Evlilik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen bunların bilincindeyim hatta çevremde de örnekleri var. Yabancıladım işte bu zamana kadar hissetmediğim o şeyi hissettim. Tam olarak sorun şu diyemiyorum çünkü bulduğum herşeyi mantıklı düşününce çürütüyorum zaten. İşte o farklılığı bir hoşgörüyle yok saymayı başarabilsem...

Tam olarak sizi ney rahatsız etti? Yılda bir kaç gün idare ederim demek hata bence, çünkü kültür farkı çok zor birşey ( bunu kimseyi aşağılamak için söylemiyorum kesinlikle,siz doğulu eşiniz batılı olsa da söylerdim) gerçekten bu konuda uyum sağlayamayacağına emin olmayan insanlar evlenmemeli.

Şahsınıza kötü davranış yokmuş daha ne bekliyorsunuz ki bence çok yanlış düşünüyorsunuz. Psikolog yardımı almayı deneyin belki size iyi gelir. Biraz ön yargınız var kırmaya çalışın.

Ay o etnik kökene de dile de kurban olun siz...

Aynen okumuş etmiş insanların yabancı varken kendi aralarında kendi dillerini konuşmaları ayrı fiyasko zaten ama çok şükür eşimde bunun farkına vardı orta yolda buluştuk en azından eşim çabalıyor ben de gerisine takılmıyorum. Bilmiyorum benim yaşadığım koşullarla orasının aynı olmaması belki etkendi memleketten ziyade belki kendi memleketli olsaydı aynı koşullarda yine yabancılayacaktım. Koşulları çıkartırsak farkta rahatsız ediyor misal ben oturuyorum ve çevremde herkes kendi dillerini konuşuyor eşim bir iki çevirsede her zaman çeviremiyor sonuçta oradaki o yalnızlık ve farklı hissini ilk yaşayışımı hiç unutamıyorum.

Ben batılıyım, eşim güneydoğulu. Hiç aklıma bile gelmedi bunu hazmedememek. Doğup büyüdüğüm yerler de şehrin en güzel yerleriydi. İstanbul’da iyi bir üniversiteden mezun olup yüksek lisansı da bitirdikten sonra eşimin memleketine atandım, evlendik, burada yaşıyorum. Ailemden 1200 km uzakta. Ben ölem o zaman.

Doğuda belli bir yaşın üstünde olan insanların bir kısmı Türkçe bilmiyor. Eğitim alma imkanları olmamış. Köylerinin dışına çıkamamışlar. Doğu hakkında hiçbir bilgisi olmayan bir insan bile tahmin edebilir neden konuşamadıklarını.

Ablamın kayınvalidesi ömrünü tarlada geçirmiş bir kadın, Türkçeyi anlar ama konuşamaz. Ablam sırf mutlu olsun diye iki üç kelime Kürtçe öğrenip konuşmaya çalışıyor. Tam olarak iletişim kuramasalar da aralarında çok güzel bir bağ var.

Keşke yılda birkaç kez gördüğünüz insanlara karşı hoşgörülü olsanız. Hem ırkçısınız hem kibirlisiniz.

15 yıldır o tarafta olduğunuza göre baya bi benimsemişsiniz ne güzel.
Bilmiyorum işte bilsem çözücem.

Sanırsın İngiliz kraliyet ailesinin bir üyesi
Sanırsın ekmek yerine pasta yiyor kendisi
Umarım eşiniz bir şekilde bu düşüncelerinizi öğrenir de yazıklar olsun sana der . Çok çirkin bir kalbiniz var , ben hangi şehre gittiysem cömertlikle , Güler yüzle karşılandım ve çok güzel ağırladılar . Bizim batı dediğimiz şehirler çorbanın yanına salatayı parayla verirken oradakiler ye kurban deyip bir sürü mezeyi seriyorlar ortaya . Çok yakın arkadaşlarım da oldu evet .
Yaptığınız çok çirkin . Sözleriniz çok çirkin . Şu devirde herhalde dert arıyorsunuz kendinize . Ben hala doğalgaz faturasını hazmedemedim . Elektriğin şoku ayrı , su ayrı .
Allah gönlünüze göre versin

