evlilikten ne bekleyip,ne buldunuz?

Allah kurtarmış demek düşer bizede

Evlilikten bekledigim tek bisey vardi,her anlamiyla bir bütün olmak,yar olmak yaren olmak,o bütünlügü hissedebilmek.Simdiye Kadar nasip olmadi ,sonrasini bilemiyorum. Hep bir eksiklik var aramizda bi yarim kalmislik,ilk baslarda nasil da güzeldik biz,noldu da bu noktaya geldik,dokunmuyoruz bile birbirimeze artik,degip geciyoruz sadece ,bazen iki yabanci ayni evde,bazen benim hircinliklarim.Bize ne oldu nerde yitirdik o güzel sevdamizi ((Hatayi nerede yaptik sevgilim??

Evlilikten ne mi buldum?

4 yıl bir prensle flört ettikten sonra evlenince kurbağaya dönüşen bir adamı gördüm.

Sadece kendini düşünen, elinde sürekli TV kumandası etrafına duvar örmüş birini buldum.
Hakaretler, küfürler, eleştiriler....sürekli mutsuz, kavga etme modunda gezen birini buldum.
Çevresine melek gözüküp evde canavara dönüşen birini buldum.
Sonuç: terk edildim, aldatıldım, boşanmak üzereyim.

sevgi saygı sadakat ve ilgi bekledim evlilikten daha fazlasını istemedim ama tam olarak istediğimi bulamadım maalesef

Evlilikten beklentim mutlu huzurlu bir yuvaydi.
7 Yil flortun ardindan evlendik.
Bu surecte esimi her anlamda denedim.
Simdi 9,5 yillik evliyiz,
her zaman soylerim Allah esimden razi olsun. Allah yoklugunu gostermesin...
Cok iyi bir es, cok iyi bir baba oldu.
Benim elim ayagim oldu, ev islerinde, cocuklarin bakiminda cok yardimci olur.
Yemez yedirir, giymez giydirir, kendisine almaz, bize alir .
Evde bir sey eksikse bakar, ben soylemeden alir.
Ben de calisiyorum,para konusunda da bugune kadar sorun yasamadik.
Onceligi hic bir zaman kendine vermez,merhametli vicdanlidir,dusuncelidir,
disardan maco gorunur ama pamuk gibi kalbi vardir.
Bir seyi bir kere soylesem ikiletmez .
Bugune kadar hic bir yalanini yakalamadim...
Romantiktir,ilginc surprizler yapar , mesela yemek masasini hazirlar benim tabagima ketcapla kalp yapar,
cocuklarinkine gulen yuz yapar :)
Ailesiyle ilgili konularda da hic bir zaman ezmedi, ezdirmedi. Bir sey soyleyecek olsalar benden once mudahale eder...
(Masallah Allahim da bozmasin, Darisi bulamayanlarin basina olsun Amin)

maaşallah size çok güzel bir aile tablosu gördüm
darısı bizim gibi nişanlı olanlara veya bu yola gireceklere

maaşallah sizede
çok özendim şimdi nişanlı bir bayan olarak
darısı kendime diyeyim inşaallah
nasip/kısmet meselsi bu işler
rabbim yazımızı güzel yazsın inş

erkeğin büyük olması konusu genellenmemeli bence.benim eşim 9 yaş büyük benden,hiç bir getirisini görmedim.ayrıca evlenmeden önce herşeyi konuşmak problem değil de;konuşulanın tam aksini uygulayan bir eşle karşı karşıya kalmak asıl sorun.sonuçta allah bozmasın sizin zaten pek sorununuz olmayacakmış bence

Maşallahhhh Allah ağzınızın tadını hiç bozmasın

aradıgımı buldugum şeylerde oldu
bulamadıklarımda oldu
ailesine karşı koruyamadı hiç hep ezdirdi korumayı bilemedi
bulduklarım ise işlere yardım eder özellikle kızım konusunda
bir dedigimi iki etmez
süpriz yapar sıksık yemege götürür vs
ama bu artıları eksikleri alıp götürüyor

