Evlilik nasıl birşey ?

çok hoşşş... :))) rabbim herkese böle evlilik versin inş..... Amiiinnnn....

Aminnn canımm benimde çookk beğendiğim bir hikayedir,eşim maille göndermişti konuyu görünce hemen alıp kopyaladım..
Allah herkese yüreğinde yaşatacağı,huzur dolu mutluluk dolu,sevgi saygı dolu bir yuva nasip etsin..
Şahsen ben sahibim Bin Şükür!:)

Kızgın kumlardan serin sulara atlamak gibi birşey desem yermisin, yemezsin.

Bazen iyi bazen kötü, olsa da olur olmasada modunda bir şey işte. :51:

evlilik kale gibidir içeri girenler dışarı çıkmak için dışardakilerde içeri girmek için can atar derler
ama bana göre çiğ köfte gibi :52:
ne kadar acı yanı olsada tatlı bir hayat.
ilk zamanlarda çok fazla tartışma olur ama sonradan alışırsın. alışmak zorundasın zaten.
sevdiğin adama yemek yapmak onun giydiği kıyafetleri ütülemek onunla film seyretmek
gece saat kaç olursa olsun birlikte dışarı çıkmak her gece onun yanında uyumak sabah uyanınca ilk onu görmek varlıgını hissetmek uyurken seyretmek 10 dk geç kalınca acaba nerde kaldı diye düşünmek hiçkimseyle paylaşamamak....

selam kızlar yazıların yarısını okuyabildim benimde 3 gün sonra düğünüm var ve anlaştığım insanla uzun süre anlaştıktan sonra evlilik kararı aldık ama ne yalan söyleyim korkuyorum ,acaba nasıl olur evlendikten sonra diye hep düşünüyorum ailesi evlenmemizde tırnak kadar yardım etmediler herşeyi nişanlım ve annem yaptı bende çalışmadığım için. inşallah herşey iyi olur evlenceğim insan hep hoşgörü ve saygılı olur şans işi biliyorum ama olmazsada yapcak bişey yok hayatta en acı şey ölüm hiç olmadı ayrılırım diyorum allah annemin canına ve benim canıma bişey vermesin..

Keşke daha önce yapsaydın dediğim şey. Evlenmeden önce de çok mutluydum, mutlu bir aile hayatım vardı. Kocuşum çok şükür aratmadı bana. Hatta evlendikten sonra daha mutluyum, ne de olsa kocuşum yanımda. :16:

zordur zor evlendikten sonra bazı erkekler pek bi düşkün olur anacıklarına o yetmez yüzüne iyi davranan aile üyeleri arkadan kuyu kazarlar soy isimlerini alır ana baba dersin ama her şey senden saklanır kocan her geçen gün evrim değiştirip iyi bi öküz olmak için çabalar her geçen gün daha anlayışsız olur yaptığın hizmetin harcadığın enerjinin bazen pek bi değeri olmaz anca eşini şımartır zaman zamanda sarılıp yatınca mutlu olursun falan karmaşık bişey bence zor:)

Son düzenleme:
nişanlıyken çok kava ederdik.hatta bi çok kez ayrılma aşamasına kadar geldik.evlendikten sonra daha kötü olursa diye çok korkuyodum ama çok şükür korktuğum gibi olmadı.ufak tefek tartışmalarımız olsada zararsız tartışma onlar ve tuzu biberi oluyo hatta daha güzel oluyo.iyi ki nişanlıyken o tartışmaları yaşamışız diyorum.eğer o zaman yaşamasaydık evliyken yaşamak zorunda kalacaktım bu daha kötü..şimdi o konuları aştık çok şükür ve çok mutluyum :)

Dgr arkadaşların da dediği gibi, evlilik bir kumar ve tamamen sürprizlerde dolu.
Evliliğimde 3 yilim bitti. Ondan önce 1,5 yıllık birlikteliğimiz vardı. Ben evliliğimde flört döneminden cok cok daha mutluyum. Cok nadir zamanlarda keske hemen evlenmeseydim desem de cogu zaman iyiki evlenmiştim iyiki bu adam benim kocam diyorum .
Bence evliliğin iyi gitmesi eslere cok bağlı. 3. Kisileri araya sokmayacaksin, mümkünse ne kadar sinirlenseniz de bırakın hakareti, küfrü , sesinizi bile yükseltmeyeceksiniz. Ve bence evlilikte sevgiden önce saygı cok cok onemli.
Biz esimle ilk evlendiğimiz zamanlarda bir sefer bana biraz sesini yükseltti sdc.
Aldım karşıma konuştum, evliliğimiz guzel olması devamlılığının sağlanması icin asla birbirimize saygımızı yitirmememiz gerektiğini, bir seye kızsak bile birbirimizin yüzüne bakamayacak laflar söylemememiz gerektiğini söyledim .
Sagolsun uydu bana, simdi cok az olur ama sinirli taraf odayı terkeder sınırını sogutur ondan sonra yuzyuze konuşuruz:)
Şükürler olsun hic bı zaman pişman olmadım, hic bı zman kocamın bı öküz olduğunu da düşünmedim:)
Allahım bozmasın:)

