- 11 Kasım 2016
- 1.691
- 1.738
- 63
- Konu Sahibi Gamzenurlua
-
1-2 yılımız var daha. Şu an zaten hiç biriktirmeden mümkün değil..Biraz para biriktirse, öyle evlenseniz daha iyi olmaz mı? Olabildiğince az harcama yapın derim. Tüm eşyaları ve gelinliği vs peşin fiyatına taksitle alın. Böylece kredi faizi ödemezsiniz. Erkek arkadaşınız düğün masraflarını biriktirdi mi tamamdır.
Ben evimize giren şimdiki gelir farklı dedim zaten. İkimizin de baba evinden bahsettim. Çalışmıyorum ama gelirim var aynı miktara yakın. Sadece aileler arası, ya da ilerisi için sorun olmasından korkmuştumE iyi de sizin durumunuz onunkinin 4 5 katı değil ki.SSiz çalışmıyorsanız sıfırsınız adamın 2500 tl geliri var. Düğün de buna göre yapılacak özel steği olan da bir zahmet parasını verecek
Sabah okudum konunuzu ancak fırsat buldum yazmaya.
Büyükler boşuna dememiş davul bile dengi dengine diye...
Yanlış anlamayın, tamamen bir dış göz olarak size yazıyorum.
Bugün birşey yok, bir şekilde evlenilir ve yuvanız kurulur.
Ama ya sonrası?
İşte mühim olan o...
Sizin malda mülkte, parada pulda gözünüz yoktur tamam.
Ama bazen yaşantının gerektirdiği gereksinimler vardır.
Bir gün gelir o gereksinimler göze batar, sonra irite eder, sonrasında karşınızdakinde de huzursuzluk yaratır.
Hele bir de çoluk çocuk girdi mi işin içine, işte o zaman herşeyin rengi değişir.
Öncelikle etrafınıza kulak verin.
İyi gözlemleyin ve büyüklerinizin dediklerini de hafife sakın almayın.
4 düşünün 1 hareket edin.
Hayat sizin hayatınız, evliliği de yaşayacak olan sizsiniz.
Bizim dışardan müdahalemiz ancak bir kaç cümle ile olabilir.
Neyi nasıl yaşamak istediğinize iyi karar verin.
Seçimlerinizi de buna göre yapın derim.
Zor günler geçirmişsiniz umarım şu an huzurunuz yerindedir.Zaten evlilikte maddi sıkıntı, stres varsa her şeyi tükeniyor.
Bir öpücükle gönül alırsın ama kirayı, faturaları ödeyemezsin.
Özellikle bir tarafın durumu iyiyse aynen bahsettiğiniz gibi bazı gereksinimler oluyor kişiden kişiye değişen..
Belli bir düzenle, standartta geldiysen arıyorsun onu..
Hiç bir zaman mal mülk düşkünü olmadım.. Olmadım ki eşim ve benim sadece maaşlarımız vardı.
Yavaş yavaş olur, hem alın teri olursa tadından yenmez dedik ama evdeki hesap çarşıya uymayabiliyor.
Bir de madalyonun bu yüzü var işte, çalışıyoruz dedim ben işten ayrıldım, 3 yıl çocuk düşünmüyorduk.
Çikolata kisti hastalığım olduğunu öğrendik, her doktor erteleme, olmayabilir, ileri de çok pişman olursun diye diye 3 yıl hiç düşünmediğim hamilelik bir anda kapımı çaldı hani olmayacaktı ya?
Sonra yeni girdiğim tam da istediğim gibi bir yer nasip oldu derken işten çıkarıldım hamileyim diye..
Sonra oğlum doğdu, annem hayatta değil kayın validem de öyle, oğlum da çok zor bir bebekti, desteksiz kalmanın verdiği psikoloji, yorgunluğun verdiği ayrı, maddi sıkıntının verdiği ayrı..
Hani bir söz var ya Kullar plan yaparken, Allah gülermiş diye.
Önemli olan hiç aklına gelmeyen şeyleri yaşamak zorunda kalırsan altından kalkıp kalkamayacağım bence..
2.kısmı da bu yüzden işaretledim babam eşimle evlenmeme sıcak bakmıyordu.
Beni benden iyi tanıyormuş meğer çünkü çok yıprandık.
Hani büyükler biliyorlar bir şeyleri..
Evet yokluk görmedim,Allah'ta göstermesin.İnsanlarin parasi yoksa yoktur hanimefendi. Eve 2000 lira maas giriyorsa ornegin, o insanin oglunu evlendirmesini, kenarda bilmem kac tane altininin olmasini falan bekleyemezsiniz. Hiç yokluk gormemissiniz belli ki.
Koca koca insanlari evlendirmek ailelerine mi düşmüş?
Valla burada cok degisik yorumlar okuyorum ve sukrediyorum ailemden aldigim görgüye.
Utanmasaniz adamin ailesinin girtlagina bicak dayayacaksiniz beni evlendirin diye.
Evlenecek kizin işi yok kendine ait beş kuruşu yok sorun bu degil de ailenin durumunun olmamasi mi yani? Pes vallahi.
