Evlilik öncesi bunalım:(

ISIL ISIL

Guru
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2011
185
139
303
Selam kızlar. Nişanlıyım. Düğünüme 2 ay var. Şu an aşırı mutsuzum. Başta ailem biraz tepkiliydi eğitim farkından dolayı sonra tamam dediler söz nişan oldu. Şuan işte ev düğün işleri filan uğraşılıyor. Ailesi hiç birşeye karışmıyor. Benim ailem de normalde hep arkamdadır ama bu sefer çok çekimserler. Kendimiz hallediyoruz. Annem biraz tepkili nişanda pek bişey yapmadılar diye. Bakarsanız ailesi beni çok seviyor ölüyor bitiyor ama maddi hiç bişey yapmıyorlar. Evet yapmak zorunda değiller.Başta ne var kendimiz hallederiz modundaydım ama şuan bi sinirlerim bozuluyor. Maddi manevi fiziksel çok yorgunum. Nişanlımla sürekli kavga ediyoruz bu ara. Evlenince nasıl anlaşacağız diyorum. Kalsın istemiyorum demek bile geliyor içimden. Derdim ne onu da tam bilmiyorum ama şu an işteyim ve ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.

Genelde düğün öncesi böyle stresler oluyormuş burada okuduklarım kadarıyla biliyorum bende. (evli değilim)

Evlilik Öncesinde bu Tür stresler oluyor . Yeni bir hayata başlayacaksınız sonuçta .
Ama bence oturun düşünün ve ne istediğinize karar verin .

olaya olumlu bakarsan bunları kolaycacık kafandan atarsın. kimse şu an karışmıyorsa ileride de karışma hakları olmayacak ve sen kocanla kapını kapattığında kimse bir laf dahi edemeyecek.
eşya alsalar bi ton laf, çok takı taksalar mal muamelesi yapacaklar. en temizi kendi kendinize yapmanız.

Beklentiniz karşı ailenin dizen yardımcı olması fakat siz bunu bulamadınız.bu durumda nişanlınızla oturun ve ne olursa oldun motel bozmak yok ve bir birimize sonuna kadar destek olacağız kararı en iyisi kavga ile çözülmez bu işler

güzelim bunlar olan şeyler. biz düğünü, ev eşyalarını, kına, yemek vs aklına ne gelirse kredi çekerek yaptık ve 6 yıldır borç ödüyoruz. olması gereken de bence bu...

canım tanımıyorum nişanlını yanlış yorum yapmak istemem ama. eğer onunla sorunun yoksa vazgeçme derim ben. nişanlılık cok zor bi dönem ben 7 aylı kevliyim ve bz nişanlıyken kaçkere ayrma noktasına geldk hatta yüzükleri gidip verdiğim bile oldu. yorgun oluyorsun herşey gözüne batıyo ailenden ayrılma korkusu bir evin sormululuğunu alma korkusu oluyor. ben söz günmüde bile zorla verdiler gibi oturup ağladım nişanlıyken kaç kere ayrılayım dedim iş yerinde aynı senin gibi ağladım konu açtım buraya kusura bakma gülüyorum hepsini yasadgm için. ama o düğün günü varya o prenseslik hissi :) karşında sevdiğin adamın durmasu :) süper keşke tekrarı olsa. ama ailevi sorunlar için bişey diyemem.

Canım benim seni çok iyi anlıyorum bende daha bir aylık evliyim. Benzeri şeylerden bende geçtim. Eşimin ailesinin durumu yok değildi her gün alemde piknikte ormanda ama bana hiç birşey yapmadılar. Sağolsun canım eşim hiç bir şeyde gözümü bırakmadı. En son benim zorlamam ile sadece yatak odası aldırdı eşim o kadar. Beyaz eşyaları ben almıştım çünkü. Çok iyi insanlar hiç bir hır gür olmadı ama eşimi ve beni çok zorladılar maddiyat konusunda Aynı şekilde benim ailemin ise çeyizime yaptığı tek katkı 2 tane tava. Abartmıyorum gerçekten iki tava. Bana takacakları bilezikleri bile ben aldım öyle düşün. Yetim gibi evlendim diyebilirim. Senin gibi bunalımlara girdim, eşime olan sevgimden şüphe ettim sürekli tartışır olmuştuk çünkü aileler yüzünden halbu ki şahsi hiç bir sıkıntımız yoktu. forum forum gezdim hani bu stres normal mi die. Ama herkes yaşıyormuş bunları düğün stresi. Daha dur evlendikten sonra yeni bir buhran daha geçireceksin hazırlıklı ol. Ama sonrası eğer karşılıklı gerçekten saygı ve sevgi varsa evlilik çok güzel. Şimdi geri dönüp bakıyorum neler yaşamışız bazen saçma şeylere takılmışım diyorum. Üzülme sakın herpi geçiyor. Bak bir ayda atlattım :) Sevgiyle kal

