Evlilik ne deseler ateşten gömlek derdim..

Bende 21 yasinda evlendim onlisans mezunuyum acikogretim okuyorum lisans mezunu olmak icin.sana tavsiyem egitimine kaldigin yerden devam et.seninki evlilik degil hapis hayati bende erken evlendim ama mutluyum cok sukur kendine bu eziyeti yapma

Evlilik eziyet olmamalı hayatı paylaşmak olmalı kuzum .Lütfen kilo ver.Kılo her hastalıgın başı.Eşin ne iş yapıo merak ettım.

Ah bu aileler, nasıl bu kadar cahil olabiliyorlar.
17 yaşında siz karar verebilecek olgunlukta değilsinizki, hadi git evlen diyorlar.
Tam 17 yaşında Bende aşık olmuş ve evlenecegim diye tutturmustum. Ailem sevglimin ailesini bile tehdit etmiş, kızımdan uzak duracaksınız o daha çocuk diye.
Ben yıllar sonra öğrendim.
30 lu yaşları da evlendim ve kimdir, nedir diye sormadilar bile. Essek kadar oldun, kararın buysa hayırli olsun dediler.
En başta sizi kurban eden aileniz olmuş zaten ki şimdi destek olmamalari o kafayla çok normal.
Ebeveyn olmak sadece doğurup,karnini doyurmakla olmuyor işte, kafası basana kadar hayatina yon vermekle oluyor.
Sizin çocuklarınız babadan yana sanssiz zaten , sizde ofkenizi onlara yonlendirir ve mutsuzlugunuz icin onlari suclarsaniz yazik edersiniz, harcanmış olur iki çocuk yüreği.

Neticede acımasız bir babayla, mutsuz bir annenin hayatina onlari dahil ederken onlara 'ister misin"diye sormadiniz.
En azından onları kurtarmak için ayağa kalkmak zorundasınız.
Allah yardımcınız olsun.

Hiç hayal edemedigin kadar bunları yaşayan ben olamam diyecek kadar,mutlu olman duasıyla,Allah sabredenlerle beraberdir.Cocuklar bir büyusun,Allah ne kapılar acar,biraz daha sabret. Çok üzüldüm valla keşke bir şey yapabilsem duadan başka elimden bir şey gelmez : (
Allah var,keder yok

Eşin evlendiğinden beri bu şekilde mi davranıyor? Yaşın küçük zaten hiç çocugun olmasaymış ayrılman daha kolay olurdu? Eşin merhametsiz ailen de öyle. Böyle bir hayatı ne kadar sürdürebilirsin ki? annene yalvar yakar desen ayrılmak için ikna etsen bir süre ailenin yanında kalırdın snra kendine yeni bir hayat kurardın. Eşinle konuş böyle evlilik olmaz diye yazıcam da eşin laftan anlayacak bir tip değil. Bir de neden herşeyi boşveriyorsun ki? şimdi bir adım atsan belki 10 sene sonra istedğin gibi bir hayatın olacak ama böyle sızlanmaya devam edersen hayatında hiçbirşey değişmeyecek.

Ya bu para kazanan erkekler neden dünyanın bütün yükü omuzlarındaymış gibi triplere giriyor?
Güzelim yaşlarını bu ayı oğlu ayı için heba etmeyeceksin öyle değil mi ?
23 yaşındasın ve aslında her şeyin başındasın.
Büyük hata edip sığır soyundan evlenmişsin.
E güzelim boşan demeyin diyorsun?
Sahiden bir ömrü bu davaroyla geçirmeyi göze alabiliyor musun?
O nasıl anne baba ki bunca yaşadığın iğrenç şeye rağmen sana sahip çıkmıyor?
Eh be kızım çek herkese resti.
Önce o kazma sapından kurtul. Sonra çalışmaya başla. Bak avantajın var daha yaşın çok genç.
Hayatta dilediğin her seyi elde edebilecek yaştasın.
Aklını başına topla!