4 senelik evliliğimizde hayalimdekinden fazlasını da buldum. huzur, mutluluk, sevgi, ilgi.. sanki yeniden doğdum diyebilirim. fakat benim tek sorunum kendi ailemle oldu başından beri eşimi hiç sevmedi ve eleştirdiler kalbini kırdılar şimdi görüşmüyorlar(

Tesekkurler canım! Allah hepımıze huzurlu mutlu sağlıklı sevgı ve saygı dolu evlatlarla senlenen bereketlı yuvalar nasıp etsın!!! Hıc kimseye hayal kırıklığı yasatmasın Allahım...

Evlilikten huzur bekledim.
Yeni evliyiz dün tartıştık sadece, ufak bişey yüzündendi tartışma denemezdi ama ben evlenir evlenmez hamile kaldığım için ona kızdım neden erkenden çocuk yaptın, ben de çalışacaktım hayallerim vardı diye.
O da ben bilerek yapmadığımı söyledim sana oldu işte falan dedi. Ben de günlerdir düşünüyorum maddi manevi nasıl yapcaz diye ama elimizden geleni yapcaz bebek için dedi. İstemiyosan aldıralım dedi ki bunu ikimizde asla yapamayız yani öylesine söylenmiş boş bir sözden ibaretti bu. Kendisi de bebeği çok istiyo, benim de böyle bişeyi yapmayacağımı biliyor.

Yeni evliyiz hemen hamile kaldım ve sürekli ağlayasım geliyor, en az iki yıl çocuk düşünmüyorduk. Bi anda kendimi bu durumda bulunca kötü oldum açıkcası. Yine de Rabbime şükürler olsun bize bu bebeği verdiği için. Eşim ailesinin sözünü çok dinleyen biri değildir. İstediğimi ikiletmez Allah'a şükür maddi manevi açıdan hep mutlu olmamı ister elinden geleni yapar. Yani önceden nasılsa şimdi de öyle.

Ben beklediğimden de kötü bir ev hanımı oldum evi temizlemiyorum her yer heryerde içimden bişey yapmak gelmiyor. Evi süpürmek ütü yapmak işkence gibi geliyor bana. Eşim evi hergün böyle görse de bişey demiyor. Kendisi bu sıcakta akşama kadar güneşin altında çalışıyor, oruçlu olduğu halde gün içinde sürekli hayatımdan şikayet eden mesajlar gönderiyorum yine de bişey demiyor.

Bugün yine evin heryeri heryerde şimdiye kadar evde tek yaptığım kocama yemek hazırlamak oldu ama mesaj çektim onu da yapamıcam ben akşam dışarda mı yesek yada şimdi dışarı çıksam diye. Hava çok sıcak akşam çıkar dışarda yeriz gezeriz dedi.
Ben çok mu nankör biri oldum akşama kadar adam yoruluyor gelip beni dışarı yemeğe götürecek.

Ailesi de iyidir özellikle görümcem çok iyidir Aramızda bi yaş var benim çektiğim sıkıntıları senin çekmeni istemem bi sorunun olursa ilk bana söyle yardımcı olmaya çalışırım der hep. Kaynanam da ben aramadığım halde nasılsın diye iki güne bir arar.
Bugünde öğlene kadar uyumuşum telefonum sessizdeydi eşim aramış tabi duymadım öğlen eve geldi merak ettim düştün mü bişey mi oldu diye dedi. Bişey yok dedim işe geri gitti.

