Eylül HAMİŞLERİMİZ ....MAYIS 2013 ANNELERİMİZ...

kizlar merhaba
ben bugun ozel doktora gittim usg ile bakti ve bu testin yani uclu tarama testinin erken yapildigini soyledi yeniden yapalim dedi tamam dedim 45 tl muayene farki 50 tl test ucreti odedim cuma gunu sonuc belli olacak bu arada doktor konusurken bu testi ben 3. hamileligimde yaptirmadim bile dedi "e o zaman bende yaptirmayayim" diyecektim neyse dedim artik sonuca gore baska bir arkadasina ayrintili usg ye yollayacagini soyledi ama zaten devlet hastanesi de 20 haftada sizi ozel bir goruntuleme merkezine sevk edip ayrintili usg yaptiriyor kisacasi ozeller bana para tuzagi gibi geldi hep/ birde yani ben yaptirmadim bile deyip benden istemesi sizcede tezat degil mi? zaten sonucu alayim bir daha gitmem devlet hastanesinden devam ederim galiba bilmiyorum rabbim saglikli evlatlar versin hepimize amin bu arada netde arastirdigimda bu testin daima yuksek ciktigini ve bebeklerin saglikli oldugunu okudum hep moralim duzeldi tabii biz bilmeyiz allah bilir

senamm hanım umarım bebeğinizde bir sorun çıkmaz ve sağlıklı bir şekilde kavuşursunuz yavrunuza. ilk gebeliğiniz sanırım. bende özel hastaneler konusunda sizinle aynı fikirdeyim. herşey para. ticarethane gibi davranıyor kimileri. elbette çok kaliteki doktorlar var ama aynı imkanları devlette bulabiliyorsam ben devlet hastanesini tercih ederim. zaten de öyle yapıyorum. üçlü testimi de devlet hastanesinde yaptıracağım. 9 ocak için randevu aldım. hayırlısı olsun inşallah hakkımızda. bu arada ben 17. haftamdayım ama bebeğimin hareketlerini hissedemiyorum. geçen hafta baloncuk gibi şeyler hissediyordum hafif hafif, bu hafta o da yok. ikinci gebeliğim. bir an önce hissetmek istiyorum. çünkü karnım çok az büyüdü, sık sık ultrasonada girmeyince insan bir kanıt arıyor iç güdüsel.

Hamişler merhabaaa!
kızlar ya bende bir kaç gündür nefes tıkanıklığı var. çok fazla değil ama akşam saatlerinde artıyor. normalde de alerjik astımım var gerçi ama uzun süredir bu tarz sıkıntılar yaşamıyordum. hamileliğe bağlı bu tarz sıkıntılar yaşanabileceğini duydum, aranızda nefes darlığı yaşayan var mı?

bir de normal doğum sezeryan konularını düşünmeye başladınz mı diye sormak istedim. başka hamileler ne hissediyor çok merak ediyorum:)

Merhabaa;
Ben nefes alamadığım için ameliyat olmuştum şimdi yine ameliyat olmadan önceki zamanlara döndüm alışık olduğum için çok zor gelmiyor ama alışmamış birisi için zor oluyor.
Doğum konusuna gelince ben baya erken başladım düşünmeye:) ama sezeryan daha korkutucu geliyor bana normal doğum çekeceksin bitecek diye düşünüyorum, tabi bana kalmıyor seçmek normal doğum için plesantanın rahme ikibuçuk cm mesafede olması gerekiyormuş benim 1,5 cm çıkmazsa sezeryan olacağını söyledi doktorum,benim içinde hepimiz içinde hayırlısı neyse o olur umarım.

canim benim 3. gebeligim iki kizim var hamdolsun ve buna da yuzde 90 kiz dedi doktorum yeterki hayirli ve saglikli olsun artik endiselenmiyorum rabbime biraktim 17 hafta bence hareket hissetmek icin cok erken rabbim hepimize sag saglim kucagimiza almak nasip etsin insallah amin

3. kizimiz geliyor:)

allah bağışlasın. bizde 3 kız kardeşiz. bacı bacı yaşarlar ne güzel. ben 9 ocakta gideceğim doktora. cinsiyet o zaman belli olur inşallah. bende 3 çocuk istiyorum ama biraz zor. hem yaşam şartları hem de yaş nedeniyle düşünmüyorum. hayırlısı tabi.

