Nasil kac biliyor musun tozunu yutsun.Daha 2 ayda belli etmis kendini sana onun icin geldigi cok belliiki aydır görüştüğüm birisi var ciddi düşünüyor iyi gidiyordu her şey anlaşıyoruz. geçenlerde abisi ve ailesiyle konuşurlarken mesaj attı bizimkilerle konuşuyoduk konu açıldı sen ne kadar maaş alıyorsun dedi. bu konuları konuşmayı pek sevmediğimi söyleyip defalarca geçiştirmeye çalışsamda öğrenene kadar ısrar etti sonunda söyledim. ve ben ondan baya yüksek alıyormuşum bende onun maaşını öğrenmiş oldum. kız kuzeni var evli ve çalışıyor bana onu örnek gösterdi kadın tüm maaşını eşine veriyormuş. ben bunu onaylamadığımı belli ettim. bu sefer ortak hesap açarız ikimizde tüm maaşımızı oraya atarız dedi. ordan harcarız ikimizde dedi. bunuda istemediğimi söyledim. ortak hesap açalım ama tüm maaşımızı atmayalım bir kısmını atalım bir kısmı kendi hesabımızda kalsın dedim kabul etmedi. kira ev giderleri giderler ortak kazancımızda ortak dedi. senin paran benim param olmaz dedi. birkaç ay önce kendisine araba almış çoğunu borçlanarak almış ve daha borçları bitmedi. yeni araba almak istiyormuş şimdiki arabayı satıp iki yüz bin kredi çekerek alabilirmiş. bunu saçma bulduğumu daha araba yeni aldığını neden tekrar bu kadar borca giresinki dedim neden yeni araba almak istiyorsun dedim zevk işte dedi. ben hiç doğru bulmadığımı söyledim. biz on senedir aynı arabayı kullanıyoruz değiştirmedik onun daha altı ay oldu arabası. ailesiyle otururlarken ne konuşuyorsunuz dedim araba konuşuyoruz bizde araba çok konuşulur dedi güldü. bende birkaç kere buluşmalara arabayla gitmiştim. arabanın benim mi ailemin mi üzerime olduğunu sordu ailemin olduğunu söyledim. annesi gülerek evlenince arabayıda getir dedi. abisiyle ve abisinin eşiyle birlikte konuşuyorlarmış düğün olunca ev tutma konusunu abisi sen ev alırsın evlenince demiş. kendisi abisiyle yakın maaşları. abisi kirada oturuyor. abisi niye evlenince sen ev alırsın diyor? bu konuşmaların hepsi bana tuhaf geldi. siz ne düşünüyorsunuz?
bu arada şunu söylemeyi unutmuşum, ortak hesaba hepsini atmayalım dediğimde sen beni sevmiyor musun seven insan böyle şeyleri sorun etmez dedi
sen ne kadar maaş alıyorsun dedi. bu konuları konuşmayı pek sevmediğimi söyleyip defalarca geçiştirmeye çalışsamda öğrenene kadar ısrar etti sonunda söyledim.
