O kadar düşünceli bi kızsa sevgiliyken aldığı evi nasıl kabul edebiliyo acabaDerdi anladığım beraber markete gittiğimiz zaman ben ödediğim an kadın olduğumu hissedemem diyor. Biraz anlayabiliyorum)))
Bir de, şimdi bunu istiyor, sorn abelki restorana gidince sen öde derse ya da, başka bir şeylerde de isterse korkusu. Hatta krize girip ya çocuk olunca tümden bana yıkarsa durumu diye korkuyor... öyle olmadığına ikna etmek istiyorum
Haklısınız, kendi dünyanızda kalmanız en iyisi.Herkese açık bi forumda beni alıntılamayın o zaman
Arkadaşınız yolunacak kaz bulmuş, saglam yoluyor masallah. Ben misafirlige gittigim eve bile eli boş gidemem. Arkadasiniz beleşcilige alışmışArkadaşlar Merhaba.
Sabahtan beridir bir arkadaşımla telden yazışıyoruz konuşuyoruz. Burada öyle çok konu var biliyorum işte arkadaşımın başına geldi gibi ama beni tanıyanlar evli olmadığımı, tek olduğumu bilir. Bu kız arkadaşım 29 yaşında.
2 yılı aşkındır bir ilişkisi var. Önceden çocukla farklı bir şehirde tanışmışlar. Çocuk mühendis, inşaatta çalışıyor. O bulundukları iş bitmiş tabi orada ve İstanbul'a gelmişler. Evli değiller bu arada. Ama berabe ryaşıyorlar ve çocuk evlenme teklif edip yüzük taktı , hayırlısıyla yazın-sonbahar evlenecekler.
Durum şu, arkadaşım İstanbul'a gidince çocuk ,yeni başladığı işini gidebilmek için bırakmış. Yanına gelmiş. Bu arada uzun süre çalışmamış. Yaklaşık 4 ay önce bizim yanımızda işe başladı tanıştık konu konuyu açtı. Geçen gün suratı asık gleince konuştuk. Çocuk özetle şunu demiş,
Sen de ben de çalışıyoruz. hayatımız ortak. İstanbul'da giderlerim arttı , sen de bir süredir çalışıyorsun madem mutfak masraflarına ortak olur musun? Arkadaşım bu konuya baya bozuldu. Ben onun tarafından şunu anladım, bu kadardır beraberiz hiç böyle bir isteğinden bahseetmedi şimdi niye diyor. O akşam bir süre odasına kapanmış ve çıkarıp maaşını masanın üstüne para istedin al para gibisinden bir de koymuş.
Bu arada çocuk o bahsettiğim ufak şehirden bir ev almış ve kızın üsütne yapmış. Bir de arabası var onun kimin üstüne olduğunu bilmiyorum.
Çocuk bir iki kere işten almaya geldi arkadaşımı, öyle kötü biri gibi de değil bir yanlışı da benim anladığım anlattığından arkadşaımın yok.
Arkadşaım çok şirin çok hanımhanımcık iyi yürekli bir kız. Çok ekonomiktir, evde temizlik her şeyi yapıyor. Ben bunları yapıyorsam neden ödeyeyim diyor. Ben düşün masrafı için biriktirmek istiyordum diyor. Ben onu da anlıyorum. Bilemedim siz ne düşünüyorsunuz? İstemesi çocuğun böyle bir şey doğru mu?
bugün bana yazışmalarını az gösterdi. Şimdi arkadaşım diyorki, tamam ben bir miktar katayım masraflara diyor çocuk baya alınmış sanırım geçti, ben reaksioynundan korktum diyormuş... Bilmiyorum.
Evlilik bu durumlarda korkutucu geliyor. Para girince araya.
Sizin de öyle zira sağlıklı bi psikolojiniz yok malum tanımadığı birine gelinin zırnık koklatmasın dediğinize göre.Haklısınız, kendi dünyanızda kalmanız en iyisi.
Siz neden çalışmıyorsunuz o zaman merak ettim ?Ev işleri, yaşlanınca eş ailesine hizmet ve hatta birlikte yaşama, eşten izin almadan alışveriş yapmama gibi kurallar da yazıyor mu bu netlikte yoksa ataerkilliği ve modernizmi kendi çıkarlarımıza göre mi seçiyoruz?
Siz neden çalışmıyorsunuz o zaman merak ettim ?
Eşiniz bem çekiliyorum sen çalış bundan sonra ben evde çocuklara bakarım dese seve seve mi derdiniz? Ya da işi olmayan bir adamla evlenir miydiniz ?
Madem Erkeğin görevi Sorumluluğu değil ev geçindirmek hayat ortak istemezsen çalışma ben bakarım sana der miydiniz
e diyecek zaten normal olanı da bu ben çalışmıyorum uzun süredir arada eşime yemek ısmarlarım kendi gelirimden market alışverişi de yaparım hemen her gün .ama harcamama karıştırtmam ne istersem alırım kendimeDerdi anladığım beraber markete gittiğimiz zaman ben ödediğim an kadın olduğumu hissedemem diyor. Biraz anlayabiliyorum)))
Bir de, şimdi bunu istiyor, sorn abelki restorana gidince sen öde derse ya da, başka bir şeylerde de isterse korkusu. Hatta krize girip ya çocuk olunca tümden bana yıkarsa durumu diye korkuyor... öyle olmadığına ikna etmek istiyorum
evlenmezse çocuk evden de oluyor ama ha ha haAy lütfen evlenmesin o cocugun basını yakmasın yazık günah cocuk gercekten kör aşık
Ne bileyim biz hep böyle idikBende sizin aranızdaki uyumu sevdim ya.