Canım allah yardımcın olsun
Yani şu konuyu okuyunca neresinden tutsam elimde kalıyo
Küçük yasta evlilik bide üstüne iki cocuk

Sen önce silkelen ve kendine gel,eşini hayatının merkezinden çıkar.
Balkona cıkmana izin vermiyomuş,kendisi cafedeyken sen de yap bi kahve cık balkonda iç nerden haberi olacak

İnan cocuklarla parka gitmek bile seni bi nebze rahatlatacak
Eşine lafı gececek bi aile büyügünüz yok mu

EVlendiginizde iyiydi sonra mi degisti? İki cocuk evlilik bu haldeyken mi yaptin? Yoksa o da mi suprirz di?
Aslında ben ikisinide istemedim ama çok ısrar etti millet şöyle dee bilmem ne der bir tane olsun diye oğlum oldu ve ben depresyona girdim hiç ilgilenmedi çocuğu emzireemdim bile intihar edecek duruma geldim sendromdan sonra spiral koydurdum habersiz rahatsız olunca çıkartırdım hasta olunca doğum kontrol hapına başlarım dedim bir defa yanlışlıkla oldu dedi bende ağladım inşallah olmaz sen beni hiç düşünmüyorsun ben cinnet geçiririm dedim meğerse hamile kalmışım

Balkona çıkınca kendini mi gösteriyorsun bireyle mi bakisiyorsun imada bulunuyor 2 saat sürat yapıp senin içinde var zaten yakında kaçarsın falan diyor annesine babasına söyler beni dinlemiyor diye onlarda bana yürür zaten

Bosanmiyorsaniz once disaridan okulunuzu bitirin. Ne mezunusunuz? Orta okul mu lise mi? İkisini de disaridan okuyabilirsiniz. Sonra meslek edinirsiniz. En son asamada cocuklariniz zaten kocaman olmus olur,okula giderler,siz de calisir bu utanmaz adami dehlersiniz. En guzel yapilacak sey bu.

Daha yaşın çoook genç
İstersen istediğin her şeyi yapabilirsin
Kendine bir anda yüklenmek ağır gelebilir
Adım adım hedefler koyardım ben olsam
İlk hedef kilo vermek ki özgüvenin artsın
Olmayan değil olan şeylere odaklanalım
En azından elinin altında internet var; diyet yaparken motivasyonunun düştüğü durumlarda burdan veya başka sitelerden telkin olumlama cümleleri okuyabilir, bunaldığında buraya tekrar tekrar konu açabilirsin
Burda zayıflama grupları var onlara katılıp motive olabilirsin
Anlattığın kadarıyla kocan seni olumsuz etkileyecek zayıflayıp güzelleştikçe; dediği her şeye kulağına tıka. Bunlar bir süreç ve sadece belli süre ona tahammül edeceksin öyle düşün.
Bir yandan da ne iş yapabilirim ne okuyabilirim düşün. Kocanın şu an okumana fırsat vereceğini sanmıyorum ama yine de manipüle ederek çalışmanın aslında kendin için değil ev için onun için gibi bişeyleri aklına sokabilirsin.
Okuyabilsen de okuyamasan da çocukların okula başlayınca çalışacak bir yer kesinleştirip kocanı boşa gitsin
Ailen o.. mu der kocan öyle mi yayar? Yaysınlar. Sen ne olduğunu biliyorsun. Dünyaya bir kere geliyosun bu laflardan dolayı hayatını böyle mi geçireceksin. Kim kötü söz ediyorsa görüşmeyi kesersin sanki varlıkları bir şeye mi yarıyor ki olmamaları etkilesin
Dediğim gibi ben yerinde olsam çocukların büyüyene kadar ki zamanı bir süreç fırsat gibi düşünüp önce kendimi zihinsel olarak yapacaklarıma hazırlar; özgüvenimin artması için kilomu verir; internetten başarı hikayeleri okuya okuya güç bulmaya çalışırdım kendimde
Bu dünyaya çile çekmeye gelmedin
Hiçbir şeye sabretmek zorunda değilsin
Sen değerlisin, güçlüsün bunları kendine her zaman hatırlat

Valla ne denir bu durumda bilmiyorum kendini kucucuk yasta oyle bir cikmaza sokmussunki. Bu saatten sonra bosanmazsin gibi gorunuyor bulundugun durumun geri donusu yok gibi birsey. Sana bir tek sey kaliyor. Oncelikle kilo ver. Eminim guzel bir kadinsindir bunu kullan. Kendini sev daha genceciksin inan genclik ve saglik en buyuk nimetlerden kiymetini bil. Kocan denecek o erkek musveddesine gelince. Sinsi davranip kendine cekmeye calis. Icinden gelmese bile cilve yap yaninda gul mutluymus gibi yap. Oyle oyle yola getirmeye calis ve isteklerini yavas yavas dillendirmeye basla. Sitem ederek degil kandirarak. Belki bu sekilde yola gerir beyefendi.

