Evlilikte maddiyat

Hani iyi kariyeriniz vardi? Iş hayatini tatmadan nasil iyi kariyer sahibi olunuyor merak ettim?
En iyi fabrikalarda stajlarımı yaptım bölümümü dereceyle bitirdim üzerine de master yaptım okul bitmeden de evlendim.daha iş hayatına girme fırsatım olmadı ama iyi yerlerden teklifler aldım görüşmeye gidemedim bu şekilde iyi bi kariyerim var

arkadasa katılıyorum

Istemez çalışmazsınız anlarım saygı duyarım ama mesleği olupta eşi istemedi diye çalışmayan ve sonradan para yüzünden huzursuzluk olan durumlarda kadınlara hiç hak veremiyorum.

Isteyen insan öyle de çalışır böyle de. Annem bundan taa 30 sene önce işi bırak evinde otur diyen babama seni boşarım da işimi bırakmam diye rest çekip işine devam etmiş.

Hele şimdi bu zamanda eş istemedi diye çalışmamak çok tuhaf.

Eşiniz iyi niyetli değil. Evin işi aksamasın diye sizi evde oturtuyor. Madem öyle tüm ihtiyaçlarınızı karşılamak zorunda. Sizin tercihiniz tabi ama adınıza üzüldüm. Umarım ilerleyen yıllarda bunun sıkıntısını çekmezsiniz.
Benim çalışmayan birkaç arkadaşım eşlerinden her ay harçlık alıyorlar, bildiğim kadarıyla ortalama 2000 lira. Sadece kişisel ihtiyaçlar için.
Eşiniz ne kadar veriyor size?

Haha sadece staj ile iyi
kariyerin olduğunumu saniyorsun? O şirketler srni kabul edecekleri ne malum?

Bu ülkede 2 diplomasi olan, yurtdişi deneyimi olan biri bile zor iş buluyor. Yafa asgari ücret ile başliyor. Yani tek master yapan sen değilsin.

Neyse konuyu dağitmayim. Madem harçlik yetmiyor, daha fazlasini iste. Yada sanada banka karti çikarsin. Ik mik dersede iş aramaya başlarsin. Iyi kariyerin ile zor olmamali :)

Mükemmel bir yorum gerçekten.

Ona iyi egitim diyebilirsiniz kariyer cok baska bir sey. Ayrica is hayati okul hayatina benzemez ve hicbir yer bolumu dereceyle bitirdiniz diye sizi havada kapmaz.

Aldığı eğitiminden bahsetmiş
Terslemek için yer arıyorsunuz

Eğitim ve kariyer bambaşka şeyler, zira her iyi eğitim almiş kişi, iyi kariyer sahibi olmuyor. Bunu konu sahibinede yazmiştim.

Ve bu şekilde insanlari bariz yaniltmiştir. Sonuçta herkes eğitim ve kariyerin arasindaki farki biliyor. Sanirim "ben ögrenciyken evlendim" diyerek tepki toplamak istemedi konu sahibi.

Buradaki kadınların çat çat her şeyi yüze vurmalarına bayılıyorum ya :))
Kariyer ve iyi eğitim farkını öğren bu bir ikincisi ise hiçbir kadın geleceğini bir erkeğin vicdanına bırakmamalı.
Sana istediğin imkanları sunamamış ay sonu paran yetmemiş sen hala ben mi hesabımı yapamıyorum peşindesin. Harika şekilde sindirmiş sizi.

Is hayati sana gore degil demek bence sana givenmiyorum demektir. Is hayati nasilmis da sen nasilmissin ki sana gore degilmis? Bence maddiyattan cok bu zihniyeti sorgula derim.

