması elbette güzel. Peki ya tersi? İşte bu beni korkutuyor. RAbbim herkesin karşısına düzgün merhametli iyi insanlar çıkarsın.

Valla dün uyuyamadım sinirden

baskasi olsa idare et dicem sonucta kac kez maruz kalacaksin ki,

ama aile olunca ve surekli konu oraya gelince insan sinir olur, haklisiniz.

Benim bir arkadasim, sizden daha buyuk yas olarak,
ailesini ciddi sekilde tehdit etti,
o konu bir daha acilirsa bayramdan bayrama gorusuruz diye,
simdi kizin hic bir seyine karismiyorlar,
ki annesini ben taniyorum, konusmayi cok seven birisi, ama kizina bir tek soz soylemiyor.
Cok caninizi sikarlarsa siz de onlari tehdit edin, ama blofunuzu gormelerine izin vermeyin.

Reactions: 000
32 yaşında evlendim ama bazen acaba biraz daha geç mi evlenseydim derim. 27 yaş günümüz koşullarında evlilik için geç bir yaş değil ama aile yapınız ve çevrenizin bakışıda önemli. Bana göre ise asıl olan sizin hayattan ne beklediğiniz. Ben yurtdışında yaşamak istiyordum, gittim yaşadım. Dünyayı gezmek istiyordum imkanlarım doğrultusunda Amerikayada gittim, Güney Afrikayada. Sen şu an ne düşünüyorsun? Hazır paranı kazanıp kimseye hesap vermezken istediklerini yapmak mı yoksa ay bana şunu dediler evlenmem lazım mı? Evlilik doğru zamanda doğru insanla yapılınca güzel. Yaşım geçiyor insanlar evlenmeyecek misin diye sorular soruyor, hemen birini bulayım mantığıyla değil. Sende o şekilde düşünmüyorsundur zaten. Kafaya takmamayı öğreniceksin o zaman. Vakti gelince zaten patır patır oluyor evlilik işleri.

Ben 27 yasimda evlendim annem cok erken diye istememisti. Okumuş etmiş calisan kizsin ille o koca kahri cekilecek mi yani. Bu yaslilari ben anlamiyorum

Birkaç kere yoklanır görüştüğü biri var mı diye, tamam da. İnsanlar nasıl kızlarına koca bul artık diye baskı yapabiliyor, anlamış değilim. Bana çok terbiyesizce geliyor bu. Nasip, kaderdir bunlar. Hem kız ailesi biraz ağır olmalı, insana da kendini değersiz hissettirmemeli. 27 yaşında evlendim, o zamana kadar ailemden kimse bana böyle bir şey ima bile etmedi. Hayret bir şey.

Mutlaka konuşuluyor ben de bıktım

Ben 27 yasimda evlendim annem cok erken diye istememisti. Okumuş etmiş calisan kizsin ille o koca kahri cekilecek mi yani. Bu yaslilari ben anlamiyorum
Bizimkiler de her gün nerdeyse üstüme geliyor

Valla dün uyuyamadım sinirden
Ailenizle konuşup bu konular yüzünden uykusuzluk çektiğinizi anlattınız mı?
Eğer konuşmadıysanız hemen ailenizle konuşun.
Satır arasında kızlarının sağlığının daha önemli olduğunu belirtin.

Biraz takkeyi öne koyup düşünsünler..

Ahh bu insanlar birbirlerinin hayatina mudahale etmeyi ne kadar seviyorlar.nasip bu isler konu sahibi he he de gec kendini de darlama.

"Bana evlilik teklifiyle veya sevgililik icin gelen yok ki, duzgun kimseyi de bulamiyorum cevremden. Siz ayarlayin bana duzgun birilerini" diyebilirsin. Kadinlarin bu kadar ustlerine gelinilmesini anlamiyorum. Biz mi evlenme teklif edelim turkiye gibi bir ulkede? Butun sucu ve yukumlulugu onlara at. Onlar ugrasip dursun sana hayirli kismet icin. Bu arada yasin gayet genc!

Benim annemde evleneceğim diye aklı çıkıyor herkesin ailesi farklı işte napacaksın duymamazlıktan geleceksin

Söylemistim. Anlamıyorlar. Nedir bu evlilikte bilmiyorum

Bir çok kişi bu yüzden yanlış evlilikler yapıyor biliyor musunuz. Ne yazıkki toplum olarak bize belli bir yaşa gelmeden evlenmemız öğütleniyor oysa hayat evlilik mi demek. Kocalarını bütün bir dünyası olarak gören onlarla sürekli övünen kadınlar var. Adeta hayatta kendileri var olmamış kendi kimlikleri yok evlilik onlara kimlik kazandırıyor. Hayır cok yanlış bence. Evlilik senı beslediği müddetçe hayatında olması ve yaşanması gereken bir olgu. O yüzden psikolojik olarak etkilenmediğinş düşünsen bile bu baskı senın bilinç altına işliyor. Dolayısıyla bircok kadın kendini istenmeyen veya eksik gibi hissediyor. Oysa hayat öğrenmek deneyimlemek çabalamak demek. Evlilik de bir deneyim ama olmadı gereken insanla. Yoksa kabus gibi birsey. Umarım sizi hep destekleyecek bir erkek ile tanısıp evlenirsiniz ama olmazsa ne yapalım. Mutlu olmak için çabaya devam

Seni çok iyi anloyorum aynı şeyleri yaşamış biri olarak, şimdi diyorum anneme bak geç oldu ama damadını kendi oğlundan ayırmıyosun şimdi, o kadar baskıya herhangi birine he deseydim üzülseydim şimdi nolcaktı falan diyorum şimdi konuşma sırası bende hehe, hiç kulak asma ben gerçekten böyle şeylerde direten insanların inançlarını sorguluyorum, ailem değildi baskı yapan bana akrabalardı şimdi de çocuk da çocuk diye aynı dert, ya nasip diye birşey var hiçmi inancınız yok Allaha diyesim geliyo sinir oluyorum anlayışsız inançsız insanlar.

Evlenmek istemiyor değilim istiyorum ama nasip sonucta bu işler . Allah mutluluğunuzu daim etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…