hmm yani tutup tutmayacagi belli değil
ayrıca meslek sahibi de değil o zaman
diyelim ki battı garanti is bulabilecek durumda değil
ve daha adamı hiç tanimiyorsunuz
olabilir diye düşündüğünüz durumlara göre değil de olan durumlara göre karar verin
bence sırf yaşınız 31 diye bunu yapmayın
çünkü bariz bu evlilik sizi aşağıya çekecek
Ailesiylede dip dibe mi oturacaksınız? Gitmeyi düşündüğünüz yer çok mu uzak? Nasıl tanıştınız? Birbirimizi bu kadar kısa zaman olmasına hemde mesefelere rağmen tabıyabildiniz mi? Nasıl bu kadar eminsiniz iyi insan olduğunduğundan? Bu soruların cevaplarına göre yorum yapmak en doğrusu sanırım.
işte ben de bundan korkuyorum. evlenip de bir ay sonra mutsuzluk içinde başımı taşlara vurmaktan. ama bu insan bugüne kadar karşıma çıkan en düzgün karakterli insan diyebilirim, hatta tek düzgün karakterli! ama bütün düzenimi arkamda bırakmam gerekiyor evlendiğim taktirde. ki ben öyle gezmeye tozmaya da çok düşkün değilim. ama mesela şimdi canım sıkılsa bir avm ye giderim, bir sinemaya gider şöyle bir iki mağaza gezer eve dönerim. ama orda ha deyince gideceğim mesafede değiller. bir de ekonomik olarak mutsuz olmaktan korkuyorum. orta halli bir aileyiz, kendi yağımızla kavrulduk, bişeyden eksik büyümedim. şimdi ufak maaşlı bir işim var ve bişey istediğimde kendi paramla almak çok güzel. ama evlenince bu olmayacak. ve borç meselesi de beni düşündürüyor.
O zaman kv kp sizin hayatinizin içinde olacak.belki ev olarak dibdibe olmasak bile ailesiyle yakın olacağız çünkü iş ortak, aile işletmesi öyle diyeyimgitmeyi düşündüğüm yer otobüsle 6 saat uzaklıkta. bir tanıdık vasıtasıyla tanıştırıldık. henüz tam tanıdım demem mümkün değil.
Bence biraz daha tanıyın o halde. Çünkü onun iyi bir insan olduğunu düşünmenizden başka elinizde hiç olumlu birsey yok.belki ev olarak dibdibe olmasak bile ailesiyle yakın olacağız çünkü iş ortak, aile işletmesi öyle diyeyimgitmeyi düşündüğüm yer otobüsle 6 saat uzaklıkta. bir tanıdık vasıtasıyla tanıştırıldık. henüz tam tanıdım demem mümkün değil.
belki ev olarak dibdibe olmasak bile ailesiyle yakın olacağız çünkü iş ortak, aile işletmesi öyle diyeyimgitmeyi düşündüğüm yer otobüsle 6 saat uzaklıkta. bir tanıdık vasıtasıyla tanıştırıldık. henüz tam tanıdım demem mümkün değil.
Yazınızı baştan aşağı kelime kelime noktasına kadar okudum.arkadaşlar benim sormak istediğim şey şu; bekarsınız, ailenizle yaşıyorsunuz, iyi kötü bir işiniz var çalışıyorsunuz, ufak ufak da olsa istediğiniz şeyleri alabiliyorsunuz, nispeten huzurlu ve rutin bir hayatınız var. bir yandan da aile kurmayı çocuk sahibi olmayı ve kendinize ait bir düzeniniz olsun istiyorsunuz. ama karşınıza hep abuk sabuk insanlar çıkmış, hep hayalkırıklığı yaşamışsınız. sonra karşınıza biri çıkıyor, karakteri düzgün, ortak zevklerinizin olduğu, sizi anlayacağını düşündüğünüz, birlikte bir hayatı paylaşabileceğine inandığınız biri. o da sizinle aynı düşüncelerde.
