Tabiki olası durumlar mevcut. Ancak şöyle açıklayayım. Bizim evimiz eşimin babasından kendisine düşen pay ile alındı. Babasından eşime geçti yani. Babası özellikle tapuyu vermek için evlenmemizi bekledi.
Ev oğlumun kadar yarısıda senin. Oğlum bir yanlış yaparsa senin hakkında olsun dedi. Yani şuan hukuken evlendikten sonra tapusu alındığı için evde ve arabada hak sahibiyim. Aynı şekilde eşim kredi çektiği için borcuna da ortağım
Ancak kafanızı bunlarla doldurmayın. Çok eşelemeyin çünkü sonrasında olmayan şeyler bile varmış gibi gelir. Bazen bende gıcıklığına eşime sataşıyorum ediyorum incik cimcik herşeyini karıştırıyorum. Ama hepte bişey çıkar korkusu oluyor.
Burda bir bayan arkadaş yazmıştı. Eğer boşanmayacaksanız kendinizi üzerek konuyu araştırmayın demişti. Bana bayağı mantıklı geldi. Direkt çıkıp gidilmeyecekse çokta irdelememek lazım
O zaman neden en başta evi ortak yapmadınız ki? Bu tabi ki düşünülmesi gereken bi durum. En çokta erkekler ayrılınca çirkeflik yapıyor maalesef. Acısını maldan çıkartıyor. Kuzenimde bi gün bana ev aldı diye geldi yanıma kimin üzerine diyorum eşinin üzerineymişKredi çektik ben veriyorum krediyi
o zaman hakkını kullanmamış... keşke uğraşsaydıEvlilerdi alındığında diye hatırlıyorum.
İptal davasını da teklif ettik de kadının maddi manevi hiç gücü kalmamıştı, uğraşmadı.
miras gibi değil, babası hayattaymış, evi devretmiş, satın almış gibi görünüyorAvukat degilim ama miras yoluyla geçen mallar hukuken ortak olmuyor evliyken bile.Ortak oldugunuzu kim soyledi?
miras gibi değil, babası hayattaymış, evi devretmiş, satın almış gibi görünüyor
Çünkü yeni atanmıştım kredi puanım yoktuO zaman neden en başta evi ortak yapmadınız ki? Bu tabi ki düşünülmesi gereken bi durum. En çokta erkekler ayrılınca çirkeflik yapıyor maalesef. Acısını maldan çıkartıyor. Kuzenimde bi gün bana ev aldı diye geldi yanıma kimin üzerine diyorum eşinin üzerineymişİşte bu kafalar hep eşe başlarda gereksiz güvenmeden kaynaklanıyor. Yeri geliyor annen baban bile malını vermekten çekiniyor verse de ileri de parasını istiyor.
Biliyorum biliyorum çok anlattık.o zaman hakkını kullanmamış... keşke uğraşsaydı
ayrıntılı aşağıda link verdim okuyabilirsiniz.
--------------------
Zina (Aldatma) Nedeniyle Boşanmada Mal Paylaşımı Nasıl Yapılır?
Zina (aldatma) nedeniyle boşanma davası, özel bir boşanma sebebi olarak Medeni Kanun m.161’de düzenlenmiştir. Aile mahkemesi, zina (aldatma) nedenine dayalı olarak evlilik birliğinin sona ermesine karar verdiği takdirde mal paylaşımı şu şekilde yapılır:
- Zina nedeniyle boşanma kararı verilmesinde kusurlu olan eşin katılma alacağı tamamen ortadan kaldırılabilir veya hakkaniyete uygun oranda azaltılabilir. Yani, aldatan eşin diğer eşin edinilen malları üzerindeki alacak hakkı tümüyle sona erdirelebilir veya azaltılabilir.
- Eşlerin katkı payı alacağı, zina nedeniyle ortadan kaldırılamaz. Yani, eşlerden biri aldatsa dahi, diğer eşin malvarlığına yaptığı katkıyı boşanmada mal paylaşımı sırasında talep edebilir. Örneğin, bir evin tapuda diğer eş üzerine satın alınmasına 50.000 TL vererek katkı sunan eş, zina yapsa bile sunduğu katkının güncel değerini talep edebilir.
Boşanmada Mal Paylaşımı Davası
Boşanma davası mal paylaşımı nasıl yapılır? Boşanmada mal paylaşımı sözleşmesi ve anlaşmalı boşanma sonrası mal paylaşımı şartları nelerdir? Evlenmeden önce alınan mallar ile evlilikten sonra alınan mallar eşler arasında ortak mıdır?barandogan.av.tr
Bu arada ben de mülklerin hanımın üzerine olması gerektiğine inanıyorum. Benim babam da kocamın babası da “önce hanım” demişler.
