Uzmemek ayri sey hayat standartlarini dusurmek ayri sey.Senin hayat standartin dusucek karsi tarafin isi dolayisiyla.Yaslarimiz yakin ve bende bekarim.Kendimi senin yerine daha kolay koyabiliyorum hatta ayni durumdayiz bile diyebilirim.Sadece iyi,uyumlu biri diye kabul etmek bana mantikli gelmiyor.Misal ben sadece iyi,guzel anlasabiliyoruz diye polisle ya da askerle evlenmek istemem.Olmasi icin zil zurna asik olmam lazim.Bu nedir?Mantikla haraket etmektir.Umarim kararini kolaylikla verirsin.
Ama bilemezsinizki , misal adam durumu cok.iyidir borcu yoktur geliri ve maddi durumu oldukca iyidir ama evlendikten 1 hafta sobra isler bi tepe taklak olur dimdizlak kalirsiniz yada.misal adamin kucuk capli bi yeri vardir Allah bi yuru ya kulum der adamin isleri acilir bi anda ummadgin yerde bulursun ben cok gordum. Onemli olan karakter.ve size nasil davrandgi kisitlamadgi sahiplendgi ve ugruna bi sevginiz icin herseyi birakip gitmrye deger olup olmadgi ..
Bunu ancak siz bile bilirsiniz
O zaman kv kp sizin hayatinizin içinde olacak.
Bence biraz daha tanıyın o halde. Çünkü onun iyi bir insan olduğunu düşünmenizden başka elinizde hiç olumlu birsey yok.
siz anlattikca vmbu evliligin sizin yarariniza olmadığı açıkça belirginlesiyor
adam bir ev parası borcu
restoran aile işletmesi meslek sahibi degil
yaşadığı yer kırsal
aileyle iç içe
bütün hayatınızı feda edeceksiniz
size söylediği tek söz seni uzmeyecegim
sizce bu durumlarda uzulmemeniz mümkün mü
Yazınızı baştan aşağı kelime kelime noktasına kadar okudum.
Son noktaya kadar benim hayatımı yazmışsınız.
Kendi mesleğimi ailemi çevremi sevdiğim adam uğruna terk edip sineması avm'si hatta bankası bile olmayan 5000 nüfuslu küçücük bir köye gelin geldim.
Mesleğimi yapmıyorum istesemde yapamam çünkü mesleğimle alakalı sektör talep ve imkan yok.
Ben mutluyum sizi bilemem.
Vereceğiniz karar sizin hayattan ve sevdiğinizden beklentinizle alakalı bir durum.
Burada Market ve ptt dışında dış dünyaya ulaşabildiğim bir tek İnternet var.
Bazen eski yaşantımı düşünüyorum.
Mesleğim sosyal faaliyetlerim yurtiçi yurtdışı gezilerim arkadaşlarımla dışarıda eğlenmelerim vs vs...
Kaç yıl oldu çok cana yakın pozitif bir kişiliğim olduğu halde kafama göre bir arkadaş edinemedim.
Kaç yıl oldu tek arkadaşım dostum anam babam kardeşim evladım hepsi EŞİM oldu.Bana hiç yalnızlık çektirmedi bir gün beni bir başıma bırakıp bir yere gitmedi.
Yapışık ikiz gibiyiz
Eşimin işine yardım ederim arada öğle yemeğine eve gelir işi erken bitince balık tutmaya gideriz. Sinemaya da 2 ayda bir fırsat bulursak gideriz o da şehir de olduğu için gidiş geliş 100 km baya uzun ve meşakatli oluyor.
Arabam olduğu için sağa sola gidiyorum ama gidecek bir yer yok açıkcası hep aynı hep aynı yani.Tek güzel tarafı eşime hergün bir daha yeniden aşık oluyorum.
Ve eşim öyle aksi öyle lanet huysuz sinirli kıskanç bir adam ki herşeye rağmen çok vicdanlı duygusal ve merhametli biri.
İlk bebeğimiz öldü şu anda 2. ye hamileyim hayırlısı ise bebeğim doğarsa onunla birlikte yuvamız daha da şenlenecek inşaAllah.
Birde eşim sağolsun ayda en az 2 kere de olsa beni aileme gönderiyor bu bazen ayda 2 kere de oluyor.
Ailemden tam 1000 km uzaktayım annem babam çok yaşlandı onları çok özlüyorum ama hep kendi hayatım kendi evim olsun isterdim çok şükür olduda.
Darısı başına inşaAllah....
Aslında gozlemleme sansin olsa daha iyi.öncelikle bebişinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerimben sizin kadar şanslı olabilir miyim bilmiyorum. sizi çok seven bir eşiniz varmış ve siz de onun için herşeyinizden fedakarlık yapıp o hayatı yaşamayı seçmişsiniz. ben henüz o kadar sevildiğimden emin değilim. aslında hiçbir şeyden tam emin değilim ve o yüzden böyle mutsuz ve kararsızım. inşallah en doğru kararı veririm, iki taraf da üzülmeden.
Ne demek, kafanızda bi seylerin netlesmesine şu kadarcık yardımım olursa ne mutlu
Sorulan sorulara verdiginiz cevaplara da baktım tek tek, olmaması sizin icin cok daha hayırlı olacak emin olun.
