İşte tam olarak neyin rahatsız ettiğini ben de çözemiyorum, herşey rahatsız ediyor olsa bile hepsinin mantıklı açıklamasını kendi içimde veriyorum ama içimdeki o şey gitmiyor sorunum bu işte.
İşin ilginç yanı onu öyle görmüyorum.Ben eşinizi yeterince sevmediğinizi düşündüm ailesinden soğumuşsunuz belli ki onları daha aşağı görüyorsunuz eşinizide böyle görmeniz mümkün sonuçta onların evladı
Onu bende unutamıyorum. Herkese mal mal bakıp burası Türkiye diye bağırasım gelmişti . Ama alıştımAynen okumuş etmiş insanların yabancı varken kendi aralarında kendi dillerini konuşmaları ayrı fiyasko zaten ama çok şükür eşimde bunun farkına vardı orta yolda buluştuk en azından eşim çabalıyor ben de gerisine takılmıyorum. Bilmiyorum benim yaşadığım koşullarla orasının aynı olmaması belki etkendi memleketten ziyade belki kendi memleketli olsaydı aynı koşullarda yine yabancılayacaktım. Koşulları çıkartırsak farkta rahatsız ediyor misal ben oturuyorum ve çevremde herkes kendi dillerini konuşuyor eşim bir iki çevirsede her zaman çeviremiyor sonuçta oradaki o yalnızlık ve farklı hissini ilk yaşayışımı hiç unutamıyorum.
Merhaba..ne kadarlık evlisiniz bilmiyorum anladığım kadarıyla yenisiniz.ve evliliğinizdeki tek problemin bu oluşu açıkçası beni sevindirdi..duygunuza gelecek olursak arada gerçekten kültür farkı var ama burada sizi rahatsız eden kültür farkı değil bence..toplumun medyanın çok çok etkisi var..ama bütün bunların yanında bazen iyi olmak yetmez..ben doğulu batılı diye ayırmıyorum da mesela kim olursa olsun karşımdaki kişi ile sohbet edebilmeliyim ne dediğini bilmeyen insanlarla olmak beni acayip sıkar yani kişinin kendisini geliştirmesi ile alakalı durumdan bahsediyorum..sizdeki durumda böyle birşeyden mı kaynaklı yoksa her ne kadar yanlış ta olsa maalesef toplum ve medyanın bize öğrettiği şu üstünlük mevzusu muİkinci üyeliğim, yönetimin haberi var. Bilinen nickimle konuyu açmadım çünkü hissettiklerimin kötü olduğunun bilincindeyim o yüzden utanıyorum.
Eşim güneydoğulu, ben batılıyım. Evliliğimize aileler karışmadı; koca insanlarsınız kendiniz sevip, anlaşıyorsanız evlenin o zaman dediler. Sağolsunlar hala da iki tarafın ailesi de karışmaz, kimsenin kimseden beklentisi yok, saygılı ve gerektiği kadar iletişimde devam ediyoruz. Şimdi diyeceksiniz sorun ne o zaman? Sorun, içimde aşamadığım duygularda. Kendimi böyle bilmezdim zaten bilseydim evlilik yoluna girmezdim. İçten içe bu kültüre gelin gelmemi hazmedemiyorum, ve böyle hissettiğim içinde üzülüyorum. Eşimin ailesinin bana bir zararı yok, iyi insanlar hatta. Zaten memleketlerinde yaşıyorlar. Evlenmeden önce hiç gidip görmedim, evlendikten sonra bir kere gittik. Ailem en başta kültür farkı yaşarsın, evlenmeden iyi düşün diye uyardılar ancak ben yılda bir-iki güne sabrederim düşüncesindeydim. Aslında içimdeki/bilinçaltımdaki bu kötü düşünce beni rahatsız ediyor olmasaydı sabredebilirdim çünkü dediğim gibi çok iyi insanlar, bir zararları yok bana.
Mantıken baktığımda yaptığım şey çok çirkin, kimsenin kimseden üstünlüğü olamaz, sadece iyi veya kötü insan ayrımı olabilir bunların hepsinin bilincindeyim ama içime söz geçiremiyorum daha doğrusu nasıl geçireceğimi bilmiyorum. Öneriniz var mı, düzelebilir miyim yoksa umutsuz vaka mıyım? Herkesin bir imtihanı olur ya ben kendimin imtihanıyım maalesef bunu farkettim bu süreçte. Ve gerçekten çok üzülüyorum hem kendime, hem eşime, hem ailesine. Kimseyi kırmakta istemiyorum ama kendimede söz geçiremiyorum.
Buarada eşimle alakalı böyle bir düşüncem yok, başbaşayken onun nereli olduğunu hatırlamıyorum bile ancak konu aile/akrabaya gelince öyle hissediyorum. Hissettiklerimi ona da söyledim hatta kendini kurtar benden dedim ama onun bırakmaya niyeti yok, ben de onun için çabalamak istiyorum...
Bilinçaltı temizliği zordur. Psikolog arkadaşlar belki daha çok yardımcı olabilirler bu konuda. Ama bilinçaltı temizliği için meditasyon yöntemleri, çeşitli bilinçaltı müzikleri var. Bir de hipnoterapi yapılıyor bildiğim kadarıyla. Bunları araştırabilirsiniz. Ben sizin isteyerek bu durumda olmadığınıza inanıyorum. Yoksa eşinizle evlenmezdiniz, ya da gelip buraya benim de derdim bu diye konu açmazdınız.Sonunda demek istediğimi anlayan çıktı yav.
