Evlilikte Maddi Fark

Aileniz otelde yemekli dugun istiyorsa buyursun yapsin o zaman.
Parasini başkasinin odeyecegi bi seyde ben şoyle dugun istiyorum demek ayip oğlu ayiptir.
Hele karsi tarafin durumu bile bile boyle bi sey yapiliyorsa bin kat ayiptir.

Sabah okudum konunuzu ancak fırsat buldum yazmaya.
Büyükler boşuna dememiş davul bile dengi dengine diye...

Yanlış anlamayın, tamamen bir dış göz olarak size yazıyorum.

Bugün birşey yok, bir şekilde evlenilir ve yuvanız kurulur.
Ama ya sonrası?
İşte mühim olan o...
Sizin malda mülkte, parada pulda gözünüz yoktur tamam.
Ama bazen yaşantının gerektirdiği gereksinimler vardır.
Bir gün gelir o gereksinimler göze batar, sonra irite eder, sonrasında karşınızdakinde de huzursuzluk yaratır.
Hele bir de çoluk çocuk girdi mi işin içine, işte o zaman herşeyin rengi değişir.

Öncelikle etrafınıza kulak verin.
İyi gözlemleyin ve büyüklerinizin dediklerini de hafife sakın almayın.
4 düşünün 1 hareket edin.

Hayat sizin hayatınız, evliliği de yaşayacak olan sizsiniz.
Bizim dışardan müdahalemiz ancak bir kaç cümle ile olabilir.
Neyi nasıl yaşamak istediğinize iyi karar verin.
Seçimlerinizi de buna göre yapın derim.

Zaten biraz negatifim oğullarını hiç düşünmedikleri için. Saygısızlık yapmam ama içime de sokmam gibi geliyor

Evet şu an kabul edilmez gibi gelse de belki de olacak sizdeki gibi. Zaten düğün tarihi falan daha en ufak konusu yok. Şu sözü bir atlatalım da.

Aileniz otelde yemekli dugun istiyorsa buyursun yapsin o zaman.
Parasini başkasinin odeyecegi bi seyde ben şoyle dugun istiyorum demek ayip oğlu ayiptir.
Hele karsi tarafin durumu bile bile boyle bi sey yapiliyorsa bin kat ayiptir.
Yok aileyi bilip isteyip değil. Ailede çoğu kişi bu şekilde yaptı bizim. Benim için de öyle düşünüyorlardır sadece. Tutup da mahalle arasında yapamam mesela.

Yemekli düğünden ve otelden ailemi vazgeçirdim zaten. Annemle babam karşı tarafın yapamayacağını biliyor az çok. Ama yine lüks bir yerde yemeksiz düğün olacak he bana kalsa, düğün sevmiyorum bu arada.

İnsanlarin parasi yoksa yoktur hanimefendi. Eve 2000 lira maas giriyorsa ornegin, o insanin oglunu evlendirmesini, kenarda bilmem kac tane altininin olmasini falan bekleyemezsiniz. Hiç yokluk gormemissiniz belli ki.
Koca koca insanlari evlendirmek ailelerine mi düşmüş?
Valla burada cok degisik yorumlar okuyorum ve sukrediyorum ailemden aldigim görgüye.
Utanmasaniz adamin ailesinin girtlagina bicak dayayacaksiniz beni evlendirin diye.
Evlenecek kizin işi yok kendine ait beş kuruşu yok sorun bu degil de ailenin durumunun olmamasi mi yani? Pes vallahi.

Haklısınız, bu dedikleriniz hep aklımda. Zaten düşündüğüm kısım buralarda. Yavaş yavaş ilerlemek en mantıklısı. Ben söz nişan düğün hemen olması taraftarı biriydim yani 2 yıl nişanlı kalmak istemezdim ama sanırım en mantıklısı beklemek

Görgünüz üslubunuza da yansımış.

Ustte yorumumda da belirttim, insanlarin durumu yoksa yoktur herkes ister bi seyler yapsin ama ulke sartlari malum. Kit kanaat gecinen insanin kenarinda beş kuruşu olamayabiliyor işte malesef.
Evlenirken kimseden yardim beklememeli, tabiki ufak tefek seyler olur durumu olan aile yapmak ister ama benim en buyuk hayalim kendi paramla evlenmek. O yuzden sartlar olgunlasana kadar evlenmeyecegim.
Sizin de hataniz bu bence, evlilik dusunmeden once bi ise girip paranizi biriktirip yavas yavas her seyinizi alip oyle evlenecektiniz.

