Evlilik için şuanki hayatınızdan vazgeçer miydiniz?


çok güzel söyledin. o artarken ben eksilicem. endişelerimi söyledim ama tek söylediği seni hiç üzmeyeceğim vs vs. sürekli çalışıyor olacak bir yere gitmemiz bile kırk yılda bir olacak.
 
Adam duzenimi bozmam demis sen niye bozasin? Birde bu adam ne katacak sana evlenince. Dürüst, açiksozlu...e iyi de bu sıfatlar bir onda mi var?

elbette dünyadaki tek düzgün karakterli insan o değil. ama benim karşıma çıkmadı işte. sanki bi daha da çıkmıcak gibi geliyor.
 
işte ben de kırsal gibi biyere gidicem öyle düşün. ve o borç dediğim bugün büyüksehirde ortalama bir ev parası
Hiç bulaşma, Allah korusun ama olur da işleri ters giderse,o borçlar kalırsa ve zor şartlarda yaşamak durumu olursa yanında olurum diyebiliyor musun? Diyemedigini dusundugum için bulaşma diyorum sana. Aşk, sevgi insanın gözünü kör ediyor çoğunlukla zorluklara katlanıyorsun ama sadece hoslanti, iyi baba olur mantığıyla büyük riske girmiş oluyorsun. Benim eşim benden borçlarını gizlemişti yoksa evlenmezdim biliyordu akıllılık etti :)) Senin de kazancın ne kadar olur msela hadi ben kaldırdım isim iyi. Mantık diyorsan mantığa da uymuyor bence. E salt sevgi de yok. Neden riske atacaksın hayatını?
 
Canım şunu söyleyebilirim yoğun çalışma saatleri kesinlikle evliliği olumsuz etkiler. Evlendiğiniz andan itibaren yoğun çalışacak daha siz birşeyleri oturtamadan yani. Kendini yalnız hissedersin. Şehir de yabancı... İyi düşün Hakkı'nda hayırlısı
 
Denizi olan buyuk bir sehirde buyudum. Arkadas cevrem de vardi. Tum sosyal imkanlarimda. Kucucuk bi sehire tayinim cikti. Burda da esimle tanistim. Evlendik ve burda yasiyoruz hala. Ama simdi bana deseki hadi tasinalim baska bi sehire. Buyudugum sehir bile olmasina gerek yok. Dakika beklemez giderim.
Insan denizin kokusunu ozler mi? Ozluyor iste. Is arkadaslarim disinda gorustugum kimse yok. Esim evlendikten sonra evkusu oldu cikti. Asosyalligin dibine vurmus durumdayim. Benzer seyler yasamamak icib bence yol yakinken don bu sevdadan derim
 
Büyük konuşmayayım ama ben olsam ailemi bırakıp gitmem.
Hem daha 2 ay olmuş mekanı açalı, tutar mı tutmaz mı belli değil.
Sende yardım edeceksin gerek mutfağa gerek kasaya, cebine giren para belli olmayacak, restoran zorlu iştir tatil günleriniz bile düzensiz olur.
Eksisi çok.
 
çok haklısın. ben belki memur olmayabilirim ama yıllardır burda yaşıyorum, ailem arkadaşlarım işim burda. herşeyimi bırakıp gitmek düşüncesi beni korkutuyor.

O zaman gitme.
Çok istiyorsa evliliği o senin yanına gelsin.

Emin ol yine iyi bir insan bulabilirsin dünyada erkek kıtlığı yok.
 

tabii sırf iyi diye değil. onu seviyorum begeniyorum içimi kıpır kıpır yapıyor. ama evlenince iki gün sonra sorunlar başlayınca bu sevgiden geriye eser kalmaz gibi geliyor.
 
elbette dünyadaki tek düzgün karakterli insan o değil. ama benim karşıma çıkmadı işte. sanki bi daha da çıkmıcak gibi geliyor.
Peki ama ne kadar düzgün onu düşün. Su anda farklı sehirlerdesin adamin amacı belli ki evlenmek ama buraya dikkat et seninle evlenmek değil evlenmek. Evlenmek isteyen insan zaten evlenene kadar her şeye evet der ama bu gerçek yüzü değildir. Soylemek isteyene laf cok. Şimdi ben de derim; ben dünyayı fethedecegim. Ee dedim ama yapabilir miyim? Hayır

Amaci evlenmek dedim neden dedim? Çünkü hicbir fedakârliga yanasmiyor adam. Kaldi ki kendi işini kuracak. Bu onu oraya bağlayan bir şey degil. Senin sehrinde de yapabilir bunu yada ortak bir sehirde de yapabilirsiniz?
 


