Evlilik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşte tam olarak neyin rahatsız ettiğini ben de çözemiyorum, herşey rahatsız ediyor olsa bile hepsinin mantıklı açıklamasını kendi içimde veriyorum ama içimdeki o şey gitmiyor sorunum bu işte.

E neyin rahatsız ettiğini nasıl bilmiyorsunuz? Hangi rahatsızlığa neyin açıklamasını veriyorsunuz içinizde?
Ya derdiniz nedir sizin tam olarak bir söylesenize, neyi batıyor bu insanların size?
Bu kadar sırlı bir şey değildir herhalde, dile getirmekten mi kaçınıyorsunuz?
Somut örnekler yazsanıza, ne mesela?

Onu bende unutamıyorum. Herkese mal mal bakıp burası Türkiye diye bağırasım gelmişti . Ama alıştım

Merhaba..ne kadarlık evlisiniz bilmiyorum anladığım kadarıyla yenisiniz.ve evliliğinizdeki tek problemin bu oluşu açıkçası beni sevindirdi..duygunuza gelecek olursak arada gerçekten kültür farkı var ama burada sizi rahatsız eden kültür farkı değil bence..toplumun medyanın çok çok etkisi var..ama bütün bunların yanında bazen iyi olmak yetmez..ben doğulu batılı diye ayırmıyorum da mesela kim olursa olsun karşımdaki kişi ile sohbet edebilmeliyim ne dediğini bilmeyen insanlarla olmak beni acayip sıkar yani kişinin kendisini geliştirmesi ile alakalı durumdan bahsediyorum..sizdeki durumda böyle birşeyden mı kaynaklı yoksa her ne kadar yanlış ta olsa maalesef toplum ve medyanın bize öğrettiği şu üstünlük mevzusu mu

Siz insanları yaşadığı yerlere göremi sınıflandırıyorsunuz ? Ne çirkin bir düşünce , kalbiniz de bi okadar cirkin bence. Ben doğumluyum ve eski eşim batılı . Tam bir yobaz ve alt sınıf kültürlü biri olduğu icin ayrıldık. Sizin kültür farkınız ne manada bilmiyorum ama aynı şehirde yaşayıp kültür çatışması yaşayan bir çok insan tanıyorum. Şu düşünme tarzınızı değiştirin önce ve insanları insan olarak görün , coğrafi konum olarak degil !

Ülkemizde Türkçeyi düzgün konuşmayan sadece doğu değil ki. Egede farklı, Karadenizde farklı, iç anadoluda farklı. Çoğu kişiye pek tatlı gelen ege ağzını da ben anlamam mesela. Eşim egeli ve çoğu şeyi iki kez tekrarlatıyorum. Sizin küçük görme nedeniniz bence etnik grupları. Bunu aşmanız gerek. Kimse hangi ailede nerede dünyaya geleceğini seçemiyor. Bir bölgede doğmak o insanı cahil, kötü, sevimsiz yapmaz ya da daha modern, aydın, sempatik de yapmaz. En doğuda da en batıda da yobaz, cahil, kötü insanlar var.

Bilinçaltı temizliği zordur. Psikolog arkadaşlar belki daha çok yardımcı olabilirler bu konuda. Ama bilinçaltı temizliği için meditasyon yöntemleri, çeşitli bilinçaltı müzikleri var. Bir de hipnoterapi yapılıyor bildiğim kadarıyla. Bunları araştırabilirsiniz. Ben sizin isteyerek bu durumda olmadığınıza inanıyorum. Yoksa eşinizle evlenmezdiniz, ya da gelip buraya benim de derdim bu diye konu açmazdınız.

Tamam işte çok modern ve iler görüşlüsün ya eşinle konuşsana. Ailenin böyle olması beni rahatsız ediyor diye. Desene yahu kocişkona. ama diyemezsin değil mi ? Daha gelip gerçek üyeliğinle açamamışsın konuyu. Sen öyle sandığın gibi iler görüşlü , kendini geliştirmiş falan bir tip gelmedin bana. Gayet korkak ve millet ne der diye yaşayan birisin. Irkçısın ki nefret ederim ırkçılardan.

Eşim biliyor düşüncelerimi çünkü ben de rahatsızım, bu düşünler olmaması gereken düşünceler ve bunlardan kurtulmak için uğraş veriyorum.