Göstere göstere geliyor…iki aydır görüştüğüm birisi var ciddi düşünüyor iyi gidiyordu her şey anlaşıyoruz. geçenlerde abisi ve ailesiyle konuşurlarken mesaj attı bizimkilerle konuşuyoduk konu açıldı sen ne kadar maaş alıyorsun dedi. bu konuları konuşmayı pek sevmediğimi söyleyip defalarca geçiştirmeye çalışsamda öğrenene kadar ısrar etti sonunda söyledim. ve ben ondan baya yüksek alıyormuşum bende onun maaşını öğrenmiş oldum. kız kuzeni var evli ve çalışıyor bana onu örnek gösterdi kadın tüm maaşını eşine veriyormuş. ben bunu onaylamadığımı belli ettim. bu sefer ortak hesap açarız ikimizde tüm maaşımızı oraya atarız dedi. ordan harcarız ikimizde dedi. bunuda istemediğimi söyledim. ortak hesap açalım ama tüm maaşımızı atmayalım bir kısmını atalım bir kısmı kendi hesabımızda kalsın dedim kabul etmedi. kira ev giderleri giderler ortak kazancımızda ortak dedi. senin paran benim param olmaz dedi. birkaç ay önce kendisine araba almış çoğunu borçlanarak almış ve daha borçları bitmedi. yeni araba almak istiyormuş şimdiki arabayı satıp iki yüz bin kredi çekerek alabilirmiş. bunu saçma bulduğumu daha araba yeni aldığını neden tekrar bu kadar borca giresinki dedim neden yeni araba almak istiyorsun dedim zevk işte dedi. ben hiç doğru bulmadığımı söyledim. biz on senedir aynı arabayı kullanıyoruz değiştirmedik onun daha altı ay oldu arabası. ailesiyle otururlarken ne konuşuyorsunuz dedim araba konuşuyoruz bizde araba çok konuşulur dedi güldü. bende birkaç kere buluşmalara arabayla gitmiştim. arabanın benim mi ailemin mi üzerime olduğunu sordu ailemin olduğunu söyledim. annesi gülerek evlenince arabayıda getir dedi. abisiyle ve abisinin eşiyle birlikte konuşuyorlarmış düğün olunca ev tutma konusunu abisi sen ev alırsın evlenince demiş. kendisi abisiyle yakın maaşları. abisi kirada oturuyor. abisi niye evlenince sen ev alırsın diyor? bu konuşmaların hepsi bana tuhaf geldi. siz ne düşünüyorsunuz?
bu arada şunu söylemeyi unutmuşum, ortak hesaba hepsini atmayalım dediğimde sen beni sevmiyor musun seven insan böyle şeyleri sorun etmez dedi
Sonuna kadar okumadan hatta daha baslikta olumsuz dusundum cunku daha 2 aylik iliskide maddiyat konusulmaz. Yok birde ailesi sormus. Ortak hesap vs arkaniza bakmadan kacin benceiki aydır görüştüğüm birisi var ciddi düşünüyor iyi gidiyordu her şey anlaşıyoruz. geçenlerde abisi ve ailesiyle konuşurlarken mesaj attı bizimkilerle konuşuyoduk konu açıldı sen ne kadar maaş alıyorsun dedi. bu konuları konuşmayı pek sevmediğimi söyleyip defalarca geçiştirmeye çalışsamda öğrenene kadar ısrar etti sonunda söyledim. ve ben ondan baya yüksek alıyormuşum bende onun maaşını öğrenmiş oldum. kız kuzeni var evli ve çalışıyor bana onu örnek gösterdi kadın tüm maaşını eşine veriyormuş. ben bunu onaylamadığımı belli ettim. bu sefer ortak hesap açarız ikimizde tüm maaşımızı oraya atarız dedi. ordan harcarız ikimizde dedi. bunuda istemediğimi söyledim. ortak hesap açalım ama tüm maaşımızı atmayalım bir kısmını atalım bir kısmı kendi hesabımızda kalsın dedim kabul etmedi. kira ev giderleri giderler ortak kazancımızda ortak dedi. senin paran benim param olmaz dedi. birkaç ay önce kendisine araba almış çoğunu borçlanarak almış ve daha borçları bitmedi. yeni araba almak istiyormuş şimdiki arabayı satıp iki yüz bin kredi çekerek alabilirmiş. bunu saçma bulduğumu daha araba yeni aldığını neden tekrar bu kadar borca giresinki dedim neden yeni araba almak istiyorsun dedim zevk işte dedi. ben hiç doğru bulmadığımı söyledim. biz on senedir aynı arabayı kullanıyoruz değiştirmedik onun daha altı ay oldu arabası. ailesiyle otururlarken ne konuşuyorsunuz dedim araba konuşuyoruz bizde araba çok konuşulur dedi güldü. bende birkaç kere buluşmalara arabayla gitmiştim. arabanın benim mi ailemin mi üzerime olduğunu sordu ailemin olduğunu söyledim. annesi gülerek evlenince arabayıda getir dedi. abisiyle ve abisinin eşiyle birlikte konuşuyorlarmış düğün olunca ev tutma konusunu abisi sen ev alırsın evlenince demiş. kendisi abisiyle yakın maaşları. abisi kirada oturuyor. abisi niye evlenince sen ev alırsın diyor? bu konuşmaların hepsi bana tuhaf geldi. siz ne düşünüyorsunuz?
