- Konu Sahibi krizanteeemmm
-
Ama evlenirken bunları planladınız değil mi ?
Mesela yükselme ihtimali olan bir mesleğin vardır ilerde iki kişi çalışır birikim yapar ev de alırız araba da dersin asgari ücret bazı şirketlerde başlangıç maaşıdır deneyim kazanınca yükselir evlenirken yoktur ama ilerde olabilme kapasitesi vardır
Ona göre de 1-2 yıl çocuk yapmaz kendini ayarlar
Konu sahibinin de durumunu mesleğini bilmiyoruz ama asgari ücretle çalışan iki kişi ise iyi bir mesleği yoksa kirada yaşayacaksa ilerde zorlanma ihtimali var
Tabi maaşlar orta halli iki kişi ise bu dediklerim değişir
Biz evlenirken birikimimizi eve gömmeyelim diye kirası da çok yüksek olmayan (elalemin evine kullanım hakkı olarak çok para vermek de mantıksız geliyor) ama çok keyifle yaşadığımız işlerimize yakın bir ev tıttuk. Hele de şu devirde ne lüzum var. Tabii ki geleceğinizi garantiye aĺmak ister anneniz ama varsa paranızı yoksa da çekeceğiniz krediyi eve gömüp en güzel yıllarınızda kıt kanaat ordan kısayım gezmiyim sinemaya tatile gitmiyim vs diye geçirmeyin. Birikiminizi yapıp daha sonrasında değerlendirin derim.Arkadaşlar merhaba,
bir süredir tanıdığım biri var. evlilik düşünüyoruz. ikimizin de düzenli bir işi olduğu için bir sene içerisinde evlenmemizin iyi olacağını düşündük. ancak konuyu anneme açtığımda kirada oturmamı kabul etmedi ve ev almamızı istedi. ev almak ise şu an krediler de yüksekken o kadar kolay bir şey değil. annem evlilik hayatı boyunca kirada kaldığı için bu konuda çok fazla sorun yaşadı. Tek başına çalıştı, uğraştı. destek olanı, yardım edeni de olmadı. o yüzden bana karşı çok korumacı yaklaşıyor. evlendikten sonra maddi problem yaşamamı istemiyor. onu da anlamaya çalışıyorum. ama şu anki şartlarda bir anda ev almak kolay bir şey değil. evlendikten sonra birimizin maaşıyla geçinip diğerinin maaşını biriktirebiliriz. ve birikim yapmak birlikte daha kolay olur diye düşüyorum. ancak bu konuda annemi ikna edemiyorum.
konuyu burada size sorup sizin de deneyimlerinizi öğrenmek ve fikir almak istedim. siz ne düşünüyorsunuz
Tabi ki diyemeyizişte onu diyorum planlamadım
zira o zaman 25 yaşındaydım bu şartlar vardı
şimdi 40 yaşındayım
bizim geçerli mesleğimiz var bizi bu günlere getirdi ama olmasaydı da ne olurdu?
kirada yaşar çocuğumuz devlet okuluna giderdi vs vs
yani 10.000,00-TL maaş alamayacak ya da ne bileyim iki kişi geliri 5000 TL yi hiçbir zaman geçemeyecek olan insanlar evlenmesin diyemeyiz ki
Baskasina ev almadan evlenemezsin demek bana göre dogru degil. Kendisi ömür boyu ev alamayan insanlar daha 25 yasinda olan insanlardan ev almalarini bekliyor iyimis. Bence herseyi zamanla insaa etmek lazim. Evliligin 3. Ayinda ayrilip bosanan insanlar taniyorum. Belki insan evliligin ilk senelerini borc icinde gecirmek istemiyordur olamaz mi. Ben annenizi bu konuda haksiz buldum.
Tabi ki diyemeyiz
Herkes şartlarına göre yaşar ben onu kastetmiyorum durumu olmayan Kişiler evlenmesin gibi bir düşüncem yok ben kızın annesi açısından baktım olaya o da gençliğinde maddi zorluk yaşamış biriyse kızının maddi açıdan zorlanmayacağı bir hayatı olsun istiyordur
O zaman kendisi kizina ev hediye etsin. Kendisi kizindan ve müstakbel damadindan en az 20-30 yas daha büyük. Ekstra ev alamiyorsa, daha 25-30 yaslarinda, hayatlarin basinda olan insanlardanda ev beklemesin.
Yada kendi kizindan beklesin. Niye damat ev almak zorunda?
Tabiki herkes ister cocuklarin bir eli yagda, bir eli balda olsun diye fakat bunun sorumlulugu ya bendedir, yada cocugumdadir.
bazı anneler ben neyi yapamadıysam, içimde kalanları kızım yaşasın derdinde oluyor. yani benim çocuğum nasıl mutlu olur, o adamı seviyor mu gibi irdelemeler yok.
benim evim olmadı kızım mutlaka evi olanla evlensin.
bana bişey takılmadı kızıma en az şu kadar altın takılsın.
ben kötü bir semtte oturdum kızım lüks semtte otursun.
açıkçası bence bir anne önce kızım seviyor mu ve bu adamla mutlu olur mu diye düşünmeli.
ayrıca insanın aldığı ev her zaman onda kalacak diye bir kural yok. dünya hali.
ne zenginlerle evlenip sonra fakirliğin dibini gören de çok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?