Cotart ben asla aynı düşünmüyorum. Sadece evlenmek için evlendiğini düşünüyorum. Bu insanlar bugün böyle olmadı. Bu insanlar hep böyleydi.

bu durum ırkçılık değil ayıp değil herkes her insana saygı göstermeli kimseyi küçük görmemeli ama kültür farkı illaki olur herkes herkesle anlaşamayabilir yada içi ısınamayabilir. asıl önemli olan eşinizle anlaşabilmeniz ondada kültür farkları ilerleyen zamanlarda çıkabilir bunu da en iyi siz bilebilirsiniz, düşünceleriniz normal onlar size zorla birşey yaptırmak istemiyorlarsa size saygı duyuyorsa zaten bir problem olmaz.

Eşim biliyor düşüncelerimi çünkü ben de rahatsızım, bu düşünler olmaması gereken düşünceler ve bunlardan kurtulmak için uğraş veriyorum.
Eşin biliyor ve anasını babasını küçümsemeni önemsemiyor . YAW HE HE. Bir de doğu insanı bu öyle mi ?

Herkes onyargili konuşmuş. Konu sahibi diyor ki ve Türkiye genelinde şöyle bir anlayış var: Doğulu olmak cahil olmak, bir şey bilmemek konuşamamak, hatta terörist diyenler bile var. Ama bunu diyenler düşünenler daha cahil. Konu sahibininde muhtemelen çocukluktan ailesinden gelme doguluyu küçük görme var.

Bence bunu o insanlarin arasına girdikçe asabilirsiniz.
Bende kürt geliniyim ordan anladım seni.

Cotart ben asla aynı düşünmüyorum. Sadece evlenmek için evlendiğini düşünüyorum. Bu insanlar bugün böyle olmadı. Bu insanlar hep böyleydi.
Yani ne bileyim öyle olsa gelip burada tepki alacağını bile bile bunları anlatıp çözüm aramaya çalışmazdı gibi geliyor.

dünyanın her yerinde ağızlar değişir onu bırakın semtden semte değişiyor
mesela egelilerin çok değişik kelimeleri var çoğu söylediklerini anlamıyorum ama beni rahatsız etmiyor tam aksine ben çok seviyorum sempatik geliyor ,farklı konuşmaları yadırganacak birşey değil haneden haneye bile değişiyor kültürler farklı çok çeşitli ve renkli olduğumuz için güzeliz zaten

şehir olarak değil ülke olarak bakmalıyız olaya ,ülke olarak asya ve avrupayı birbirine bağlayan köprüyüz bir tarafa geçince batı diğer tarafa geçince doğuyuz çünkü ülke olarak tam ortadayız o yüzden bu kadar renkliyiz şehirlerimiz de renkli hepimiz çok özel değerlere sahibiz
biz buna aslında güzellik ve şans deriz

avrupadan bu bölgeye ne kadar gelen var biliyor musunuz siz ? onlar nasıl bocalamadan yaşıyor ?

bence bizi tebrik falan edin çok ciddiyim
düşünecek olursak tam sınırdayız , ipekyoluna da sahibiz ,ülkeye giren çıkan herşey buradan geçiyor ,alevisi sunnisi hanifisi ermenisi rumları afganı arabı kürdü türkü hepimiz iç içe yaşıyoruz farkında mısınız , başka yerde isyan çıkar iç çatışma olur birbirini barındırmaz biz hepbirlikte medenice yaşıyoruz , benim tüm çevrem istanbul türkçesiyle konuşuyor ve hepimiz şehirliyiz ama bu bölgede hiç türkçe bilmeyen en ucra köydeki insanla da iletişim kurabilirsiniz öyle bir kültürümüz var bence çok şanslısınız ne güzel zengin bir kültür ,içlerine girinde faydalanın derim

Pardon da memleket kibirli olunacak bir konu değil ki. Sizin aileniz okumuştur onlarınki zır cahildir kibirli olursunuz anlarım, ya da sizinkiler zengindir onlarınkiler fakir, hak vermem ama yine anlarım. Ama aynı ülkede doğduğun yerin azıcık doğuda ya da batıda olmasının farkı olmaz ki..

Yani ne bileyim öyle olsa gelip burada tepki alacağını bile bile bunları anlatıp çözüm aramaya çalışmazdı gibi geliyor.
Çözüm ne olabilir mesela ? Kendini batılıyım diye önde görüyor bu şey gibi kuzenimin marmara ünivde çok dandik bir bölüm kazanıp kendini boğaziçi falan okuyorum sanması gibi. Bizi sürekli küçük görürdü ki zaten bölümü de cidden kıytırıktı

Ay bende bişiy var sandım.... Trabzonluyum her yörenin ayrı bir güzelligi ve insanı var ... siz kendinizi buna iyice inandırmışsınız .. ama konuda asıl itici olan sizsiniz ...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…