çok teşekkür ederim. eşimle aynı şirketteyiz. duyulup sorun olur diye düşündüm eğer hakedilmiyorsa 2 yıldır çalışıyorum çok bir para olmasa da emek karşılığı sonuçtaBaska yere basvursan da basvurmasan da alabilirsin 1 yil dolmadan
Evlilik nedeniyle istifa olduğunu bildirdiğiniz takdirde hiç bir şey açıklamak zorunda değilsiniz.
Gayet alırsıız ve çıkarsınız.
İşten ayrılıyorum diyip bir açıklama yapmadan tazminatınızı alırsınız.
Başka işe giricek olsanızda alırsınız.
pek tabi ki tazminatınızı nikah tarihinden itibaren 1 yıl içinde ayrılarak alabilir, başka yerde de çalışmaya başlayabilirsiniz.
doğum izinimi hemen kullanmayıp bekleyeceğim. o sırada sonuçlanacak diğer işimde. o sırada o zaman ben evlilik sebebiyle ayrılabilirim. sadece zaten izne ayrılıyorsun neden istifa ediyorsun diiye kurcalayacaklardırbir açıklama yapmana gerek yok.
dilekçenize evlilik nedeni ile işten ayrılacağınızı yazacaksınız o kadar.
çalışıp çalışmamanız, veya ne şartlarda çalışacağınız eski şirketinizi ilgilendirmez.
geçen sene çıkmadı o kanun çok zamandır varBir konuda kafam çok karışık kızlar. Benim işim bir hayli yorucu sabah 7.30 da evden çıkıyorum sabah 7 de eve giriyorum. Sadece pazar tatilim var. iş yerinde hamile olmama rağmen bazı günler full ayakta oluyorum. hamile değilken bile o kadar yorucu ki..
neyse şu anda bir kurum mülakatına girdim ve puanım girenlere göre biraz yüksek. alınma ihtimalim yüksek. Bildiğimiz gibi geçen yıl çıkan bir kanunda evlenen kadın nikahının 1 yılı dolmadan istifa ederse tazminat alabiliyor.. ki benim müdürüm bizzat aldı.
Ama o başka yerde işe girmedi. ben şimdi ayrılırsam bu kuruma gideceğimi söylersem ve de evliliğimi b iş yeri temposu etkiliyor dersem yinede nikahımın 1. yılı dolmadığı için evlilik tazminatı alabilir miyim ? sonuçta evliliğimi etkiliyor yetişemiyorum ve daha rahat bir ere girmek istiyorum ?
anladım. sadece zaten doğum iznimde başlayacak ya sorgularlar zaten iznin başlıyo şimdi ne bu istifa diyegeçen sene çıkmadı o kanun çok zamandır var
başka yer demeyin bence direk çıkış isteyin
ozaman oturup hespa yapacaksınız ne kadar tazminatınız var.anladım. sadece zaten doğum iznimde başlayacak ya sorgularlar zaten iznin başlıyo şimdi ne bu istifa diye
eğer başka işe başlamayacak ( atama ) olsam zaten doğum izninde alacağım para daha çok. izinde 10 bin tl alırdım tazminat 5-6 bin olur maksimumozaman oturup hespa yapacaksınız ne kadar tazminatınız var.
yada doğum izninde aldıgınız para ne kadar tutacak
doğum izinimi hemen kullanmayıp bekleyeceğim. o sırada sonuçlanacak diğer işimde. o sırada o zaman ben evlilik sebebiyle ayrılabilirim. sadece zaten izne ayrılıyorsun neden istifa ediyorsun diiye kurcalayacaklardırama onları ilgilendirmez dimi bu hakkım sonuçta
ağustos ta evlendim ekimde hamile kaldımya nasıl olacak ki, sen ne ara evlendin hamile kaldın, ben o kısma takıldım.
bu arada araştır istersen, tazminat alayım derken doğum parasından olma.
istifa edince 4 aylık ücretli olan doğum izninin ücreti alabiliyor musun bilemiyorum.
çok teşekkürler bende netten baktım bin tane bilgi vardı :) bu iyi oldu :) birde çalışma bakanlığını ararım belki bi yol gösterir onlardavlilik nedeniyle işten ayrılan kadın işçi, sonrasında başkaca herhangi bir işte çalışabilir. Evlilik nedeniyle kıdem tazminatı alma hakkı, kadına İş Kanunu’nda verilen bir haktır. Kadın işçinin evlilik nedeniyle işten ayrılması durumunda çalışma hakkına herhangi bir kısıtlama getirmez. İstifa edip kıdem tazminatını alması durumunda yeniden başkaca bir işte çalışabilir. Bu işçinin Anayasa’dan gelen çalışma özgürlüğü hakkıdır
tamam cnm olurmuş ben yalnış hatırlamışım kusura bakma :)
evet eğer önümde doğum izni olmasa bende sorun etmem de şimdi zaten izne ayrılacakken dersem belki sorun olur araştırılıp tazminat davası vs. açarlar diye çekindim. eşimde burada çünküBaşka yere gireceğini söylemene gerek yok ki, nikahın 1 yıl dolmadan istifa eder alırsın tazminatını. Ben 6 aylık evliyken istifa edip aldım tazminatımı, ertesi gün gidip başka firmada işe başladım. Bi açıklama yapmak zorunda değilsin ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?