Eşimin ailesi nişandan sonra bir kere olsun arayıp sormadı

eşim farklı şehirden benim yasadıgım sehıre geldi, babam masraf etmesin diye bizde kalsın dedi

nikah günümüze kadar(2 bucuk ay) eşim bizde kaldı ve bir kere olsun ne oğullarını ne beni aramadılar

burda hep yazıyorum hatta , işlerimiz aksasın diye kv dem eşime ait araba anhtar ve ruhsatını sakladı eşime 3 sene vermedi

buna rağmen de sürekli sen benim en kıymetlimsin diye de aradı ağladı

evlendik 6 ay snr sadece kv dem evimize geldi ve gelirken bir paket türk kahvesi almış getirmiş bize hediye

Eve girer girmez de banyonun yerini sorup ağlama numarası yaptı ,çıkınca da teselli bekledi.

diyeceğim şu ki; hepimiz benzer şartlarda evleniyoruz.

5 senelik evliyim , mesafeliyim ama her göçrüşmemizde hala ağlar

bizim kadar fadakar bağlı aile yok , oğlum dünyadaki en kıymetlim der

o bakımdan boşver , nişanlın iyise takılma bunlara

nişanlına da bu konuda dırdır yapma

bırak kendisi görsün ailesini

valla bize hiç katkıları olmadı evlenirken ama herseyi biz yaptık modundalar o nasıl olacak
hala çok fedakar aileyiz , oğlumuz bizim kıymetlimiz diye gezerler :)
bir üst yorumda yazdım yasananları

Bence normal değil. Ben de eşimle herşeyi kendim yaptım, kimseden de bir şey beklemedik. Yalnız hiç bu nedenle eşimle sıkıntı yaşamadık. He birikimlerimiz vardı borç harç yapmadan hallettik o ayrı...

Bende evlilik öncesi depresyonun bir önceki modundayim...
Istenmeyen de bir gelinim üstelik. .
Bazen aniden bu iş olmasın, istemiyorum..
Yeterrrrrr!!!! Diye çığlık atasim geliyor .
Biz de herşeyi kendimiz yapıyoruz.
Herşey bu aralar beni rahatsız eder oldu...
Hakkinda , hakkimizda hayirli ne ise olsun
Biraz yalnız kalip, kendini dinle.
Kitap ve müzik bana çok iyi geliyor ..

valla bize hiç katkıları olmadı evlenirken ama herseyi biz yaptık modundalar o nasıl olacak
hala çok fedakar aileyiz , oğlumuz bizim kıymetlimiz diye gezerler :)
bir üst yorumda yazdım yasananları

bu durum çiftlerin duruşu ile istediklerini söylesinlere kadar gider. biz de her şeyi kendimiz yaptık ve her seferinde eşim de ben de bunu her ortamda beyan ettiğimiz için kimse bizim de şu kadarlık faydamız vardı diyemez ve bizim yaptıklarımızı sorgulayamazlar bile. hatta bir kere eşimin babası duvarın rengine bu biraz koyu mu olmuş dedi de eşim biz yaptık böyle de karar verdik dedi kesti sesini adam.
velhasıl bahsettiğin yorumda da dediğin üzere nişanlısı iyiyse, kimin ne yaptığını görebiliyor ve objektif bir şekilde yaklaşabiliyorsa sorun teşkil etmez.

Hiç öyle olmuuor , hem katkı yapmayıp hem de Papuç kadar dilleri oluyor

Biz de kendimiz evlendik ama çok mütevazi yaptık her şeyi ama eşimin anne babası yaşıyor olsalardı, ben de bozulurdum.

Düğün öncesi normal ben nikahtan önce bi olay olsa da vazgeçsem modundaydım hatta dans ediyoruz ben acaba doğru mu yapıyorum diyordum
Ha bire aman kalsın ne işim var deyip durdum ama içimden

maddi olarak yanınızda olmamaları cok kötü.
bu yasta iki kisi nekadar yapabilirsiniz ki bişeyleri. ben destek olmalarından yanayım.
böyle zamanlarda kahramanlıga gerek yok
birde arkadaslar simdi destek olurlarsa ılerde cok karısırlar demısler ama
karısmak ısteyen herturlu karısır destek olsada olmasada.
aynı donemlerden bende gececegım umarım aynı seyler basıma gelmez..
simdilik sevgilime herseyın en ıyısını yapcaklarını söylüyolar ama yakinda gorecez bakalım

Evlenmeden önce böyleyse evlendikten sonra nolur bilmem. Ben evlilik arifesinde çok mutluydum valla iple çekiyodum günleri ama evlendikten sonra başlıyo asıl sorunlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…