tam olarak bu. aksi durumlarda yürümüyor arkadaşlarKoşarak uzaklaş. Sülük gibi yapışır ama kaç lütfen. Adam olsunda evi geçindirsin,eşinin parasının lafını edip göz dikmesin bi zahnet. Kazandığın paranın lafının yapılmayacağı,eğer istersen ev için kullanacağın ama genelde kendine harcadığın bir evlilik içinde olmanı tavsiye ederim. Bu aç gözler seni yer,ailenin arabasına utanmadan onuda getir diyen kayınvalide adayından bi halt olmaz.
İsteyen linçlesin umrunda değil,maddi olarak benden güçsüz adamla işim olmaz. İşi olanında hiç mutlu olduğunu görmedim. Erkek dediğin her anlamda bir tık daha güçlü olacak bana göre.
Asırı varos bi adam ve varos aileiki aydır görüştüğüm birisi var ciddi düşünüyor iyi gidiyordu her şey anlaşıyoruz. geçenlerde abisi ve ailesiyle konuşurlarken mesaj attı bizimkilerle konuşuyoduk konu açıldı sen ne kadar maaş alıyorsun dedi. bu konuları konuşmayı pek sevmediğimi söyleyip defalarca geçiştirmeye çalışsamda öğrenene kadar ısrar etti sonunda söyledim. ve ben ondan baya yüksek alıyormuşum bende onun maaşını öğrenmiş oldum. kız kuzeni var evli ve çalışıyor bana onu örnek gösterdi kadın tüm maaşını eşine veriyormuş. ben bunu onaylamadığımı belli ettim. bu sefer ortak hesap açarız ikimizde tüm maaşımızı oraya atarız dedi. ordan harcarız ikimizde dedi. bunuda istemediğimi söyledim. ortak hesap açalım ama tüm maaşımızı atmayalım bir kısmını atalım bir kısmı kendi hesabımızda kalsın dedim kabul etmedi. kira ev giderleri giderler ortak kazancımızda ortak dedi. senin paran benim param olmaz dedi. birkaç ay önce kendisine araba almış çoğunu borçlanarak almış ve daha borçları bitmedi. yeni araba almak istiyormuş şimdiki arabayı satıp iki yüz bin kredi çekerek alabilirmiş. bunu saçma bulduğumu daha araba yeni aldığını neden tekrar bu kadar borca giresinki dedim neden yeni araba almak istiyorsun dedim zevk işte dedi. ben hiç doğru bulmadığımı söyledim. biz on senedir aynı arabayı kullanıyoruz değiştirmedik onun daha altı ay oldu arabası. ailesiyle otururlarken ne konuşuyorsunuz dedim araba konuşuyoruz bizde araba çok konuşulur dedi güldü. bende birkaç kere buluşmalara arabayla gitmiştim. arabanın benim mi ailemin mi üzerime olduğunu sordu ailemin olduğunu söyledim. annesi gülerek evlenince arabayıda getir dedi. abisiyle ve abisinin eşiyle birlikte konuşuyorlarmış düğün olunca ev tutma konusunu abisi sen ev alırsın evlenince demiş. kendisi abisiyle yakın maaşları. abisi kirada oturuyor. abisi niye evlenince sen ev alırsın diyor? bu konuşmaların hepsi bana tuhaf geldi. siz ne düşünüyorsunuz?