İçinizdeki his yadirgamak bence. Alışkın olmadığınız bir durum ve yadirgiyorsunuz. Şey gibi kendi evinden başka bir evde ilk defa uyumaya çalışmak gibi. Uyusan da uyuyamazsin, bir degisiktir. İçinizin kötü oldugunu ya da ırkçı olduğunuzu düşünmedim. Benim de etnik kökenim farklı. Memleketimden ilk kez üniversite için çıkmıştım. Uzun süre üstümden o tuhaflık hissini atamamıştım. Etrafımda gördüğüm yaşantı bambaşkaydı. Bence onlarla biraz daha zaman geçirip yaşantılarını anlamaya çalışın. Eşinizin memleketinde gezin tozun insanlarla daha fazla konuşun. Yavaş yavaş o his gidecektir.

gaziantepliyim hangi şehirlisiniz batılı derken ? türkiyenin en batısı olsa ne fark eder sonuçta türkiye sınırları içinde benzer kültürdensiniz
eğer bahsettiğiniz şey yöresel dillerse her şehirin kendine has özelliği var
ezici üstünlük taslamak istiyorsunuz ama size birşey hatırlatmak istedim
aslında bu yoktu öyle bir içimden geldi

düşünecek olursak ilk yerleşim dünyanın en eski şehirleri ve en kadim şehirleri bu bölgede ,insanlık ,medeniyet ,gelişim, kültürden girersek güneydoğu anadolu mezepotamya , uygarlığı var malum... medeniyet ve kültürünüz bu bölgeden çıkma bu bölge sayesinde sahipsiniz bunu hatırlayın olur mu

Sarayzadelerden misiniz? :)
Hic bir kotulugu olmayan, kendi halinde, gidip gorusmenin minimum oldugu bir aileyi begenmiyorsunuz. Cok sacma dusunceleriniz. Ne desem bilemedim. Ne siz onlardan ustunsunuz, ne de onlar sizlerden.

Anlatmadiginiz, sizden beklentileri mi var?

Eger yalnizca anlattiginiz kadariyla sinirliysa hersey, o halde acilen kendinizi dev aynasinda degil, boy aynasinda gormeye ihtiyaciniz var.

Dili öğrenmeye çalışmak yerine anadilini konuşan insanları aşağılamak. Kürt değilim, izmirde yaşıyorum, kürtçe öğrenmek gibi bir hevesim var. Keşke çevremde birileri olsa da kapsam bişeyler, öğreten biri olsa. Çünkü bu dil bu ülkenin bir parçası. Ne güzel okumuş etmiş insanlar ana dillerine özlerine sahip çıkıyorlar karşılarında süper ırkçı bir insan varken bile. Helal olsun.

Düşünüyorum da, kendi hallerinde olan aileme dilinden, etnik kökeninde dolayı laf edecek, kendini bu durumdan rahatsız olacak eşe neler derdim. Böyle premseslere de pek pısırık eşler denk geliyor ne hikmetse.

Sizin yaptığınız, rahatsızlığınızın sebebi ırkçılık. Tedavisi de yoktur sanırım.

Sonunda demek istediğimi anlayan çıktı yav.
Matıken ben de böyle düşünüyorum çünkü olması gereken o ama içimdeki o hisse karşı koyamıyorum ve bundan rahatsız olduğum için gelip konu açtım, ben ırkçılığı yanlış bulmasam ve bundan rahatsız olmasam zaten uğraşmam boşanırım gider. Kötü bişey olduğunun farkındayım ve çabalamaya çalışıyorum ancak insanlar direkt önyargılı yazıyorlar, bana dedikleri kadar kendileri yapamıyor önyargısız olmayı.
Çocukluğum da maruz kaldım hatta akrabalarımla görüşsem hala maruz kalırım ama görüşmüyorum ve bu tip düşüncelerin yanlış olduğunu da biliyorum. Bunun için psikolağa da gittim çünkü gerçekten aşmak istiyorum, psikologta sizin söylediğiniz gibi küçüklüğünüzde bilinçaltına işlemiştir çünkü davranışın doğrusunu biliyorum ancak engelleyemiyorum.
Çok teşekkür ederim ya gerçekten.

Öz eliştirinizi yapmışsınız zaten ne denilebilir ki. Aynı ülkede yaşıyoruz yani kültür farklılığı olsada bilmediğimiz duymadığımız bi kültür farkı da yok. Yani şok etkisi yaratmaz diye düşünüyorum. Sanırım siz kendinizi yakıştıramıyorsunuz. Ya da yakın hissedemiyorsunuz. İnsanoğlu doyumsuz işte kimisi soğan ekmek yeseydim huzurum olsaydı der. Kimisinin de huzuru olur kendine dert bulur. Eleştiremiyorum sizi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…