evlilikten ne bekleyip,ne buldunuz?

Gercekten canım iyi düşün iyi şeyler olsun. Ben gerçekten de olumlu düşünen insanların daha iyi yaşadıklarını gördüm hep... Bu arada ben de yurtdışında devlet bursuyla yüksek lisans yapmış, bir gün bile iş aramadan devletin çok öenmli kurumunda göreve atanmış bir genç mühendisim. Ancak emin ol ki yaptığım iş ve hayallim karşılatırılacak olursa bir hiçim şu anda. Yani bu işleri yapmka için bu kadar kariyere ihtiyacım yoktu. Sanma ki devlet kurumlarında hersey güllük gülistanlık insanı resmen sinir hastası yapıyor bilgisiz insanlarla iş yapmak. Yani kariyer konusunda da büyük hayal kırklıgıı yaşayan biriyim. O yüzden gönül rahatlığıyla soyluyorum. KPSS ye gırıp cok zor süreçler gecırerek atanacaktın ve sonra benım yasadıgım hayal kırıklığı. Bozma moralını cocugunu kucağına al bır yıl sonra belkı daha hayırlı bır yerde calısırsın!!!! Mutlu seyler dusun canım benım.

Ben esımle tartıştığım ve hatalı olduğumu anladığım zaman ona mesaj atarım ve onu aksam balkonumuzda kendı yaptığım yemeğe davet ederım:):):) COk ıse yarıyor. Ikımızınde kalbı yumuşuyor. Tavsıye ederım. Güzel günler seni bekliyor.... Sevgiler

evlilik bana tüm yaşananlara ragmen yanında tüm bunları paylaştığın birinin olduğunu gösterdi...
hamileliğin getirdiği tüm stres ve bütün kahrını çeken birinin olduğunu her zaman yanımda eşim dostum,arkadaşım herşeyim olduğunu bilmek...
cocuklarımın babası olduğunu gösterdi...

Tebrik etmek istiyorum yurt dışında yükseklisans yapıp, devletin önemli bir kurumunda çalışmak herkesin harcı değil :)

Haklısın bazen insan aradığı sonucu bulamıyor. Hakkımızda herşeyin hayırlısı yani. Yaşadığımız hayata da şükürler olsun. Ben hiç bu kadar karamsar olmamıştım hep pozitif düşünmeyi severim. Kendimle sürekli konuşur kendimi motive etmeye çalışırım. Belki de hayatımın bir anda böyle değişmesi beni etkiledi ve bu yüzden böyleyim. Çoğu şeyi atlattığım gibi bunu da atlatacağımı yeni hayatıma alışacağımı düşünüyorum Allah'ın izniyle.

Eşinize balkonda akşam yemeğine davet etmeniz çok güzel, bende bunu yapacağım en kısa zamanda