Hamilelikten mi nedir sarılarak uyumak bile istemiyorum sarılınca bunalıyorum eşimi ittiriyorum. Hayır ben hak etmiyorum bu adamı ya psikolojim bozuk mu nedir sürekli şikayet ediyorum ağlayasım geliyo

feci bir flört ve nişanlılık dönemınden sonra,gözümü karartıp evlendım:)
ortada hiçbir sorun yok ama harıka sorun cıkaran bir kocaya sahip oldum..
yalnız nişanlıyken böyle olan adam evlendıkten sonra allah bilir neler yapar sözüne inat,düzeliyor bizimki:)
kötü huyu,agzı bozuk,eleştirici,kıskanç,kısıtlayıcı,biraz bencil..
güzel huyları sahiplenıcı,her dakıka yanımda olmak ısteyen,sevgi dolu,esprılı,aileme saygılı,cömert,..

dönem dönem ben nıye evlendım yada bu adama nerden çattım derken,bazen de kendımı bidaha evlenecek olsam yıne aynı adamla evlenırdım derken buluyorum:)

Canım kusura bakma evet gerçekten biraz nankörlük yapıyorsun! Bende yaklaşık bir yıllık evliyim, çok planlı ve mükemmeliyetçi bir insanım ve gecen ay ben de hamile olduğumu sandım yanı hormonal bır dgeısıklıkten dolayı testım pozıtıf cıktı ve bır an kendımı çıldıracak gıbı hıssettım. Bundan sonra hayatım bır bebeğe bağlı olacaktı buna hazır degıldım henüz cok genctım kocamla gezıp tozmak , basbasa kalmak romantık anlar yasamak ıstıyordum. COk uzulmustum ama bır yandan da cok mutluydum var sandığım bebegı sevmeye başlamıştım 2-3 gun ıcınde. Esımı ve benı gerccek anlamda aıle yapacak olan parça olduğunu düşünüyordum be bunun huzuruna hıssedıyordum. Her neyse yasadıklarını anlayabılıyorum yanı.

ANCAKKKKK:

Hamıle kalman konusunda esını suçlaman cok YANLIS. Adam sana tecavüz etmedı netıcede korunmadıysanız sen de bunu yeterince ıtıraz etmedın demekkı. Ya da korunduysanız ve hamıle kaldıysan bunu ALLAH böyle ıstıyor demekkı. Hepsını gectım be güzel kocan sana güler yu gosterıyor senı sevıyor. Bu hareketlerınle onu bıktırabılırsın. Allah vermesin kocanı kendınden soğutup başka kadınlara ıtebılırsın. Sonra kucağında cocugunla yalnız kalırsın. Hamılelık hormonları belkı sarılmak-öpmek ıstemezsın. BUnu kocana tatlı dılle soyle. Senı cok sevıyorum ancak sıcak beni çok bunaltıyor hamilelikten hos gor de sarılma. Ama senin gönlünü alan birinin gönlünü kırma yazıktır.

Ayrıca:

Bu durum artarak devam edıyorsa ve gerçekten cok kotu hıssedıyorsan hamılelık depresyonu yasıyor olabılırsın. Öncelikle bu sürecin allahın size lütfettiği muhteşem aylar olduğunu unutma. Bebek olmadan neler yapabileceğinizi değil de bebekle neler yapabileceğinizi, bebek arabasıyla sokaklarda gezer halini hayal etmeye çalış. Baktın daha da olmuyor PSIKOLOGA git. Gercekten cok onemlı eşinle arandaki sorunu aşman. Yoksa doğumdan sonra daha kötü olursun bence. O yüzden yol yakınken kendini olumlu düşüncelere bırak ve destek al. Bu güzel aylarını ziyan etme canım benim...

Allah yardımcın olsun... Sevgiler

nasıl başardınız peki toparlanmayı? özel değilse biraz taktik versen bize... yani en çok sen mi sustun? eşinle birlik olmayı nasıl başardınız?

