Kızlar selam,
haftasonu detaylı ultrasona gittim aklımdaki soruları sordum, onun dışında doktor da bayaa bilgilendirdi işinize yarar diye sizlerle de paylaşmak istedim.
1.tekmeleri aşağıda hissedenler için bu durum çok normalmiş. bebek istediği yeri tekmeler seni ilgilendirmez :) dedi doktor. bu bebek aşağı indi vs anlamına da gelmiyormuş. tamamen duruş şekliyle ilgili önemli olan plesentanın nerede olduğu ve rahimde kasılma olmaması dedi. bu da zaten tekmelerle ölçülecek bir şey değilmiş
2.bebeğinize sizin tarafınızdan besin yollanan kanalların açıklığı çok önemli. detaylı ultrasona girmeseniz bile doktorunuza bunu sorun baksınlar. bebeğin iyi beslenip beslenmediğine bakılması gerek.
3.bebeklerin kiloları gramları farklı olabilir zira %10luk da bi şaşma payı var. yani başka arkadaşımın bebeği daha kilolu falan die düşünüp paniklemeyin sakın kötü bi durum olsa söylüyor zaten doktorlar.
4.hareketleri kuvvetli hissedemeyenler için bu haftalarda bu çok normal ancak bir kaç haftaya kadar rutin hale geçmesi gerekiyor. bebekler uyurken de tekmelermiş, hareket halinde olurlarmış o yüzden uyuyor herhalde diye düşünmemek lazım. şu anda bizim tekme saymamız yalnış ancak bir kaç hafta sonra rutin dışında bir şey gözlemlersek doktora söylemek gerek. yine de doktor ''sen annesin çok ters bir şey olsa zaten hissedersin her şeyi de kafana takma.'' dedi.
ben bir anne adayı olarak kendimi fazla pimpirikli hissediyorum doğrusu ancak bu doktorla da konuştuktan sonra bazı şeyleri akışına bırakmamız gerektiğini daha iyi anladım.
Herkese sağlıklı günler diliyorum
selam kızlar nasılsınız uzun bir aradan sonra tekrar döndüm şehir dışına ailemin yanına gitmiştim.kenadimi toparlamak için ilk dört ayım kabus gibi geçmişti ama şimdi elhamdülillah her şey yolunda.yalnız bir giribe yakalandiım hala geçmedi inanılmaz burun tıkanıklığı var deniz suyu fayda etmedi ilaç da kullanamıyorum napacağımı bilmiyprum.bu arada şeker yükleme testine giden varmı
selam kızlar nasılsınız uzun bir aradan sonra tekrar döndüm şehir dışına ailemin yanına gitmiştim.kenadimi toparlamak için ilk dört ayım kabus gibi geçmişti ama şimdi elhamdülillah her şey yolunda.yalnız bir giribe yakalandiım hala geçmedi inanılmaz burun tıkanıklığı var deniz suyu fayda etmedi ilaç da kullanamıyorum napacağımı bilmiyprum.bu arada şeker yükleme testine giden varmı
kızlar 24 haftam yarın bitio yaklasık 1-2 haftadır bebeğim karnımda hıçkırıo mı irkilio mu yoksa zıplıo mu bişiyler yapıo ama çözemedim :) arka arkaya çok seri resmen zıplıo özellikle uzandığımda sizde de oluyo mu? karnım zıplıo görebiliorum :)
Kızlar günaydınnnn!