MaşAllah size
Masallah sizeEşim olacak kişiyi nasıl bu şekilde küçük düşürebilir bir insan benim eşimin bir sürü borcu vardı 15 binden fazlaydı belki de az yedik belki de yalansız haftanın 3 günü makarna yaptım yeri geldi kahvaltı peynir zeytin yedim yemin ediorm bir kere bile eşime bıktım bile demedim benm hiç bankada borcum yokken gittim kredi çektim elimden geldiğince destek olmaya çalıştım bir kere bile birbirimizin kalbini kırmadık para konusunda herkes hafta sonu eşiyle gezerken eşime beni nie çıkarmıosun bul para banane bile demedim nie sorun çıkarayım ki o mutsuzken ben nasıl keyfime keyfime bakabiliridm ama bak borcumuzun bitmesine 2 ay kaldı ne oldu bir yerimiz mi eksildi hayır ama benm eşim hep mahçup oldu bana karşı evlendiğimiz günden beri hiçbir şey yapamadık die benim eşime eşime söylediğim şu oldu hep biz bu şekilde de mutlu olmayı başardıysak daha çok şeyi başarırırz parayı birbirimizden saklamadık hiçbir zaman umarım arkadaşınıza ders olur yazdıklarımız
Kesinlikle öyle katılıyorum ekmek elden su gölden ne anladım ben o işten ozmn Allah öncelikle hepimize hayırlı eş hayırlı kazançlar versin inşallah maşallah sizede valla helal olsun eşlerimizede ne mutlu ozmanMasallah size
Biz de eşimle tanışırken eşimin kredi borçları vardı
Evlendik daha bir sene borcu varken
Ödüyordu borçlarını ama pat diye işten çıkarıldı
6 ay işsiz kaldı
Kredileri 6 ay ben ödedim ve evin tüm geçimini sagladım
Dediğiniz gibi bazı zamanlar öyle zorlandık ki evin milli yemeği makarna tost olmustu
6 ayda anca iş bulabildi eşim
Ama ne oldu
Çıkarıldığı işin 3 katı maaşa iş buldu
Sonra evimizi de aldık
Biz de hep şükrederiz destek oluruz
Umarım bu düzen değişmez
Diğeri bencillik evlilik falan değil bence
Kadınlar artık hep rahat yasama derdinde
Oysaki hayat çok zor
İyi maaş alan bir erkeğin bile evi tek başına geçindirmesi çok güç
Cocuk evi benim uzerime yapsa degil mutfak masrafi kirayı ben öderim beArkadaşlar Merhaba.
Sabahtan beridir bir arkadaşımla telden yazışıyoruz konuşuyoruz. Burada öyle çok konu var biliyorum işte arkadaşımın başına geldi gibi ama beni tanıyanlar evli olmadığımı, tek olduğumu bilir. Bu kız arkadaşım 29 yaşında.
2 yılı aşkındır bir ilişkisi var. Önceden çocukla farklı bir şehirde tanışmışlar. Çocuk mühendis, inşaatta çalışıyor. O bulundukları iş bitmiş tabi orada ve İstanbul'a gelmişler. Evli değiller bu arada. Ama berabe ryaşıyorlar ve çocuk evlenme teklif edip yüzük taktı , hayırlısıyla yazın-sonbahar evlenecekler.
Durum şu, arkadaşım İstanbul'a gidince çocuk ,yeni başladığı işini gidebilmek için bırakmış. Yanına gelmiş. Bu arada uzun süre çalışmamış. Yaklaşık 4 ay önce bizim yanımızda işe başladı tanıştık konu konuyu açtı. Geçen gün suratı asık gleince konuştuk. Çocuk özetle şunu demiş,
Sen de ben de çalışıyoruz. hayatımız ortak. İstanbul'da giderlerim arttı , sen de bir süredir çalışıyorsun madem mutfak masraflarına ortak olur musun? Arkadaşım bu konuya baya bozuldu. Ben onun tarafından şunu anladım, bu kadardır beraberiz hiç böyle bir isteğinden bahseetmedi şimdi niye diyor. O akşam bir süre odasına kapanmış ve çıkarıp maaşını masanın üstüne para istedin al para gibisinden bir de koymuş.
Bu arada çocuk o bahsettiğim ufak şehirden bir ev almış ve kızın üsütne yapmış. Bir de arabası var onun kimin üstüne olduğunu bilmiyorum.
Çocuk bir iki kere işten almaya geldi arkadaşımı, öyle kötü biri gibi de değil bir yanlışı da benim anladığım anlattığından arkadşaımın yok.
Arkadşaım çok şirin çok hanımhanımcık iyi yürekli bir kız. Çok ekonomiktir, evde temizlik her şeyi yapıyor. Ben bunları yapıyorsam neden ödeyeyim diyor. Ben düşün masrafı için biriktirmek istiyordum diyor. Ben onu da anlıyorum. Bilemedim siz ne düşünüyorsunuz? İstemesi çocuğun böyle bir şey doğru mu?
bugün bana yazışmalarını az gösterdi. Şimdi arkadaşım diyorki, tamam ben bir miktar katayım masraflara diyor çocuk baya alınmış sanırım geçti, ben reaksioynundan korktum diyormuş... Bilmiyorum.
Evlilik bu durumlarda korkutucu geliyor. Para girince araya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?