Aslında çalışsanız iyi olur sizin için ama ki çalıştırmıyorsa ona bir şey diyemem.
Zaten evlilik ve işi bir arada tutmak çok zor, ciddi anlamda.
Eşim evin ihtiyaçlarını alır birlikte gideriz markete genelde toplu alışveriş yapmıyoruz genel anlamda ne bitiyorsa onu gidip alıyoruz.
Size gelecek olursak savurganım dediniz acaba benim gibi gerekli gereksiz herşeyi alır mısınız bilemiyorum savurganlık derecenizi.
Genel itibari ile aldığınız parayı haftaya bölerseniz sadece haftanın parasını harcarsanız ay bitmeden para bitti sorununu çözersiniz.
çok rahat diye bir şey yok, çalışıyorum bitene kadar harcayayım demiyoruz.
Maaş alır almaz kartımı öderim 300 -400 arası nakit ayırırım kalanını internet bankacılığından altına çeviririm.
Ben kendimi söyleyim eşimin ailesi ev aldı evlenirken hediye, benim ailemde içini yaptırdı.Bütün eşyalarımızı aileler ortak aldı benim ailem bir tık daha fazla aldı tabi ev hediye olduğu için.
Eşimde öğretmen bende. Onun branşından dolayı çok fazla özel dersi var geliri daha yüksek benden.
Ben 3 bin civarı alıyorum. Bu para benim. Eğer ben istersem eve ufak alış veriş yapıyorum market. Ama evi geçindirme işi eşimde. Benim aldığım maaş ile tatile, gezmeye gidiyoruz ya da birikim için kenara ayırıyoruz( benim derken aslında bizim ikimiz için harcıyoruz ama eşimin eline saymıyorum)Eşim benden hiç para istemedi. O senin hakkın nasıl harcamak istersen harca biriktirmek istersen biriktir.bizim düZenimiz bu
İş hayatı sana göre değil, çalışırsan ben huzursuz olurum, ev işlerini kim yapcak...bunun gibi sebepler.onların kültüründe kadınların çalışması ters çok mücadele ettim ama artık kabullendim bu durumu. ihtiyacımız yok çok şükür ama kendi paramı kazanmak bi başka olurdu tabi. o kadar oku yüksek lisans yap iş hayatını tatmadan ev hanımı ol. koymuyor değil.
bence savurganlık yapması çözüm olmaz iyi ce kavga konusu olur gibime geldiÇok şey derdim eşinize ama ....
Çalışın, onun demesi ile değil hayat
İşe başlar başlamaz holding patronu olacak haliniz yok, milyonlarca kadın nasıl beceriyorsa sizde becerirsiniz, kabullenmeyin bu durumu. Lütfen kabullenmeyin, gerekirse daha savruk harcayın yılsın, çalışma konusunu yeniden gündeminize alın.
Bence herkesin zorunlu ihtiyaçları farklılık gösterir.Bir kişi evine tek cesit peynir alır,başkası uc çeşit.İkisine de neden böyle diyemem.İsterseniz eşiniz ile oturup konuşun ,tam olarak istediği/beklediği ne?Alışverişe birlikte çıkmanız eşinizin fiyatları görmesini de sağlar.Bahsettiginiz rakama biz gecinebiliyor ama 0 birikim yapıyoruz.Disarda yemeyi seven bir ciftiz.Siz de oturup olmazsa olmazlarınizi ve vazgeçilebilir harcama kalemlerinizi belirleyebilirsiniz.Bu arada çalışıp çalışmamak sizin bileceginiz bir şey ama hep yirmili yaşlarda kalmayacaksiniz bunu kendiniz için düşününTek başıma harcamıyorum evin bütün masrafları da bana ait bi nevi ev geçindiriyorum ve kendi ihtiyaçlarımı karşılıyorum ama dengeyi bazen sağlayamıyorum işte ev masrafıyla kendi ihtiyacımı ayırmam lazım sanırım herkes böyle yapıyo
aylık ne kadar veriyor?Kızlar yeni evliyim ve eşimle para konularını konuşmaya çok çekiniyorum.ailemin yanında bu konular hiç konuşulmazdı alışık değilim yani şimdi açılınca hemen kapatmak istiyorum maddi konuları ama evlilikte ille konuşulması gerekiyo tabi.iyi bi kariyere sahibim ama eşim istemediği için çalışmıyorum bana aylık belli bi para veriyo ev ihtiyaçları ve kendim için ama hesabımı pek bilemiyorum ayın yarısında nerdeyse benim param bitiyo siz nasıl yönetiyosunuz bütçenizi aylık mı yoksa harçlık mı alıyosunuz ne kadar harcama yapıyosunuz? Kişisel gideriniz ne?Ben savurgan biri miyim merak ediyorum bazen eşim bu tarz imalarda bulunuyo gibi geliyo alınıyorum ama belki de öyleyimdir
bence savurganlık yapması çözüm olmaz iyi ce kavga konusu olur gibime geldi
Ev süpürmek, temizlemek için beni işe göndermeyen adama ben güvenemem, beni düşünmüyor ki bu adam? Bir kadın kendi güvencesini nasıl bir elin eline bırakır, benim aklım almıyor. Kariyerli bir insan nasıl bu kafada biriyle anlaşıp evlenebilir, onu da anlamadım. Neyse...