Kilolarınız ne durumda.
ben haftasonu doktora gittim ve tam 10 kilo olmuş aldığım kilo
İşin ilginci karnım dışında hiç bir yerden belli değil kilo aldığım. ne yüzüm şişti ne bacağım popom. ama karnımı görseniz gören 1-2 ay bişi kaldı doğuma zannediyor.
doktora da söyledim aslında yediğime içtiğime dikkat ediyorum diye, bazı bünyeler kilo almaya daha meyillidir dedi ama bundan sonra dikkatli gitmemi de söyledi.
benzer durumda olanlar var mı?
kilo alışını azaltmak için öneriniz var mı?
bende detayli usg icin zubeyde hanima gittim bugun ve bana ulucanlarda bir goruntuleme merkezine sevk verdiler yarin gidecegim insallah bu arada benim 3. kizim geliyor :) rabbim yeter ki hayirli saglikli sihhatli versin hepimize amin
senamm bende oraya gidecektim ama ulucanları çok iyi bilmediğimiz için keçiören eğitim araştırmaya gittim. 4-5 kişiyi ultrason odasına alıyorlar. ultraso görevlisi bayan da geleni azarlıyor gideni azarlıyor. pişman oldum gittiğime. keşke senin gideceğin yere gitseymişim. 1,5-2 dakikasürdü topu topu. cinsiyeti öğrenemedik dedim, onu bile söylemedi. dün gittiğim özel hastanede 15 dakika kadar sürdü ultrason ve bebeğin parmakları dahi sayıldı. muayene için gittiğim doktorda aynı şekilde bağırıp çağırıyor önüne gelne. benden önce yaşlı bir amca bir yakınının sonuçlarını gösterdi sanırım. elleri titreye titreye girdi odaya. kapı aralığından baktım, bağırdı durdu doktor adama. ne hakları var anlamıyorum. sizin başınızdan böyle şeyler geçtimi merak ediyorum.
canim oncelikle ulucanlardan cok memnun kaldim etlik ssk da bahsettigin gibi bir olay hic basima gelmedi fakat nerde olursam olayim basima boyle bir olay gelse asla sessiz kalamam ne demek canim? sonuna kadar hakkimi savunur gerekirse bashekime cikarim etlik ssk da daima mehmet akif doktora gidiyorum gitmeden mhrs den istedigim gun ve saate randevu alip oyle gidiyorum hic beklemiyorsun cok iyi bir doktor ben cok memnunum tavsiye ederim. benim ayrintili usg de 15 dk surdu hersey normal hamdolsun rabbim hepimize saglikli hayirli evlatlar nasip etsin insallah aminsenamm bende oraya gidecektim ama ulucanları çok iyi bilmediğimiz için keçiören eğitim araştırmaya gittim. 4-5 kişiyi ultrason odasına alıyorlar. ultraso görevlisi bayan da geleni azarlıyor gideni azarlıyor. pişman oldum gittiğime. keşke senin gideceğin yere gitseymişim. 1,5-2 dakikasürdü topu topu. cinsiyeti öğrenemedik dedim, onu bile söylemedi. dün gittiğim özel hastanede 15 dakika kadar sürdü ultrason ve bebeğin parmakları dahi sayıldı. muayene için gittiğim doktorda aynı şekilde bağırıp çağırıyor önüne gelne. benden önce yaşlı bir amca bir yakınının sonuçlarını gösterdi sanırım. elleri titreye titreye girdi odaya. kapı aralığından baktım, bağırdı durdu doktor adama. ne hakları var anlamıyorum. sizin başınızdan böyle şeyler geçtimi merak ediyorum.
iyi aksamlar arkadaslar size danışmak istediğim bi konu var benden daha tecrübeli olduğunuz için size sormal istedim
içim hiç rahat değil 20 haftalık hamileyim 1haftadır arada bebeğimin hareketlerini hissediyorum bugün hiç hissetmedim
sizinde basınıza böyle bişey geldimi 2gün hissetmediğiniz zamanlar oldumu şimdiden tesekkür ederim
Bende ilk hamileliğimde eryamanda devlet hastanesine gitmiştim, kalp atışı yok diye bi ultrasona gönderdi kendi doktorum oradaki doktor hem suratsız hem ilgisizdi yanındaki hemşiresiyle sürekli mesai ücretlerini konuşuyordu ilgi alaka sıfırdı açıkçası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?