- 15 Ocak 2013
- 913
- 101
- 53
- Konu Sahibi mutsuzperi
-
Evlilikten nemi buldum?
çok buyuk beklentilerle evlenmememe rağmen ilk günden beri inat ve kavga buldum.
Genelde kadınların eşlerine yaptığı nazı niyazı bir kadın olarak o şahıstan buldum.
Evlenmek için karşımda kırk taklalar atıp,evlenince ben yokmuşum gibi davranan kişiliksiz insan buldum.
Her hareketimi eleştiren, oturup medenice konuşma çabalarımı dahi çok bilmişlik adleden manyak, ezik bir adam buldum.
Evlenmeden önce pamuk ipliğiyle bağlı anne baba ilişkileri evlendikten sonra anneeee babaaaaa şeklinde cıyaklayan tuhaf takıntılı şahsiyetsiz buldum.
evlenmeden önce akrabalarının evini dahi bilmeyen, evlendikten sonra akraba düşkünü manyak buldum.
Tüm bu yaşananlara rağmen hep alttan alarak iyi niyetimi göstererek ben nemi buldum?
Neyse yazmayım ayıp olacak... Sadece boşanıyorum diyim yeter...
Kızlar selam evlilikle ilgili yorumlarınızı yazar mısınız?eşinz nasıl biri ,ilgisiz mi iyi mi yardımcı mı detsek mi?iyi huyları ve kötü huyları?mutluysanız neden mutlusunuz mutszsanız neden merak ediyorum,konuşmak istedim şimdiden teşekkürler
evlilikte aradığım birçok şeyi buldum.
Memnun olmadığım tek şey ailesinin ve akrabalarının hayata bakış açıları, uyumsuzluğumuz.
Eşim... Iyi bir eş, çok mükemmel bir babadır.
Allaha şükür bizim için elinden geleni yapar, fazlasını da yapmaya özen gösterir.
Biz olmadan annesinin evi haricinde asla biryere gitmez, içkisi, kumarı, sigarası, aldatması, yalanı, kıskançlığı, bizi evde bırakıp arkadaşları ile gezmesi, bizden para gizlemesi vs. Yoktur.
Biz olmadan yiyemez, içemez, gezemez zorunlu olarak yapmak zorunda olsada içine sinmez, içi hep buruk olur.
Bir dediğimizi iki etmemeye özen gösterir, gecenin bir yarısı canımız bişey istese saatlerce arar bulur getirir, biz üşüyoruz desek üstündekini çıkartır verir.
Genel anlamda saygılıdır, yardımcıdır. Bek becerikli olmasa da yardım etmeyi sever.
Gezmek, gezdirmek, yemek, yedirmek, giymek giydirmek en büyük zevklerinden biridir.
Dediğim gibi memnun olmadığım tek konu ailesi, (o da atsan atılmaz, satsan satılmaz) mesela bir laf söylerler eşime söylediğim zaman takma kafana koskoca insanların ağzına çarpamam ya, ne derlerse desinler sen bildiğini oku der geçer kenera.
evlilikten ne buldum? Aslına bakarsanız 7 yıldır cıktıgım bır ınsanla evlendım ve evlenirken de buyuk romatızm hayallerı pesınde degıldım. Ahh evımız yuvamız sevgı yumağı pıtırcıklar vs. Hayallerı kurmuyordum. Cunku o 7 yıl bana ogrettı kı ıkı kışı arasındaki ıletısım herzaman kusursuz olmuyor. ınsan bazen hıc bırsey yokken gergın ve tahammülsüz bazen de sebepsız yere mutlu ve neselı olabılıyor. Ogrendım kı esımın yuzu her asık oldugunda bu benı sevmedıgı anlamına gelmıyor! Aynı sey benım ıcın de gecerlı. Ve evlenınce ogrendıgım en onemlı sey ben esımın o da benım aynam olmuş. Ben mutsuzsam ona da sıçratıyorum mutsuzluğu ya da o mutluysa bana da sıçrıyor mutluluğu. Esım karakter olarak ıyıdır, hoştur, evıne düşkün, benı dınleyen, ısteklerımı önemseyen, benımle ovunen bır adamdır. Lakın cooooooooooook ınatcıdır, cok modern dusunmesıne rağmen bazı konularda eskı kafalıdır, sevgısını ben bekledıgım zaman degıl de kendı ıcınden gelınce söyler ( bılıyorum bu bıraz zor bır durum ama yaptığı zaman gozlerınde o ıctenlıgı gordugum ıcın dıger zamanlarında sessız kalıyorum), ailesine duskundur.