Tekrardan ilgin ve tavsiyelerin için çok teşekkür ederim kucak dolusu sevgiler

Evlilikten öyle ahım şahım bi beklentim yoktu. Sevdiğime kavuşmaktı tek istediğim, aynı evde yaşamak, aynı masada yemek yemek, birlikte çıkıp dolaşmak izin sorunu olmadan vs. vs.
Eşimi 4 yıldır tanıyorum, 2 yıl flört ettikten sonra 1 yıl da nişanlı kaldık. Onu çok iyi tanıyorum diye düşünüyordum fakat evlenince çok iyi tanımadığımı çok daha farklı yönlerinin olduğunu gördüm. Aynı evin içinde yaşamaya başlayınca birbirimize alışmak biraz zor oldu. Hala daha çok da olmasa pasaklılık haline alışamadım. Her seferinde söylendiğim halde her ne kadar dikkat etmeye çalışsa da benim istediğim gibi olmuyor.
5 aydır evliyiz, daha 1 aylıkken kavga ettiğimizi bilirim. Hem de hiç sebep yokken. Nazara bağladım bazı sebeplerden dolayı. Annemin beni okumasından sonra kavgalarımızın şiddeti de sayı da azaldı.
Tartışmalarımızın çoğu sebebi de ailesi, onun kıskançlıklarından dolayı çıkıyordu.
Ailesiyle aramızda kültür farkı çok fazla. İçlerinde kötülük olmadığını bilsem de düşünmeden konuşmaları felan yani hiç bana göre değil. Elimde olmadan sinir oluyorum ama hiç bi zaman da karşılık vermiş değilimdir.
Eşim evlenmeden önce de arkadaşlarıyla takılan bi insan değildi. Beni tanıdıktan sonra hayatında sadece ben vardım. Bi yere gidecekse benimle gider, gitmeyecekse evde benimle durur. Evcimendir, duygusaldır, pek romantiktir diyemem ama arada bazı romantiklikleri oluyor
Çok fazla ilgilidir bana karşı. Bi rahat bırakmaz beni, bunaltacak dereceye bile getiriyor bazen işi, ama yine de seviyorum onun bu hallerini.
Ramazan girdi sigarayı bıraktı, çok sinirli ve ilgisiz bana karşı. Çok üzülüyorum sürekli ilgili davranan adamın bu şekilde yapmasına. İnşallah alışır da eski halimize geri döneriz.

Bende bir buçuk yıllık evliyim evlilikte saygının cok önemli olduğunu düşünüyorum ben en önemlisi sabır buldum önceden çata çat herşeye cevap veren ben şimdi ağzımı kapatıp oturmayı biliyorum çünkü bunuda anladımki erkeği idare etmek kadına düşüyor benimkine azcık pasaklı.Allah değiştirmesin çıkıyorken nasılsak hala öyleyiz işteyken iki kez arar hatrımı sorar sıkıldım derim dondurma almaya çıkarır
ama bende özenliyim yumurtasına kadar soyarım tavuk budunu önüne parçalanmış şekilde koyarım kendim çalışmıyo olmama rağmen kahvaltısı hazırlar öperek yollarım evet bazen fevrilikler olabiliyor ama yinede evlenmek güzelmiş diyorum.Kızlar size tavsiyem dıştan gelen saldırıları evinizin içine sokmayın o onu dedi bu bunu dedi haftada bir görüşürsün (Kayınvalide vs)eğer sizi üzüyorsa muattab olmazsınız eşinize bebeğiniz gibi davranın çünkü erkekler hiç büyümeyen birer bebek.:))))

1,5 yıl flörtten sonra evlendik eşimle,30 yaşımdaydım,iyi bir işim vardı geziyor,tozuyor ve evlenmeyi pek düşünmüyordum ondan önce..ne flört ne de evlendiğimiz ilk 1 yıl içinde tek bir kavgamız dahi olmadı,keşke bu kadar beklemeseymişim daha önce evlensek diyordum ve çevremdeki kızlara allah size de böyle bi eş bi evşlilik versin diye dua ediyordum...hiç evli gibi değil hala 2 sevgili gibi yaşıyorduk,eşim bir dediğimi 2 etmedi,çok ilgili oldu her zaman,ailesini hiçbir şeyime karıştırmadı,benim ailemi kendi ailesinden yakın gördü,kazandığımı ne yaptığımı 1 gün bile sormadı,hiçbir zaman yemeğim hazır olsun,ütüm yapılsın gibi şeyleri de olmadı her zaman destekti ev işlerin de de beraber yapardık biçok şeyi...sonra noldu bilmiyorum ama anneme göre nazar değdi bize ve mükemmel kocam hamileyken aldattı beni ( belki bende şımarmıştım,bıktırmıştım adamı nazımla falan nasılsa beni seviyor diye ama tabi ki bunu hakedecek bişiy yaptığımı sanmıyorum,ona göre sorun hamilelikte cinsellik yaşamamış olmamızdı...sorunlu bi hamilelikti ama ihmal etmemem gerekiyordu kocamı , aklıma gelmezdi yine de böyle olacağı...şimdi beraberiz,yine aynı adam belki daha çok üstümüze titriyor ama ben o yıllara dönebilmek için neler vermezdim

