Evlilik Sonrasi Depresyon

hersey guzel olacak diye hayal ederken, bi suru skntlar yasaninca, soke olmussunuzdur, kendimden bilirim.. sihir bozulunca da etkisinden kurtulamamissnz.. ve dugun ertesi ortada bsy yokken bi sudu sknti yasatildigi icin de guveniniz sarsilmis ve tedirginsinz.. sizin sucunuz degil!

yanlis anlamayin ama nacizane tavsiyem, simdilik cocuk dusunmeyin.. kendi icinizde ferahlayin once.. yoksa coluk cocuk derken Allah korusun depresyon tam manasyla olur.. once gercekten mutlu oldugunuza/olacaginiza emin olun..

Vay arkadaş bi benmi bu kadar hevesliymisim evlenmeye, kocaya anlamadim. Hani zaten sevgilimdi hor hor gezeedik tozardik bi eksigim yoktu ama ben gayet rahat alıştım evlilige. Hic de depredif olmadim. Gerci bnm yapimda yok ben hep pozitif bakan biriyim sizde boyle Düşünseniz. Yani evlisiniz, sevdiğiniz adam yanınızda gerisini bosverebilmek bu kadar zor olmamali... birsey sorucam kisa surede mi evlendinjz? Yani sevgililik sureciyle beraber falan?

canım ben her gün öleyim artık diye ağlayarak dua ederdim saatlerce....
ağır depresyondu benimki..
sen yine iy gibisin kendimle kıyasladım da şimdi...
geçcek inşallah bunların hepsi...
ben 15 aydır hala tam alışamadım ama ilk aylara göre çooook iyyim çok şükür....

Ben hiç sizin hissetmedim.
Sevdiğim adama kavuşmuşum ötesi var mı?
Hele ki bizim evliliğimizde benim ailem eşimi, eşimin ailesi de beni kabullenemediler. Ama 3. Kişiler yüzünden eşimle kavga etmemeyi öğrendik biz.
Altinmis esyaymis kayinvalideymis yapmayın bu güzel Günlerinizi heba etmeyin.
Evliliğimizin 1. Ay dönümünde aglamistim ben, o da eşim siparis ettiğim bi eşyanın istediğim rengini almamış diye :) ilk ayin en büyük kavgası buydu, evde yiyecek azicik yemeğimiz, cebimizde ancak ekmek alacak paramiz vardı ve hiçbiri için mutsuz olmadık.
3 sene oldu hala huzurumuz yerinde çok şükür. (Hala aileler bizi istemiyor ama dert değil)

ayy ne güzel yazmıssın ya.. ben de evleneli 1 ay oldu. inanılmaz içim daralıyor. kocamı cok seviyorum ama o yokken yanımda falan bi acayip oluyorum. içim daralıyor, aglayasım geliyor, hatta bazen o varken de sessizleşiyorum. aglamaklı oluyorum :'(

Yazdigimi tekrar okudum siz alinti yapinca, ne anlatmisim yahu
Alisirsiniz, ben de eşim işe basladigi ilk hafta arkasindan aglamistim. Simdi yine ozluyorum gun icinde. Ama ozlemek de guzel. Eve gelmesini bekledigimiz istedigimiz kisiler olmalari buyuk nimet.
Kendi aileniz nerede? Sehir degisikligi yaptiniz mi?

evlilige alısmak öyle kolay degil bak mesela ben 7 yıllık evli olucama am 1 senedri alstım eskiden kendi evimin önüne geldimmi ayaklarım ger giderdi esim sabah cıktımı aksama kadar gezer kapı önüne geldimmi eve girmelk istemezdim
simdi cok sükür alıstım ama tabi herkez bir degil benim 6 senemi aldı evlilige alısmam kı bunda esimin payı cok baska biri olsa kesin ayrılmıstık

e tamama hep annene birlikte gitmek zorundamısın aynı sehirdeysen ailenle yakınsa esin sabah ise gittimi sen git kahvaltıya diye aksama kadar takıl dön ille esinle neden gidiyosun ki

Evli değilim ama evlenir de ya bunları hissedersem, ailemdeki rahatlığı bulamazsam, ayrılmak gibi değil ki bu dönüşü zor olursa diye diye kendimi fobik yaptım ben de. Üstelik ne nişanlandım, ne ciddi o niyetle biriyle yürüdüm, ne de sevgilimin ailesiyle sorun yaşadım.
Sizi bir nebze anlıyorum sanki, alışma süreci deyin buna, baştan da problemler göz korkutmuş. Zamanla alışınca geçecektir, eviniz orası olunca anne eviniz misafirlik gibi gelir. Daha çok yeni, Allah iç huzuru, kabullenme gücü, alışma kolaylığı versin.