Kısacası evlilikten anladığım ve beklediğim beraber yaşamaya uyum sağlamaktı. Beklentimi buldum. Bazı arkadaşlarımın çok zor evlilikleri olduğunu görüyorum onları dışarıda tutarak söylüyorum, genel olarak evlilik konusunda toz pembe masalsı hayaller degıl de gerkceklerı düşünerek ve her ıkı tarafında ınsan olduğunu goz onunde bulundurarak evleniyorsanız bence mutlu olursunuz.
Aaaa bır seyi unuttum sanırım evlılıkte en onemlı sey de hatalı olduğun zaman ozur dılemeyı bılmek... Her iki taraf içinde!
çok güzel anlatmışsınız ağzınıza sağlık
evlilikten beklentim mutlu huzurlu bir yuvaydi.
7 yil flortun ardindan evlendik.
Bu surecte esimi her anlamda denedim.
Simdi 9,5 yillik evliyiz,
her zaman soylerim allah esimden razi olsun. Allah yoklugunu gostermesin...
Cok iyi bir es, cok iyi bir baba oldu.
Benim elim ayagim oldu, ev islerinde, cocuklarin bakiminda cok yardimci olur.
Yemez yedirir, giymez giydirir, kendisine almaz, bize alir .
Evde bir sey eksikse bakar, ben soylemeden alir.
Ben de calisiyorum,para konusunda da bugune kadar sorun yasamadik.
Onceligi hic bir zaman kendine vermez,merhametli vicdanlidir,dusuncelidir,
disardan maco gorunur ama pamuk gibi kalbi vardir.
Bir seyi bir kere soylesem ikiletmez .
Bugune kadar hic bir yalanini yakalamadim...
Romantiktir,ilginc surprizler yapar , mesela yemek masasini hazirlar benim tabagima ketcapla kalp yapar,
cocuklarinkine gulen yuz yapar :)
ailesiyle ilgili konularda da hic bir zaman ezmedi, ezdirmedi. Bir sey soyleyecek olsalar benden once mudahale eder...
(masallah allahim da bozmasin, darisi bulamayanlarin basina olsun amin)
evlenmeden oncee hersey tozpembee gorunuyor halıyle bıde esımle ayrı sehırlerdeydık . tayını baska sehıre cıkmıstı daha cok ozlem vardı halıyle.. sımdı 2 yılı gectık evlılıgımızde cok sukurr hıcbır sorun yasamadık cunkı evlenmeden oncee herseyımızı konustukk .. aramızda7 yas varr belkı budaa onemlı sayılabılır.. erkegın herzaman kadından buyuk ve olgun olması sart bence.. konusarak halledemedımız seyler oluyorr onlarıdaa sakıncee konusarak halledıyoruzz.. esım cok anlayıslıı bır tanede prensesımızle askımız taçlandı allaha sukur. ama evlılıkk cok saygıı gerektıren bısey.. bıde aıle olduktan sonra cevre cok karısmaya calısıyorr buna ızın vermedımm . ızın verıncee cılkı cıkıyor..
Evlilikten beklentim mutlu huzurlu bir yuvaydi.
7 Yil flortun ardindan evlendik.
Bu surecte esimi her anlamda denedim.
