artik dayanamayip solugu psikiyatrimda aldim gebelik dolayisiyla tedavim yarim kalmisti ama kendimi cok berbat hissediyordum doktorum depresyon geciriyorsunuz ama 3 aydan evvel ben size ilac veremem dedi passiflora diye bir surup verdi tamamen bitkiselmis ben bu mide ile su bile icemiyorken surup hayatta icemem o kadar kotuyum ki yemek ismi bile duysam cikartiyorum midem surekli oynuyor sanki hep bulantiliyim her an kusacak gibiyim depresyonumda cabasi rabbim gunah yazmasin ama cok pismanim hamile kaldigima
Senamm, canım benim ne olur böyle yapmaa... Canım istersen ayrı bir topic acalım senin için. Depresyonda bile olsan o minik meleğin sana güç versin. Heleki bu hormonlarla zor oluyor bende biliyorum, kendini telkin yöntemi bende bir süre işe yarar. Yakın arkadaşlarla dertleşmek, kendini baska şeylerle meşgul etmek falan işe yarayabilir. İnsan bir süre kendisini ve çevresini sorguluyor. Hatta ben hala o durumdayım ve hatta çok öfkeliyim bazı kişilere... Normalde hiç kin tutmayan birisiyimdir ki bu halime bende şaşıriyorum. Önce kendin için sonra bebeğin icin güçlü ol tatlım. Ayrıca umarım seni sadece 1 kere gören bir doktordan bu teşhisi almamış ve inanmamışsındır.
canim benim sagol allah razi olsun bu doktor benim daimi doktorum ben tedavim devam ederken gebe kaldim prozac kullaniyordum birakmak zorunda kaldim sanki herkes hamileligimi bekliyormus gibi surekli bana sorun cikartiyor o kadar yiprandim ki yasamak istemiyorum hayattan zerre kadar zevk almiyorum ne olacak boyle bilmiyorum
Senamm hayatta ki en güzel duyguyu yaşıyoruz biz. Bizim yerimizde olmak isteyen kaaaç kişi var biliyo musun? o yüzden hamileliğimizin tadını çıkarmalıyız. Görmek istemediğin, sevmediğin insanlarla karşılaşmamaya çalış. aynı ortama gelme. kendini tüm kötülüklerden uzaklaştırmaya çalış. bol bol dua et ve düşüncelerini başka yöne çevirmeye bak. bizle dertleş , en ufak birşey bile olsa anlat. Hiç bir şeyi içinde tutma. Ara sıra evde tek başına kaldığında müzik dinle. bağıra bağıra şarkı söyle inan bak çok işe yarıcak. Kendine çok dikkat et canım.
kızlar nasılsınız nasıl gidiyor cinsiyetini öğrenenler oldu mu bebişlerininn
sagol canim allah razi olsun ama dediklerini yapmak imkansiz suan evimde bile istemedigim bir kuru kalabalik var dert dert ustune yani artik bilmiyorum ne yapacagim hayirlisi rabbimden
Merhaba canım, seni çooook iyi anlıyorum.:) bende geçen akşam elim göbeğimin üstündeyken kalp atışı hissettim, ama bunun bebişin olmadığını biliyorum. Yinede bir süre öyle düşünmek çok iyi geldi. Hamileliğimin başlangıcında çok kötü grip olmuştum. Bende ayrıca sinüzit de var. Doktorum bana okyanus suyu önerdi sprey şeklinde. Bunun hiç zararı yok istediğin kadar kullan dedi. Burnu ćok güzel açıyor, ben günde 3 defa falan kullanıyordum.Kızlar ya bir kaç sıkıntımı sizlerle paylaşıp benzer şeyler yaşıyor musunuz diye sormak istedim.
Şu mide bulantılarıyla uğraşıyorum neredeyse iki aydır. Dün ilk defa mide bulantısı yaşamaadım bu sefer de ''bebeğe bir şey mi oldu yoksa'' korkusunu yaşadım.bugün midem bulanınca içim rahat etti resmen. bu kadar takıntılı olmamak gerekiyor biliyorum ama bu da ilginç bir his işte. bir şey olur diye çok korkuyorum. Allah'ım korusun onu. Bebek hareket etmeye başlayınca bu duygulardan kurtulacağız değil mi? Dördüncü aydan itibaren hissediliyormuş değil mi hareketler?
Belki bana deli diyeceksiniz :) ama iki parmağımı karnımın üzerinde gezdiriyorum bazen. çoğunlukla göbek deliğimin altlarında kalp atışı gibi bir his hissediyorum parmaklarımın ucunda.yani böyle bir şey muhtemelen mümkün değildir ama mümkün olduğunu düşünmek beni rahatlatıyor.kendi ultrasonumu yarattım resmen:)
bu aralar nefes alamamakla dertte başım. benzer bir sıkıntı yaşayananız var mı? burnum sürekli tıkalı özellikle akşam yattığım zaman. zaten tuvalete kalkıyorum bir de nefes alamadığım için uyanır oldum iyice kalitesiz hale geldi dinlenme sürem.
Ne yapmak lazım hiç bilmiyorum
ben 17sinde ikili tarama testine gideceğim acaba diyorum bir ihtimal doktor söyler mi cinsiyetini? bu arada bebek önden gidiyor dedi doktor.5cm olmuşuz bile. acaba bebek önden gittiği için görmesi daha muhtemel mi?
sen ikili taramaya gittin mi bu arada?
burasıda ayrı bı yer yenı keşfettım.merhaba anneler bızde mayısta bı bebek beklıyoruz.kısmetse 3.gebelıgım.2 kıızm var beklenmedık suprısz bı gebelık oldu.allah saglık versın artık..sızlerlede guzel sohbetler kuraraız ınşallh..benım ulantılar kotuydu az az duzelmeler yaşıyorum şukur... ıyıce rahatlasaydık inşallh.
kızşar ya tam bulantılarım bitio derken yine başladı napacam ben ne zaman gececekkkk...
yarin sabah icin randevu aldim doktora gidecegim her hafta gitmezsem duramiyorum 2 defa yasadigimiz kalp atislarinin duyulmamasi olayi bende fobi olusturdu sanki icerde yasamini yitirdi ve benim haberim yokmus gibi hissediyorum rabbim esirgesin bir defa bile normal usg de kalp atisi vermedi iste annelik bu sanirim ana rahmine dustugu andan itibaren kaygi basliyor bizler icin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?