Evlilikte maddiyat

Valla cok ozur dilerim kendimi irgat gibi hissettim. Ne kadinlar var ben sevgilimle hesabi bile bölüsüyorum hic utanmiyorlar mi.

Anamız babamız bize doğruluğu öğütlerken yanlış bir şey mi yaptılar acaba? :)
Eşime nişanlıyken "şimdiden ev borcuna girelim ben zaten çalışıyorum bir şekilde öderiz" diye ısrar ettim. Adam ben güvence verince ikna oldu.
Evlendiğimiz günden bu yana da maaş kartım hep ortadadır krediyi o ödediği için. Ne enayilik varmış bende tüüü :))

Önceki yorumlarımda da söyledim. Yetmediği yerde destek olur diye.
Evlilikte senin benim yoktur,ortak vardır.
Giderler,ev işleri,paralar,mal mülk herşey ortaktır. Kadın çalışıp sadece kendine harcıyorsa o zaman erkekte öyle yapsın,neden kadına bakmak zorunda? Kadın aciz mi? Kadın bakılmaya muhtaç mı? Ya da erkek eşek mi? Ömür boyu çalışan kendine yetebilen kadını sırtında taşımak zorunda mı?

Bana cevap vermediniz mi? Forumdayız, sanki özel mesaj grubunuza dahil oldum. Herkese açık bir yere yazarsanız çelişkiler böyle yüzünüze vurulur. Geleneksellik/ataerkilliğin beğendimiz yönlerini alırsak bu kendine yontmak olur. Sorry not sorry

sevgilim bana böyle birşey söylese ben de çok bozulurdum açıkcası. bana kalırsa bir erkek evi geçindiriyor olmalı. ama bunlar sonuçta görgüdür, ne biliyim eve giderken markete uğrarsın, alışveriş yaparsın fln ama zorunlu tutulması hoş değil.

Benim hayat görüşüm bu yönde.
Sonra herseyi ortak yapınca erkek bu sefer ya salıyor ya da bir taraf diper Tarafın iyiniyetli suistimal ediyor. Ya ailesine yediriyor kadının çalıştığını hergün neler neler okuyoruz
Kadın da sonuçta çalışıyorsa birikimini sadece kendi için yapmıyor. Biriktirip biriktirip sevgilisiyle yemeyecek sonuçta. O da ailesi için biriktiriyor.

Yazdığım çelişkili değil benim fikrim. Katılmak zorunda değilsiniz.

Ben fikir beyan etmiyorum ama işte, sorun da orda ailesi için bir şey vermemiş sanırım kız daha. Yani çocuk görmemiş daha.

Aynı evde yasıyorlar?Hic mi dememiş su eve bi ekmek alayım,bi pazar yapayım?
Maası napıomus.Cocugun yerinde olsm ben bırakırım kızı.
Ohh ne güzel ekmek elden su gölden.
Testi kırıldıktan sonra ben bir miktar masraflara katayım
Allah razi olsun derdim:d

Siz doğru dürüst erkeklerle tanışmamışsınız o zaman.
Neden kendini salsın yani? Aynı parayı kendisi de kazanıyor ama neden kendisine yardım bile etmeye tenezzül etmediği kadını sırtında taşıyor? Erkekleri bu kadar eşek olarak görmeyin. Herşeyden önce ben utanırım ya bir erkeğin sırtında yük olmaya. Kendime yetebiliyorsam bu sözü söyletmeden yardımcı olurdum ben. Ataerkil zihniyet,ataerkil düşünce. Erkek evlenip evine yuvasına baksın. Kadında dizini kırıp oturup evde yemek yapsın,temizlik yapsın,çocuk baksın. Çalışırsa kendine çalışsın,ohh ne güzel. Peki siz neden okuyup çalışıyorsunuz merak ediyorum. Evde maddi olarak kocanıza hiç yardımcı olmuyor musunuz?

Ev işi yapınca mi kadın gibi hissediyormus. Bence daha evlenmeden bütün maddi yükü üstlenmek de bütün evin işini almak da yanlış. Sonra hep böyle gider ve arkadaşın keske maddi yardım yapsaydım der.

Bu benim özelim maddi olarak yardımcı olup olmadığım sizi ilgilendirmez.

Kadın kırıp dizini evde otursun çalışırsa da kendine çalışsın da demedim. Saçma sapan yorumlar yapıyorsunuz şu an.
Yukarda belirttim zsten eve erkek bakar kadın çalışırsa eve bakmak zorunda değil yetmediği yerde eşine destek olur diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…