Ailene git ve dönme bence. Ailen kovacak değil bence. Daha yaşın cidden çok genç. Çok pişman olursun. Hele çocuklarina yazık edersin

Aynen dediğin gibi.
Bana da öyle yapıyor eşim.
Ortada kayinbabamlar kaynananın kardeşine gideceklermiş.
Oğlumu da 10 aylık götürecekler.
Beni aradı hazırla çalınca indir aşağıya çocuğu dedi bende sinirlendim ne demek annesi babası yokken çocuğun gitmesi.
Üstelik o gün babannemlerdr çağırmıştı yemeğe bizi ama neymiş gidemezmisiz ama teyzesine gidermişiz.
Ben anneleriyle gidecekmişim.
Baya 20 dk falan konuştuk ille hazırla
Diyor.
Hakaret boyutuna ulaştı.
Bende hazırlamadım. Zamanında teyzesi çocuğum için kanım ısınmıyor kanım kaynamıyor diye çocuğunun ağzından dediğini duyuyorum

Üstüne üstlük ben evde iftara gitmeden
Beklicem
Adam 11 de eve gelcek çocuk yok ortada.

Akşam babası gelince geliriz dedim kauinaileme. E adamda 11 de geldi birde bana tavır yapıyor.
Kayinaliem zaten hergun çocukla görüşüyorlar.

Neymiş iftara goturmelerine izin vermedim diye ben çocuğu kaciriyormusum len lis adam benim ailem üç haftada bir anca görüyor ya

Onu demiyor ama.
Gel derse geleceğim giy derse gideceğim.

Sabah huzurun kaçmasın diye onun dediğini yaptım ama beyfendi yine huzursuzluk çıkaracak bisey buldu.
Kendi isteğini yap.
Boşver.
Köpek değilsin sen.

Erken yaşta evlenmişsin iki çocuk yapmışsın obezite ile mücadele etmen gerek hala yiyorsun can sıkıntısından. Canım biz senin için hiçbirşey yapamayız.
Aman 3. Yü yapma dikkatli ol da.
Kilo vermeye çalış artık yememeye dikkat etmelisin.
Üniversiteyi dışarıdan bitirebilirsin
Çocukları annene bırakıp çalışabilirsin
Eşin seni ve çocukları eve tıkıp kendi hayatını yaşıyor bu ne biçim eş baba anlamadım

Allah aşkına bu ne hal ya sen nerede yaşıyorsun, annene söyle gelsin eve baksın çocuklara git devlet hastanesine.
Sanki para isteyecekler muayene ol tahlilini yaptır, ilacını yazdır kocanın eline ver reçeteyi gitsin ödesin öff bana sinir bastı. Tüm gün koca evde yok ama eve gelsin sizi doktora götürsün diye bekliyor musunuz

Kocan vicdansızın teki de benim için ailen ondan da vicdansız!
İlk önce kendi sağlığın için kilo vermeye başla aç YouTube’dan spor videolarını çocuklarınla beraber oyun gibi spor yapın.
Değişim birden olmaz yavaş yavaş bugün çoçuğunun park için çok ağladığını en azından yarım saat çıkarmak istediğini söyle sonra bir bakmışsın çıkarken haber bile vermiyorsun
Bir arkadaşımın babası annesiyle yeni evliyken evde perde dahi açtırmazmış o derece hastalıklı adam en son karısını arkadaşlarıyla tatile uğurladı tabi gençlik gittikten sonra ne kadar önemi varsa...

Harikasınız ya gerçekten sizin gibi insanlar iyi ki var içimi umut doldurdunuz bir günde sık sık yazacağım buraya artık

Habersiz çıktığım an beni herkese söyler başka bir s ey yaptığımı düşünür hemen artı 5 kuruş paran yok varlık içinde yokluk çekiyorum sigorta da yok kendi işini yaptığı için yanı ne yapayım bilemiyorum para istesemde vermez zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…