Eylül HAMİŞLERİMİZ ....MAYIS 2013 ANNELERİMİZ...

bana da günde 3 denildi ben dün bir aldım bugün hiç almadım. aynı probelm işte.aslında dr söylemiş değil mi biz daha mı iyi bileceğiz pimpirik bu.
ilaç kullanmıyım derken vücuttaki besinler de gitmesin. iyi bak kendine

arkadaşlar slm.ben de hamileyim 9.hafta.bu 2.gebeliğim ancak ilk gebeliğim 11.hafta testleri sonucunda konulan kistik higroma nedeniyle sonlandırıldı.3 aydan sonra tekrar hamileyim.Başımıza gelen şanssızlıklar nedeniyle herkesin farklı korkusu var.Benimki de 11.hafta testleri ki kasımın 2.haftası yaptırıcam.
2'li testi soran arkadaşlar olmuş.2'li test anneden kan alınmak suretiyle yapılıyor.2'li denmesinin nedeni anne yaşı ve gebelik haftası kandaki hormonların düzeyiyle oranlanıyor.1/250 down sendromu için risk gibi bazı sayısal değerler var.eğer risk sınırındaysa 3'lü ve 4'lü testler yapılıoyr.Amiyo sentez takip ediyor vs vs.umarım 2'li test sorunsuz çıkar ve diğerlerine gerek kalmaz.
Ücretine bişey diyemiyorum.Çünkü benim ense kalınlığı 6.5 mm ölçüldüğü için (normal sayılan en fazla 2.5-3mm) uzman bir kliniğe gitmiştim.Orada muayene ücreti 300 tl idi.2'Lİ test için ayrıca ücret almamışlardı.

kizlar ben bugun neler yasadim bilseniz sabah rutin test icin hastaneye gittim idrarda enfeksiyon vardi bu arada 8 haftalik olduk normal usg de doktor kalp atisini duymuyorum dedi ve alttan usg istedi bense onu simdiye dek hic yaptirmadim ve korkuyordum acikcasi ama doktora gore bebek yasamiyordu ogrenmenin tek yolu buydu. bir yandan aglayip bir yandan sira bekliyorum alttan usg icin bu arada cepten nete girdim ve kalp atisi ne zaman duyulur diye baktim 12. haftada duyuldugu bile oluyormus neyseki usg korktugum gibi cikmadi ve usg de bebegimin canli ve saglikli oldugunu ogrendim ama bu sirada omrumden omur gitti aglamaktan yuzum gozum sisti neyseki rabbim merhamet etti birseyi yok bebegimin rutin testlerde yapildi sali ogleden sonraya kaldi sonuclar iste bugun bunlari yasadim rabbim kimseyi evladiyla terbiye etmesin esirgesin hepimizi insallah amin

Tebrikler canım, inşallah bu sefer sağlıklı bir gebelik geçirirsin. Peki bu dediğin kistik higroma tam olarak nedir canım? Dün doktora gittim ve benim kistim var. Doktor kanamalı bir kist olabilir dedi. Dikkat edicem, eşimle yakınlaşmam yasak.Umarım sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza almak nasip olur.

Cok sukur canim, Allah bebegini korusun insallah...Umarim tum sonuclar istedigin gibi cikar. Ben dun aksam cok sukur bebegimin pit pitlarini duydum. Alttan bakti bana doktor. O pitpitlari duymak cok ama cok farkli bir duygu, Allah isteyen herkese nasip etsin. Su anda normal gidiyormus ama gebelik checkup i diye bisey istedi. Sanirim herkesten istenen su 4-6 tup kan alinan tahlillerden istedi. Pazartesi ac karnina gidip yaptiricam. Normalde artik 4 hafta sonra gelirsin dedi eger tahlil sonuclarinda birsey cikmazsa. 4 hafta sonra 2li test yapacaklarmis. 11. hafta oluyor aslinda ama sanirim 11-12. haftalarda olmasi normal. Bu arada kizlar ben 1 haftayi askin suredir giremiyorum nete, hem misafirler hem de mide bulantilari beni mahvetti. Nerdeyse kafami kaldiramiyorum. Bir de acaip alingan oldum. Gerci bence hakliyim ama herkesin dedigi o yonde:) Bu arada bana doktorum beyaz leblebi onerdi. Sari leblebi daha fazla mide bulandirabilir dedi, paylasmak istedim bende sizlerle. Birde aman yemedim diye kendini cok zorlama dedi. Midende tuttugun 1 kasik corbayi bile biz corbayi icmis sayiyoruz dedi. Cok rahatladim bunu duyduktan sonra...

Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım ilk gebeliğim geldi aklıma bana da öyle olmuştu ama maalesef benim FKA (-) ti yani kalp atışı falan yoktu yaşamıyordu Rabbime şükürler olsun gene hamileyim, kalp atışlarını görmüşün canım bundan sonra çok daha dikkat et hem kendine hem bebişine sağlıklı güzel ömürler dilerim

Canım bende 11+1 'de kontrole gidicem acaba 2'li testimizi yaparmı ki

kızlar aranızda gaviscon kullanan varmı?benim midem çok kötü ne yediysem ağzıma geliyor özellikle akşamları duramıyorum yanmadan maden suyu leblebi denedim ama faydası olmadı.gaviscon kullanıyordum gebelikten önce şimdi kendimi zor tutuyorum.aranızda kullanan var mı?mide yanmasına ne iyi gelir?

kızlar bugün doktora gittim ve ikiz olduklarını gördüm hala şoktayım. tek yumurta ikizleri. kalp atışlarını da duydum çok heyecanlandım hatta ağladım hamile olduğumu öğrendiğimde ağlamayan ben 2 tane görünce çok geçirdim. doktor da çok mutlu oldu. hemen vitamin ve demir hapı verdi. senin hamileliğinin çok zor geçmesi lazım dedi. bende de mide bulantısı felen yok dedim hatta bazen şüpheleniyorum dedim hamile değil miyim acaba diye. neyse eğlenceli geçti.
çok şükür iyiler ikisi de. bayramda çifte mutluluk yaşayacağız...

canım karışmak gibi olmasın ama bana 2 li test için 12.hafta gel demişti doktorum...

Teşekkür ederim canım istanbula gideceğiz de eşimle ondan önce bi kontrole gideyim diyorum inşallah yapar yaa olmazsa istanbul da yaptırırım artık

Bence yapar canim, cunku beni cagirmis oldugu tarihte bende 11+3 oluyorum. İnşallah guzel sonuclar aliriz.

İnşallahhh canım benimmm şimdi de bu heyecanımız var

canım mide yanmasına talcid yada renne var tabletide var şurubuda ilaç gibi zararı yok dr kullanımını uygun görüyor yinede sorup içebilirsin naneli şeker gibi çignedigin an yanma felan kalmıyo rahatlıkla kullanabilirsin..

kistik higroma ense kalınlığı ölçümü sırasında konulan teşhis bebekle alakalı.bebeğin ensesinde sıvı birikmesi şeklinde açıkladı bize.bizim anlayacağımız dilde yani.ensedeki bu birikmeler kalp damar sistemini etkiliyormuş.Bir süre sonra belli bir büyüklüğe ulaşınca kalp duruyor.Bu teşhis konulupta bebeğini doğrurmuş bir hastam yok dedi.Birçok kadın bekliyormuş ve bebek en fazla 20.ya da 24.haftada karında ölüyormuş.Biz beklemek istemedik çünkü çok büyüktü kistler ve hayati tehlike taşıyordu.Böyle yani şimdi o testleri nasıl atlatacağim bilmiyorum.Bu arada kistik higroma kromozom anormalisinin göstergesi olabiliyor genelde.

yazını okurken ben de seninle yaşadım mutluluğunu :)
çok güzel bir hamilelik geçir ve bebişlerine kavuş.
sana da miniklere de sağlıklı bir dönem olsun:)

kızlar bişi sorcam 11 haftalık hamileym ve çatlaklar olusmaya basladı..49 kilo ile hamile kaldım yaklaşık 50.5 kiloyum suan gecen hafta lierac adında çatlak kremi almıstım kullanıodum ayrıca banyolardan sonra bebe yağı kullanıyorum..sizde de çatlamalar başladı mı? yoksa benm bünye çok mu aceleci :)

Canım ben zaten hep kiloluydum, o yuzden sanırım daha buyumeye basladiysa bile anlamiyorum. İlk haftalarda göbüşümü bebeğimle karıştırıyordum ama:)) Çok yakın arkadaşım senin gibi zayıf hamile kaldı. Bebe yağı ve şu body shoplarda ve watsonlarda satılan body butter tarzı kakaolu bir krem aldı. Arkadaşımın ablası daha önceki hamileliginde şu bir sürü paraya satılan çatlak önleyici aldı ama ise yaramadi. Arkadaşımda ise o kadar az çatlak oluştuki. O yüzden çok pahalı bi ürün alma derim. Bir de düzenli bakım lazım tabii. Her bünye farklıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…