- Konu Sahibi MuhendisYas
-
- #3.701
Inşallah tutunur canım kalbini ferah tut hayırlı olur inşallah bugün aradılar beni ama transferden söz etmediler gelişimleri iyi gidiyor dedi 5 taneyle devam ediyoruzBeni aradılar transferim yarın yapılacakmış. 2 embriyo iyi gelişim göstermiş. Yanı 3. gün transferi olacak. Inşallah tutunabilir
Progesteron degerinin 1 den dusuk olmasi istenmez. Hatta tam tersine yuksek olmasi iyidir. 10-20 arasi cikarsa benim doktorum mesela igne vermio ama 10 dan asagi olursa transfer gunu, igneye basla diyorKızlar selamlar bir sorum var. Transfer yapılmadan 1 hafta öncesinden progesteron kullanmaya başlıyoruz. Ama transfer öncesinde de deperin 1 den düşük olması iateniyor. Doğal olarak sabah akşam progesteron takviyesi aldığımız için transferden önceki gün yüksel çıkıyor. Şimdi bu durumda transfer yapılamaz mı? Madem 1 altında değer isteniyor o zaman neden progesteron takviyesi yapılıyor transfer öncesi?
Ben yaşadım canım bugün 7.gunum transfer gününden 5.gune kadar sağ bacağım ve kasiğim çok ağrıdı şimdi kalmadı. Sanırım yatmaktan ve kullandığımiz ilaçlardan olabilir.Kızlar merhaba, birçoğunuz gibi bizde uzun zamandır bebek hayaliyle yanıp tutuşuyorduk ve o büyük gün geldi, pazartesi günü 2 adet 3. Gün embriyosu transferim gerçekleşti. Bugün transferin 4. Günü ve dünden beri çok şiddetli bacak ağrım var. Önce sol bacağım çekiliyormuş gibi hissettim. Şimdi ise bacağımın arkasında gerginlik var. Özellikle uzanınca belim ve bacağım çok ağrıyor. Böyle bir şey yaşayan var mı? Belirti olarak düşünmek istemiyorum ama geçmemesine de anlam veremedim
Canım inşallah görürsün. Daha once goren arkadaşlar var ama karından mi gördüler vajinal mo bilmiyorum.Kizlar bende yarın için randevu aldım yine de içim rahat etsin diye yarın transferden gününü saymazsam 21. Gün bakalım kese inşallah görünür karından
Testte poztif cikip ayni gun kanin 1.9 cikmasi garip cunku o testler 1.9 u algilayamazdi. 10 ustu falansa idrar testleri cift cizgi goateriyor. Iki ihtimal var ya kimyasal oldu karisti degerler boyle veya kan testi sonucu yanlis. Insallah ikincisidir ama sen kendini yine de digerine hazirlaKızlar merhaba size hikayemi anlatmak istiyorum yarın kan testi yaptırıcam kesin sonucumu da yazarım . Öncelikle bende pko var eşimde ise sper sayı şekil v.s problemi var . Haziran ayında 33 yumurtam toplandı 20 si döllendi ve 5 tanesi 5. Güne gitti . Yumurta toplama işlemi sonrası çok ağrı çektim hemen taze transfer yapıldı ve sonuç 9. Gün şakır şakır adet kanamasıyla son buldu . Zaten pko hastalarına dondurulmuş embriyo transferini yani rahim dinlendirmeyi öneriyorlar çok üzüldük ama atlattık hayırlısı buymuş inşallah 2. Si tutar dedik . 6 senelik evliyiz bu arada ben 26 eşim 30 yaşında . Neyse bu ayın 16 sında yine transfer oldum 2 tane blast . Belirtilere hiç girmicem çünkü hepimizinki ilaçların etkisi biliyorum . Transferin 7. Günü idrar testi yaptım 2 tane ikisi de silik çizgi çıktı . İnanamadım bu defa başka marka erken gebelik testi yaptım 5 dakika içinde o da pozitif silik çıktı . Bu arada dondurulmuş transfer olduğu için çatlatma iğnesi kullanmadım bu defa sadece estorfem ve progestan kullandım . Transferden sonrada bunlara devam ettim ve prolutex iğne oxapar kan sulandırıcı kullandım . Zaten folik asit ve matofini sürekli kullanıyorum pko dan dolayı . Neyse 7. Gün 5 test yaptım hepsi silik çizgi . Kesin var dedim bu defa gittik kan verdik . Negatif 1.9 beta değeri şok oldum testler farklı marka bide . Neyse 8. Gün yine idrar testi yine silik çizgi . 9. Gün aşırı adet agrısına benzer kramplar yaşadım . Aha dedim adet oluyorum ama ne gelen var ne giden bugün 10. Gün hiçbir belirtim yok bu sabah yine idrar testi yaptım bu defa çıkmadı silik çizgiler . Artık kafayı yemek üzereyim. Ne olur bi cevap verin 7. Gün 1.9 çıkan beta 12. Gün yükselir mi ? Yükselseydi bugün neden çıkmadı testlerde ? Off çok uzun oldu kusura bakmayın kimseye anlatamıyorum nolur bi akıl verin yarın o pozitif sonucu göreyim
Bu konu benim de çok kafama takılıyorKızlar selamlar bir sorum var. Transfer yapılmadan 1 hafta öncesinden progesteron kullanmaya başlıyoruz. Ama transfer öncesinde de deperin 1 den düşük olması iateniyor. Doğal olarak sabah akşam progesteron takviyesi aldığımız için transferden önceki gün yüksel çıkıyor. Şimdi bu durumda transfer yapılamaz mı? Madem 1 altında değer isteniyor o zaman neden progesteron takviyesi yapılıyor transfer öncesi?
