Evlilik için şuanki hayatınızdan vazgeçer miydiniz?

teşekkür ederim yorumların için sanırım olumlu olmayacak bu iş.

işte bilemiyorum ki, kumar gibi bişey adeta

aslında üniversite mezunu ama ailesiyle bu işi yapıyor ve hep öyle olacağını söyledi. evet çok olumsuzluk var. off yapamıycam sanırım

öncelikle bebişinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim ben sizin kadar şanslı olabilir miyim bilmiyorum. sizi çok seven bir eşiniz varmış ve siz de onun için herşeyinizden fedakarlık yapıp o hayatı yaşamayı seçmişsiniz. ben henüz o kadar sevildiğimden emin değilim. aslında hiçbir şeyden tam emin değilim ve o yüzden böyle mutsuz ve kararsızım. inşallah en doğru kararı veririm, iki taraf da üzülmeden.

Aslında gozlemleme sansin olsa daha iyi.

olacak mı dersiniz? karşıma bugüne kadar hiç düzgün biri çıkmadı. hiç ama. şaka gibi. böyle biri çıkınca da bir daha olmaz gibi geldi. bir de sadece iyiliği değil, kafa yapımız da benzer. sevdiğimiz şeyler benzer. yani bana çok hitap eden biri aslında. ama işte diğer tarafta da bu sorunlar var.

Kendine ait bir işi yok aslında. Mesleği yok. Herkes söz hakkına sahip olacak kazancta. En sevmediğim şey. Ben olsam hayatta evlenmezdim. Dertsiz başına dert alma ya.

tabii bütçemiz belli olmayacak mesela. ne acı bişey. kesinlikle bununla ilgili sorunlar çıkacak. ben hep sınırlı bir kazançla ama neyin nereye verildiğinin belli olduğu bir ailede büyüdüm. çok zorlanırım diye düşünüyorum.

şuan ne durumdasınız peki?

Bir is buldugun surece her yere alisirsin. Ama bes parasiz issiz hicbir yerde yapamazsin. Isimden cikip bogazda yaliya gelin gitsem mutlu olamam, cunku hayat guvencem yok.

Tabi ki olacak. Denemeye, kapılarınızı açık tutmaya devam ettiginiz sürece sizi bekleyen bi mutluluk da bi yuva da olacak.

Gelecek korkusuna kapılıp pes ederek, size istediklerinizi veremeyecek bi adama evet diyerek ne o yuvaya ne o mutluluga sahip olamazsınız.

Hiç etkilenmemissiniz ya da sevmemissini demiyorum asla, adamda sizi çeken, beklentilerinizle uyuşan noktalar var elbette ki.

Ama karşımda aradıgını bulmus, aşık bi kadın da görmüyorum. Artısı avuç içini doldurmaz, eksisi boyunuzu aşmış bi durum var ortada. Ve siz bunu açık seçik görebiliyorsunuz cünkü kör kütük aşk da yok ortada. Hatta sevinmelisiniz ki yok, aşıp yolunuza devam etmesi kolay olacak böylece.

Adamla tanısmanız da son derece yeni, bilgileriniz yüzeysel.

Mesela o kücücük sehirde ailesinin etkisiyle bi anda size karsı bilenebilir mi bilmiyorsunuz.

Evinize girecek her kurusta tüm aile söz sahibi olacak, bunun yaratacagı gerginligin ucu bucagı kestirilebilir gibi degil.

Bana yaptıgın yorumda dügün altınlarını satıp borcu yarılayayım diyecek hissediyorum demissin. Sen bunu kabul etmezsen mesela ne kadar ileri gider, ne kadar öfkelenir, seni neyle suclar, ailesi ne tepki verir emin olabiliyor musun?

Yani daha ceyizlerini acmadan yüzlesecegin binbir sıkıntı görüyorum ben. O artarken sen eksileceksen ki şu durumda öyle olacak ne anlamı var ki?

20 li yaşlarda olsaydiniz,hayir derdim.Ama olgun bir yaştasiniz.eğer seviyorsaniz her zorluğun üstesinden gelirsiniz gibime geliyor. Hayatta hic bur seyin garantisu yok ki,bulundugunuz şehirden biriyle evlenip kırsal yerlerde yerlesebilirsin. Zengin biriyle evlenip fakir de kalabilirsin.
Hakkinizda hayirlisi olsun.

tabii henüz çok iyi tanımadığım için mesela sinirlenince nasıl olur kestiremiyorum. ya da ailesiyle nasıl sorunlar yaşanır? en basiti adamın çalışma saati diye bir kavram yok, gece gündüz iş. ben yapayalnız. öyle evimde ayağımı gerip oturamıycam, bana yardım et diyecek işyerinde. tabiki ederim ama orası sadece ona da ait değil. ben evliliğimin en mutlu olması gereken zamanlarda çalışıcam çalışıcam ve bitmek bilmeyen o borc ödenecek mi ne olacak belli değil. bir kitap bir tişöt almaya bile gidemiycem. bak yazarken bile kötü oldum. normalde benim hiç lüks zevklerim yoktur. gidip kendime 20 liralık tişört alırım ve onla mutlu olurum mesela. ama orda o bile lüks sayılcak. bana dediki bişey alıncağı zaman birlikte gideriz. neden ben çıkamaz mıyım tek başıma dedim. burası küçük yer uygun olmaz dedi. buyur burdan yak. çok mutsuzum ya. bir kaç kere veda ettik mesela yapamıycam diye. sonra ikimiz de çok özledik döndük yine. allahım sen bana akıl fikir ver

Bir bana mi cok kotu gelmiyor anlattiklarin bilmiyorum. Borc meselesini gormemisim, ona bir sey diyemem.
Yalniz du var, insanlar yillar icerisinde cok değişiyor. Oldugun gibi kalmiyorsun yani.
Olumsuz hali de çok ama olumlu anlamda da oluyor.
Daha once de yazdim ya, ben de kucuk bir sehre geldim ( yalniz ben dogrudan esim icin gelmedim, is için geldim sonra esimle tanisinca donemedim bir daha)
Ilk zamanlarda sehre alisamadigim icin biz de en ufak bir alisverise birlikte cikardik. Oyle olunca arkadss da edinemiyorsunm
Sonradan alistikca yalniz dolasmaya basladim. Simdi bir yere giderken haber bile vermem, donerken gel beni al diye ararim :) bisiklet istiyorum mesela, bu sehir buna hazir degil diyor :) belki birkac yila bu dusunce de degisir ama benim yasim gecer muhtemelen artik :)
Bahsettiginiz sehir cok mu küçük, hic mi sosyal ortami yok?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…