Matıken ben de böyle düşünüyorum çünkü olması gereken o ama içimdeki o hisse karşı koyamıyorum ve bundan rahatsız olduğum için gelip konu açtım, ben ırkçılığı yanlış bulmasam ve bundan rahatsız olmasam zaten uğraşmam boşanırım gider. Kötü bişey olduğunun farkındayım ve çabalamaya çalışıyorum ancak insanlar direkt önyargılı yazıyorlar, bana dedikleri kadar kendileri yapamıyor önyargısız olmayı.
Çocukluğum da maruz kaldım hatta akrabalarımla görüşsem hala maruz kalırım ama görüşmüyorum ve bu tip düşüncelerin yanlış olduğunu da biliyorum. Bunun için psikolağa da gittim çünkü gerçekten aşmak istiyorum, psikologta sizin söylediğiniz gibi küçüklüğünüzde bilinçaltına işlemiştir çünkü davranışın doğrusunu biliyorum ancak engelleyemiyorum.
Çok teşekkür ederim ya gerçekten.
Eşim biliyor düşüncelerimi çünkü ben de rahatsızım, bu düşünler olmaması gereken düşünceler ve bunlardan kurtulmak için uğraş veriyorum.Sanırsın İngiliz kraliyet ailesinin bir üyesi
Sanırsın ekmek yerine pasta yiyor kendisi
Umarım eşiniz bir şekilde bu düşüncelerinizi öğrenir de yazıklar olsun sana der . Çok çirkin bir kalbiniz var , ben hangi şehre gittiysem cömertlikle , Güler yüzle karşılandım ve çok güzel ağırladılar . Bizim batı dediğimiz şehirler çorbanın yanına salatayı parayla verirken oradakiler ye kurban deyip bir sürü mezeyi seriyorlar ortaya . Çok yakın arkadaşlarım da oldu evet .
Yaptığınız çok çirkin . Sözleriniz çok çirkin . Şu devirde herhalde dert arıyorsunuz kendinize . Ben hala doğalgaz faturasını hazmedemedim . Elektriğin şoku ayrı , su ayrı .
Allah gönlünüze göre versin
Cotart ben asla aynı düşünmüyorum. Sadece evlenmek için evlendiğini düşünüyorum. Bu insanlar bugün böyle olmadı. Bu insanlar hep böyleydi.Bilinçaltı temizliği zordur. Psikolog arkadaşlar belki daha çok yardımcı olabilirler bu konuda. Ama bilinçaltı temizliği için meditasyon yöntemleri, çeşitli bilinçaltı müzikleri var. Bir de hipnoterapi yapılıyor bildiğim kadarıyla. Bunları araştırabilirsiniz. Ben sizin isteyerek bu durumda olmadığınıza inanıyorum. Yoksa eşinizle evlenmezdiniz, ya da gelip buraya benim de derdim bu diye konu açmazdınız.
Eşin biliyor ve anasını babasını küçümsemeni önemsemiyor . YAW HE HE. Bir de doğu insanı bu öyle mi ?Eşim biliyor düşüncelerimi çünkü ben de rahatsızım, bu düşünler olmaması gereken düşünceler ve bunlardan kurtulmak için uğraş veriyorum.
Yani ne bileyim öyle olsa gelip burada tepki alacağını bile bile bunları anlatıp çözüm aramaya çalışmazdı gibi geliyor.Cotart ben asla aynı düşünmüyorum. Sadece evlenmek için evlendiğini düşünüyorum. Bu insanlar bugün böyle olmadı. Bu insanlar hep böyleydi.
dünyanın her yerinde ağızlar değişir onu bırakın semtden semte değişiyorGüneydoğuyu hakir görmüyorum, içimdeki o anlamsız şeyi tarif etmek için uğraşıyorum. Benim haddim değil kimseyi aşağılamak ya da üstün görmek.
Ne kadar güzel ben de böyle olmak istiyorum, içimdeki o his akıp gitsin istiyorum. Peki Urfa'ya gittiniz mi? Kendi aralarında konuştukları dil rahatsız etmiyor mu sizi ya da yaşam farklılıkları?
Pardon da memleket kibirli olunacak bir konu değil ki. Sizin aileniz okumuştur onlarınki zır cahildir kibirli olursunuz anlarım, ya da sizinkiler zengindir onlarınkiler fakir, hak vermem ama yine anlarım. Ama aynı ülkede doğduğun yerin azıcık doğuda ya da batıda olmasının farkı olmaz ki..Kibirli olmak istemiyorum işte ben, zaten dışarıya bunu belli de etmiyorum ama içim içimi yiyor.
Tam olarak neyin rahatsız ettiğini ben de bilmiyorum çünkü hepsine mantıklı açıklama buluyorum ama o his geçmiyor. Bilmiyorum, hiç memleket olayı olmasaydı yani etnik kökenleri yine aynı olsaydı ama bizim bulunduğumuz şehirde yaşıyor olup, kendi dillerini o kadar yoğun konuşmayıp türkçelerini geliştirmiş olsalardı böyle hissetmezdim belkide.
Çözüm ne olabilir mesela ? Kendini batılıyım diye önde görüyorYani ne bileyim öyle olsa gelip burada tepki alacağını bile bile bunları anlatıp çözüm aramaya çalışmazdı gibi geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?