Evlilikte maddiyat

İşte bunları bilmek istemiştim hesabınızı bütcenizi nasıl yönetiyosunuz diye çok teşekkür ederim fikir oldu hepsi

Çok şey derdim eşinize ama ....
Çalışın, onun demesi ile değil hayat
İşe başlar başlamaz holding patronu olacak haliniz yok, milyonlarca kadın nasıl beceriyorsa sizde becerirsiniz, kabullenmeyin bu durumu. Lütfen kabullenmeyin, gerekirse daha savruk harcayın yılsın, çalışma konusunu yeniden gündeminize alın.

bence savurganlık yapması çözüm olmaz iyi ce kavga konusu olur gibime geldi

Bence herkesin zorunlu ihtiyaçları farklılık gösterir.Bir kişi evine tek cesit peynir alır,başkası uc çeşit.İkisine de neden böyle diyemem.İsterseniz eşiniz ile oturup konuşun ,tam olarak istediği/beklediği ne?Alışverişe birlikte çıkmanız eşinizin fiyatları görmesini de sağlar.Bahsettiginiz rakama biz gecinebiliyor ama 0 birikim yapıyoruz.Disarda yemeyi seven bir ciftiz.Siz de oturup olmazsa olmazlarınizi ve vazgeçilebilir harcama kalemlerinizi belirleyebilirsiniz.Bu arada çalışıp çalışmamak sizin bileceginiz bir şey ama hep yirmili yaşlarda kalmayacaksiniz bunu kendiniz için düşünün

aylık ne kadar veriyor?
mesleğin ne?

bence savurganlık yapması çözüm olmaz iyi ce kavga konusu olur gibime geldi

Olsun, olsun ki görsün konu sahibi maddi özgürlüğü olmamak nasıl bir şey
Çalışmayan hanımlar yanlış anlamasın beni, evine eşine gül gibi bakan adamlar var
Ancak konu sahibesi eşinin bazı imalarından bahsediyor, demek ki bu eşe kadının harcadığı para dokunuyor, şimdi evliliğin başı, bunun bir de ilerisi var, o yüzden bence bu kavgayı şimdi versin ve görsün.
Her evliliğin dinamiği mutlaka ki farklı ancak ben iyi eğitim almış bir kadının sırf kocası istemiyor diye çalışmamasını kabullenemiyorum, hayatta çok şey oluyor ama parasızlık, maddi olanaksızlık hiç bir şeye benzemiyor, Allah göstermesin kimseye o güçlüğü o yüzden sağlık varken, eğitim varken çalışmak lazım

Çok aşık oldum o yüzden evlendim

Doğru söylüyosunuz bende bu kafa yapısındayım ailem bu kadar okuttu geceleri sabahlara kadar ders çalıştım kendi ayaklarım üzerinde durmak için ama eşimle farklıyız ve ben aşık oldum o da benim için hayat tarzını değiştirdi çok değişti o yüzden çok mücadele verdim ama şu an şu zamanda mutlu olmayı seçtim.Geçen hafta cvme ulaşmış bi şirket aradı bende konuyu tatlılıkla dile getirdim bi gidip sadece görüşelim ortada zaten bişey yok dedim büyük olay çıktı kaç kere kapanan konuları konuşcaz diye çalışırsan huzur olmaz bu evde diyo bende bunu göze alamıyorum inşallah ilerde bu durumdan ötürü pişmanlık yaşamam

Son düzenleme:

Bu sadece sorunu bastırmak
Gün gelir senin canın acır
Eşim ilk evliliğini yaptığında 23 yaşında imiş, o da eski eşine çalışma yetişemezsin demiş, sonra çocuklar olmuş, kadın çalışmadan 15 yıl geçirmiş, sonuç boşandılar, o yaştan sonra bazı şeylere başlamak zor, eşimin aldığı evde, eşimin ödediği nafaka ile yaşıyor, çok kötü bir kişiliği olmasına rağmen bazen ben bile acıyorum haline, her zaman her şey yolunda gitmiyor, büyük aşklar bir gün bitiyor. O yüzden bu sorunun üzerini örtmeyin ne olur

Aynı şeyi bende yaşıyorum güzel bir bi mesleğim var ama eşim istemiyor çalışmamı başlarda bıraktığı parayı bile almazdim utanirdim ne mantıksa sonradan sonradan o da alıştı bende market alışverişini aylık yapıyoruz zaten sadece benim kendi kuaför giyim falan oyle masraflarım var onlarida şuraya gidicem buraya gidicem derken kendi bırakıyor