2 aydir görüştüğünüz biri ile bu konulara niye giriyorsunuz? Annesi arabayıda al derken bu haddi nasıl bulmuş? Bence siz bunları sorgulayın çünkü 2 ayda para pul ev araba muhabbeti yaptığınız bir insanla evlilik konuşuyorsanız bu mantık evliliği olabilir anca ortada sevgi aşk yoktur dolayısıyla kar zarar ilişki durumu vardır. Burdan bakınca epey zararlı çıkacakcaksınız ben söylimiki aydır görüştüğüm birisi var ciddi düşünüyor iyi gidiyordu her şey anlaşıyoruz. geçenlerde abisi ve ailesiyle konuşurlarken mesaj attı bizimkilerle konuşuyoduk konu açıldı sen ne kadar maaş alıyorsun dedi. bu konuları konuşmayı pek sevmediğimi söyleyip defalarca geçiştirmeye çalışsamda öğrenene kadar ısrar etti sonunda söyledim. ve ben ondan baya yüksek alıyormuşum bende onun maaşını öğrenmiş oldum. kız kuzeni var evli ve çalışıyor bana onu örnek gösterdi kadın tüm maaşını eşine veriyormuş. ben bunu onaylamadığımı belli ettim. bu sefer ortak hesap açarız ikimizde tüm maaşımızı oraya atarız dedi. ordan harcarız ikimizde dedi. bunuda istemediğimi söyledim. ortak hesap açalım ama tüm maaşımızı atmayalım bir kısmını atalım bir kısmı kendi hesabımızda kalsın dedim kabul etmedi. kira ev giderleri giderler ortak kazancımızda ortak dedi. senin paran benim param olmaz dedi. birkaç ay önce kendisine araba almış çoğunu borçlanarak almış ve daha borçları bitmedi. yeni araba almak istiyormuş şimdiki arabayı satıp iki yüz bin kredi çekerek alabilirmiş. bunu saçma bulduğumu daha araba yeni aldığını neden tekrar bu kadar borca giresinki dedim neden yeni araba almak istiyorsun dedim zevk işte dedi. ben hiç doğru bulmadığımı söyledim. biz on senedir aynı arabayı kullanıyoruz değiştirmedik onun daha altı ay oldu arabası. ailesiyle otururlarken ne konuşuyorsunuz dedim araba konuşuyoruz bizde araba çok konuşulur dedi güldü. bende birkaç kere buluşmalara arabayla gitmiştim. arabanın benim mi ailemin mi üzerime olduğunu sordu ailemin olduğunu söyledim. annesi gülerek evlenince arabayıda getir dedi. abisiyle ve abisinin eşiyle birlikte konuşuyorlarmış düğün olunca ev tutma konusunu abisi sen ev alırsın evlenince demiş. kendisi abisiyle yakın maaşları. abisi kirada oturuyor. abisi niye evlenince sen ev alırsın diyor? bu konuşmaların hepsi bana tuhaf geldi. siz ne düşünüyorsunuz?
Herkesin kendi fikri tabiki.Bence evlilikte senin benim olursa sıkıntı olur bu benim fikrim.Mecbur muyuz ?Ben de sevmem ortak hesap. Gereksiz. Herkesin parası kendinde birikir. Gerektiğinde ortak kullanılır para. Ortak hesap işinden arkadaşlarımın çoğunluğu kazık yedi.
Zaten ilk cümlede adam berbat demişim ben.Fikrim ortak hesap hakkında genel olarak.Senin paran benim param mevzusundaİşte biz karşılıklı birbirimize güveniyoruz. Ben de olmadığında eşim, eşimde olmadığında ben çıkarırım ortaya para ama kimse kimsenin parasını kendi parası gibi görmüyor. Eşim daha sevgiliyken demişti evin geçiminden öncelikli olarak ben sorumluyum diye. Bakın eşimin ne arabası var ne evi. Benim ise kirada bir evim var. Asla bu zaman kadar sormadı, kredisi ne kadar ya da kirası ne kadar diye.
Ama bunlar daha ailece nişanlı bile değilken arabanıza maaşınıza göz dikmiş durumdalar. Gerçi nişanlı olsanız da fark etmez, elalemin parasından onlara ne.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?