Bendede var nefes darlığı.aldığım nefes yetmıyor sankı.üstelik kalp çarpıntılarımda var.rahatsızlık veriyor.5 yıl önce kalp amelıyatı gecirmiştim.o yuzden korkuyorum.herkes hayırlısıyla atlatır inş bu dönemi.hem anneler hem bebeklerr...

arkadaslar ben bugun ozelde yaptirdigim 3 lu taramanin sonucunu aldim veeee normal cikti inanabiliyor musunuz down sendromu riski negatif cikti oysa devlet hastanesinde pozitifdi. yani eger ben bilincsiz arastirmayan bir insan olsaydim elimde devlet hastanesinin yaptigi yanlis sonuclu test ile amino sentez yaptiracak ve belkide bebegime zarar vercektim allah korusun....ozeldeki doktoruma bu nasil olur dedigimde bana dedi ki gebelik yasi usg ile yanlis saptanmis yani test hastanede erken yapilmis yapilmasi gereken zamanda ozelde yaptirmis oldum....aman diyeyim basiniza gelirse veya etrafdan duyarsaniz sakin ha engel olun bu sebebten gidip bebegini aldiran bile olacaktir ya! kaldiki ben en bastan asla aldirmam demistim....
bu arada 2 kizim oldugu icin acikcasi bu bebekde oglan olur mu dusuncesi vardi icimde fakat yasadigim bu olay bana hatirlatti ki en onemlisi saglikli olmasidir...rabbim ne verirse kabulumdur yeterki hayirli ve saglikli olsun amin

Son düzenleme:
Ayrıntılı ultrason fiyatları özelde uçmuş olduğu için devlete yöneldim,Zekai Tahir Burak Hastanesine gittik olda önce normal ultrasona girdim bizim oğlan maşallah 1,5 hafta önden gidiyor.Gelişimi baya bir önde,saglıklı ve normal dedi doktor.Onun dışında ayrıntılı yaptıramadım doktor yokmuş.Özelin gözünü seveyim birazcık tuzlu ama en azından vakit kaybı olmuyor.

masallah canim cok sevindim allah sag saglim kucagina almak nasip etsin bu arada eger zubeyde hanim a gidersen orasi seni anlasmali bir goruntuleme merkezine sevk ediyormus kurum karsiliyor tabii tam haftandasin bir defa git derim:)

uzun süreli muallaktan sonra bebeğimin kız oldugunu öğrendim :) yüzünüde gördüm..babasına benzicek sanırım :) azra ismini beğeniorum anlamıda güzel..yanına anlamlı ve yakışacak öneriniz var mı?:13:

Ilk bastan hepinizin yeni yili kutlu olsun Allahim hepimize saglikli hayirli dogumlar/evlatlar nasip etsin insAllah! Burasi bekadar sessiz kaldi boyle yaa 😄 hadi biraz sohbete. Hamileliginiz nasil geciyor? Benim mesela mide bulantilarim gecti Allaha sukur ama cok cektim ya. Daha surda 4-5 gundur cikarmiyor, burnum ama halen tikali bu yuzdende dudaklarim cok kuru.. Mide yanmam hafifledi sanki ama simdide kasiklarim ve sirtim cok agriyor.. InsAllah hepsi gececek tabi ve yaveularimizi kucagimiza alicaz

çok çok sevindim senin adına !

Tekrar geçmiş olsun canım

Ne güzel canım bulantıların geçmiş benimde şimdilik kasık ve bacak ağrılarım var bide hepppp burnum tıkalı artık inşallah hepsi bi geçsinde 2 hafta sonra kontrolüm var ayrıntılı ultrasona dedi doktorum hıı bide bu arada ilk tetanoz aşımı yaptırdım 3 gündür kolum ağrıyo

Kızlar selamlar, yeni yılınız kutlu olsun. Bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almak nasip olsun. Ben bu haftasonu ayrıntılı ultrasona gireceğim. 16. Haftada gittiğimde bebişim 5 gün önden gidiyordu çok şükür. Ama ben daha hareketlerini hissetmiyorum ya da anlamıyorum ve diğer topiclere baktığımda herkes 24 haftasında gitmeye başlamış sanki. Sizce erken mi ?

İYİ YILLAR :)

henüz hareketlerini hissetmemek çok normal bence. kişiden kişiye vücuttan vücuda değişebilir. ben 15 haftayken bir iki kere hissetmiştim. haftalar geçtikçe daha netleşti ve bu hafta ilk defa tam hissedilir boyuta geldi. bir çok insan da 20. haftalarda hissediyor.
doktorum detaylı ultrason için 20-23 hafta arası yapılır bu ultrason dedi, nitekim internet te böyle söylüyor.24 hafta doktorun verdiği tarihlerin dışında zaten.

Yakında hareketleri de hissetmeye başlayacaksın:)

Çok sağol canım cvp için biraz içim rahatladı senden duyunca. İnsan ne kadar araştırırsa araştırsın en ufak şey bile birinden duymadıkça soru işareti yaratıyor :)) eskiden çok mantıklı, araştırmacı bir insan olarak tanımlanabilirdim ama artık sadece anne olarak tanımlanmam gerekiyor sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…