Eylül HAMİŞLERİMİZ ....MAYIS 2013 ANNELERİMİZ...

hamileliğinin 3. ayında hiç ilaç kullanmayan varmı aranızda

ben kullanmıyorum folik asitide bıraktım testlerin sonucuna baktı hiç ilaç vermedi ama sanki ihtiyacım varmış gibi geldi doktorumu değiştiriyorum bugün kontrolüm var sonuçları bu doktorada göstericem bakalım bu ne dicek belki cinsiyetinide gösterir bebişim

2 li teste kan verdim onun haricinde folik asit kullanırken vermiştim.bilmiyorum ama herhangi bir ilaç kullanmıcaz şimdilik dedi.bu arada kilo durumlarınız nasıl?ben 1 kilo aldım.bakalım ilerleyen dönemlerde kilo alımım nasıl olacak.bebeğimi 3 hafta sonra görücem gün sayıyorum...

Ben 3 ay dolunca folik asiti ve folik ilacı bıraktım.şimdi sadece previt positive vitamin ilacını verdi doktor okadar.kan değerleri iyi iken neden kan ilacı veriyor doktorlar anlamlandıramadım doğrusu.

ben de folik asidi bırakıp elevite geçtim 15.haftadan sonra demir ilacı yazacakmış
elevit mide bulantısı yapıyor bende demir ilacı içmek şart mı bilmiyorum.Kan testlerim normal cıkmıstı hep.

kızlar geldim doktordan %80 erkek 2li testi yaptırdık 10 gün sonra sonucu almaya gidicez,yine görcem miniğimi..ense kalınlığı normal,burun kemiğini de gördük herşey yolunda çok şükür

Bende burda yeniyim, benide insaallah alirsiniz araniza. Butun hamisleri tevrik ederim, araniza katilmayi cok isterim ben yurtdisinda yasiyorum ve burda cok turk yok, sizlerle paylasmak istiyorum bende.. Benim bebis 10 hafta ve ben daha ne kalp atisi nede ultrason gordum, burda ilki 12 haftalikken yapiyorlar maalesef ama midem coook yaniyor, midem cok bulanmiyor Allaha sukur. Burda cinsiyetini taaa 20 haftalikken soyluyorlar. Siz cok sanslisiniz :)

kızlar geldim doktordan %80 erkek 2li testi yaptırdık 10 gün sonra sonucu almaya gidicez,yine görcem miniğimi..ense kalınlığı normal,burun kemiğini de gördük herşey yolunda çok şükür
. Ne guzel yaa bukadar erken ogreniyorsunuz :)) Allah saglicakla kucagina almayi nasip etsin oglusunu :)

Merhaba kızlar bende elevit ve kan ilacı kullanıyorum eleviti içmek bana çok zor geliyor çünkü kokusu kötü benimde bebiş büyük ihtimalle erkekmiş hadi bakalım darısı diğer hamişlerin başına cinsiyetler ne acaba

evet elevit çok kötü kokuyo ben nefesimi tutup da içiyorum senin de hayırlı olsun oğluşun

Sağlıkl doğsun inşallah ama değişebiliyor cinsiyet konusu, bana da ikili testte % 70 erkek dedi doktor, kendi doktorumda erkeğe benziyor demişti, ikili testten 1 hafta sonra göstermeye gittiğimde doktor kızda olabilir erkekte dedi :):) hatta uyardı bu olasılık bizim aramızda kalmalı eşe dosta söylemeyin kesinleşmeden :) tabi mümkün mü, anneler, babalr bizden daha çok meraklı:):)

haklısın eşim zaten yaydı herkese aman napıyım sonradan kız dese de benim için hiiç farketmez

merhaba sevgili annneler bende 11+2 haftalık hamileyim. 10 Haziranda ikinci yavruma kavuşacağım inşallah...herkese hayırlısıyla yavrusunu kucağına almayı nasip etsin yaradan.

kızlarrrrr merhaba!
ya uzun süredir yazmamışım. benim hafıza bir gel git bu aralar. her şeyi unutur oldum, buraya yazmayı, sizleri okumayı bile atlamışım. çalışırken de ayrı zor oluyor bu her şeyi not alıyorum artık unutmayayım diye.
ben de geçtiğimiz hafta sonu ikili testime gittim. ölçümlerin hepssi normal çıktı. bu hafta da kan sonuçlarım çıkacak, umarım her şey yolundadır. hiç durmadı ultrasonda eli kolu her yeri ayrı ayrı oynadı. ilk keseleri gördüğümüz zamanı bir düşünün o zamandan bu zamana ne kadar çok şey değişmiş...

