Sizden beklentisi nasıl olmayacakmış? Maaşını annemlere gönderelim demez herhalde ancak budur.Konuştum bugün babasının çalışmadığını ailesine destek olması gerektiğini benden bir beklentisi olmadığını söyledi... zamanla yoluna koyacakmış bu durumu... ama nasıl?... bilmiyorum bir yandan da vicdansızlık mı ediyorum diyorum.... benim ailemde yardıma muhtaç olabilirdi....
Çünkü türkiyedeyiz her an her sey olabilir birikim yapmak gerekiyor.Ama bizim insanimiz birikimi şöyle anlıyor.5bin tl maasim varsa 2binini biriktiriyim 2bini eve gitsin bini ile de ben kit kanaat gecinirim. Bu yanlış, ben de genc yasta ev,düğün,eşya borcuna girmeyi yanlış buluyorum. Mesela ciftlerin ikisi de calisiyor evde cok vakit gecirilmiyor ama esya en lüksünden alınıyor. Aileler isteniyor diye lüks düğün yapılıyor. Cocuguma kalsin diye 30 yasinda ev borcuna giriliyor.Seker senin yorumunu gorunce sana yazmak istedim , benim maasim piyasaya gore oldukça yuksekti ancak ben de hic para biriktirmedim ve evlendigim adamlar da benim gibi oldugu icin onlarin da birikimi yoktu
Bu birikim olayi turk insaninda niye var mesela ben de bunu hic anlamam
Evlenirken de cektik bi kredi dugun de yaptik , evimizi de dosedik , sadece babam yatak odasi takimini dugun hediyesi olarak almisti baska da hic yardim almadik kimseden
Maasin dogru durust bi tutarsa gayet de birikimsiz evlenilebiliyor, cok sart birsey degil yani bu
Hala birlikte misinizbenim erkek arkadaşımda böyle demişti ben de ne beklentisi olcak ki diye düşünmüştüm sonra para biriktir altın isteme dedi
Hala birlikte misiniz
Ailem bana emanet anam babamm yapmayayım mi gibi cumleleri duyarsan 2 kez düşün derim.Amaa gerçekten zor durumdalarsa seviosan senin de ailenin durumu bu olabilirdi mantığıyla bunu sorun etmemelisin.Merhaba arkadaşlar bir konuda görüşlerinizi rica ediyorum...Ben ve erkek arkadaşım bir kurumda mühendisiz ve 7000 tl maaş alıyoruz...İlişkimiz 7 aydır devam ediyor ve kendisi benimle evlenmek istiyor... Bu arada ben 30 yaşındayım kendisi ise 32 yaşında... Erkek arkadaşım vicdanlı, ahlaklı oldukça Çalışkan benim için olumsuz bir özelliği yok diyebilirim... Ancak kafama takılan şöyle bir konu var erkek arkadaşımın ailesinin ekonomik durumu iyi değil... benim ailemin durumu oldukça iyi arabam evim var...kendisini seviyorum değer veriyorum ancak yıllardır çalışmasına rağmen ne doğru düzgün bir birikimi ne arabası ne de evi var... bunlara takılmam ne kadar doğru bilmiyorum... ailesine ne kadar gönderdiğini de sormaya çekiniyorum... ancak evlendikten sonra maddi sıkıntı yaşamak istemiyorum... sizler böyle bir durumda ne yapardınız? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...
Benim eski eşim de öyleydi. Evi de arabayı da düğünden sonra aldık. Evin borcunu ben ödüyorum gerçi şu an ama öncesinde 13 yıllık iş hayatında bir çöp bile alamamış. Neden? Ailesine yedirmiş hep. Yedirmek zorunda kalmış. Ben başta sorun etmem sanıyordum ama baktım sorun oluyor. Kuzenleri bile evlenmeden önce beş kuruş istemezken evlenince para istemeye başladı. Ben de o ne veriyorsa aynısını aileme verdim. Biriktirdim. Bazen ayda 500-600 gidiyordu. Ben de aynı oranı yolladım. Eğer şimdi konuşmazsanız benim gibi olursunuz. Bence şimdiden düşünmeniz güzel. Evi arabası olmaması değil benim derdim. Kenarda hiç parasının olmaması. Ben her şeyimi peşin alırken o borçla aldı ve düğünden sonra borç ödedik epey. Çünkü ne aile desteği gördü ne de kendine yetebildi. Bunlar zor şeylerEvet bu beni çok şaşırttı... hiç mi heves etmez insan... ayrıca dün araba alalım sana dedim... konuyu geçiştiriyor... açık açık söylese bende böyle ikilemde kalmayacağım...
Merhaba arkadaşlar bir konuda görüşlerinizi rica ediyorum...Ben ve erkek arkadaşım bir kurumda mühendisiz ve 7000 tl maaş alıyoruz...İlişkimiz 7 aydır devam ediyor ve kendisi benimle evlenmek istiyor... Bu arada ben 30 yaşındayım kendisi ise 32 yaşında... Erkek arkadaşım vicdanlı, ahlaklı oldukça Çalışkan benim için olumsuz bir özelliği yok diyebilirim... Ancak kafama takılan şöyle bir konu var erkek arkadaşımın ailesinin ekonomik durumu iyi değil... benim ailemin durumu oldukça iyi arabam evim var...kendisini seviyorum değer veriyorum ancak yıllardır çalışmasına rağmen ne doğru düzgün bir birikimi ne arabası ne de evi var... bunlara takılmam ne kadar doğru bilmiyorum... ailesine ne kadar gönderdiğini de sormaya çekiniyorum... ancak evlendikten sonra maddi sıkıntı yaşamak istemiyorum... sizler böyle bir durumda ne yapardınız? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...
Ama adam ailesine çok veriyor olabilir. Eğer öyle bşr şey varsa beraber el ele verip tekrar ev araba alacak para kalmaz ki. Adam ailesine yollar, konu sahibi de evi geçindirmek için uğraşır durur. Burada çok örneğini gördük bunun. Adam gizli gizli yolluyor, kadın evi geçindiriyor, faturalar onda. Kartlar onda. Adam evden habersiz... bu adam da ailesine yollamıyorsa bile savurgan demek ki. Onca sene çalış ama elinde bir şey olmasın. Demek ki gitmiş o paralar bir yereEvi arabası yok diye bir insanla napim diye konu açılmaz bana göre gençsiniz beraber elele verip yaparsınız zamanla
bizimde yoktu sonradan oldu bu sorun olmamalı eğer sorun oluyorsa zaten evlenmeyi düşünmeyin birbirinizi bu konu için üzeceksiniz evlenmeyin yani
Üzüldümhayır ayrıldık eski erkek arkadaşım desem daha doğru olurmuş haklısınız.
Ama adam ailesine çok veriyor olabilir. Eğer öyle bşr şey varsa beraber el ele verip tekrar ev araba alacak para kalmaz ki. Adam ailesine yollar, konu sahibi de evi geçindirmek için uğraşır durur. Burada çok örneğini gördük bunun. Adam gizli gizli yolluyor, kadın evi geçindiriyor, faturalar onda. Kartlar onda. Adam evden habersiz... bu adam da ailesine yollamıyorsa bile savurgan demek ki. Onca sene çalış ama elinde bir şey olmasın. Demek ki gitmiş o paralar bir yere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?