Calisiyorum ve tek kurusun hesabini yapmiyorum kafam rahat.. calismasam da esim bana cok harciyosun imasinda bulunmaz asla paraya deger vermez. Ama ailem emek verdi beni okuttu cok sukur iyi bi isim de var.
1) neden daha iyi hayat standardimiz olmasin?
2) bir seyler uretmenin tatmini paha bicilemez.
3) kendi ayaklarin uzerinde durmak gibisi yok.
4) burda her gun yiginla bosanma hikayesi okuyoruz. Esimin olene kadar bana bakacaginin garantisi var mi? Yillarca evde oturan birini zehir gibi gencler ve tecrubeli diger insanlar varken kim napsin?
Ben sizin yerinizde olsam bastan dizginleri elimde tutarim.

Kendi isteginizle calismiyorsaniz tamam da esiniz ev islerini kim yapacak diye calistirmiyorsa orda bir dur diyemiyor musunuz?
Ev temizligi dediginiz ayda 400 liraya bakiyor, hem kendiniz calisip hem de istihdam saglamis oluyorsunuz.
Esim bana harcadigim paranin hesabini soran karakterde bir tip olsaydi, ise girmek konusunda fikir yurutmesine bile izin vermezdim.

Canım çalışsam da onun bana verdiği para kadar kazanacağım düşüncesi çok sağlıklı değil bence.Calisinca maasiniz ile tüm evin geçimini yapmayacaksıniz ama şimdi eşinizin verdiği para ile hem evi hem kişisel ihtiyaclarinizi yürütmeye çalışıyorsun ve bir yerde de tikaniyorsun.Esin 10.000 üstü almıyorsa yakında maddi sorunlar da çıkar.Cunku eşyaların hep yeni kalmıyor,eve çocuk da katılınca harcama kalemleri değişiyor.Arabanin masrafları çıkıyor.Maddiyati konuşurken birbirinizi suçlamalar basladiginda da huzur muzur kalmıyor.

Çalışmıyorum ama eşim de harcadığım paranın hesabını sormaz. Nakit yedek kartım var istediğim gibi takilirim. Ama sormayı bırak imada bile bulunsa kirilirdim evet.

para yetirme sorununuzdan çok eşinizin sizin çalışmamanızı istemesi daha büyük sorun bence.

emeklerinize yazık.kaç sene dirsek çürüttünüz.bu erkeklerin de ev işi takıntısını bi anlayamadım.çalışırım paramla da kadın tutar yaptırırım yani illa ben mi yapmak zorundayım?sonuçta yapılıyo olması önemli.

bence siz eşinizle tekrar konuşun bu çalışma mevzusunu.

Ben de master mezunuyum, universite 2.siniftan beri Turkiye'nin sayili sirketlerinin birinde calistim ve cok spesifik bir alanda uzmanlastim. Simdi yurtdisina doktoraya gidiyorum ama ben bile doktoradan sonra ulkeye donersem iyi bir kariyerim var beni havada su maasa kaparlar diye dusunmuyorum. Bu naifliginiz is hayati tecrubeniz olmamasindan kaynaklaniyor.

Ben ask ile bu yasadiginiz durumu bagdastiramadim. Master yapacak kadar vizyonu olan bir kadinin sadece cok asigim diye boyle bir evlilige razi gelmesini anlayamiyorum. Anneniz calismiyor mu, normaliniz kadinin calismamasi mi? Esinizin size 'Sen calisirsan ev islerini kim yapacak?' Demesini nasil icinize sindiriyorsunuz, ev isleri benim gorevim mi senin iki elin iki ayagin bir beynin yok mu diyemiyor musunuz? Eski sevgilim de 'Ben senin benden daha basarili olmani kaldiramiyorum egoma zarar veriyor, hayatimdaki kadin benden bir adim geride olmali 'dedi. Yol verdim kendisine. Ben de asiktim evet ama kendime, aileme, bir kadin olarak hem cinslerime, aldigim egitime daha cok deger veriyorum. Bir kadin olarak bu muameleyi icime sindirmem, kimse sindirmemeli. Bir kadin degisirse bir dunya degisir unutmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…