Dünyanın sonu da degil, bunları hic düsünmenize gerek kalmadan seveceginiz, hem elinizdekini avcunuzdakini koruyup hem de güzel bi yuvaya sahip olacagınız bi zaman da insan da gelecek. Ama o kisi bu adam degil, o zaman da şu an degil.o güzel heyecanlarınızı, mutlu yuva hayalinizi o adamın işinin, ailesinin sıkıntılarına, bencilligine kurban etmeyin.
Kendine ait bir işi yok aslında. Mesleği yok. Herkes söz hakkına sahip olacak kazancta. En sevmediğim şey. Ben olsam hayatta evlenmezdim. Dertsiz başına dert alma ya.
Daha önce böyle bir ikilemde kaldim, seneler önce. Ancak beni ben yapan herseyden; ailemden, cevremden, isimden gücümden, dogup büyüdügüm sehirden, vazgecemedim.
Benim hayatim tepe taklak olacakti, onunkundaysa hic birsey degismeyecekti, istedigi zaman annesini gōrebilecekti.
Sirf bu durumun beni zamanla cok irite edecegini bildigim icin, kabul etmedim, vazgectim ona verdigim sözden.
Bir erkek beni kendi basina mutlu edemez, kendime ait biseylerim olmali, ailem hemen ulasabilecegim bir yerde olmali. Kisilik olarak buna uygun olmadigimi düsünüyorum. Peki ya ben? deyip dururdum artik sürekli, onada hayati zindan ederdim.
Bir is buldugun surece her yere alisirsin. Ama bes parasiz issiz hicbir yerde yapamazsin. Isimden cikip bogazda yaliya gelin gitsem mutlu olamam, cunku hayat guvencem yok.
Tabi ki olacak.olacak mı dersiniz? karşıma bugüne kadar hiç düzgün biri çıkmadı. hiç ama. şaka gibi. böyle biri çıkınca da bir daha olmaz gibi geldi. bir de sadece iyiliği değil, kafa yapımız da benzer. sevdiğimiz şeyler benzer. yani bana çok hitap eden biri aslında. ama işte diğer tarafta da bu sorunlar var.
Eger gerçekten dediğin gibi biri ise herseye değer . Bu devirde böyle düzgün ve dürüst insan bulunmuyor malesef .ya ondan gerçekten hoşlanıyorsan, sana karşı dürüst ve açıksözlüyse ve iyi bir baba olabilecekse
Tabi ki olacak.Denemeye, kapılarınızı açık tutmaya devam ettiginiz sürece sizi bekleyen bi mutluluk da bi yuva da olacak.
Gelecek korkusuna kapılıp pes ederek, size istediklerinizi veremeyecek bi adama evet diyerek ne o yuvaya ne o mutluluga sahip olamazsınız.
Hiç etkilenmemissiniz ya da sevmemissini demiyorum asla, adamda sizi çeken, beklentilerinizle uyuşan noktalar var elbette ki.
Ama karşımda aradıgını bulmus, aşık bi kadın da görmüyorum. Artısı avuç içini doldurmaz, eksisi boyunuzu aşmış bi durum var ortada. Ve siz bunu açık seçik görebiliyorsunuz cünkü kör kütük aşk da yok ortada. Hatta sevinmelisiniz ki yok, aşıp yolunuza devam etmesi kolay olacak böylece.
Adamla tanısmanız da son derece yeni, bilgileriniz yüzeysel.
Mesela o kücücük sehirde ailesinin etkisiyle bi anda size karsı bilenebilir mi bilmiyorsunuz.
Evinize girecek her kurusta tüm aile söz sahibi olacak, bunun yaratacagı gerginligin ucu bucagı kestirilebilir gibi degil.
Bana yaptıgın yorumda dügün altınlarını satıp borcu yarılayayım diyecek hissediyorum demissin. Sen bunu kabul etmezsen mesela ne kadar ileri gider, ne kadar öfkelenir, seni neyle suclar, ailesi ne tepki verir emin olabiliyor musun?
Yani daha ceyizlerini acmadan yüzlesecegin binbir sıkıntı görüyorum ben. O artarken sen eksileceksen ki şu durumda öyle olacak ne anlamı var ki?
Bir bana mi cok kotu gelmiyor anlattiklarin bilmiyorum. Borc meselesini gormemisim, ona bir sey diyemem.tabii henüz çok iyi tanımadığım için mesela sinirlenince nasıl olur kestiremiyorum. ya da ailesiyle nasıl sorunlar yaşanır? en basiti adamın çalışma saati diye bir kavram yok, gece gündüz iş. ben yapayalnız. öyle evimde ayağımı gerip oturamıycam, bana yardım et diyecek işyerinde. tabiki ederim ama orası sadece ona da ait değil. ben evliliğimin en mutlu olması gereken zamanlarda çalışıcam çalışıcam ve bitmek bilmeyen o borc ödenecek mi ne olacak belli değil. bir kitap bir tişöt almaya bile gidemiycem. bak yazarken bile kötü oldum. normalde benim hiç lüks zevklerim yoktur. gidip kendime 20 liralık tişört alırım ve onla mutlu olurum mesela. ama orda o bile lüks sayılcak. bana dediki bişey alıncağı zaman birlikte gideriz. neden ben çıkamaz mıyım tek başıma dedim. burası küçük yer uygun olmaz dedi. buyur burdan yak. çok mutsuzum ya. bir kaç kere veda ettik mesela yapamıycam diye. sonra ikimiz de çok özledik döndük yine. allahım sen bana akıl fikir ver
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?