Evet yokluk gormediginiz belli, bi sey diyim mi ben de hic yokluk gormedim. Ama herkesin ayni sartlarda olamayacagini bilecek kadar olgunum. Sizin biricik eşinizin ailesinin demekki kenara koyacak parası varmis ki koymus. Konu sahibinin esinin ailesinin ne sartlarda oldugunu biliyor musunuz? Belki eve sadece asgari ucret giriyordu ve o sartlarda cocuk okutuyorlardi, ne malum? Kim aliyor araba o sartlarda allah askina?Evet yokluk görmedim,Allah'ta göstermesin.
Ama benim eşimin ailesinden yola çıkarak bu yorumu yapıyorum ben. Eşimin babası onu ve diğer çocuklarını düşünerek ev araba birikim yaptıysa bu ailede yapabilirdi. Ki babasının olduğu zamanlar durumları pekte iyi değildi,söylenmesi ayıp ama yardım için para verirdik dedi annem,şimdi nerden nereye geldi o insanlar,didinerek çalışarak. Bu hanım kızda aileden onları beklerdi,beklemekte haklı. Kusura bakmayın ama hep yorumlarıma karışıyorsunuz. Yok eşin çocuk,yok yokluk görmemişsiniz falan diye her yorumuma bir kulp bulmakta üstünüze yok. Benim yorumlarımdan sizene? Beni azarlayınca zevk falan mı alıyorsunuz? Gerçekten sizde ayrı bir garipsiniz,yorumlarım hayatım düşüncelerim varlığım yokluğum eşim ailem sizi ilgilendirmez,ben yorumumu yapar geçerim sizde kendiniz doğru bulduğunuz görüşünüzü belirtirsiniz geçer. Bitti.
Kocamı övdüğüm yerden gömerim bu benim problemim,bugün ona sinirlenip yarın aramız iyi olduğunda onu çok sevdiğimi aramızdaki problemleri hallettiğimizi söylerim bu gayet normal. Evet 2-3 defa farklı konularda benim yorumumu alıntılayıp söylediklerimi eleştirdiniz evet kasıtlı yapmıyorsunuz,peki inandım. Kendimi önemsediğim falan yok ama farklı konularda aynı şeyi yorumumda yazdıklarımı eleştirince komik duruma düşüyorsunuz. İyi günler. Siz yorum yapmaya,olgun olduğunuzu iddia etmeye devam edin.Evet yokluk gormediginiz belli, bi sey diyim mi ben de hic yokluk gormedim. Ama herkesin ayni sartlarda olamayacagini bilecek kadar olgunum. Sizin biricik eşinizin ailesinin demekki kenara koyacak parası varmis ki koymus. Konu sahibinin esinin ailesinin ne sartlarda oldugunu biliyor musunuz? Belki eve sadece asgari ucret giriyordu ve o sartlarda cocuk okutuyorlardi, ne malum? Kim aliyor araba o sartlarda allah askina?
Bu arada kendinizi fazla onemsiyorsunuz benden soylemesi :) sizi uzmek istemem ama yorumunuzu alintilarken kim oldugunuza bile bakmadim, konularinizi hatirlatinca cikardim kim oldugunuzu.
Hayatiniz dusunceleriniz beni ilgilendirmezse buraya yorum da yazmayin konu da acmayin o zaman, nitekim ben siz dediniz diye yorumumdan vazgececek degilim. Ayni zamanda ne guzel demissiniz siz kendi dogru buldugunuz gorusunuzu belirtir gecersiniz diye. Ben ne yapmisim peki, silah mi dayamisim kafaniza ille de benim gorusumu benimseyin diye :)
Baska bi konuda size yaptigim yoruma atif yapiyorsunuz da kocanizi gömdüğünüz yerden överseniz dikkat cekersiniz, inanin yapacak bi seyim yok bu sizin probleminiz.
Kimin komik duruma dustuguyle ilgili kk’da 100 kisiye sorsak bir populer cevap aliriz bence o konuda tartişmayalimKocamı övdüğüm yerden gömerim bu benim problemim,bugün ona sinirlenip yarın aramız iyi olduğunda onu çok sevdiğimi aramızdaki problemleri hallettiğimizi söylerim bu gayet normal. Evet 2-3 defa farklı konularda benim yorumumu alıntılayıp söylediklerimi eleştirdiniz evet kasıtlı yapmıyorsunuz,peki inandım. Kendimi önemsediğim falan yok ama farklı konularda aynı şeyi yorumumda yazdıklarımı eleştirince komik duruma düşüyorsunuz. İyi günler. Siz yorum yapmaya,olgun olduğunuzu iddia etmeye devam edin.