bu herkese göre değişen bir durumdur. benim eşimin ailesi ne kadar eziyet ettiysede düğünde yüzümüz hiç gülmediysede evlendiğimiz gece ona sarılmak müthiş bir duyguydu. sabaha kadar birbirimize sarılarak uyumuşuz. sabah eşimin öpücüğüyle uyanmak seni seviyorum demesi v.s. o gün eşimin ailesi yine kavga etmişsede biz evimizde huzurluyduk. severek evlenmek çok önemli herşeye katlanıyor insan. bakmışsın saatlerce ağlamışsın ama eşinin sarılmasıyla herşey bitiveriyor. romantik, sevgi dolu, beni önemseyen bir eşim olduğu için çok şanslıyım sanırım herkesede böyle bir eş nasip etsin diyorum. çok kötü ve zor günler yaşadık ama ona rağmen çok mutluydum, mutluyum şükürler olsun rabbime.

yorumları okuyunca halime şükrettim bir kez daha:)).7 yıllık bir birlektiliğin ardından evlendim.bu ayın 25 de 2 yıl dolucak evlilliiğimin.bir daha dünyaya gelsem yine eşim derim yine eşim.tabiki her şey toz pembe değil bu beklentiye bağlı bişey ne kadar beklentini aşağıya çekersen o kadar mutlu olursun arkadaşımında örnek verdiği gibi nişanlıyken falan özel günlere daha önem verirdi şimdi var mı yok ama önemli olan var olması değilmiş zaten sevgisini hissedirebilmesiymiş bunu evlenince daha iyi anladım.zaten sevgi aşk huzurun varsa gerisinin hiç önemi yok ve bizim mutluluğumuzun en önemli faktörü ailelerimiz dahil herkese kulak tıkamak.biz mutlu muyuz mutluyuz yok biri onu demiş yok benim annem böyle seninki böyle biz aştık bunları sadece birbirimizi önemsiyoruz.sanmayınki bencilz asla ama işin içine 3. şaıhsı sokmucaksınız.allahıma binlerce keç şükür ediyorumki böyle bir eşe sahip olduğum için çok mutluyum allahım bozmasın iyiki evlenmişim.evililik bir kumar evet ben bu kumarı kazandığıma inananlardanım..

Evlilik iki insan arasindaki en güclü bagdir,arada sevgi saygi varsa dahada güzel,amma velakin esin ve senin disindakiler icinde SABIR SABIR SABIR gerektiren bir kurumdur...

yuvanızın dışındaki 3.kişileri sorun etmedikten sonra evlilik çok güzel tabi arada saygı,sevgi,dürüstlük varsa.

Dogru insani bulursan gÜllük gülistanlik fakat yanlis insana denk gelirsen cehennem gibi bi kurum ff evlenmeyide bisey sanirdim sahsen bosaymis sIKici monoton :-)) Allah hayirlisini versin sizin icin

Vallahi evlilik bazen çok güzel bazende çok sıkıntılı zor olabiliyor ama genel olarak bekarlık kadar güzel değil yani:)) [bence]

yeni bir yolun başlangıcıdır evlilik...

daha öne hiç girmediğin bir yola haritasız girmektir. tek pusulaa vardır o da yüreğin.

kalbinin sesini dinle, ne yıpran ne d yıprat...
ailesine karşı politik ol. hiç bir zaman kırma....

4. senemize girdik ağustosta biz..
mutluyum allaha şükür pişman olmadım hiç..
evlilik tamamen şans işidir,, 10 yıl tanısanda aynı evde olunca bi bakmışsın herşey farklılaşmış.
yani özet olarak ne çıkarsa bahtına :51:

bence de çok fazla şey beklemeyenler daha mutlu oluyorlar, ailenle yaşadığın hayatla kıyaslamamalısın, artık hayatının farklı bir dönemi geliyor, eskisi kadar tembellik yapamayacağın ama gece korktuğunda yanında eşini bulduğun, zor zamanları atlattığınızda kendinizle gurur duyduğun, kaynana olaylarına hiç girmiyorum az da olsa iyi anlaşanlar oluyor o elektrik meselesi.

Back
X