Son düzenleme:
Huzur,mutluluk,sadakat,ilgi bekledim..Hiçbirini görmedim gibi üstüne bir sürü kabul edemeyeceğim şey gördüm.. Ve sona yaklaştık..

bende anlatayım
ben aradığım eşi buldum, çok şükür
29 yaşında atanamamış bir öğretmenim
eşim asker, internette tanıştık, evlenene kadar 2 yıl ayrı götürdük
onu evinde tanıma fırsatı da bulduğum için, evlenince bir fark görmedim
kimi tanıdıysam onunla devam ediyorum.
yıllarca bir tek şey istediğim evleneceğim insanda, sadakat-iyi yürekli ve huzurlu bir evlilik
ne para, ne zenginlik, ne yakışıklılık hiç biri ama hiç birinde gözüm olmadı
ve belki de bundan dolayı allah hepsini kat kat verdi... (birçok acı deneyimlerden sonra...)

işin sırrı nedir bilmiyorum, ortada bir başarı varsa bu da iki kişi sayesinde oluyor
aynı şekilde başarısız bir evlilik varsa o da öyle.
ben nazara çok inanıyorum, evlenmeden önce de eşimle ikimiz için dua okurdum, hala da okuyorum
tek sığınağım Allah çünkü...

şu da bir gerçek, evlendiğimde 28 yaşındaydım insanları tanıyordum, olgun bir insandım yani
insanları değiştirebileceğinizi düşünüyorsanız öyle evlenin, düşünmüyorsanız da evlenmeyin,
yani olduğu gibi kabul edecekseniz bazı şeyleri eyvalah
değilse, kadınlığınızı konuşturabiliyor musunuz, işve cilve evlilikte olmazsa olmazmış
bunlar varsa erkek de bir yerden sonra yola geliyor, ortak payda bulunuyor...
ve çocuk ruhunuzu asla kaybetmeyin, bu evlilikte de işe yarıyor.
yani bu şu demek değil midir, tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır...
inatlık, dik başlılık birşey kazandırmıyor. hele de farklı iki cinsde
hayatta bir çok şeye karşı dediğim dediktir ama eşim diyince akan sularım durur...
yapacak bişey yok, seviyorum çünkü.

eşime gelince onu anlatmaya ne edebiyat yeter, ne duygular...
ben hayata yeniden başladım onunla

bir subayla evlenmeme rağmen ne sinirli, kavgacı, huysuz, otoriter bir eşe sahip değilim tam tersine eşim çok sabırlı, alttan alan, sevecen, iligili, sırnaşık bi aşk böcüğüdür kimse asker olduğuna inanmaz, çok tatlı huyludur, insanları kırmaz... aileme saygılıdır. ben onun ailesini pek sevmem, herşeyimize karışırlar ama eşime istemiyorum karışmasınlar dediğim anda dış kapının mandalı olurlar.
tabi ailesi ne kadar kötülük yapsa da ben onlar "kötü" diyemem çünkü eşim dellenir. bir tek ailesi konusunda hassas ama beni hiç ezdirmez, el üstünde tutar. sürprizler yapar, bi gün kendimi kötü hissetsem kalkar kahvaltılar hazırlar, şirinlikler yapar... hastaysam hiç iş yaptırmaz kendi yapar... şükürler olsun allahıma. bir kötü huyu küstü mü barışmaz:)) kendi kendine kalması lazım yumuşar öyle barışırız saatler sora. tabi adamı küstüren ben olunca normal:) ufacık şeyi büyütür büyütür burnundan getiririm. bu huyumu değiştirmeye çalışıcam yoksa yandım... allah herkese mutlu huzurlu yuva nasip etsin

Aslında zorluklarla evlendik biz eşimle... Ailelerimiz uyum sağlayamadı birbirlerine ilk başta...

Ama ben bir an bile tereddüt etmedim çünkü çok seviyorduk eşimle birbirimizi...

