Evlilikte bütçe nasıl olmalı?

Bende sözlünüzü haklı buldum kusura bakmayın, hayat müşterektir çalışmasanız anlarım da çalışıp sen evi geçindirmek zorundasın dinimize göre de böyle denmesini hiç uygun ve doğru bulmuyorum. Babanıza hesap vermemiş olabilirsiniz, şahsen bende ne adığım konusunda hesap vermiyorum, ama evlilik bambaşka birşey baba evinde olmaya benzemez. Sorumluluk denen birşey var, sadece kendi ihtiyaçlarınız olmayacak, ki herkesin harcaması kendine olursa kimin nereye ne harcadığı bilinmez ipin ucunuda tutamazsınız bana göre, bence kesinlikle çiftler şeffaf olmalı..

31 yaşında mühendisim, belki birikimimle büro açıcam, belki kendi işimde ilerlemek isticem, elbette çocuk olunca ona bakıcam, bunun için ondan para istemicem bile, kusurabakmayın da ev işlerine gelince kadın yapar, yemek kadın yapar, çocuk kadın yapar, kadın evi geçindirir. Kadının gücü erkeğin yarısı, bunu kimse düşünmez. Anlaşmazlık çıkınca erkek kendi üzerine yaptığı evi de alır gider, olay bu

erkek arkadaşını sen daha iyi tanırsın; cimrilikden mi yoksa tutumlu olmaya çalışmakdan mı kaynaklanıyor tavrı?bence bu önemli detay..

evlilikde senin benim param olmaz, para toplanır ortak giderler ödenir ve harçlıklar alınır, diğeri birikim vs ne yapacaksanız ortak kararla harcanır...

kesinlikle sana katılıyorum başka zaman kadın erkek eşitliği diye savunuruz ee burda eşitlik nerde evi geçindirmek erkeğin görevidir demek ne demek. tabi ki her şeyiniz ortak olacak tabi ki nereye ne harcadığınızı bilin söyleyin birbirinize bana göre doğru olan bu..

senin nişanlın öyle olabilir ama biz yemeğide temizliğide ortak yapıyoruz 5te evde oluyoruz iki koldan girişiyoruz mutfağa birimiz soğan soyar birimiz makinayı boşaltır sabahtan kalan bulaşıkları vs dizer, birimiz salataya girişiriz diğerimiz atıyorum köfte yoğurur, temizlik günümüzde cumartesi ben toz alırım eşim siler süpürür, burda bi çok arkadaş yanlışsın demişsin bu yüzden mi hırçınlaştın

Sormak istediğim, sana bu tarz düşünceleri hissettiren adamla evlilik gibi çok ciddi bir müesseseye hayat ortaklığına neden adım atıyorsun. Dediğiniz gibi anlaşmazlık çıkınca herşeyi kendine alıp giden vicdansız adamlar olduğu gibi, adalet duygusu gelişmiş olan ortak paylaşım yoluna giden adamlarda var.

Son düzenleme:
Canım benim,boşver yaa,sen doğru yoldasın.Bi konun konuşulacağı zaman var,konuşulmayacağı zaman var.Evlilik,hayat ortaktır ama kalkıpta daha erkek arkadaş sıfatındaki kimse senin maaşının hesabını yapamaz.Evlendiğinde zaten su yolunu buluyor giderler birleşiyor.Çalışan insansın.Evin nasıl geçindiğinin farkındasın.Ekstre göstermek harcama yapmamak ne ya.Erkek arkadaşın olsun nişanlın olsun isterse,onun haddimi daha şimdiden sana maaşının çetersini tutturmak.Sen kesin dille rahatsızlığını bildir.Devam ederse de yol ver gitsin.

Hayat müşterektir diyoruz arkadaşım, onu bunu kadın yapar, kadının görevidir demiyoruz biz, ha sen böyle düşünüyor veya erkek arkadaşın düşündürüyorsa o başka.. Kimse evlenince eşinin üzerine ev, araba yapta demedi sana ne alaka yani?
Başka planların varsa evlenmeyi ertele o zaman, ben hayallerimin peşinde o benim peşimde olmaz o işler öyle..

Vallahi arkadaşım başına tal,h kuşu konmuş bence.ben de 4 yıllık evliyim nişanlının senden istediğini ben eşimden istiyorum hesap extresi göstermese de nerelere harcama yaptığını bilmek isterim ama bana hiç söylemez sürekli sağa sola çar çur eder anlamazsın bile.bir erkek hesabını kitabını düşünüyorsa bu mükemmel bir şey bence.ben senin yerinde olsam sadce yaptığım harcamalara ortak anlaşmalar dahilinde karışmaması.ama şeffaf olan erkek her zaman iyidir bence:)deneyimlerim öyle diyor sen bu konuda onunla otur konuş çünkü bazı şeyler evlilikte karşılıklı anlaşmayla ancak hallolunuyor.

