Valla cok ozur dilerim kendimi irgat gibi hissettim. Ne kadinlar var ben sevgilimle hesabi bile bölüsüyorum hic utanmiyorlar mi.
Evlilikte senin benim yoktur,ortak vardır.Önceki yorumlarımda da söyledim. Yetmediği yerde destek olur diye.
konu sahibinin sevgilisine de yetmemiş demekki adam talepte bulunmus işte
Bana cevap vermediniz mi? Forumdayız, sanki özel mesaj grubunuza dahil oldum. Herkese açık bir yere yazarsanız çelişkiler böyle yüzünüze vurulur. Geleneksellik/ataerkilliğin beğendimiz yönlerini alırsak bu kendine yontmak olur. Sorry not sorrySize cevap vermedim ben fikrimi söyledim.
Benim görüşüm bu yönde.
Ayrıca ataerkilliği savunmuyorum. Eş ailesine hizmet vs onları da siz lu an kendiniz uyduruyorsunuz.
Evet aileyi geçindirmek Erkeğin görevi ve sorumluluğudur. Ama siz çok istiyorsanız çalışıp kocanıza bakabilirsiniz.
nerde yaziyor bu acik ve net olay?
Benim hayat görüşüm bu yönde.Evlilikte senin benim yoktur,ortak vardır.
Giderler,ev işleri,paralar,mal mülk herşey ortaktır. Kadın çalışıp sadece kendine harcıyorsa o zaman erkekte öyle yapsın,neden kadına bakmak zorunda? Kadın aciz mi? Kadın bakılmaya muhtaç mı? Ya da erkek eşek mi? Ömür boyu çalışan kendine yetebilen kadını sırtında taşımak zorunda mı?
Yazdığım çelişkili değil benim fikrim. Katılmak zorunda değilsiniz.Bana cevap vermediniz mi? Forumdayız, sanki özel mesaj grubunuza dahil oldum. Herkese açık bir yere yazarsanız çelişkiler böyle yüzünüze vurulur. Geleneksellik/ataerkilliğin beğendimiz yönlerini alırsak bu kendine yontmak olur. Sorry not sorry
Benim hayat görüşüm bu yönde.
Sonra herseyi ortak yapınca erkek bu sefer ya salıyor ya da bir taraf diper Tarafın iyiniyetli suistimal ediyor. Ya ailesine yediriyor kadının çalıştığını hergün neler neler okuyoruz
Kadın da sonuçta çalışıyorsa birikimini sadece kendi için yapmıyor. Biriktirip biriktirip sevgilisiyle yemeyecek sonuçta. O da ailesi için biriktiriyor.
Keşke tüm kadınlar uyanık olsa da ezilmeseUyanıkların el kitabında :)
Aynı evde yasıyorlar?Hic mi dememiş su eve bi ekmek alayım,bi pazar yapayım?Arkadaşlar Merhaba.
Sabahtan beridir bir arkadaşımla telden yazışıyoruz konuşuyoruz. Burada öyle çok konu var biliyorum işte arkadaşımın başına geldi gibi ama beni tanıyanlar evli olmadığımı, tek olduğumu bilir. Bu kız arkadaşım 29 yaşında.
2 yılı aşkındır bir ilişkisi var. Önceden çocukla farklı bir şehirde tanışmışlar. Çocuk mühendis, inşaatta çalışıyor. O bulundukları iş bitmiş tabi orada ve İstanbul'a gelmişler. Evli değiller bu arada. Ama berabe ryaşıyorlar ve çocuk evlenme teklif edip yüzük taktı , hayırlısıyla yazın-sonbahar evlenecekler.
Durum şu, arkadaşım İstanbul'a gidince çocuk ,yeni başladığı işini gidebilmek için bırakmış. Yanına gelmiş. Bu arada uzun süre çalışmamış. Yaklaşık 4 ay önce bizim yanımızda işe başladı tanıştık konu konuyu açtı. Geçen gün suratı asık gleince konuştuk. Çocuk özetle şunu demiş,
Sen de ben de çalışıyoruz. hayatımız ortak. İstanbul'da giderlerim arttı , sen de bir süredir çalışıyorsun madem mutfak masraflarına ortak olur musun? Arkadaşım bu konuya baya bozuldu. Ben onun tarafından şunu anladım, bu kadardır beraberiz hiç böyle bir isteğinden bahseetmedi şimdi niye diyor. O akşam bir süre odasına kapanmış ve çıkarıp maaşını masanın üstüne para istedin al para gibisinden bir de koymuş.