ben baba evimin caprazından ev tuttuk. eşimin ailesi samsunda yaşıyo, eşim de 4-5 senedir istanbulda.
o anlamda sıkıntı yok ama ben babamlardan hiç ayrılmamıstım.ondan olabilir bu hallerim. bide actıgım diger konulara bakarsan görursun sacma sacma seyler dusunmeye basladım. bi arkadasım tuttu alışverişe göturdu, kendine bak kocana suslen, süprizler yap falan diyerek silkeledi. bide bu yazdıklarını görunce içime su serpildi.

hala gecmedi ama sacma düşüncelerimin kaynagının bu depresyon oldugunu anlamak içimi rahatlattı. ilişkim sırasında takmadıgım gecmişine takılmıstım kocamın. artık o dusunceler gelmiyo en azından aklıma

bende yaşadım aynı şeyleri ilk aylarim cicim ayı değil kabus aylar oldu. .. düğün sonrası maddi sıkıntılar... alışamadım sürekli agliyordum ben naptim çok pişmanım diyordum. .. hatta bi kere eşimin yanında söylemiştim çok pişmanım diye çok üzüldü adam...
ben çok rahat hayat yaşamış tim babamın evinde.. evlilik bana çok zor geldi bütün sorumluluk bende ve esimde maddi manevi destek olan yoktu... insan bi şekilde alisiyor işte 4 yıl bitti... hala sıkıntı var sıkıntı olmayan ev yoktur hayat bu. .. Bu günümüze şükürler olsun yine... seninde zamanla geçecektir daha yenisin... biz altın konusunu hiç acmadik bile ertesi gün bankaya götürdüm kasaya koydum... kimse bişey demedi çünkü onlar benin altinlarim....

vay uyanık :) keşke ben de böyle yapabilsem benim kaynanamın yemeğini beğenmedim mi pat diye söylüyorum bu tuzsuz olmuş şöyle olmuş diye tutabilsem dilimi her şey ne kadar kolay olacak dobra olmak da bazen iyi değil

Herşey mükemmel gitmese de, bir sene sonra bir çok şeyi düzelttiğimizi düşünüyorum. O yüzden ilk evlenenleredir sözüm; seviyorsanız pes etmeyin. Evlilik, iki tarafında şımarıklığını terbiye eden bir eylemdir. Anne/baba evinde şımarıklığın daniskasını yaşamakta hürdük. Evlendik, olgunlaştık ve bir çok şeyi zor da olsa düzeltmeye çalıştık. Hiç mi sorun kalmadı? Var sorun kim de yokki, ama artık birbirmize tam anlamıyla alışmaya başladık. Karşılıklı fedakârlık oluştu..

Çok şükür canım sevindim adına allah daim etsin

ilk zamanlar bende böyle hissediyordum başka bir şehre gelin geldim .ama 1-2 aydan sonra toparladım kendimi şimdi evimden ayrılmak istemiyorum :)) Allah kimseyi evindeki yuvasındaki huzurdan etmesin

Benim bukadar degildi ama farkli sehire gelmistim ozman cok koymustu .
Heleki dugun gecesi memleketimden gece dugunden sonra donerken o evin kapisinda annemin babamin kardesmn vs bana giderken bakmalari nasil koymustu yol boyu aglayarak gelmistim gozlerim davul olmustu .
Heleki kardesim kucuktu 2.5 3 yasndaydi bana cok duskundu benmle buyudu hergn her dakika beraberdik dugunden sonra kucagma geldi bende sennle gelicem diye tuttrdu aglamaya basladi onu brakip gtmek nasil koymustu ayy hatrlaynca bile kotu oldm
Bianda insan yalnz kaliyor falan ya psklojisi bozluyor cok dogal ilk baslarda kmsem yokdu durup durup aglardim evde 2 3 haftada bi annemlern yanna gderdik her donusumuzde aglaya aglaya donerdim kardesim aglardi arkamdan bende aglardim cok sukur annemler benm yasadgm sehre tasindi smdi hep beraberiz aradan 2 yil gecip gtmis.
Zamanla alisiyor insan iste cnm ://

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…