Simdi 9,5 yillik evliyiz,
her zaman soylerim Allah esimden razi olsun. Allah yoklugunu gostermesin...
Cok iyi bir es, cok iyi bir baba oldu.
Benim elim ayagim oldu, ev islerinde, cocuklarin bakiminda cok yardimci olur.
Yemez yedirir, giymez giydirir, kendisine almaz, bize alir .
Evde bir sey eksikse bakar, ben soylemeden alir.
Ben de calisiyorum,para konusunda da bugune kadar sorun yasamadik.
Onceligi hic bir zaman kendine vermez,merhametli vicdanlidir,dusuncelidir,
disardan maco gorunur ama pamuk gibi kalbi vardir.
Bir seyi bir kere soylesem ikiletmez .
Bugune kadar hic bir yalanini yakalamadim...
Romantiktir,ilginc surprizler yapar , mesela yemek masasini hazirlar benim tabagima ketcapla kalp yapar,
cocuklarinkine gulen yuz yapar :)
Ailesiyle ilgili konularda da hic bir zaman ezmedi, ezdirmedi. Bir sey soyleyecek olsalar benden once mudahale eder...
(Masallah Allahim da bozmasin, Darisi bulamayanlarin basina olsun Amin)
maaşallah size çok güzel bir aile tablosu gördüm
darısı bizim gibi nişanlı olanlara veya bu yola gireceklere
maaşallah sizede
çok özendim şimdi nişanlı bir bayan olarak
darısı kendime diyeyim inşaallah
nasip/kısmet meselsi bu işler
rabbim yazımızı güzel yazsın inş
Evlilikten huzur bekledim.
Yeni evliyiz dün tartıştık sadece, ufak bişey yüzündendi tartışma denemezdi ama ben evlenir evlenmez hamile kaldığım için ona kızdım neden erkenden çocuk yaptın, ben de çalışacaktım hayallerim vardı diye.
O da ben bilerek yapmadığımı söyledim sana oldu işte falan dedi. Ben de günlerdir düşünüyorum maddi manevi nasıl yapcaz diye ama elimizden geleni yapcaz bebek için dedi. İstemiyosan aldıralım dedi ki bunu ikimizde asla yapamayız yani öylesine söylenmiş boş bir sözden ibaretti bu. Kendisi de bebeği çok istiyo, benim de böyle bişeyi yapmayacağımı biliyor.
Yeni evliyiz hemen hamile kaldım ve sürekli ağlayasım geliyor, en az iki yıl çocuk düşünmüyorduk. Bi anda kendimi bu durumda bulunca kötü oldum açıkcası. Yine de Rabbime şükürler olsun bize bu bebeği verdiği için. Eşim ailesinin sözünü çok dinleyen biri değildir. İstediğimi ikiletmez Allah'a şükür maddi manevi açıdan hep mutlu olmamı ister elinden geleni yapar. Yani önceden nasılsa şimdi de öyle.
Ben beklediğimden de kötü bir ev hanımı oldum evi temizlemiyorum her yer heryerde içimden bişey yapmak gelmiyor. Evi süpürmek ütü yapmak işkence gibi geliyor bana. Eşim evi hergün böyle görse de bişey demiyor. Kendisi bu sıcakta akşama kadar güneşin altında çalışıyor, oruçlu olduğu halde gün içinde sürekli hayatımdan şikayet eden mesajlar gönderiyorum yine de bişey demiyor.
Bugün yine evin heryeri heryerde şimdiye kadar evde tek yaptığım kocama yemek hazırlamak oldu ama mesaj çektim onu da yapamıcam ben akşam dışarda mı yesek yada şimdi dışarı çıksam diye. Hava çok sıcak akşam çıkar dışarda yeriz gezeriz dedi.
Ben çok mu nankör biri oldum akşama kadar adam yoruluyor gelip beni dışarı yemeğe götürecek.