Tabii kredi çekilince krediyi çekenin üzerine oluyormuş, onu bilmiyordum.
Sizinki gibi bir evlilikte bunu düşündüren şey ne merak ediyorum. Hatırladığım kadarıyla evlendiğinizde eşinizin desteği ile okuyup öğretmen olmuştunuz
Doğru hatırlıyorsunuz ama çevremde o kadar çok aniden aldatılan boşanan kadın var ki düşünmeden edemiyorum
Eşimi çok seviyorum iyidir kıymet verir ama ya birgün tükenirse bunlar ya birgün yanlışa düşerse
Calci ne kafa var sende ya hepsini nasıl tutuyorsun aklındaSizinki gibi bir evlilikte bunu düşündüren şey ne merak ediyorum. Hatırladığım kadarıyla evlendiğinizde eşinizin desteği ile okuyup öğretmen olmuştunuz
Bildiğim kadarıyla boşanma gerçekleşirse yarısı sizin ama satmak isterse kendi size sormadan merhaba satabilirMerhaba herkese
Birkaç yıl öncesine kadar sanırım evliyken alınan mallar kimin adınaysa ona kalıyordu sonradan yapılan değişiklikle evlendikten sonra alınan mallar ortak oluyor öyle değil mi ?
Merakımın nedeni yok aslında yani insanız hayatımızda her şey olabilir,ev aldık kredisini ben veriyorum araba aldık kredisini yine ben ödüyorum eşim de evin ihtiyaçlarını gideriyor olur da bişey yaşarsak mal paylaşımı nasıl oluyor ve şunu da merak ediyorum benle evliyken üzerine olan malları benden habersiz satabilir mi ? (Her şey onun üzerine)
Normalde kredi çekerken bile eşin imzası gerekiyor Şuan,satarken de imza isteniyor mu merak ettim
Aklıma ara ara düşüyor bu düşünce sormak istedim sizlere
Kadin kişisi calismiyor gorunuyorsa borç ortak oluyor mu yineBen evliyken edinilen mal da borçta ortaktır diye biliyorum. Geçen yaz ev sattık ev eşimin üstüneydi benim imzama vs gerek yoktu. Kredi çekerken imza alınma sebebi işte borcunda ortak olması. Boşanırsanız kredinin yarısı sizin oluyor.
Eğer yolunda giden bir evliliğiniz varsa bunları düşünmeniz biraz gereksiz. Hele derdim var köşesine yazmanız daha gereksiz.
Eşi nerden bilecek ki evet birgün senden soguyabilirim kısmını .Konudaki en önemli detay yazılmayanmış.
Bu düşüncelerinizi eşinizle de paylaşın bence. En azından gerçek düşüncelerinizi öğrenmiş olur.
Bu bilgi süper teşekkür ederimEğer bahsedilen ev şu an oturduğunuz ev ise tapuya gidip aile konutu şerhi isterseniz, siz olmadan herhangi bir işlem ev üzerinde yapamaz.
Tabiki olası durumlar mevcut. Ancak şöyle açıklayayım. Bizim evimiz eşimin babasından kendisine düşen pay ile alındı. Babasından eşime geçti yani. Babası özellikle tapuyu vermek için evlenmemizi bekledi.
Ev oğlumun kadar yarısıda senin. Oğlum bir yanlış yaparsa senin hakkında olsun dedi. Yani şuan hukuken evlendikten sonra tapusu alındığı için evde ve arabada hak sahibiyim. Aynı şekilde eşim kredi çektiği için borcuna da ortağım
Ancak kafanızı bunlarla doldurmayın. Çok eşelemeyin çünkü sonrasında olmayan şeyler bile varmış gibi gelir. Bazen bende gıcıklığına eşime sataşıyorum ediyorum incik cimcik herşeyini karıştırıyorum. Ama hepte bişey çıkar korkusu oluyor.
Burda bir bayan arkadaş yazmıştı. Eğer boşanmayacaksanız kendinizi üzerek konuyu araştırmayın demişti. Bana bayağı mantıklı geldi. Direkt çıkıp gidilmeyecekse çokta irdelememek lazım
Yani bunu daha önce şaka yollu söyledim benim için önemi yok senin üzerine yapalım demişti ama ciddiyete dökülmediKonudaki en önemli detay yazılmayanmış.
Bu düşüncelerinizi eşinizle de paylaşın bence. En azından gerçek düşüncelerinizi öğrenmiş olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?