eylül 2011 anneleri buraya...

slm arkadaşlar ben 30. haftama girdim 26 eylül 3 ekim arası sezeryan olacağm ins. yalnz 28. haftamda 50 ve 100 gr glikoz testlerimde 200 205 çıktı şekerim. doktorlar hastanede yat takip edip düzenleyelim falan diyolar... ben evde takip ettirmeyi tercih ettim şimdi 2100 kalorilik bir diyet verdi diyetisyenim onu cumartesinden beri uyguluyorum... ve bişy söyliim çok da hoş oldu bu diyettt......
artık çok tıka basa hissetmiyorm vee aclık yada şeker krizleri geçirmiyorum cok sükür...

geçmiş olsun canım.nasıl bır dıyet yazdı yazarmısın listenı?kaç kilo aldın bu arada

günaydın kızlar nasılsınız?benim iştahım açıldıkça açılıyo maaşallah.kabak çekirdeğini aşırı derecede tüketıyorum engel olamıyorum kendıme işyeırnde bıle çıt çıt durumarındayım yani.ve ellerım şişmeye başladı benim 31 haftadayız meleğimle.

geçmiş olsun canım.nasıl bır dıyet yazdı yazarmısın listenı?kaç kilo aldın bu arada

günaydın didem, ben 5.buçuk aylıkken kilo almaya basladm ve 2 ayda 6 7 kilo aldm 80 den 87 ye cıktm ve sanırım hem fazla kilo hem hızlı kilo alımı bende şekeri yükseltti.
diyetimden bahsedeyim:

sabah 1 bardak y.yağlı süt
1 haşlanmış yumurta
5-6 tane zeytn
3 dilim kepek ekmeği-çavdar da olablr.
arada 1 bardak süt yada yoğurt
1 meyve
öğle 1 porsiyon 3 köfte büyüklüğünde et yada tavuk-- yağsız pişirilmiş
1 tabak sebze yemeği
1 bardak kadar az yağlı yoğurt
3 dilim kepek ekmek
ikindi 15- 16 civarı süt meyve 2 - 3 ceviz olablr

aksam öğle ile aynı ama et tavuk yada balık değiştireceksin protein için

yatmadan 21-22 gibi 1 dilim kepek ekmek ve meyve hakkımız var:)

yazarken farkettim benim uygulamadğm yerler var diyetimde henüz tavuk eti yemiyorum tavuk göğsü almalıyım bir an önce... balık zaten sevmiyorum... ton balığı yemeliyim... süt içiyorm ara öğünlerde birtek kahvaltıda sevmedm... aksam da 1 cay içiyorum.. içine 1 çay kaşığı şeker koyup:)

diyetin en önemli mısmı liste dışı şeyler yememek...... 3 tane meyve sınırlamasına da uymak gerek... 3 meyve sayayım size--- ince 1 dilim kavun, 1 adet orta boy şeftali, 3-4 adet kayısı üst üste yenmemeliymiş her biri 1 ara öğünde,,,,, alışınca iyi oluyo...

hazır gıdalar meyve suları, gazlı içecekler kremalar katı yağlar yokkk mayonez tereyağ bunlar unutulacak... cips dondurma vs yok ama arada sırada olur herhalde sade 1 2 top dondurma:)) bol su içilecek......

bende dondurmayı haftada bır yıyorum meyve aşırı tuketıyorum valla özellikle karpuz onuda artık ksııstlamaya başlamalıyım genel olarak dıyetın guzel.şu ton balıkları hamıleler için sağlıklı değil dediler bana bende balık tuketemıyorum drum balık yağı kapsül verdi vitamini bıraktık iştah açıyomuş çünkü bende tam 11 kilo aldım 75 le başlamıştım düşün yani.moralim bozuluyo nasıl aldım bu kiloyu...ilk aylar aşırı çıkolata tukettım ondan oldu galıba.sen imdi kaç haftalıksın zeynep?

