- Konu Sahibi MuhendisYas
-
- #4.181
8binCanım sayı kaçtı benimde aynı durumum seninle
Sayıdan ziyade kaliteli önemli diyor doktorlar 1 tane kaliteli siperm bile yeteli diyorlar bu iş de kısmet işi kuzum gerçekten nasipte varsa oluyor yoksa ne yapsak boş ama biz çabalamaya devam edeceğiz bizim de hareket çok dusuk tüp bebek diyorlar Kasım’da tedavi icin başlayacağız hayırlısı hepimiz insallah hayrlsıyla ve evlatlarımıza kavuşuruz
Acaba neye göre taze transfere karar veriyor doktor onu merak ediyorum hangisi daha iyi tercih halkımız oluyor mu böyle durumda doktorla ortak karar verilmeli yani bizim de düşüncemiz önemli bu aşamda diye düşünüyorumAmin inşallah rabbim emeklerimizi karşılığını versin hepimizin benimkide 5gun embriyosu ama taze transfer olacak
Embriyonun rahime yerlesmesi 3.-4.gunler gerceklesiyormus belkide o yuzdendirBen de özellikle bugün yaşadım özellikle ağırlık kısmını. Teşekkür ederim
Yasal olarak yapmaları gereken bu , 2 embriyo transferleri 35 yaş üstü. Ben de 38 yaşındayım, bana da çift yapıldı trasfer.kızlar 35 yaş altına ve ilk 2 denemeye sadece tek embriyo transfer edileceğini söyledi doktorum, ama burda bakıyorum çoğu kişiye çift embriyo transfer edilmiş, özel bir merkezde yapıldı transferim, siz bu koşulları sağlıyor muydunuz? yoksa benim gittiğim merkez mi gereksiz hassas davrandı bu konuda?
O konuyu bende merak ediyorum. Saglik bakanligiin kurallarina gore soyledigin gibi ya anne adayi 35 yas ustu olacak ya da 2 negatif denemeleri olacakki 2 embriyo tranafer edilsin. Devlet hastaneleri ozel hastaneler buna uymak zorunda doye biliyorum. Özel klinikler bu kurali esnetiyor mu ondan emin degilim bilen benide etiketlesin hayrinakızlar 35 yaş altına ve ilk 2 denemeye sadece tek embriyo transfer edileceğini söyledi doktorum, ama burda bakıyorum çoğu kişiye çift embriyo transfer edilmiş, özel bir merkezde yapıldı transferim, siz bu koşulları sağlıyor muydunuz? yoksa benim gittiğim merkez mi gereksiz hassas davrandı bu konuda?
Canım ben özelde yaptırdım, kesinlikle esnek değiller bu konuda .O konuyu bende merak ediyorum. Saglik bakanligiin kurallarina gore soyledigin gibi ya anne adayi 35 yas ustu olacak ya da 2 negatif denemeleri olacakki 2 embriyo tranafer edilsin. Devlet hastaneleri ozel hastaneler buna uymak zorunda doye biliyorum. Özel klinikler bu kurali esnetiyor mu ondan emin degilim bilen benide etiketlesin hayrina
Ozaman her yer icin gecerli 2 embriyo transferi sartlariCanım ben özelde yaptırdım, kesinlikle esnek değiller bu konuda .
Aynen olması gereken bu , ama uymayan yerler var mıdır inan bilmiyorum.Ozaman her yer icin gecerli 2 embriyo transferi sartlari
canım yumurtalıkların ve rahimin durumuna göre doktorun karar veriyor.10 dan fazla yumurta toplanır ve bu süreçte rahim yorulursa tutunma oranı düşüyormuş. böyle bir durumda embriyolar dondurulup rahim dinlendiriliyor. bana doktorum böyle açıklamıştı.Acaba neye göre taze transfere karar veriyor doktor onu merak ediyorum hangisi daha iyi tercih halkımız oluyor mu böyle durumda doktorla ortak karar verilmeli yani bizim de düşüncemiz önemli bu aşamda diye düşünüyorum
Zaten ikiz gebelik riskli oldugu icin doktorlar tarafindan cok tercih edilen bisey degil. (Tercih meseleside degil gerci ama anladiniz ) O yuzden erken donemde mumkun oldugunca tedavilerin tekil gebelige yonelik oldugunu tahmin ediyorum.Aynen olması gereken bu , ama uymayan yerler var mıdır inan bilmiyorum.
Yasal olarak yapmaları gereken bu , 2 embriyo transferleri 35 yaş üstü. Ben de 38 yaşındayım, bana da çift yapıldı trasfer.
O konuyu bende merak ediyorum. Saglik bakanligiin kurallarina gore soyledigin gibi ya anne adayi 35 yas ustu olacak ya da 2 negatif denemeleri olacakki 2 embriyo tranafer edilsin. Devlet hastaneleri ozel hastaneler buna uymak zorunda doye biliyorum. Özel klinikler bu kurali esnetiyor mu ondan emin degilim bilen benide etiketlesin hayrina
Ozaman her yer icin gecerli 2 embriyo transferi sartlari
Merhaba gebe misiniz?Pozitif görenler sonucumuz poz olduktan sonra, aniden ani kasık batmalarınız oldumu regl sancısı gibi anlık bazen vajına ya vurur gıbı
Belirti olmuyor zaten canim. Ben suan bile hicbir belirti yasamiyorumTeşekkürler cevap için, benim de 5.gün embriyosu, transferin 3.günü hiçbir belirti yok şuan doğal olarak :) takip ediyorum burayı bakalım
Zaten ikiz gebelik riskli oldugu icin doktorlar tarafindan cok tercih edilen bisey degil. (Tercih meseleside degil gerci ama anladiniz ) O yuzden erken donemde mumkun oldugunca tedavilerin tekil gebelige yonelik oldugunu tahmin ediyorum.
Aynen canim bende okadar cok video izledim ki her konuda bi fikrim varBen de ilk doktora gittiğimde ikiz çok istiyorum demistin, o da bana biz çok tasvip etmiyoruz çoğul gebelikleri dedi. Biz sağlıklı olsun tek olsun istiyoruz, ama yaştan dolayı size 2 embriyo transferi yapacağız demişti.
Analdım canım en azından öğrenmiş oldum bakıyorum çoğu kişiye dondurulmuş yapılıyor acaba dedim neden teşekkürlercanım yumurtalıkların ve rahimin durumuna göre doktorun karar veriyor.10 dan fazla yumurta toplanır ve bu süreçte rahim yorulursa tutunma oranı düşüyormuş. böyle bir durumda embriyolar dondurulup rahim dinlendiriliyor. bana doktorum böyle açıklamıştı.
Çift embriyo transferinde fark oluyor mu maddi olarak ben de 39 oldum yas Kemal’e erdi derler yaYasal olarak yapmaları gereken bu , 2 embriyo transferleri 35 yaş üstü. Ben de 38 yaşındayım, bana da çift yapıldı trasfer.
Benim 7 yumurtam toplandı. Ve ilaç dozlarımız düşüktü. Ona rağmen doktorum dondurttu,ertesi ay transfer dedi. Ama malesef pandemi patladı. Marttaki transfer Eylüle sarktıAnaldım canım en azından öğrenmiş oldum bakıyorum çoğu kişiye dondurulmuş yapılıyor acaba dedim neden teşekkürler ☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?