evlilik öncesi konuşulan maddi konular bu evlilik nasıl bir evlilik olur?

Aklın varsa arkana bakmadan kaçarsın. Adam resmen seni ayaklı banka olarak görüyor. Seni değil paranı seviyor.
Evlenirsen maaşınla adama her yıl bir üst model araba alacaksın bilesinnnnn

Lutfen yazdiklarini bir daha oku. Hatta iyi uyku cek, kalkinca tekrar oku. Sutlaman gerektigini soyle lutfen

Kurtul bu aileden arkadaşım arkana bakma

haspama bak tam bir köylü kurnazi. diyor ki ben evlenmeden once cok iyi arabalara binmek istiyorum. araba da benim uzerime olacak. ama uzun vadede odeyecem borcunu. ben borc oderken sen de ev gecindir diyor sana kisaca bu bir. ikincisi bu kisi senin maas kartini alir ve sana bir daha vermez. 3. su arkana bakmadan kac. cok ac gozlu ve paraci bi tip

Ayy elim ayağım titredi okurken
Koşa koşa evlenmeye gitme noluuuurrrr

Bizim harcamalarımız ev bütçemizi düşünerek bireysel oluyor. kira, fatura vs eşimdeyken; bebek için yapılan harcamalar bende gibi. Dediğim gibi yetmediğiz yerlerde birbirimize her zaman desteğiz. prtak hesapta ise sadece Birikimlerde ortağız. Ama bir hesap açmadık bunun için. Örneğin eşimin eline toplu para geçmişse, bana getirir. Ben onu birikim olarak değerlendiririm ya da ben artan paramı (ki genelde eşim bilmez artıp artmadığını) yine birikim olarak değerlendirir kenarımıza koyarım. Dünyanın binbir türlü hali var kafasında biriyim, eşim garantici olduğumu bildiği için birikim için bana verir fazla parayı. Ve bilir ki benden kolay kolay alıp da harcayamaz o parayı
Ama bak bu anlattıklarım evlilik sürecinde böyle gelişti. Birbirimizin huyunu suyunu öğrendikçe, kim tutar kim tutmaz, kim ne yapar bunu bildikçe ortak bir tutum sergiledik.

ama evlilik öncesi şöyle bir kelam da etmiştim, şimdi geldi aklıma. Eşim ticaretle uğraşıyor, ben ise memurum. Ticarette batmak da var çıkmak da ve ben her zaman yanındayım ama bu batmalar olduğunda benim maaşıma herhangi bir zarar gelmemeli. İlerde çoluk çocuğumuz olduğunda, bilmeliyiz ki babanın şu an işleri kötü ama annenin maaşı onların düzenini bozmadan devam ettirebilmeli diye. Eşimin her zaman aklında bu sözüm, o yüzden benim maaşım benim maaşım.

Son düzenleme:
Arabayi da sizin maasinizdan ödeyecek belli ki. 2 ayi gectim, 2 yillik sevgilim olsa tiksinirim böyle konusmalardan sonra.

Şimdi anladım.Aslında aynı şeyi diyoruz sizin veya eşinizin adına farketmez para ortak hesapta ismen ortak değil sadece.Böyle olmasının sebebi birbirinize o güveni vermiş olmanız.Yani eşiniz sizin ona kazık atmayacağınıza inanmış.Benim demek istediğim şu eşler birbirinden niye para saklar.Mesela eşiniz size gelip ne kadarımız var birikim hesabında diye sorsa söylersiniz.Ama birçok kişi erkek kadın farketmeksizin ya yalan söylüyor ya da sana ne benim paramdan diyor.Yani araya senin benim giriyor.Bu tarz durumlarda o nasıl evlilik oluyor.Bu bir nevi sadece nikah memurunun onayladığı bir iş ortaklığı gib geliyor evlilik gibi gelmiyor bana.Böyle gizlemenin yalanın olduğu bir ilişkide ben karşımdakine kötü günüm olsa yanımda olacak diye güvenemzdim.