hayır herzaman ben susmadım tabiki.eşim çok iyi bir insandır onun hakkınıda yiyemem.ama ailesi olunca ister istemez savunmaya geçerdi.zamanla anladı bazı şeyleri.bende kendimi onun yerine koydum aynı şeyi benim ailem yapsa ne yapardım nasıl davranırdım.biraz empati kurarak,yeri geldi ben yeri geldi eşim alttan alarak ve daha çok aslında ikimizde birbirimizi seviyorken neden başkalrı için birbirimizi kırdığımızı düşünerek başardık.şimdi ben ailesinden gelen bir sıkıntıya öyle yapmak istememiştir şöyle olmuştur deyip eşimi rahatlatmaya çalışıyorum oda beni destekleyerek veriyor tepkisi.birbirimizi frenlemiş oluyoruz.kısacası ben eşimin adını ve sesini duyduğum zaman hala kalbim kıpır kıpır kıpırdıyor.ozaman hiçbir şey için onu üzmenin bir anlamı olmadığını daha iyi anlıyorum.bu arada 6 yılımızı bitirecez aralıkta inş.

Son düzenleme:
Evliliği kötü bilirdim ben hep, çevremden ve en yakınım annem babamdan gördüğüm kadarıyla..
Babam anneme karşı sorumsuz ve yardımcı olan bir eş olmaığı için çok korkardım hep..
Ama herkez bir değilmiş, şaşırdım açıkcası
Henüz karar vermek için erken mi bilmiyorum 9 ay oldu ben evleneli..
Eşim hala anlayışlı, sıcak düşünceli, kibar, hala aşk modunda..
Evli misin bilmiyorum ama herkez aynı değil iyi seçim yapmak gerek..

ay ne güzel herşeye güğüs gerip sonunda şükredebilmeniz Allah ağzınızın tadnı bozmasın ve Allah dahada mutlu ets ordaysanız bişey sorabilirim :18:

Beni anladığınız için öncelikle teşekkür ederim. Hamile olmasanız da kısa bir süre bu duyguları sizde yaşamışsınız.
Ben de bu yıl kpssye çalışıp 2014de atanmayı düşünüyordum mezun olalı bi yıl oldu, yaşım çok küçük olmasa da gencim sonuçta evliliğe alışmak, kpssye hazırlanıp işe girmek daha sonra bebek sahibi olmak istiyordum. Haklısın sonuçta eşim bu çocuğu tek başına yapmadı. İlk iki gün prezervatif olmadan korunduk diğer günler onla korunduk ama 3 hafta sonra hamile kaldığımı öğrendim belkide böylesi bizim için daha hayırlı olacaktır. Rabbim verdi sonuçta yıllarca bekleyenler varken bir cana kıymak söz konusu bile olamaz benim için.

Evet eşim mutlu etmek için elinden geleni yapar her gün isteğin var mı evde eksik var mı diye arar yok desem de bişeyler getirir kesinlikle. Bazen akşamları dışarı çıkarır. Ama ben evde hiç bişey yapmam dediğim gibi, önceden ailemle yaşarken annemden çok ben temizlik yapardım baya temizdim yerde bişey görsem duramaz tüm evi süpürürdüm tekrardan ama şimdi bambaşka biri oldum çıktım. Akşama kadar evde oturmak beni çok bunaltıyor, sıcaktan dışarı çıkamıyorum belki bunun etkisi vardır diye düşünüyorum.

Zaten bi süre daha bu durumdan çıkamazsan psikoloğa gitmeyi düşünüyorum. Yoksa bu şekilde iyice kafayı yicem. Anlayışın ve ilgin için çok teşekkür ederim canım.

Canım eşimin, Allahın bana lütfettiği en büyük hediye diye düşünüyorum..çok sıkıntılı ve zor bir zamanda girdi hayatıma ve o saatten sonra herşeyim, dünyam oldu...
Kötü huyu yok denecek kadar azdır, çok fazla ilgi göstermez ne bileyim iltifat güzel söz söylemeyi bilmez.. bunlara ilk zamanlar takılmıştım ama..
sonra hayatımda yaşadığım hayal kırıklıkları güvensizlikleri düşününce bu yumuşacık kalbi merhametli adamın bana değer verdiği ve ne derece derin bir aşkla bağlı olduğunu ve ne büyük mululuklar yaşattığını her gece başımı yaştığa koyduğumuzda sarılıp alnıma bir öpücük kondurduğunda bir kez daha anlıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…