ama onunla evlendiğiniz taktirde şuanda yaşadığınız yerden çok daha küçük ve hiçbir tanıdığınızın olmadığı ve imkanların çok kısıtlı olduğu bir şehre gelin gideceksiniz. bu kişi kendi işinde çalışıyor ve siz de ona o işyerinde yardım edeceksiniz, kendinize ait bir maaşınız ve zamanınız olmayacak. çok bunalınca çıkıp görüşebileceğiniz kimseniz olmayacak. çıkıp bir sinemaya bir alışverişe bile gidemeyeceksiniz belki tek başınıza. belki onunla bile kırk yılda bir gideceksiniz çünkü tabiri caizse bütün zamanını işyerinde yoğun çalışarak geçiren birisi. insanlarla fazla sosyal olması gereken bir işi var siz kıskanç birisiniz de.ve şunu da ekleyeyim, o işi açmak için yüklü miktarda borçlandığını da baştan biliyorsunuz ve borçların ne zaman biteceği de belli değil.
şimdi böyle bir durumda bu insanla evlenmeyi düşünür müydünüz? tüm bu koşullara rağmen bu adamla ( ondan hoşlanıyorsunuz da)sırf karakteri düzgün diye iyi bir aile babası olabileceğini düşünerek evlenir miydiniz? kendinizi bu ufacık kısıtlı hayata hapseder miydiniz?
Diyebilir elbettebir de aklıma neler geliyor. diyoru ki şimdi borcu da var ya, evlendiğimizde düğün takılarını satalım diyebilir mi acaba diyorum. satıp borcumuzun birazını kapatalım diyebilir büyük ihtimalle.
Şu anda nelere sahipsiniz bi sayalım mı beraber? Basit mantık bi +, - listesi yapalım.
-Ailenize
-Arkadaş çevrenize
-Kendi işinize, iş arkadaşlarınıza,
-Kendi paranıza
-Şehrinize (bakın insan yaşarken çok fark etmez bunu; bi şehirde nerede içilir, nerede yenir, nerede eglenilir hatta nerelerde hüzünlenilir bilmek sandıgınızdan önemlidir; o şehrin imkanlarının, anıların degeri kaybedildikten sonra anlasılır genelde)
-Huzura ve belirliliğe
Gördügünüz gibi az buz şeye sahip degilsiniz. Siz bi de buna ek olarak aşk, eş, aile ve çocuk istiyorsunuz ki o da son derece normal.
Ama işte buradaki anahtar kelime "ek olarak" Yani elinizdeki her şeyden vazgecip, onları verip yerine " aşk, eş, aile ve çocuk " almaya kalkarsanız büyük hata edersiniz. Zaten doğru adam da sizden kendisi için sizi siz yapanlardan, sahip olduklarınızdan vazgeçmenizi istemez.
Kendinize bi bakın mesela;
-Siz ondan işinden, ailesinden, çevresinden, şehrinden fedakarlık etmesini istememissiniz.
-Başı sonu görünmeyen borçlarını onunla taşıma fedakarlıgını göstereceksiniz.
-Gideceginiz sehirde kendi isinize, kendi cevrenize, kendi paranîza sahip olma imkanından da vazgecip onun yanında calısmayı kabul etmissiniz. (Mesela bu noktada farklı bi yaklasım gösterse adamı samimi bulabilirdimm)
-İyi bi anne adayısınız, dürüstsünüz, iyi bi eş olacaksınız.
Siz bunları yaparken o neye sahip, o ne yapmış sizin için? Sadece önceki hayalkırıklıklarınızın üzerine kötünün iyisi olarak karsınıza cıkıp gözünüzü boyamış. Son şansınızın o oldugunu, onunla biterse hayatınızın tekrar o abuk subuk tiplere istila edilecegini düsünüp panik yapıyorsunuz.