ilk gebelikte malesef bebek için yiyoruz:)) bende ilkinde 74 ten 88e 90 a çıktm tam da emin değilim şu anda bu diyeti yapmazsam 93 e falan çıkarım hedefim 90 ı aşmamak olacak,,, doğumda 6 kilo gidiyor ve cokca terleyip su kaybediyoz sonrasında... emzrme döneminde bu diyeti yapablrsem ne mutlu bena...sen de benim diyete geç hiç zararı olmaz tok tutar... özellikle de kepek çavdar ekmeği gibi yersen beyaz unla yapılmış şeyler yemezsen iyi olur, Peygamberimiz sav. boşuna buyurmamış 3 beyazdan uzak durun diye... inan başına bşy gelmeden anlamıyor...
ben 29+2 günlüğüm... umarım faydalı olmustur yazdklarm...

kaç hafta lık hamişsiniz.Bende 32 haftama girdim bekliyoruz heyecanla :)

merhabalar,ben 34. haftadayım, günler geçmiyor,hava da çok sıcak,gündüz cıkmıyorum gecelerı yuruyus yapıyorum,koltuktan kalkmak bıle zorlastı,kasıklarımda agrı hıssedıyorum,bazen karnımda sertlıkler oluyor,sızde durum nasıl?

zor dimi ben 30. haftadaym karnım suan bile öne eğilmemi engelliyo,,,,,

bizde 32 haftamızdayız ama bende şişlik oluşmadı henüz 10 kilo aldım şuana kadar , bakalım kaç kilo ile noktalayacağız...
Zeynepin annesi:) sende glikoz testi yüksek çıktığı için mi diyete başladın ?
benim testlerimin hepsi çok ii çıktı şükürler olsunn
yememize nasıl dikkat edecez bilmiyorum
ceviz severdim yiyemiyorum balığı da aynen ama yinede bebeğimiz için akşam etse gündüz sebze tüketiyorum
ya ben akşam yemeğinden sonra meyve ve dondurma genelde tüketiyorumm açlık hiç olmuyor hamiş değilmişim gibi iştahımda yok 1.5 ay falan kaldı ama bakalım açılır mı bilmem???

valla benim iştahım çok açık ya.sonra bu kiloları nasıl veırcem onu düşünuyorum ve korkuyorum en nefret ettığım şey aşırı kılolu olmaktı sanırım şuan oyle oldum doğumdan sonra hemen korse gıyıcem karnım düzelsin diye.ve hemen sıkı bır dıyete başlıcem ve sütüm olsun dıye bitki çayları içicem benım doğumda 16 eylül de olucak o zamana kadar 1 kilo alsam sadece keşke
offf valla işyerındede yediriyoalr bana hamilesın dıye dıye.bir ay daha çalışcam evde olunca daha çok yıyorum malesef....

bu arada bebişinizin kilosu ansıl acaba?

canım ilk bebekten sonra verdinmi o kiloları?nasıl vermiştin aklıma takılıyo kilo durumu?bu arada benım yüüzmde lekenme olmadı ama karın bölgemde kıllanma oldu erkek bebek beklıyoruz utanıyorum bu kıllardan dr olabılır boyle durumlar hormonlardan dedi ama üzülüyorum yınede

ilk bebekten sonra en düşük 77-78 e indim. doğal seyrinde verdim ben yani gezerek ve işe baslayınca verdim ama emzirirken daha da cok kilo almamak için belli bi diyet uygulamak lazım... diyet deyince akla kısıtlama geliyo ama normalden daha tok tutuyo benim diyetim...

karında kıllanma normal çok rahatsız oluyosan aldır bşy olmaz bende de oldu acık renk olunca cok dert etmedm.. cok kalın tüyler değilse jiletle bile iyi sonuç alırsın.... üzülmeeee:)) bi önceki doğumda bacaklarımı ağda yaptırmıştım kollarımı da.. bu sefer jiletle alcam büyük ihtimal...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…