Evliyken alınan mallar


Avukat degilim ama miras yoluyla geçen mallar hukuken ortak olmuyor evliyken bile. Ortak oldugunuzu kim soyledi?
 
Kredi çektik ben veriyorum krediyi
O zaman neden en başta evi ortak yapmadınız ki? Bu tabi ki düşünülmesi gereken bi durum. En çokta erkekler ayrılınca çirkeflik yapıyor maalesef. Acısını maldan çıkartıyor. Kuzenimde bi gün bana ev aldı diye geldi yanıma kimin üzerine diyorum eşinin üzerineymiş İşte bu kafalar hep eşe başlarda gereksiz güvenmeden kaynaklanıyor. Yeri geliyor annen baban bile malını vermekten çekiniyor verse de ileri de parasını istiyor.
 
Evlilerdi alındığında diye hatırlıyorum.

İptal davasını da teklif ettik de kadının maddi manevi hiç gücü kalmamıştı, uğraşmadı.
o zaman hakkını kullanmamış... keşke uğraşsaydı

ayrıntılı aşağıda link verdim okuyabilirsiniz.
--------------------

Zina (Aldatma) Nedeniyle Boşanmada Mal Paylaşımı Nasıl Yapılır?​

Zina (aldatma) nedeniyle boşanma davası, özel bir boşanma sebebi olarak Medeni Kanun m.161’de düzenlenmiştir. Aile mahkemesi, zina (aldatma) nedenine dayalı olarak evlilik birliğinin sona ermesine karar verdiği takdirde mal paylaşımı şu şekilde yapılır:

  • Zina nedeniyle boşanma kararı verilmesinde kusurlu olan eşin katılma alacağı tamamen ortadan kaldırılabilir veya hakkaniyete uygun oranda azaltılabilir. Yani, aldatan eşin diğer eşin edinilen malları üzerindeki alacak hakkı tümüyle sona erdirelebilir veya azaltılabilir.
  • Eşlerin katkı payı alacağı, zina nedeniyle ortadan kaldırılamaz. Yani, eşlerden biri aldatsa dahi, diğer eşin malvarlığına yaptığı katkıyı boşanmada mal paylaşımı sırasında talep edebilir. Örneğin, bir evin tapuda diğer eş üzerine satın alınmasına 50.000 TL vererek katkı sunan eş, zina yapsa bile sunduğu katkının güncel değerini talep edebilir.

 
miras gibi değil, babası hayattaymış, evi devretmiş, satın almış gibi görünüyor

Babasindan geçti diyince miras gibi verdi diye dusundum. Hayattayken de miras devri oluyor diye biliyorum cunku. Eger miras devri degil de direkt satiş gibiyse başka.
Bu islemleri kendi gordu mu acaba yapilirken
 
Çünkü yeni atanmıştım kredi puanım yoktu kredi ona çıktı ev de onun adına oldu
 
Biliyorum biliyorum çok anlattık.

Hatta kendi çok yakın arkadaşı avukatmış, o da “yardım ederim, uğraşırım” demiş. Kadın istememiş, oğlu anlatıyordu bize.

Üzerinden 5,6 sene mi ne geçti, hatırladıklarımı anlatıyorum.
 
Bu arada ben de mülklerin hanımın üzerine olması gerektiğine inanıyorum. Benim babam da kocamın babası da “önce hanım” demişler.

Tabii kredi çekilince krediyi çekenin üzerine oluyormuş, onu bilmiyordum.
 
Eğer bahsedilen ev şu an oturduğunuz ev ise tapuya gidip aile konutu şerhi isterseniz, siz olmadan herhangi bir işlem ev üzerinde yapamaz.
 

Zaten kadinin ustune degilse evlilik icinde ortak olmasinin bir manasi var mi ki? Adam istedigi gibi satar boşanip onun bolunmesini mi bekleyecek?

Her kuruşunu eşimin odedigi ve benim uzerime olan araci gayet tek başima eş imzasi vs gerekmeden satmiştim ben. (Degistirmek için)
 
Sizinki gibi bir evlilikte bunu düşündüren şey ne merak ediyorum. Hatırladığım kadarıyla evlendiğinizde eşinizin desteği ile okuyup öğretmen olmuştunuz

Konudaki en önemli detay yazılmayanmış.

Bu düşüncelerinizi eşinizle de paylaşın bence. En azından gerçek düşüncelerinizi öğrenmiş olur.
 
Bildiğim kadarıyla boşanma gerçekleşirse yarısı sizin ama satmak isterse kendi size sormadan merhaba satabilir
 
Kadin kişisi calismiyor gorunuyorsa borç ortak oluyor mu yine
 

Eşiniz , evin alımında kullanılan parayı belgeleyerek ev üzerinde hak sahibi olmadığınızı belgeleyebilir.
 
Konudaki en önemli detay yazılmayanmış.


Bu düşüncelerinizi eşinizle de paylaşın bence. En azından gerçek düşüncelerinizi öğrenmiş olur.
Yani bunu daha önce şaka yollu söyledim benim için önemi yok senin üzerine yapalım demişti ama ciddiyete dökülmedi

+ evlendikten sonra okumuş atanmış olmamla malların kimin üzerine olduğu vey habersizce satılıp satılmaması alakasız bence
 
Bende ortak mal diye üzerime almadım.
Ama şayet boşanmaya karar verirsem bir gün ilk önce avukat tutup mallara şerh koydururum.
Bizim ev araba esim kredi çekti ben her ay maaşımdan para yolluyorum hesabina.
En çok ödemeyi o yapıyor.
Zaten araba ilk eskiydi kendi arabasiydi sattı yeniledi.
Ben uzerimde malla mulkle uğraşmayı her yıl oraya bildirim yapmayı vs sevmiyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…