Kisisel tavsiyem adamı bırakıp gidin demiyorum tabi ki ama asla aceleye getirmeyin evliligi. Ve eger şartların bu sekilde olacagı kesinse, adam da sizin icin fedakarlık yapmaya baslamayacaksa, ortada bulusulmayacaksa da hep siz gidecekseniz ben olsam o yoldan dönerdim.
Hiç bulaşma, Allah korusun ama olur da işleri ters giderse,o borçlar kalırsa ve zor şartlarda yaşamak durumu olursa yanında olurum diyebiliyor musun? Diyemedigini dusundugum için bulaşma diyorum sana. Aşk, sevgi insanın gözünü kör ediyor çoğunlukla zorluklara katlanıyorsun ama sadece hoslanti, iyi baba olur mantığıyla büyük riske girmiş oluyorsun. Benim eşim benden borçlarını gizlemişti yoksa evlenmezdim biliyordu akıllılık etti :)) Senin de kazancın ne kadar olur msela hadi ben kaldırdım isim iyi. Mantık diyorsan mantığa da uymuyor bence. E salt sevgi de yok. Neden riske atacaksın hayatını?
Canım şunu söyleyebilirim yoğun çalışma saatleri kesinlikle evliliği olumsuz etkiler. Evlendiğiniz andan itibaren yoğun çalışacak daha siz birşeyleri oturtamadan yani. Kendini yalnız hissedersin. Şehir de yabancı... İyi düşün Hakkı'nda hayırlısı
Ne demek, kafanızda bi seylerin netlesmesine şu kadarcık yardımım olursa ne mutlune kadar güzel bir özet olmuş, teşekkür ediyorumayrıca bütün yorum yapan arkadaşlar samimiyetle düşüncelerini paylaştılar, hepsine teşekkür ederim
şimdi siz böyle sıralayınca durum iyice kendini gösteriyor. meğer ne çok sahip olduğum şey varmış değil mi? herşeyi verip yerine aşk aile cocuk alıcam ama onu bile alabilecek miyim bakalım? belki de bu hayatımı mumla arıycam. arka odada küçük bir köşede biriktirdiğim çeyizlerim varonlara baktıkça yuva kurma özlemim artıyor. ama yuva bile tam olamayacak evim, çünkü düzenli bir hayat olmayacak o evin içinde. sabah erken saat çıkıp gece geç gelecek. haftasonu yine aynı.aslında herşeyi şuanda önceden görebiliyorum. bilmiyorum. olmayacak bu iş galiba.
Kendine ait bir işi yok aslında. Mesleği yok. Herkes söz hakkına sahip olacak kazancta. En sevmediğim şey. Ben olsam hayatta evlenmezdim. Dertsiz başına dert alma ya.kimbilir ne kadar zamanda ödenir o borç. bir de ailece işletiyorlar, yani ordan kazanılan sadece ona kalmayacak. tabii ben bu konuları fazla soramadım yanlış düşünür diye. ama belki de aileyle de sorunlar olacak. allahım yazdıkça ben ne yapıyorum diyorum. evlenince benim maddi gelirim de olmayacak. bişey istemeye bile çekinicem
Büyük konuşmayayım ama ben olsam ailemi bırakıp gitmem.
Hem daha 2 ay olmuş mekanı açalı, tutar mı tutmaz mı belli değil.
Sende yardım edeceksin gerek mutfağa gerek kasaya, cebine giren para belli olmayacak, restoran zorlu iştir tatil günleriniz bile düzensiz olur.
Eksisi çok.
Ek: Listemiz eksik kalmış tamamlayayım istedim. Şu koşullarda bu evliligi yapar da oraya giderseniz kesin olarak neye sahip olacaksınız:
-O adama
Gördügünüz gibi pek uzun bi liste olmadı. Ha o adama dediysem de borcları yüzünden stres sıkıntı icinde olan, gergin ve yüksek ihtimalle bu gerginligi size yansıtacak, iş yogunlugu yüzünden yüzünü zor gördügünüz bi adamdan bahsediyoruz altını çizeyim.
L lisabel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?