benim doktorum 13. haftada cinsiyetle ilgili bir şey söylemek için çok erken. tahminlerin çoğu da hep erkek olur bu haftalarda çünkü erkek-kız tüm bebekler erkeğe benzer dedi. ben de çok üstelemedim. sonuçta oğlun oluyor deseler de sevinçten ağlayacağım kızın oluyor deseler de... bir tek alışveriş için insan öğrenmek istiyor cinsiyeti. 4. ay itibariyle ufak ufak bir şeyler alırım artık öyle 7-8. aylara kadar bekleyemeyeceğim.

bu arada sizlerle bir şey daha paylaşmak istedim. bu hamilelik konusuna ister istemez çok kaptırıyoruz ve tüm hayatımız bebek + bu süreç oluyor. ben geçende düşündüm de bir anda eşimi ve evliliğimi biraz ihmal ettim gibi geldi. sonuçta hepimiz genç insanlarız aile kurmak ilişki unutmak demek olmamalı. o yüzden de hemen eli kolu sıvadım eşimle bana kaçamak bir haftasonu tatili programı yaptım. midem falan kötü o da farketmez en kötü gittiğimiz yerde de tuvalet var. o yüzden sizlerin de aklında olsun, karınlar iyice büyüyünce çok fazla vakit olmayacak romantik programlara. e sonra da doğum falan derken... aralarda en azından bir yemeğe çıkmak ne biliyim ben değişik bir plan program yapmak şart. iyi anne baba olmak ilişkiyle de iyi örnek olmaktan geçiyor. niye paylaştım bunu ona gelince... ben bu detayı atlamıştım sonra hatırladım.siz de 'doğru diyor' dersiniz belki de yardımlaşmış oluruz :)

öperim hepinizi ve tabii bebişlerinizi !

yazdıklarınıza aynen katılıyorum. hamilelikte herşey normale dönmeye başladı. mide bulanmaları geçti.ikili test normal. bebişimiz zıp zıp yerinde durmuyorken gördük. baş ağrımız var biiraz ama olsun.. herşey güzel maşallah. biraz da herşeyi düşünmemek gerek sanırım.
bende kendimi, eşimi ve ihmal etmeye başlamışıım.
bir silkelendim ve kendimi topladım. her anı keyifle geçirelim derim. işten ayrldım bu arada okadar canım sıkılıyor ki... sizin günü değerlendirmek için yaptığınız değişik şeyler var mı?

ayrıca aile sağlığı merkezi de ilk gittiğimde aralık ayında tetenoz aşısı yapmak için randevu verdiler kendiler. sizce yaptırmalı mıyım. sonuçta başka hastaneye gidiyorumm emin olamadım. siz ne dersiniz

tabi mümkün mü, anneler, babalr bizden daha çok meraklı:):)

katılıyorum. kayınvalidem önümüzdeki 6 aylık planını bize göre yaptı ve ona göre gelmek için çabalıyor. şimdiden hastane çıkışını bile almış. ne diyeyim bilemiyorum.

bana hiçbişey bırakmıyor. sizce normal mi davranıyor. çünkü benden daha heyecanlı.

merhaba kızlar ben elevit degılde decavit ve kan ilacı kullanıyorum demir eksıklıgıne baglı anemı yasamıstım onceden sanırım bu devam edıyor bu ılacı verdıgıne göre . bakalım 16.haftamda muhtemelen öğrenicem cinsiyetini bende de alısveriş yapmak istiyorummmm artıkkkkkkkkkkkkk ama erken hemde cok erken bunun bilincindeyimmm :))

Birşeyler alması, heyecanlanması tabi normal, yani torunun evlattan daha çok sevildiğini söylerler fakatttt 6 aylık planını size göre yapmış olması huzursuz edebilir, niyesini inan bilmiyorum sonuçta iyi niyetlidir ama normal gelmiyor işte bana....

senin kendi annen bu duruma ne diyor? ben bu süreçte kızın annnesinin daha önemli bir rolde olduğunu düşünüyorum nitekim annene karşı her türlü kaprisi yapabiliyorsun ama kayınvalidene karşı daha dikkatli mesafeli olman gerekiyor. bu süreç zaten zor bir süreç ve sürekli doğru davranmayı düşünerek geçmemeli.
bence herkes kendi heyecanını yaşamalı. tabiii onlar da mutlu olacak ve ortak olacaklar ama bu seninle ilgili bir süreç ve sana nefes alacak yer kalmalı.

kendi annemden uzak kayınvalideme yakın oturuyorum ve benim eş tek çocuğu.kayınvalidem de benim herşeyime karışır.kendi anneme şimdiden diyorum doğum yaptığımda yanımda kalacaksın beni yanlız bırakmıyacaksın diye.kayınvalidem kalmaz ama bizden de sadece yatmaya gider diye düşünüyorum.cok sıkıntılı günler beni bekliyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…