- 18 Temmuz 2020
- 2.059
- 7.669
- 108
- Konu Sahibi MuhendisYas
-
- #3.681
Canım benim doktorum tam tersini söyledi. Sürekli yatanların tutmuyor hatta bununla alakalı bilimsel araştırmalar var dedi. Sakın sürekli yatmak gibi bi hata yapma dedi. Kendini çok yormadan ağır kaldırmadan normal hayatına dönmelisin ve yürüyüş yap evin içinde de olsa dedi. Kan dolaşımı önemliymiş. Yatmak rahimin beslenmesini engelliyormuşBir grupta tutunan arkadaşlar yazmıştı denk geldim bende uymaya çalıştım kendimce paylaşıyorum...
ilk 5 gün dinlenmeniz de fayda var tutunma için önemli demişti doktorum bana
Evde sabah akşam 15 dk hafif hafif yürüyüş yapabilirsiniz kan dolaşımı da gerekli
İlk gün yatıp dinlenin sonraki günler ihtiyaç harici kalkmayın yürüyüş harici oturarak dinlenin ayağınızın altına yastık koyun yüksekte kalsın
Bol su için anans yiyin havuç yiyin yada havuç suyu imkan varsa için yalnız havucu 5 günden fazla tüketmeyin
Protein ağırlıklı beslenin et balık süt yoğurt yumurta mutlaka tüketin ceviz badem fındık tüketin kuru meyveler meyve yiyin meyvelerin yanına mutlaka protein ekleyin kan şekerinizi dengeler
Zararlı tüm yiyeceklerden uzak durun beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmek tüketin
Tuz as tüketin un şeker uzak durun kızartmalar dan uzak durum
Taze nane maydanoz dereotu asla tüketmeyin
Bitki çayları normal çay kahve uzak durun
3 ana 3 ara öğün olarak beslenmek hem vücudu dinç tutar hemde sağlıklı beslenmek olacağı için bebeğin tutunmasına yardımcı olur
Ağır kaldırmayın ani hareket yapmayın eğilip kalkmayın ev işi yapmayın uzanmayın birşey almak için ağır iş asla yapmayın
5 günden sonra yavaş yavaş ama temkinli kendinizi sakınarak günlük hayatınıza dönün ama gene ev işi ağır işler yapmayın işe gitmeniz gerekiyorsa kasis çukur gğbi şeylerden sakınacak şekilde yol alın
Banada öyle geldi o yüzden uzun uzun yazdım konduramuyorum ama galiba kimyasal gebelik oldu sevincim 1 gün sürdü offf offfÜzgünüm ama galiba kimyasal olmuş
Ben de pko, benim de ilk denemem ve bi gün arayla transfer olmuşuz. Ben de 12. Günden önce test yapmayacağım sonuç net olsun istiyorum oldu olmadı yıpratır insanı. İnşallah peş peşe pozitifler alırızCanım bende pco m benim ilk tüpbebek denemem bugün 4. Günüm ama sen çok erken test yapmışsın zaten idrar testi yanıltır kandan bile 12. Günde yaptırmamızı söylüyorlar boşuna kendini üzmüşsün beklemek çok zor ama sabretmemiz lazım sen yine 12. Gün kan testini yaptır belli olmaz
merhaba canımMerhaba canım benim de iki tane embriyo transferi oldu biri iyi kalite diğeri orta sanırım. Ben de hep tutarsa iyi olan tutar diye düşünüyorum ama tabiki orta kalite embriyonun da tutma şansı var senin ikiz mi bi Bilgin var mı?