Evet evet çok görgülüsünüz komik duruma düşende benim. Peki peki bi ara buldumcukluğu bırakırım söz veriyorumKimin komik duruma dustuguyle ilgili kk’da 100 kisiye sorsak bir populer cevap aliriz bence o konuda tartişmayalim
Sizin mutlulugunuzla alakaliydi konunuza yaptigim butun yorumlar inanin, kaç kişi seferber olduk ama sonra kocaniz iyi biz kotu olduk, bizim oralarda “buldumcuk” diye bi tabir vardir, tam tanimi oldunuz. Gozdeki perde kalktiginda ya da bi gun siz de benim kadar(!) olgun oldugunuzda şirinleri gorebileceksiniz inaniyorum
Olsa saklayacak insanlar değil, olmadığına eminim.Ben hicte ellerinde yok falan diye düsünmüyorum. Zamaninda kv esime demisti ki annesi babasi kardesi calisiyor. Evlerine en az 10.000. €aylik geliyor ben tek kurus harcamam hepsini es.k gibi onlar yapacak demisti
Gelecegini görebiliyorum. Kv kp ile birlikte senin babanin parasiyla gecindiginiz bir hayat....Akrabalarım evet biraz öyle sanırım. Mesela ben bilezik ne öyle kro gibi ben istemem takmam diyorum. Sus sen bileziksiz olmaz diyorlar.
50-60 bin biriktirme imkanları asla yok, olsa da yardım etmeseler daha da içime otururdu. Ama annesi küçük de olsa köşeye atabilirdi. Erkek arkadaşım tek kardeş bir de ablası abisi falan da yok.
Takıları erkek arkadaşım yapıp ailesine vercek, onlar takcak artık kendileri almış gibi
Aaah tatli kiz ah, senin mutlulugunla mutsuz olacagimi dusunup bana nispet falan yapman o kadar garip ve trajikomik ki, gulsem mi aglasam mi bilemedimEvet evet çok görgülüsünüz komik duruma düşende benim. Peki peki bi ara buldumcukluğu bırakırım söz veriyorumgözümdeki perde mi yoksa gerçek mutluluk mu haftaya anlayacağız,iyi günler.
Ya tamam yeter allah aşkına seni ne ilgilendiriyor benim durumum? Benim mutluluğumla mutsuz olacaksın aaa haset falan mı yazdım? Nereden çıkarıyorsun bunu? İçimizde yaşıyorsun da benim mi haberim yok? Nerden eminsin bu kadar mutsuz olacağıma? Bi sal artık yeter tamam düğün benim koca benim hayat benim ömür benim çekecek olanda benim,mutlu olacak olanda. Senin benim durumunu kendi sorununmuş gibi benimseyip lafa eleştiri de bulunman bence asıl trajikomik olan bu. Ha evlendim kötü gitti boşandım bu yine beni ilgilendirir,gidecek kapım abim var merak etme,başıma kötü birşey geldiğinde beni kabul etmeyecek insan yok,imkanım var,hayatım var,boş insanlar gibi kendi ayaklarımın üzerinde duramayan biri değilim yani. Ben bu kadar sorun etmiyorum da sen mi bana acıyıp ediyorsun?Aaah tatli kiz ah, senin mutlulugunla mutsuz olacagimi dusunup bana nispet falan yapman o kadar garip ve trajikomik ki, gulsem mi aglasam mi bilemedim
Haftaya dugunde anlamazsin, umarim oyle olmaz ama evlendikten cicim aylarini atlattiktan sonra umarim buraya yeni konu acmazsin
Mutlu olalım da.Gelecegini görebiliyorum. Kv kp ile birlikte senin babanin parasiyla gecindiginiz bir hayat....
Tobe estagfurullahYa tamam yeter allah aşkına seni ne ilgilendiriyor benim durumum? Benim mutluluğumla mutsuz olacaksın aaa haset falan mı yazdım? Nereden çıkarıyorsun bunu? İçimizde yaşıyorsun da benim mi haberim yok? Nerden eminsin bu kadar mutsuz olacağıma? Bi sal artık yeter tamam düğün benim koca benim hayat benim ömür benim çekecek olanda benim,mutlu olacak olanda. Senin benim durumunu kendi sorununmuş gibi benimseyip lafa eleştiri de bulunman bence asıl trajikomik olan bu. Ha evlendim kötü gitti boşandım bu yine beni ilgilendirir,gidecek kapım abim var merak etme,başıma kötü birşey geldiğinde beni kabul etmeyecek insan yok,imkanım var,hayatım var,boş insanlar gibi kendi ayaklarımın üzerinde duramayan biri değilim yani. Ben bu kadar sorun etmiyorum da sen mi bana acıyıp ediyorsun?
Vallahi bence sen anlamıyorsun sana denileni. Sorunların var sanırım,ilk önce alıntılayan polemik yaratmaya çalışan sensin,ezmeye çalışan da sensin,şimdi de bana suç buluyorsun. Cevap vermek suç mu? Cevap vermemi istemiyorsan alıntılama gözardı edip geçebilirsin. Alıntılayınca cevap hakkı doğuyor çünkü. Mesajdan attığım editi de buraya atayım istersen,konularıma bakıp bana laf çarpmaya çalıştığın bariz belli,o yüzden attım. Allah yardım etsin. Sana da mutluluklar dilerim. İyi günler.Tobe estagfurullah
Mesaji zirt pirt alintilayan sensin yetmeyip ozelden de yazan sensin
Sen daha sana denileni anlamiyorsun ki icimi sisirdin vallahi
Sana hayatta mutluluklar dilerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?