Salt mantık evliliği tehlikelidir. İçinde aşkı da barındırmalı...Ben hayallerimden vazgeçmezdim.
 

evet çok haklısın. elbette evlilik zaten başlı başına bir hayat değişimi. ama nasıl desem, kendimden çok fazla şey gidecek gibi geliyor. ufacık bir yere hapis olacakmışım gibi. tek başıma yapayalnız kalacakmışım gibi. en önemli detayı söylemedim sanırım, ev düzenim bile umduğum gibi olmayacak. şöyle ki çok geç saatlere kadar çalışan biri. tatili bişeyi yok. öyle işten gelsin yemeğimizi yiyelim sonra sarılıp film izleyelim vs. bu kadar basit şeyleri bile belki kırk yılda bir yapıcaz düşün ki. ben nasıl mutlu olabilirim bu şekilde?
 
Ek: Listemiz eksik kalmış tamamlayayım istedim. Şu koşullarda bu evliligi yapar da oraya giderseniz kesin olarak neye sahip olacaksınız:

-O adama

Gördügünüz gibi pek uzun bi liste olmadı. Ha o adama dediysem de borcları yüzünden stres sıkıntı icinde olan, gergin ve yüksek ihtimalle bu gerginligi size yansıtacak, iş yogunlugu yüzünden yüzünü zor gördügünüz bi adamdan bahsediyoruz altını çizeyim.
L lisabel
 

evet sanırım bu işi zamana bırakayım ve onu biraz daha tanıyayım. ama işte ben çok sabırsızım karakter olarak. olmayacağına inandıysam hemen silip atmak isterim. arafta kalmaktan nefret ederim çok mutsuz olurum o zaman. şuanda da kendimi çok ikilemde hissediyorum.
 
Tabi ki hayır
Zaten anlattığın kadarıyla bu mantık evliliği olur gibi geldi bana büyük bi aşk olsa hiç düşünmezdin
 

Bir kere mükemmel evlilik ya da mükemmel hayat diye bir şey yok. Önce bunu bil. Evlenirsen gideceğin yerde belki şu an olduğundan çok daha mutlu olacaksın. Küçük yerlerden insanlar birbirine daha yakındır. Belki daha güzel bir çevren olacak. Bunları bilemezsin. Ama benim takıldığım nokta (ondan hoşlanıyorsunuz da) kısmı. Sana şunu söyleyebilirim, çok aşıksın diye karaktersiz biriyle de evlenilmez (ki karaktersiz birine nasıl aşık olunur onu bilmiyorum), Çok güzel karakteri var, tam aile babası diye sevmediğin biriyle de evlenilmez. Ben hiçbir zaman mantık evliliği denilen şeyi kafama oturtamadım. Ama tabi yine de sen bilirsin.
 
çok güzel söyledin. o artarken ben eksilicem. endişelerimi söyledim ama tek söylediği seni hiç üzmeyeceğim vs vs. sürekli çalışıyor olacak bir yere gitmemiz bile kırk yılda bir olacak.

Uzmemek ayri sey hayat standartlarini dusurmek ayri sey.Senin hayat standartin dusucek karsi tarafin isi dolayisiyla.Yaslarimiz yakin ve bende bekarim.Kendimi senin yerine daha kolay koyabiliyorum hatta ayni durumdayiz bile diyebilirim.Sadece iyi,uyumlu biri diye kabul etmek bana mantikli gelmiyor.Misal ben sadece iyi,guzel anlasabiliyoruz diye polisle ya da askerle evlenmek istemem.Olmasi icin zil zurna asik olmam lazim.Bu nedir?Mantikla haraket etmektir.Umarim kararini kolaylikla verirsin.
 
Ben mesela düzen bozmaktan nefret ederim. Zor uyum saglarim. Yapı meselesi birazda. Ben yapazdim büyük ihtimalle.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…