Tüm ödemelerimizi maaşımız yatınca yapıyoruz . Eşimin maaş kartının ek kartı bende . İstediğim gibi harcıyorum

Tamam iyi bi kariyerim yok iyi bi eğitimim var yanlış demişim ama bu kadar tepki niye anlayamadım küçümseyici konuşmalar falan aynı bölümlerden benim gibi aynı seviyede mezun olan arkadaşım 4500 lira ile işe başladı ve ordan bana da görüşme teklifi geldi ilkine gittim 2.ye eşimle tartıştık o zaman nişanlıydık şu an çalışırsan düğün telaşı var uygun olmaz sonra çalışırsın dediği için dinleyip gitmedim beni havada kaparlar demiyorum ama yüksek bi ücretle çalışabilcek bi kadın olduğumdan bahsetmek istedim ki konu bu değildi çok farklı yerlere çektiniz sorum bütçenizi nasıl idare edebiliyosunuz eşinizle çalışsanızda maddi olarak sorunlar yaşıyo musunuz bunlardı

Peki çalışan her kadın çok mu rahat parası ay sonuna kadar yetiyo hesap falan yapmıyo mu çalışsam da onun bana verdiği kadar para kazanıcam bunu ikimiz de biliyoruz o yüzden eşime bişey demek yerine kendime döndürdün okları çok mu harcama yapıyorum alışveriş hastslığım mı var diye

Bence sen buradakileri küçümsüyorsun, Türkiye şartlarında 4500 ile işe başlamak, sıfır iş hayatı sadece staj tecrübesi ile:) mesleğiniz nedir merak ettim hangi okullardan mezunsunuz?? Kimse kimseye altın tepside sunmuyor maalesef biraz abartı var gibi geldi bana. Babası çılgın zengin londra da eğitim almış arkadaşım bile Türkiyese 3 bin üstünde iş bulamadı üstelik 3 yıl ingiltere Tecrübesi varken :))

Aslında çalışsanız iyi olur sizin için ama ki çalıştırmıyorsa ona bir şey diyemem.
Zaten evlilik ve işi bir arada tutmak çok zor, ciddi anlamda.
Eşim evin ihtiyaçlarını alır birlikte gideriz markete genelde toplu alışveriş yapmıyoruz genel anlamda ne bitiyorsa onu gidip alıyoruz.
Size gelecek olursak savurganım dediniz acaba benim gibi gerekli gereksiz herşeyi alır mısınız bilemiyorum savurganlık derecenizi.
Genel itibari ile aldığınız parayı haftaya bölerseniz sadece haftanın parasını harcarsanız ay bitmeden para bitti sorununu çözersiniz.

Çalışsam 4500 lira alırdım dediğinize göre eşiniz size 4500 lira veriyor. Eğer her ay 4500 lirayı harcıyorsanız evet fazla. Ama bütçe meselesi tabi.
Ben şahsen çalışan bir kadın olarak rahatım. Eşim karışmaz. Ben de abartı harcama yapmam. İstediğimi alırım.

çok rahat diye bir şey yok, çalışıyorum bitene kadar harcayayım demiyoruz.
Maaş alır almaz kartımı öderim 300 -400 arası nakit ayırırım kalanını internet bankacılığından altına çeviririm.

Tek başıma harcamıyorum evin bütün masrafları da bana ait bi nevi ev geçindiriyorum ve kendi ihtiyaçlarımı karşılıyorum ama dengeyi bazen sağlayamıyorum işte ev masrafıyla kendi ihtiyacımı ayırmam lazım sanırım herkes böyle yapıyo

Ben kendimi söyleyim eşimin ailesi ev aldı evlenirken hediye, benim ailemde içini yaptırdı.Bütün eşyalarımızı aileler ortak aldı benim ailem bir tık daha fazla aldı tabi ev hediye olduğu için.
Eşimde öğretmen bende. Onun branşından dolayı çok fazla özel dersi var geliri daha yüksek benden.
Ben 3 bin civarı alıyorum. Bu para benim. Eğer ben istersem eve ufak alış veriş yapıyorum market. Ama evi geçindirme işi eşimde. Benim aldığım maaş ile tatile, gezmeye gidiyoruz ya da birikim için kenara ayırıyoruz( benim derken aslında bizim ikimiz için harcıyoruz ama eşimin eline saymıyorum)Eşim benden hiç para istemedi. O senin hakkın nasıl harcamak istersen harca biriktirmek istersen biriktir.bizim düZenimiz bu

Kendin istemesen neyse de eşin istemedigi icin calismamak yanlis.Ben şahsen maddi durumumuz cok cok iyi olacak ki ozaman baskasinin yaninda calismam.Ama yine de kendi isimi kurarim.Yani demem o ki senin elini ayagini baglayan bir cocugun yok.firsatin varken calis.Ozaman esinin imalarindan kurtulursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…