Tamamda tüm söylediğin nedenler zaten yatırım için. bunlarda sıkıntı yok. Ama son cümlelerinizi okuyunca nişanlısınızı % 100 haklı gördüm. :Benim param diye yanıp tutuşuyorsunuz. Nişanlınız sizden az kazanıyor sanırım. Paracıklarım gidecek korkusu var sizde. Siz evlenmeye hazır değilsiniz. Belki de zengin bir koca bulmalısınız. O zaman sizin paranızı sormaz üstüne size parar verir.
Sanki çocuk sadece senin çocuğun olacak? Erkek kendi üzerine yaptığı evi alıp gidemez son haberlerden haberiniz yok. Ha ev evlilkten önce elde edilmişse zaten adamın evi sizi ilgilendirmez.

biz kadınlar çok uyanığız vesselam. yeri geldiğinde elimizi masaya vurup eşitiz diyoruz yeri geldiğinde de mazlumu oynayıp ama amaa evi geçindirmek erkeğin görevi diyoruz....
yooo, daha eşimden habersiz gizli saklı 5 liraya birşey almadım... zaten o sormaz ne kadar tasarruflu olduğumu bilir ama benim içim rahat etmez ben şunu aldım derim...onun kredi kartı çok gelir açar birlikte bakarız nerelere harcama yapmışız diye. ne yani hadi bakalım desem, olmaz ben exstremi göstermem mi diyecek??
nerde kalır o evlilikte güven???

Bence abartmışsın.
Adam sana maaşını bana vereceksin, ben sana harçlık vericem geri kalan paraylada ben ilgilenirim dese tamam bu tepkiyi göster ama adam sana sadece birbirimizin harcamalarından haberdar olalım demiş. Daha şimdiden ayrı gayrı yapıyorsunuz, evlenincede benim paramdan sana ne derseniz olmaz.

Yalnız bu topik baya uzar sanada baya yüklenirler benden söylemesi :)

Çok abartı buldum tavrınızı evlilik böyle senin paran benim param degildir bana göre tabiki herkesin bir özgürlügü var ama öyle dediginiz gibi bir özgürlük degil bütün alınanlar verilenler ortada olur biri birşeyi öderken digeri diger işleri halleder böyle böyle gider benmi yalnış anladım siz dini öne alarak evi erkek kalkındırır ben gerekirse yardım ederim:26: bu nedir anlayamadım kusura bakmayın ama nişanlınız haklı erkek böyle bir tutum içinde olsa neler söyleriz kimbilir birazda kendimizi karşı tarafının yerinde düşünmeliyiz:112:Ben evliligin böyle yürüdügünü bu şekilde idare edildigini hiç sanmıyorum en azından kendi geçim şartlarımıza göre bizim durumumuz böyle

Size kimse evi sen temizle her işi sen yap demedi ki
Eşinle beraber yapabilirsin onu da
Olmuyo mu temizlik için birini çağırırsınız

Ama bunun dışında bence sizin aranızda güven problemi var
O şimdiden ekstre soruyo
Sen diyosun erkek üstüne aldığı evi anlaşmazlık çıkınca alır gider

Ne alaka, evlilikten sonra edinilen mallar ortaktır
Evlilik öncesi de alınacaksa ortaklı tapu yapabilirsiniz ama madem adil olmaktan bahsediyosun ortaklı ise benim maaşım diye saklamayacaksın ya taksitleri ödeyeceksin ya evin geçimine harcayacaksın

konu sahibi arkadaşım sende de nişanlında da müthiş bi güvensizlik var birbirinize karşı bi hırçılık var bilemedim acaba mantık evliliği mi, bizde ev aldık eşimin üzerine ama korkma boşanırsanız ortak paylaşılıyo

Evet alıp gidemez, malesef zaman geçiyor, sonra insanlar tanınmaz hale geliyor, boşanmış bir sürü arkadaşım var, o zaman ne herşeyin beraber kazanıldığından bahsediliyor ne başka bişeyden, gidip başkasıyla evlenen erkek oluyor, çocukla başbaşa yalnız kalan da hep bayan

ev arkadaşı mı
hayat arkadaşı mı arıyorsunuz???
bu saydıklarınız o kadar sanal şeyler ki. evlilikte böyle şeyler olmaz :)) çocuğuma bakıcam da ne demek? çocuk sadec sizin olmayacak ya...
hem hayat müşterekten kastımız ev işlerinin de ortak olması. siz bence bir düşünün neden evleniyorum diye??
evliliği kendini geçindiremeyen insanların yaptığını düşünüyor olmanız bile enteresan :))

Evi kendi üstüne yap ama taksitleri de sen öde o zaman
Ne demek ben belki kendi büro mu açıcam belki başka bişey alıcam
Eşin de böyle dese ne olur ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…