Eylül ayina hamile girmek isteyenler?

hayirli olsun Rabbim saglikla kucagina almayi nasib etsin insallah hamilelerim duasi cabuk kabul olurmus bizim icinde dua edermisin rica etsem....[/Q rabbim razi olsun tabikide dua ederim. Hatta ismen dua etmek isterim isimlerinizi soylerseniz:)

Reactions: HRA
kızlar sızce hangisi bir bilginiz varmı?
ağustos 18 de kahverengi lekelenmelerım başladı az az...
21 ındede adetım söktü.
Şmdı 18 ağustosumu adetın 1.günü kabul edeceğım yoksa 21 ı mı ...
1 eylulde ovu de çıft çızgi gördüm.
30 günde bir reglim
6gün sürer

adetin söküldüğü gün 1. gün kabul edilir.

Kızlar iyi akşamlar. Araştırma yaparken böyle bir yazı buldum. Bazılarımız biliyordur. Hep tedirgin oluyoruz ya belki rahatlatır biraz bizi.

Hamile kalma problemi yaşayan veya kısırlık (infertilite) tedavisi gören hastaların bir kısmı cinsel ilişkide erkeğin boşalması ile vajina içerisine bırakılan spermlerin tekrar dışarı kaçması (atılması, akması) gibi şikayetlerde bulunurlar ve bunun gebeliği engellemesinden, kısırlığa neden olmasından korkarlar.

Cinsel ilişki ile erkeğin boşalması sonucunda çıkan sıvıya menş veya semen ismi verilir. Semensıvısı ortalama 3-5 cc kadardır. Erkek kadının içerisine boşaldığında bu sıvı vajina ile rahim ağzı (serviks) arasında bulunan girintili bölgede(posterior forniks) toplanır. Bu sıvı içerisindemilyonlarca sperm bulunur ancak spermler sıvınınsadece %5'lik kısmını oluştururlar. Meni sıvısının %95'i sperm dışındaki maddelerden oluşur. Vajinaya erkeğin bıraktığı sıvıda yaklaşık 50-100milyon kadar sperm bulunur ancak bu spermlerden sadece bir kaç tanesi rahim ağzından geçerek rahim içerisine ve tüp organına doğru ilerler ve sadece 1 sperm yumurta ile birleşerekdöllenme meydana getirir, bunun neticesinde gebelik oluşur. Yani erkeğin boşalması ile vajinaya dökülen sıvının %95'lik kısmı zaten spermdışındaki maddelerdir ve bunlar rahim içerisine ilerlemez, dolayısıyla dışarı atılacaktır, bununabirlikte rahim içerisine ilerlemeyen spermler de dışarı atılır.

Yapılan bazı araştırmalarda cinsel ilişkiden sonra erkeğin vajinaya boşalttığı spermlerin sadece 2 dakika içerisinde rahim içerisine ve tüplereilerlediği gösterilmiştir.Bu nedenle dışarı akan spermlerin ve diğer sıvıların gebeliği (hamile kalmayı) önlemesi, kısırlığa neden olmasıimkansızdır. Spermler 3 gün boyunca canlı kalabilir. Boşalmadan hemen sonra spermlerindışarıya akması bile gebelik oluşmasını engellemez çünkü vajina içerisinde mutlaka azmiltarda olsa da sperm kalacaktır ve bunlar hızla rahim içerisine ilerleyecektir. Çocuk istemi olan çiftlere ilişkiden sonra kadının 15-20 dakika sırtüstü yatmak, ayağa kalkamamak önerisinde bulunmak veya kalçasının altına yastık koyarak yükseltmesini önermek de herhangi bir bilimseldayanağa bağlı değildir, sadece klinik pratiktesıkça uyguladığımız zararı beklenmeyen bir öneridir. Bu öneriyi uygulamayan çiftler de çok rahatlıkla gebelik elde edebilmektedirler.

Sonuç olarak gebelik isteyen veya istemeyen çiftlerde eğer erkek ilişki sırasında kadının içerisine bışalmışsa bu sıvının daha sonra dışarı akması zaten beklenen normal bir durumdur.Kadının vajinasının içerisinde kalması veya kendiliğinden kaybolması imkansızdır. Kimilerindedışarı akması çok çabuk olur, kimilerinde biraz daha yavaş ve geç olur, ancak bu süre gebelikoluşması açısından önemli değildir, spermlerindışarıya hemen akması gebelik oluşmasınıengellemez, kısırlığa neden olmaz

hadi hayırlısı bakalım canım uzun zaman olmayınca insan olasılık vermiyor dimi ama sürpriz yapar inşallah sana bebişin
çıkabildiniz mi test alırdın?
yok canim alamadim bugun eczanenin onunden gecdim ama yanimda gorumcem ve esimin teyzesi oldu icin giremedim utandim hani birden bisey cikmazda onlarin yaninda rezil olmak isdemedim ne bileyim insallah rabbim nasib eder benimde mucizem olur o bebek

Bizde bugün eşimle evi temizledik Altan üsten biraz ütüm var onları yapıcam birazdan yarın oruç tutacağız inşlh hiç bişey yapamam benim bat 13 eylül dün kan testi verdim 2 çıktı bakalım yükselecekmiş inşlh

ayyyy inşallah. yukselır cnm bnm yaa

Rabbım kabul etsın cnm bnm

[/QUOTEallah razi olsun benim ismim ilahe ben azeriyim :) ismimi telafus etmek biraz zor oluyo esimin akrabalarina :) wimfiden tesekur ederim canim allah razi olsun rabbim saglikla kucagina alip anali babali buyutmeyi nasibetsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…