Selam kızlar...
başka bir topiği takip ediyordum ama o kadar kalabalık oldu ki ve de millet kolay kolay cevap vermiyo yazdığına.. burayı da yeni gördüm ve muhabbetinizi çok sevdim... umarım beni de alırsınız aranıza (=
aynen bende senin gibi başka bi topigi takip ediyodum ama belli bi gruplaşma olmuş ve aralarına almıyoalr sorulara hiç ceevap vermiyolar
merhaba
sen de ben de yeniyiz (= hoşgeldin...
evet hoşbuldum. herhalde ikimizde aynı topikten geldik
kızlar slm nasılsınız devlet hastanesınde ikili testimi yaptırdım sonucları yazıyorum doktor normal cıktı dedı bir sorun yok dedi
fß hcg 37.3ng/ml 0.80 düzeltilmiş mom
papp-a 2.49 mIu7ml 0.91 düzeltilmiş mom
nasal bone mevcut nuchal trans
lucency 1.10 mm
crl 51.5mm 0.80 mom
crl ye göre gebelik yaşı 11+5
serum alma tarihine göre gebelik yaşı 11+5
riskler
kombine risk <1:10000 cut ouf değerinin altında
ikili test 1:8386 cut ouf değerinin altında
yaş riski 1:1017
trisomy 13/18 + nt <1:10000 cut ouf değerinin altında
anlayan var mı kızlar
Gözün aydın canım güzel çıkmış testlerin 250 sınır değer kabul ediliyor risk için... maşallah bebişine
Canım bizim doğum aynı günlerde olucak:) benim de şikayetim mide bulantılarından. hala geçmedi( şuan hangi ilaçları kullanıyorsun?
günaydın kızlar =) bende folik asiti içemedim.doktorumda 1 ay bir şey kullanmıcaz dedi.4 hafta sonra gel dedi bakalım.ilk zamanlar ekşi çok yedim şimdide tatlı yiyorum acaba kızmı erkek mi olcak benim bebiş.içime hep erkek doğuyor ama bakalım sağlıklı olsunda önemli değil cinsiyeti.mide yanmaları yaşayan var mı aranızda?özellikle akşamları çok midem yanıyor neler yemeliyim önerileriniz var mı?
Merhaba dnzvsu, ben hamile kalmadan da midemde reflü sorunu vardı, mide ekşimesi bunun bir parçası. Doktorun da muhtemelen sana demiştir;
1- az ve sık yiyeceksin.
2- pişmemiş ve seni rahatsız eden sebze ve meyvelerden uzak durucaksın. Özellikle yatmadan 3-4 saat öncesinde meyveyi kesmeni öneririm. Pişmemiş soğan, ekşi ve asitli mevyeler ve suları vs.
3- yatmadan önce biraz leblebi ya da mide suyunu alan kraker tarzı şeyler yiyebilirsin.
4- yağlı yemeklerden mutlaka kaçınmalısın. Bende şu anda aş erme gibi şeyler oluyor ve bazen dayanamıyorum. Midem bulanmazsa hop mideye indiriyorum ama akşamına büyük bir pişmanlık, sabaha kadar uyutmuyor.
5- iki yastıkla yatmanı öneririm. Gece en azından daha rahat uyursun. Tam rahatlatmaz ama kesinlikle daha rahat oluyor bence. Artık ben neredeyse tek yastıkla yatmanın nasıl olduğunu unuttum:))
Son bir öneri. Bulabilirsen kavun ye, soğuk soğuk çok iyi gliyor bana. Ayva da mide suyunu alan nadir meyvelerden.
geçen gün kontroe gittiğimde dr kız bebeğe benziyor dedi oysa herkes çevremdekiler erkek diyolardı :) gelecek ay kesinleşecek hayırlı sağlıklı olsunda farketmez bu arada dr folik asiti kesti kan ilacı verdi henüz başlamadım 2 gündür tatil yapıyorum içmiyorum ilacı yarın başlıcam ilaç içmeyi hiç sevmiyorum tiksniyorum içincede kusacak gbi oluyorum hatta bazen çıkarıyorum
canım sorun da burda yahiç ilaç kullanamıyorum içtiğim gbii çıkarıyorum çok vicdan azabı duydum 2 ay boyunca folik asit içemedim.doktorum bişi olmaz dedi şu bulantıların geçsin öyel vitamin yazarız dedi.doğru düzgün beslenemiyorum nolacak halim bilmiyorum...(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?