Evliliğimden beklediğim mutluluk, huzur, bana destek olan bir eş, sevgi dolu bir yuva ve içinde çocukların olduğu bir aile...

Eşim beklentilerimi fazlasıyla karşıladı aslında... Ama hayatta herşey istediğin gibi olmuyor. Mesela çocuğumuz olmadı. Dilerim ilerleyen yıllarda evimizi neşelendirecek olan evlatların sahibi olurum.

huzur bekledim kocam eve gelsin yemek yapayım onunla tv izleyeyim gezeyim. bunu bile bulamadım.

ellerim bak boş kaldı

ben de evliliği düşünüyorum.
galiba evliliği ertelesek daha iyi olur.:26::26::26:
okuduklarım beni düşündürdü.
kızlar Allah sabır versin ya

hıcbır umdugumu bulamadım tek kazancım evlatlarım dısardan bakıldıgında dort dortluk gorunen bır adam ama gelınde bana sorun el ıyısı derler ya o ıste benım kı....hıc umrumda degıl evlatlarım yanımda saglıklı sıhhatlıler maddı sorunumuz yok daha rabbımden ne ısterım ben bu adamdan beklentılerımı sıfırlayalı yıllar oldu dahası evlatlarım aldı yerını...bızı 2 yıllıgına dıye kandırıp 7 yıl kaldı yurtdısı gorevde 6 ayda bır ızne geldı onuda burnumdan getırdı sımdı kesın donus yapacagım dıyor ınsallah yapamaz beraber yasamak ıstemıyorum

Ben evlilikten sadece HUZUR bekledim......

3 yıllık evliliğimde her ne kadar eşimin ailesi yüzünden huzurumuz kaçsada Biz her defasında o sorunları bertaraf edip aynı huzuru yakalamayı başarıyoruz Her ne kadar kavgalarımız olsada, küssekte Sonunda dayanamayıp sarılmayı başarıyoruz Bu çok önemli bence Kesinlikle birbirimize gurur yapmıyoruz Bazen o kadar zor anlar yaşşıyoruzki tam bitti derken bi bakıyorum dahada bağlanmışız birbirimşze Tamam diyorum anlaşıldı Bu adamdan kurtuluş yok bana Çok şükür Bana bazen çok problemler çıkarsada, o sevgiyle bakan gözlerini esirgemeyişi yeter de artar bile

Çok çok büyük beklentilerim yok zaten O sadece bana ait olsun yeter

Son düzenleme:
biraz daha düşünceli,romantik,yardımsever,hoşgörülü olsa çok iyi olurdu ama buna da şükür diyelim.. bi çok yönüyle odun da olsa en sevdiğim huyu 'sahiplenme'sidir .velhasıl kocamı seviyorum iyiki var. kv , görmce ve kb ise hiiiç umduğum gibi diil. zaten evliliğimin en büyük düşmanı onlar,bi huzur vermediler gitti .ben başından beri son derece sevgi,saygı,hoşgörü gösterdiim halde iyi niyetlerimin 'para hırsları ve kıskançlıkları ' yüzünden hiçe sayılması şimdiden yıprattı beni..kendi ailemle ilgili sorunlarımı resmen kullandılar,daha neleer neler.sevmesem de kocamın hatırına katlanıyorm çeken bilir, Allah ıslah etsin,herkese de bana da huzur versin inşallah..

eşimin ailesi yuzunden tartışmalarımız oldu ancak eşim her seferinde onları evliliğimizden uzaklaştırıp beni yine bulutların üstüne çıkardı bence evlilik eşten beklemek değil herşeyi birazda fedakarlık ve ilgi hep o ilgilensin istersen o yorulunca evlilik bozulmuş gibi gelir oysa evlilik böyle bişey değil o tökezleyince sen toparlayacaksın benim evliliğim beklediğimden de iyi oldu allah herkese huzurlu mutlu evlilikler nasip etsin

evlilikten beklediğim ilgi sevgi şefkat çocuklarımla güzel bir aile olmaktı,ama umduğumu bulamadım umarım isteyenler bulur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…