Ailesi de iyidir özellikle görümcem çok iyidirAramızda bi yaş var benim çektiğim sıkıntıları senin çekmeni istemem bi sorunun olursa ilk bana söyle yardımcı olmaya çalışırım der hep. Kaynanam da ben aramadığım halde nasılsın diye iki güne bir arar.
Bugünde öğlene kadar uyumuşum telefonum sessizdeydi eşim aramış tabi duymadım öğlen eve geldi merak ettim düştün mü bişey mi oldu diye dedi. Bişey yok dedim işe geri gitti.
Hamilelikten mi nedir sarılarak uyumak bile istemiyorum sarılınca bunalıyorum eşimi ittiriyorum. Hayır ben hak etmiyorum bu adamı ya psikolojim bozuk mu nedir sürekli şikayet ediyorum ağlayasım geliyo
nasıl başardınız peki toparlanmayı? özel değilse biraz taktik versen bize... yani en çok sen mi sustun? eşinle birlik olmayı nasıl başardınız?
Canım kusura bakma evet gerçekten biraz nankörlük yapıyorsun! Bende yaklaşık bir yıllık evliyim, çok planlı ve mükemmeliyetçi bir insanım ve gecen ay ben de hamile olduğumu sandım yanı hormonal bır dgeısıklıkten dolayı testım pozıtıf cıktı ve bır an kendımı çıldıracak gıbı hıssettım. Bundan sonra hayatım bır bebeğe bağlı olacaktı buna hazır degıldım henüz cok genctım kocamla gezıp tozmak , basbasa kalmak romantık anlar yasamak ıstıyordum. COk uzulmustum ama bır yandan da cok mutluydum var sandığım bebegı sevmeye başlamıştım 2-3 gun ıcınde. Esımı ve benı gerccek anlamda aıle yapacak olan parça olduğunu düşünüyordum be bunun huzuruna hıssedıyordum. Her neyse yasadıklarını anlayabılıyorum yanı.
ANCAKKKKK:
Hamıle kalman konusunda esını suçlaman cok YANLIS. Adam sana tecavüz etmedı netıcede korunmadıysanız sen de bunu yeterince ıtıraz etmedın demekkı. Ya da korunduysanız ve hamıle kaldıysan bunu ALLAH böyle ıstıyor demekkı. Hepsını gectım be güzel kocan sana güler yu gosterıyor senı sevıyor. Bu hareketlerınle onu bıktırabılırsın. Allah vermesin kocanı kendınden soğutup başka kadınlara ıtebılırsın. Sonra kucağında cocugunla yalnız kalırsın. Hamılelık hormonları belkı sarılmak-öpmek ıstemezsın. BUnu kocana tatlı dılle soyle. Senı cok sevıyorum ancak sıcak beni çok bunaltıyor hamilelikten hos gor de sarılma. Ama senin gönlünü alan birinin gönlünü kırma yazıktır.
Ayrıca:
Bu durum artarak devam edıyorsa ve gerçekten cok kotu hıssedıyorsan hamılelık depresyonu yasıyor olabılırsın. Öncelikle bu sürecin allahın size lütfettiği muhteşem aylar olduğunu unutma. Bebek olmadan neler yapabileceğinizi değil de bebekle neler yapabileceğinizi, bebek arabasıyla sokaklarda gezer halini hayal etmeye çalış. Baktın daha da olmuyor PSIKOLOGA git. Gercekten cok onemlı eşinle arandaki sorunu aşman. Yoksa doğumdan sonra daha kötü olursun bence. O yüzden yol yakınken kendini olumlu düşüncelere bırak ve destek al. Bu güzel aylarını ziyan etme canım benim...
Allah yardımcın olsun... Sevgiler
Kızlar selam evlilikle ilgili yorumlarınızı yazar mısınız?eşinz nasıl biri ,ilgisiz mi iyi mi yardımcı mı detsek mi?iyi huyları ve kötü huyları?mutluysanız neden mutlusunuz mutszsanız neden merak ediyorum,konuşmak istedim şimdiden teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?