Bu arada çocuk o bahsettiğim ufak şehirden bir ev almış ve kızın üsütne yapmış. Bir de arabası var onun kimin üstüne olduğunu bilmiyorum.
Çocuk bir iki kere işten almaya geldi arkadaşımı, öyle kötü biri gibi de değil bir yanlışı da benim anladığım anlattığından arkadşaımın yok.
Arkadşaım çok şirin çok hanımhanımcık iyi yürekli bir kız. Çok ekonomiktir, evde temizlik her şeyi yapıyor. Ben bunları yapıyorsam neden ödeyeyim diyor. Ben düşün masrafı için biriktirmek istiyordum diyor. Ben onu da anlıyorum. Bilemedim siz ne düşünüyorsunuz? İstemesi çocuğun böyle bir şey doğru mu?
bugün bana yazışmalarını az gösterdi. Şimdi arkadaşım diyorki, tamam ben bir miktar katayım masraflara diyor çocuk baya alınmış sanırım geçti, ben reaksioynundan korktum diyormuş... Bilmiyorum.
Evlilik bu durumlarda korkutucu geliyor. Para girince araya.
Iyi de daha ortada evlilik yok bşy yok çocuğun yaptığı da kabahatBen fikir beyan etmiyorum ama işte, sorun da orda ailesi için bir şey vermemiş sanırım kız daha. Yani çocuk görmemiş daha.
ev alması mI?Iyi de daha ortada evlilik yok bşy yok çocuğun yaptığı da kabahat
Siz doğru dürüst erkeklerle tanışmamışsınız o zaman.Benim hayat görüşüm bu yönde.
Sonra herseyi ortak yapınca erkek bu sefer ya salıyor ya da bir taraf diper Tarafın iyiniyetli suistimal ediyor. Ya ailesine yediriyor kadının çalıştığını hergün neler neler okuyoruz
Kadın da sonuçta çalışıyorsa birikimini sadece kendi için yapmıyor. Biriktirip biriktirip sevgilisiyle yemeyecek sonuçta. O da ailesi için biriktiriyor.
Ben fikir beyan etmiyorum ama işte, sorun da orda ailesi için bir şey vermemiş sanırım kız daha. Yani çocuk görmemiş daha.
Ev işi yapınca mi kadın gibi hissediyormus. Bence daha evlenmeden bütün maddi yükü üstlenmek de bütün evin işini almak da yanlış. Sonra hep böyle gider ve arkadaşın keske maddi yardım yapsaydım der.Derdi anladığım beraber markete gittiğimiz zaman ben ödediğim an kadın olduğumu hissedemem diyor. Biraz anlayabiliyorum)))
Bir de, şimdi bunu istiyor, sorn abelki restorana gidince sen öde derse ya da, başka bir şeylerde de isterse korkusu. Hatta krize girip ya çocuk olunca tümden bana yıkarsa durumu diye korkuyor... öyle olmadığına ikna etmek istiyorum
Doğanın kanunu diyelim.
Bu benim özelim maddi olarak yardımcı olup olmadığım sizi ilgilendirmez.Siz doğru dürüst erkeklerle tanışmamışsınız o zaman.
Neden kendini salsın yani? Aynı parayı kendisi de kazanıyor ama neden kendisine yardım bile etmeye tenezzül etmediği kadını sırtında taşıyor? Erkekleri bu kadar eşek olarak görmeyin. Herşeyden önce ben utanırım ya bir erkeğin sırtında yük olmaya. Kendime yetebiliyorsam bu sözü söyletmeden yardımcı olurdum ben. Ataerkil zihniyet,ataerkil düşünce. Erkek evlenip evine yuvasına baksın. Kadında dizini kırıp oturup evde yemek yapsın,temizlik yapsın,çocuk baksın. Çalışırsa kendine çalışsın,ohh ne güzel. Peki siz neden okuyup çalışıyorsunuz merak ediyorum. Evde maddi olarak kocanıza hiç yardımcı olmuyor musunuz?
Hangi konularda mesela ?doganin kanunu?
bu konuda doganin kanunu gecerliyse evlilikte diger konularda niye gecerli degil?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?