Evlilikte maddiyat

Ev aldik esimin uzerine oldu tabiki benim icin sorun degil evlendikten sonra alinan mal oldugu icin Allah kotusunu getirmesin kv dedi ki arabayida kayinpederenin uzerine yap o derece alindi yani millet evlenmeden yapiyor bizimki paslanmis teneke galiba

Ve işin kötü yanı İki gün sonra arkadaşınız buraya eşim benden neden soğudu? Nişanlım beni aldatıyor mu? Benimle neden ilgilenmiyor? Gibi başlıklar açarsa şaşırmam doğrusu. Böyle adamlar sonrasında karşılarına bu şekilde cahilce düşünmeyen güçlü kadınlar çıktığında bir an bile düşünmezler ki zaten şimdiden tehlike sinyalleri veriyor durumdan rahatsız çocuk

Arkadaşının Neyine hak verdin orayı anlamadım? Sen evli misin bilmiyorum ama şimdi ki evlilikler böyle yürümüyor. Paran olsa dahi kadın çalışıp birşeylere yine katkıda bulunuyor. Bak hamileyim ne zaman çalışırım diye düşünüyorum. Çünkü çalıştığımda daha rahat çocuğuma bakabileceğim. Arkadasın geri kafalı ve bedavacı .yahu bir arladsfinjn evinde bi gün kalsan ikinci günü yiyecek birşey götürürsün. Hicmi adap görgü yok. Üstelik evli de değiller .Adamin canına tak etmiş artık biraz Sen de destek ol demiş düşün o reddede.Ayrıca evi üstüne niye kabul ediyor şimdiden .ay ne güzel dünya ne güzel kafa pes!

Bu evlilikte maddiyat değil ki beleşçilikte inat.
Kadın olduğunu hissedemezmiş.
Düğün, para pul, bilezik ataerkil adetlere göre olsun kadın olduğumu(!) hissedeyim. Ama kv ilişkileri, temizlik, ev sorumluluğu deyince feminizm nekaa süper, ay lav anaerkil düzen.
Çocuğa da acımadım.

Kiz dügün icin para istiyorda o dügünüde tek basina yapmicak, mutlaka cocukta dügün icin kenari para atmak istiyordur.
Hem ev gecindirsin,hem sevgiliye ev alsin, hem dügünde bilezigiydi 5i1 yerdesi kiz tarafinin her türlü gönlünü hos etsin... Bu adamda alti üstü mühendis holding sahibi degil

Ya ben gerizekaliyim, ya bu kadinlar cok akilli ya da böyle saftirik adamlar bana denk gelmiyo

markette para ödeyince, kadın olduğun hissedilmiyor mu?bir yaşıma daha girdim.

ben çalışmıyorum.kendime ait bir gelirim, maaşım yok.yani bildiğiniz eşimden harçlık alıyorum.
ama kredi kartı ben de,markete gideriz.çkarır ben öderim.yemeğe gideriz.,bazen eşimin bana verdiği paradan ,ben ısmarlayacağım diye tuttururum.halbuki,adamın parasıyla ödüyorum ama hoşuma gidiyor. o da hadi bu sefer senden olsun der.
yeni neslin, bazılarını iç anlamayacağım.

yani ne kadar karıştı masraflara ben tam bilemiyorum. Ama mutfak masrafına böyle karşı çıktıysa sanırım çok az katılmış masrafa. Evet ev olayında ben de dumur oldum açıkçası.

23 yıldır çalışıyorum, evliliğim de 6 yıllık
Her şeyi beraber yapmanın keyfini yaşayan insanlarız
Belki kırıcı olacak ama arkadaşınızın kafasındaki insanlar bana haysiyetsiz geliyor
Adamla beraber yaşa, İstanbul gibi yerde tek kuruş masraf yapma sonra da ödersem kadın olduğumu hissedemem gibi abuk bir bahane bul, pes vallahi. İnsanın azıcık onuru olur, kendine saygısı olur. Karşısında bu kadar iyi niyetli bir adam varken kalbi fesat arkadaşınızın kusura bakmayın. Eşim son bir yıldır yeter yoruldun artık çalışma diyor , birikimim, evim malım mülküm olmasına rağmen ona kıyıp işi bırakamıyorum, tüm yük üzerine kalsın istemiyorum, seviyorum çünkü eşimi. Arkadaşınız yolacak kaz bulmuş didikliyor, çok ayıp ya

Bence çocuk ev alıp kızın üstüne yapmamalıydı daha evlenmeden bu yanlış, kız evlenmekten vazgeçse ve evi vermese ne olacak? diyelim ki öyle bir kız değil, boşansalar ev direk kıza gider ve erkek dizlerini döver, ortak mal filan değil o ev evlenmeden önce kıza verdiği için.

Diğer yandansa kız evin işleriyle uğraşıyorsa erkeğin bir de maddi katkı beklemesi yanlış. Maddi katkı istiyorsa kendisi de ev işlerine yardım etsin.

Erkek başta bir fedakarlık yapmış karşılık bekliyor. Ben ona ev aldım kız masrafa ortak olmuyor diye düşünüyor. Onun yerine herkes kendi bütçesince eve katkıda bulunsun ve adaletli oranda da ev işi yemek vs yapsın. Benim görüşüm bu.

iş yükünü bölüşsünler evde arkadaşınız da az alışveri yapsın evin giderlerine ortak olsun. üzerine ev yapılırken ses yok iki kuruş para katmasını söyleyince mi sıkıntı olmuş içine. her şeyin ortak olması taraftarıyım ben ev işinin de mutfak masrafı kiranın da

Yorumla riçin teşekkürler. Bugün öğle arasında ona okutacağım bunları.

Banada niyeyse ki bu konu senin konun olduğu Aklıma geliyor.arkadaşı için konu açman.tuhamina gitti açıkçası.işim gücüm yok arkadaşım için konu açıcam.

Benim konum değil. Bekarım. Birisiyle de beraber değilim.
Durum benim de tuhafıma gitti ve evlilerin görüşlerini almak istedim.

Daha evli bile degilken evi arkadasinizin ustune yapiyor ama arkadasiniz bu konuda bencillik yapip ona yardimci olmuyorsa kusura bakmayin da arkadasiniz hatali. Daha simdiden arkadasinizin felsefesi "senin paran benim oaram, benim param benim param" olmus

Arkadaşınız neden evi üstüne yapmasını kabul etti. Yani o kadar birlikte yaşıyoruz bu da hakkım mı diyor, hani o kadar temizlik yapıyorum ben mi ödeyeceğim parasını diyormuş ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…