Normalde en dan dun insanlardan biriyim. Adana insanı olmanın etkisiyle hem ırkçılıktan uzak hem de haşinim.
Tekirdağ'dan Halfeti' ye gittiğini düşün bir deay ben şimdi aydınlandım
tüm mesele kütük sanırım kimlikte yazan kütük
konu sahibi kimliğinize baktıktan sonra ne hissettiniz ? gitmeden onu da bir yazar mısınız size zahmet ?
eşim adıyaman besnili evlendikten sonra kimliğime bakınca şok olmuştum gaziantep şehitkamil gitmiş yerine adıyaman besni gelmişti
çeyrek asırdan fazladır gaiantepli olan ben evlenince bir anda besnili oluvermiştim
neyseki ırkçı değilim sanırım ondan sorun etmedim
Ahaha benimde aklıma direkt o dizideki psikolog geldiBir başkadır dizisini izleyin, sizi diziden birine benzettim.
Yapacak bir şey yok, sosyolojik olarak böyle kodlanmışsınız, aile ve çevre de çok önemli bu noktada. İstediğiniz kadar eğitimli olun beyniniz yeterince gelişmemiş olduğundan böyle bir hissiyat var içinizde, sadece sizde değil çoğu kişide bu var.
Karşımızdakini birey olarak kabul edemiyoruz. Evet kültür coğrafya yöre o insanım karakterini etkiliyor olabilir ama bu da bir genelleme. Büyük ihtimalle kalıplar içinde büyütülmüş piremses sendromuna sahip birisiniz. İçlerine girmedikçe onların duygusunu hayatını ruhunu anlamadıkça düzeltmez.
Yok Türkiyede her türlü dili hatta kuş dilini bile konuşabilirsin sorun yok, kürtçe konuşursan “burası Türkiye” diye bağırıyolla...Ne alaka yahu.
Yillardir Turkiyedeyiz ama ailem kendi aralarinda sohbet ederken Turkce konustuklari halde bazen araya kariştiriyorlar kendi dillerini, ozellikle babannem bir şeyler konuşunca eşim çok anlayamiyor.(Slav kokenliyiz)
Eşimin kalkip burasi Turkiye diye bagirdigini hayal edemiyorum.Turkiyede başka dil konuşmak yasak miydi?
komşum var öyle ya kıyamamTekirdağ'dan Halfeti' ye gittiğini düşün bir de
“Eşimin onlardan olmadığını düşünüyorum”
“Eşimi öyle görmüyorum”
“Okumuş etmiş insanlar hala o dili konuşuyor”
Daha bir sürü buna benzer cümle var konunun içinde. Eşinin o aileden olmadığını ya da doğulu “gibi” olmadığını düşündüğü için evlenmiş. Aile içinde eşinin tam bir kürt olduğunu görünce afallamış. Rahatsızlığı bu. Eşini aile içinde evlenmeden önce görseydi de evlenir miydi acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?