Ahh canım ahh bilmiyorum çok karışığım umarım yarın pozitif görürüm ama hiç ümidim kalmadı inşallah senin iyi olurCanım bende pco m benim ilk tüpbebek denemem bugün 4. Günüm ama sen çok erken test yapmışsın zaten idrar testi yanıltır kandan bile 12. Günde yaptırmamızı söylüyorlar boşuna kendini üzmüşsün beklemek çok zor ama sabretmemiz lazım sen yine 12. Gün kan testini yaptır belli olmaz
İnşallahh valla çok heyecanlı ya günler geçmek bilmiyor ama erken yaparsak negatif çıkabilir sonra üzüntüden olacağı varsa da olmayabilir o yüzden beklemeliyiz sonucundan mutlaka haberdar etBen de pko, benim de ilk denemem ve bi gün arayla transfer olmuşuz. Ben de 12. Günden önce test yapmayacağım sonuç net olsun istiyorum oldu olmadı yıpratır insanı. İnşallah peş peşe pozitifler alırız
İnşallah canım senin dondurulmuş yok mu eğer bu olmadıysa bile 1 ay sonra tekrar yapabilirsin ümitsizliğe kapılmak yokAhh canım ahh bilmiyorum çok karışığım umarım yarın pozitif görürüm ama hiç ümidim kalmadı inşallah senin iyi olur
Bu 2. Denemem zaten çok yıprandım 5-6 ay dinlenirim eğer gebelik yoksa kendimi biraz dinlendirmem gerek canım çok yoruldum maddi maneviİnşallah canım senin dondurulmuş yok mu eğer bu olmadıysa bile 1 ay sonra tekrar yapabilirsin ümitsizliğe kapılmak yok
Allah tez zaman da evlat nasip etsin hepimizeBanada öyle geldi o yüzden uzun uzun yazdım konduramuyorum ama galiba kimyasal gebelik oldu sevincim 1 gün sürdü offf offf
Doğru insan gerçekten yıpranıyormuş bu süreçte benim ilk denemem ama ilaçlar iğneler beklemek... baya yıprandım Rabbim hiçbirimizin emeğini boşa çıkartmasın eğer olmuyorsa daha iyisi olacağı içindir sadece vakti daha gelmemiştir dinlenmek iyi gelir bence de hiç ummadığımız anda kendiliğinden bile olabilir tanıdığım çok kişi var böyle herşey kafada bitiyor benceBu 2. Denemem zaten çok yıprandım 5-6 ay dinlenirim eğer gebelik yoksa kendimi biraz dinlendirmem gerek canım çok yoruldum maddi manevi
Allah şifa versin canım, hayırlısıyla bebisini kucağına alırsın inşallahKızlar yarın kalp atışını duymak için gideceğim, lütfen dua edin bebeğim için. Sürekli kanamam var o yuzden cok tedirginim.
Canim Rabbim hakkimizda hayirlisini versin, hepimizi sevincten aglatsin insallah haftayaBenimde 21 Eylül hepimiz için hayırlısı neyse o olsun hangi ilaçları kullanıyorsun
Bende aynı durumdayım şu an 1 ekim transfer 30 eylülde progestan için tahlil istedi yüksek çıkarsa iptal dedi ama kaç tane de progestan iğnesi ilacı verdi anlamadım.. tahminimce yumurtalar 5 gün boyunca dışarda gelişim gösteriyor ve normalde vücutta bu durum olsa beş günde progestan artmış olacağı için önceden vücudu hamile gibi hazırlaması.. sordum yüksek çıkma ihtimali olur mu peki diye iptal olur mu bu yüzden diye sanmıyorum kontrol amaçlı dedi...Kızlar selamlar bir sorum var. Transfer yapılmadan 1 hafta öncesinden progesteron kullanmaya başlıyoruz. Ama transfer öncesinde de deperin 1 den düşük olması iateniyor. Doğal olarak sabah akşam progesteron takviyesi aldığımız için transferden önceki gün yüksel çıkıyor. Şimdi bu durumda transfer yapılamaz mı? Madem 1 altında değer isteniyor o zaman neden progesteron takviyesi yapılıyor transfer öncesi?
İçini ferah tut inşallah herşey istediğin gibi olur cnmKızlar yarın kalp atışını duymak için gideceğim, lütfen dua edin bebeğim için. Sürekli kanamam var o yuzden cok tedirginim.
İnşallah canım bu sefer mutluluktan ağlıcazCanim Rabbim hakkimizda hayirlisini versin, hepimizi sevincten aglatsin insallah haftaya, su an kullandigim ilaclar bunlar :
Oksapar igne ( kan sulandirici )
Estrofem ( gunde 4 defa )
Progestan kapsul ( 3 vajinal ,1 tane de agizdan )
Progestan Dex iğne ( gunde 1 )
Bir de tedavi boyunca hep kullandigim vitaminler ( İnofolic combi, dhea vs gibi )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?