Biraz beklemeniz en doğrusu.
Hem kendi ailenizin karşı aileyi tartması açısından.
Hem de sizin nişanlınızı tartmanız açısından önemli.

Hakkınızda hayırlısı olsun.
Kimi erkek umursamaz, kazanırım elimden geleni yaparım der, gocunmaz.
Ama kimi erkek bunu kaldıramaz, önemli olanda bu denge.
Baktın kaldıramıyor, mutsuz bir evliliktense, yol yakınken dönersin.
Baktın ki gerçekten olgun, hayatını sana ve geleceğinize yönelik şekillendiriyor, o zaman ne mutlu size.

Yorumum size degildi neye saldirmaya calistiginizi anlayamadim ama tesekkur ederim cok sukur gozum tok gonlum zengin, anlayişli ve gorguluyumdur :)
Cevabınız sertti sadece, bence o kadar sert cevaplara gerek yok ki.
Ben de görgüsüz, aç gözlü olduğumu düşünmüyorum yoksa ortayı bulmaya çalışmazdım sanırım.

E sen gelmiş tanımadığımız adamın dedikodusunu yapmışsın, bir de etrafın lafı sözü bitmez demişsin?

Zaten o ilişkiniz içinde belli etmiştir kendini . Maddi olarak bı zamana kadar sorun yasamadıysanız sıkıntı yok.

Biraz para biriktirse, öyle evlenseniz daha iyi olmaz mı? Olabildiğince az harcama yapın derim. Tüm eşyaları ve gelinliği vs peşin fiyatına taksitle alın. Böylece kredi faizi ödemezsiniz. Erkek arkadaşınız düğün masraflarını biriktirdi mi tamamdır.

Eşine diyorum iyiki erken evlenmiş yoksa bu zamanda zor evlenirdik bizde. Hayat çok pahalı artık. İdareli gitmek lazım. Bende düğünü gereksiz buluyorum. Gelenler nikaha da geliyor. Ev eşyaları da çocukla beraber ister istemez yipraniyor. Güzel parçalar seçmek lazım ama çokta pahalı değil.

Ya ne alaka.
Bu devirde ne kadar alınırsa alınsın tek kişinin çalışmasıyla bir ev dönmez zaten.
İkinizde çalışır huzurla yaşarsınız. Arkadaşlarınızın maddiyatı bu şekilde düşünmesi bile çok ayıp..

Bence aileler maddi ve kültürel anlamda denk seviyede olmalı. Yoksa sonradan çok fazla anlaşmazlık çıkabiliyor.
Ama evlilik aşamasında işin maddi kısmını ailelere yıkmayı hiç anlamıyorum.
Siz çalışıyor değilsiniz, çalışmak sizin için olmazsa olmaz bir durum da değil anladığım kadarıyla. Babanızın maddi durumu sizi ilgilendirmez ki.
Evlenmek sizin ve sevgilinizin sorumluluğunuzda.

Mezun olup işe girildiği andan itibaren benim maddi gücüm kendi kazandığımdır. Sevgilimle gücümüz neye yetiyorsa onu yaparız.
Ailelerimiz zaten okutmuşlar, meslek sahibi yapmışlar, sorumlulukları bitmiş durumda benim gözümde.
Çok isterlerse eve ufak tefek hediye olarak bir şeyler alırlar, düğüne gelip hediye olarak takılarını takarlar olay biter.

Siz de evlenirken ve sonrasında sadece ikinizin sözü geçsin istiyorsanız girin bir işe çalışın, her şeyinizi sevgilinizle beraber yapın. Şu an onun maaşı 2500 lira, sizinki 0. Maddi imkanlarınızın eşit olmadığı konusunda haklısınız yani.

Çevremde durumu hiç ama hiç olmayan insanlar da var ama hep kız tarafı yaparsa olmaz diye kendi imkanları ile bir şeyler yapıyorlar. Bence bu bahane değil. Bizim elimizde bir şey yok diye geri cekiliyorlarsa siz de ailenize bir şey yaptirmayin. İşe girin sevgiliniz ile beraber yapın her şeyi.

E iyi de sizin durumunuz onunkinin 4 5 katı değil ki.SSiz çalışmıyorsanız sıfırsınız adamın 2500 tl geliri var. Düğün de buna göre yapılacak özel steği olan da bir zahmet parasını verecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…