hepinize teşekkür ediyorum yorumlarınız için. hepsini okudum. toplu cevap vermek istiyorum sorulara. ben otuz yaşındayım o ise benden iki yaş küçük. ailesi ilk başta yaş farkını onaylamamış daha sonra ben seni anlattım tamam dediler dedi bana. bu konulara girince ilk abisiyle maaş konusu ile ben çok soğudum ve kırıldım keşke dediğiniz gibi en başından bitirseydim. bu olaylar olduktan sonra kapandı konular normal konuşmaya devam eder olduk şu an konuyu açmadım ben mi açmalıyım konuyu? yoksa konu açılınca mı bitiriyim? dediğiniz gibi evlenince çalışmayacağım mı desem? buluşunca hesapları ödüyor ben ödiyim diyordum sonrakini sen ödersin diyordu hep, en sonuncuda ben hızlı davranıp kartımı uzattım ve ben ödemiş oldum. çiçek almadı doğum günümüz oldu önce onunkiydi benim kutladığımın aynısııı şekilde kutladı. tüm sorularınızı cevaplamış oldum sanırım.

birde kredi konusunu çok açıyodu işte ben 200 kredi çekip niye yine borçlanıyosun dediğimde ya da arada ev konusu açıyodu krediyle alınır diye. ben borca girmekten korktuğumu söyledim. enflasyon yüksediği için borç seneler geçtikçe çok az gelmeye başlıyor. kredi çekmek çok mantıklı gibi şeyler söylüyor. ben kirada otururuz paramızla gezeriz dedim. neden evlenir evlenmez borca girelimki diye düşündüm ama kafasına koymuş sanırım ve dediğim gibi kredi çekince çok avantajlı oluyorsun çok az ödemiş oluyosun gibi şeyler söylüyor. çok üzgünüm. dediğiniz gibi kesinlikle ayrılacağım evlenemem bu durumda. acaba mı diyordum ama yorumlarınızı okudum ve hepiniz aynı fikirdesiniz. bir de en başlarda yatırım yaptığımı altın aldığımı söylemiştim altın yükselince bana mesaj atmıştı yükselmiş sen ne kadar almıştın çok aldın mı gibi şeyler söylemişti. şüphe etmekte demekki haksız değilmişim teşekkür ederim size. şu an ne yapmalıyım konuların hepsi kapandığı için onun yine konuyu açmasını mı bekliyim zaten çok uzun süre para konuşmadan duramaz gibi?

Çekip çekip ailesine yedirmiş kredileri. Aynı reedd in eski kocası gibi. Konularına bakın isterseniz fikir sahibi olmak için.

Tam bir kurnaz tilki, buldum yolunacak kazı garantiledim ödemeleri diye sevinmiyorsa her gün ne olayım. Yatırımlık altınlara kadar söylemişsin seni kolay bırakacağını da sanmıyorum biraz yorulacaksın gibi ayrılırken. O yüzden kırmadan ayrılayım diye düşünme çirkinleş ve bir anda bırak sakız gibi de yapışır şimdi bu iğrendim resmen

Çekip çekip ailesine yedirmiş kredileri. Aynı reedd in eski kocası gibi. Konularına bakın isterseniz fikir sahibi olmak için.
Aa cidden öyle. Eski benimki bana maaşımı felan sormazdı ama paşa paşa ailesinin borçlarını ödedik tabii. Aman bırak , koşarak uzaklaş. Erkek dediğin her anlamda güçlü olacakmış ben bunu anladım. Maddi, manevi, psikolojik..
He senin sonun ne oldu dersen Cuma günü boşandık kendisiyle. 3 yıl sevgililik 3 yıl da evlilik. 6 yılım çöp. Çok dediler bana ev len me diye ama işteeee

KOŞARAK UZAKLAŞ

Çok sevindim kurtulduğunuza Sevgilik döneminde nasıldı eski eşiniz .

Hahahhaha 2 yaş farkini mi onaylamamis kraliyet ailesi.
Ayy g.tum deseydiniz şunlara ya.
Konu sahibi herhangi bir şey açmaya gerek yok.
Ben bu ilişkiye devam etmek istemiyorum bitiriyorum deyip bitirirsiniz istemiyorum mutlu değilim bu kadar bitti gitti.
Allasen daha iki ay olmuş elin herifi tüm secerenizi öğrenmiş.
Görmemiş kültürsüz aile bunlarla ugrasilmaz.
Ona ne sizin altininizdan arabanızda maasinizdan.
İki ayda geçtim sevgilime arkadaşıma bile sormam utanırım maaşın ne diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…