bence tahlil yapılan yerin değerlerine göre değişiyor. benım doktorumda 1in altına transfer yapıyor.Ben de ya
Progesteron degerinin 1 den dusuk olmasi istenmez. Hatta tam tersine yuksek olmasi iyidir. 10-20 arasi cikarsa benim doktorum mesela igne vermio ama 10 dan asagi olursa transfer gunu, igneye basla diyor
Ben çarşamba günü dondurulmuş transferi oldum. Ilk adetli gittiğimde 9 tüp kan aldılar bir de çarşamba günü kan aldılar transfer günü yaniDondurulmuş transferi öncesi hepinizin kandan progesteron değerine bakıldı mi kızlar özellikle pozitif sonuç alanlar bize bilgi verebilir mi.
Bi adetimle gidince doktora bem söylesem mi,vallahi adam kovacak beni em sonunda bu gidisle
Transfer günü bakmayı planlıyor olabilirBu konu benim de çok kafama takılıyor
Benim doktor dondurulmuş transfer hazırlığında hiç kandan progesteron tahlili istemedi, es mi geçiyor acaba bu konuyu ya offff
Emin misiniz canım ya ben yabancı makaleler okudum hep bu değerlerden bahsediliyor hatta türk doktorların da okudum. Senin dediğin transfer günü için değildir belkibence tahlil yapılan yerin değerlerine göre değişiyor. benım doktorumda 1in altına transfer yapıyor.
Ya benim doktor sadece ultrasonla bakıyor.Ben çarşamba günü dondurulmuş transferi oldum. Ilk adetli gittiğimde 9 tüp kan aldılar bir de çarşamba günü kan aldılar transfer günü yani
yok canım hatta sonuç kağıdında bıle referans değerler arasında 10 lu rakam yok.bence labaratuardab labaratuara degısıyor.Transfer günü bakmayı planlıyor olabilir
Emin misiniz canım ya ben yabancı makaleler okudum hep bu değerlerden bahsediliyor hatta türk doktorların da okudum. Senin dediğin transfer günü için değildir belki
Ben de 3.gunu gittim. Hem muayene hem kan tahlili oldum. 1 hafta sonra sadece muayene etti kan almadı transfer tarihi verdi sadece. Transfer günü tekrar kan verdimYa benim doktor sadece ultrasonla bakıyor.
Ilk muayene adetin 2.gunu oldu. 1 hafta sonra da iknci ultrason oldu.ve o gün de zaten 1 hafta sonrasına transfer gunu verdi
4 tane kalmış 2si iyi gelişim gösteriyor dedi. Diğer ikiside iyiymiş fakat biraz yavaşmış gelişimleri.. ankarada yaptırıyorum ben. Inşallah hayırlı sonuçlar alırızInşallah tutunur canım kalbini ferah tut hayırlı olur inşallah bugün aradılar beni ama transferden söz etmediler gelişimleri iyi gidiyor dedi 5 taneyle devam ediyoruz
Sizin kactane embriyo kalmış
Hangi şehirde yapıyorsunuz
Benim dondurulmuş transferdi canım. Sadece tedaviye başladığımızda 6 tüp kan aldılar. Daha sonra opu dan iki gün once aldılar e2 ve progesteron için. Sonra rahim dinlendirme uyguladık. Transfer hazırlığında ya da transfer günü kan almadılar istemediler. Ama sonucum pozitif benimDondurulmuş transferi öncesi hepinizin kandan progesteron değerine bakıldı mi kızlar özellikle pozitif sonuç alanlar bize bilgi verebilir mi.
Bi adetimle gidince doktora bem söylesem mi,vallahi adam kovacak beni em sonunda bu gidisle
Sağol canım.yani doğru anladım dimi. Dondurulmuş transferi hazırlığında hiç kan almadılar sadece ultrasona girdin?Benim dondurulmuş transferdi canım. Sadece tedaviye başladığımızda 6 tüp kan aldılar. Daha sonra opu dan iki gün once aldılar e2 ve progesteron için. Sonra rahim dinlendirme uyguladık. Transfer hazırlığında ya da transfer günü kan almadılar istemediler. Ama sonucum pozitif benim
Sağol canım Allah isteyen bekleyen herkese nasip etsin. Evet transfer hazırlığında kan vermedim hiç. Sadece ultrason da rahim kalınlığına baktı. Transfer öncesi progesteron takviyesine başlamıştık. Bir hafta önce günde iki kere crinone jel kullanıyordum estrofem le beraberSağol canım.yani doğru anladım dimi. Dondurulmuş transferi hazırlığında hiç kan almadılar sadece ultrasona girdin?
Hayırlı Olsun bu arada
5 yillik evliyim , ama bu 3.denemem ( tabi her bir denemede 2 kere yumurta toplandi pooling yapmak icin , o yuzden 6. Yumurta toplamadan sonra ilk defa transfer asamasina gelebildimİnşallah canım bu sefer mutluluktan ağlıcazbende hemen hemen aynı ilaçları kullanıyorum sen kaç yıllık evlisin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?