Çok şey derdim eşinize ama ....
Çalışın, onun demesi ile değil hayat
İşe başlar başlamaz holding patronu olacak haliniz yok, milyonlarca kadın nasıl beceriyorsa sizde becerirsiniz, kabullenmeyin bu durumu. Lütfen kabullenmeyin, gerekirse daha savruk harcayın yılsın, çalışma konusunu yeniden gündeminize alın.
Olsun, olsun ki görsün konu sahibi maddi özgürlüğü olmamak nasıl bir şey
Çalışmayan hanımlar yanlış anlamasın beni, evine eşine gül gibi bakan adamlar var
Ancak konu sahibesi eşinin bazı imalarından bahsediyor, demek ki bu eşe kadının harcadığı para dokunuyor, şimdi evliliğin başı, bunun bir de ilerisi var, o yüzden bence bu kavgayı şimdi versin ve görsün.
Her evliliğin dinamiği mutlaka ki farklı ancak ben iyi eğitim almış bir kadının sırf kocası istemiyor diye çalışmamasını kabullenemiyorum, hayatta çok şey oluyor ama parasızlık, maddi olanaksızlık hiç bir şeye benzemiyor, Allah göstermesin kimseye o güçlüğü o yüzden sağlık varken, eğitim varken çalışmak lazım
Çok aşık oldum o yüzden evlendim
Doğru söylüyosunuz bende bu kafa yapısındayım ailem bu kadar okuttu geceleri sabahlara kadar ders çalıştım kendi ayaklarım üzerinde durmak için ama eşimle farklıyız ve ben aşık oldum o da benim için hayat tarzını değiştirdi çok değişti o yüzden çok mücadele verdim ama şu an şu zamanda mutlu olmayı seçtim.Geçen hafta cvme ulaşmış bi şirket aradı bende konuyu tatlılıkla dile getirdim bi gidip sadece görüşelim ortada zaten bişey yok dedim büyük olay çıktı kaç kere kapanan konuları konuşcaz diye çalışırsan huzur olmaz bu evde diyo bende bunu göze alamıyorum
Aynı şeyi bende yaşıyorum güzel bir bi mesleğim var ama eşim istemiyor çalışmamı başlarda bıraktığı parayı bile almazdim utanirdim ne mantıksa sonradan sonradan o da alıştı bende market alışverişini aylık yapıyoruz zaten sadece benim kendi kuaför giyim falan oyle masraflarım var onlarida şuraya gidicem buraya gidicem derken kendi bırakıyorKızlar yeni evliyim ve eşimle para konularını konuşmaya çok çekiniyorum.ailemin yanında bu konular hiç konuşulmazdı alışık değilim yani şimdi açılınca hemen kapatmak istiyorum maddi konuları ama evlilikte ille konuşulması gerekiyo tabi.iyi bi kariyere sahibim ama eşim istemediği için çalışmıyorum bana aylık belli bi para veriyo ev ihtiyaçları ve kendim için ama hesabımı pek bilemiyorum ayın yarısında nerdeyse benim param bitiyo siz nasıl yönetiyosunuz bütçenizi aylık mı yoksa harçlık mı alıyosunuz ne kadar harcama yapıyosunuz? Kişisel gideriniz ne?Ben savurgan biri miyim merak ediyorum bazen eşim bu tarz imalarda bulunuyo gibi geliyo alınıyorum ama belki de öyleyimdir
Calisiyorum ve tek kurusun hesabini yapmiyorum kafam rahat.. calismasam da esim bana cok harciyosun imasinda bulunmaz asla paraya deger vermez. Ama ailem emek verdi beni okuttu cok sukur iyi bi isim de var.Peki çalışan her kadın çok mu rahat parası ay sonuna kadar yetiyo hesap falan yapmıyo mu çalışsam da onun bana verdiği kadar para kazanıcam bunu ikimiz de biliyoruz o yüzden eşime bişey demek yerine kendime döndürdün okları çok mu harcama yapıyorum alışveriş hastslığım mı var diye
şu işi bi beceremedimçok rahat diye bir şey yok, çalışıyorum bitene kadar harcayayım demiyoruz.
Maaş alır almaz kartımı öderim 300 -400 arası nakit ayırırım kalanını internet bankacılığından altına çeviririm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?