• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte aile

Merhaba :)
çok haklısınız bunların olması muhtemel
ama tam aksi olması da muhtemel, evlilik bir kumardır asla iyinin kötüye dönüşmeyeceğini kötü görünenin aslında iyi olduğunu bilemeyiz ki
bdv de evet maalesef ki çok karşılaşıyorum ama adı üzerinde b.derdim v. yani dertlerin sıkıntıların paylaşıldığı sadece negatifliklerin yazıldığı yer burası o nedenle iyi ile karşılaşamıyoruz maalesef, çünkü dediğim gibi içerik bu

sevmek sevilmek bu hayatta karşılıklı ise insanlar bana göre çok şanslılar, ayrıca inanın sevgi aşk (gerçeğinden bahsediyorum) yeterlidir, çünkü aşk-sevgi olunca gerisinde saygı da gelir vicdan merhamet zaten gelir, aşkın sevginin doğasında var bunlar :)
ben size evliliğinizde mutluluklar diliyorum
bebeğinizi sağlık sıhhatle alın inşallah kucağınıza :)
umutsuz olmamak gerek kısacası kastım
Iyi dileklerin icin cok tesekkur ediyorum. Evet soyledigin gibi tam tersi de olabilir ancak ailenin simdiki soylemleri gelecek icin onemli sinyaller tasiyor. Keske kimse evliliginde sorun yasamasa. Ozellikle de 3. Kisiler sebebi ile. Cunku en yipratici olani o.

ya ölüp bayıldığım bir kv kp sahibi olsam bile yazın gelip kalırız dendiğinde hooop derim nişanlıma.
hangi devirde yaşıyoruz canım.

uffff iki aile birbirine gidip gelmez. kızda mesafeli olur. yazları gelecegik diyenlere uygun degiliz der. biter.
yaşlı insanlarsınız bodrumun yaz saıcagını nasıl kaldıracaksınız? haberiniz var mı ? 50 derece oluyor be... desin.
:)) güzel cevap cocuk aileci olmazsa sonradan ayağını keserler

Evli misiniz cok merak ettim. Zira asktan sevgiden gozu kararip da bu ayrintilari gozden kaciran kisinin evlendiginde aski da sevgisi de ciddi manada zarar goruyor. Her sey ask sevgi degil. Saygi da onemli. Hatta en onemlisi saygi ve konu sahibinin bahsettigi konuda evlenince olacaklar sunlar; aile istedigi gibi gelip gidecek. Istedigi rahatsizligi verecek. Gelin kimmis oglumuzun kardesimizin evi burasi diyecek ama her geliste gelinden dort dortluk hizmet ilgi alaka bekleyecek. Eee gelin ilk baslarda iyi niyetle canini disine takacaksonra bakacak sustukca hayati elinden gidiyor. Kimse geline saygi duymuyor kocasina rahatsizligini dile getirecek. Kocasi da onu ailesini istememekle sevmemekle suclayacak. Yavas yavas tartismalar artacak. Oglan ailesi ne yapsa destekleyecek gelini abartmakla suclayacak. Sonra kocasindan ayri psikolojik siddet ailesinden ayri... Hani sevgi hani ask? Emin olun asktan sevgiden kor olan sadece kiz olacaktir erkek genelde ailesi tarafindan yonetilmeyi sever ve esini de ailesine pek de guzel ezdirir. Eger bdv okuyucusuysaniz burada esinin ailesinin tacizlerinden sikayet eden onlarca bayan gorebilirsiniz ve aslinda en buyuk dertleri kocalarinin bu konuda onlari anlamamalari.
Tşk ederim yorumunuz ıcın

Ben kuzeninizin uyum sağlamasından yana değilim. Ben uyum sağlamaya hiç çalışmamayı tercih ettim bu konuda neredeyse hiç sorun yaşamıyorum. (Bizim sadece bazı laf sokma sorunlarımız oldu, onu da ne yazık ki kayınvalidem herkese yapıyor bir bana değil)

aslında herşeyin özeti şu iki cümle.. kendinizi kabul ettirmişsiniz, artık gözlerine batmıyor. Baştan 'iyi' olucam diye istemeden de olsa farklı görünmeye çalışarak insanları aldatmamışsınız. belki hepimiz farkında olmadan yapıyoruz bunu.

gerçekten takdir ettim. maşallah diyim.
Evet aslında bir çok sorun kızlarımızın nişanlıyken hatta bazen nişanlı bile olmadan annecim annecim diye kaynanasının ayaklarında dönmesinden, birilerinin gözüne girmeye çalışmasından, ne kadar da hamarat olduğunu vb. göstermek istemesinden kaynaklanıyor. Nişanlıyken her işe atlayan kız evlenir evlenmez kendisini geri çekiyor, bu elbette ki karşı tarafı aldatmak oluyor. Oysa evlilik ölene kadar sürecek bir ilişki. Taklitlerle numarayla başlaması çok saçma. Ben çalışkan, hamarat değilim. Kaynanamın evine gidince iş yapmayı da sevmiyorum. Niye öyleymiş gibi davranayım?
Nişanlıyken ben ev işi sevmem yapmam zaten bilmiyorum da pek diyen kızdan evlenince çay servisini yapıp millet çay içerken köşede ayakta beklemesini bekler mi kaynana?

Apaynisini yaşadım. Ailem istemediği halde evlendim. Her konuda farklı kar, aynı şehirdeyiz hepimiz. Ailem gereğince içlerine almaya çalıştı davet etti piknikti eviydi biseyleri olsa hep koştu. Böyle olunca karşı tarafın arpası fazla geldi iyi niyette bile kötülük aramaya başladılar ve eşimle beni etkiledi. Ailemden rica ettim bunlara böyle değil hakettikleri gibi dik burunlu davranın dedim. Onlar da ne kadar becerebilirsek diyorlar. Çünkü ailem bizim için onların kültürüne inmeye çalışırken insanlara hep bambaşka anlatıldı. E öyle olsunlar madem yalan dönmesin bari ortalıkta. İnanır misin bişey yokken aniden kesildi muhabbet. Ben de konuşmuyorum kv ile. Gorumcemin düğünü olacak abartip da cagirmazlarsa insan yerine koyup ailemi ben de gitmeyecegim. Eşim tek gidecek herkesin gelin nerede sorularına maruz kalacaklar. (Gelin zaten anca öyle zamanlarda gösteriş süs bebegi) davet ederlerse de aileme gelmeyin diyebilirim. Çünkü biz kardeşimin asker ugurlamasina çağırdık kp kesin dediği halde kv yüzünden gelemediler. Şehitlerle ilgili bı konu açıldığında da "aman benim oğlum yaptı geldi kimin oğlu ölürse ölsün" gibi bir cümle kullandı. Ankara'ya tasincam der kafasına eser oğluma da ev bakicam tabi oralardan der biz de onla yasicaz diye bos hayaller kurar.. bu gibi sorunlar işte orneklendirecek olursak. Aynı şehirde değiller diye sevindim sizin adınıza, taaki bodrum olayına kadar. Siz de vazgeçilmeyecek bi asksa peşin peşin konuşursunuz istemiyorum diye. Bir hafta falan neyse de yazı geciremezler istiyorlarsa otel tutsunlar daha rahat ederler diye. Ya da durumlar iyi ise kuzeniniz "ben bütün yıl sıkılıyorum bodrumdan hadi çeşmeye gidelim yazları" der oraya da gelecek degiller heralde..

Back
X