Eylül HAMİŞLERİMİZ ....MAYIS 2013 ANNELERİMİZ...

gece 3.30 da disimin agrisiyla uyandim aman allahim mahvoldum resmen sirf disci korkumdan gidemiyorum abse yapti yine doktora danisarak evdeki antibiyotiklerden birine basladim ne olacak benim bu halim ya bu arada ayrintili usg ye girip bebegiyle ilgili guzel haberler alan arkadaslari kutluyorum hepimiz sag saglim kucagimiza alalim insallah rabbim nasip etsin amin

evet aynen öyle canım plasentanın yeri cok önemli benımkı asagıda dua edınde cıksınn yukarıya konustugum herkes bu saatten sonra cıkmaz dıyor :s

selam kızlar nasılsınız uzun bir aradan sonra tekrar döndüm şehir dışına ailemin yanına gitmiştim.kenadimi toparlamak için ilk dört ayım kabus gibi geçmişti ama şimdi elhamdülillah her şey yolunda.yalnız bir giribe yakalandiım hala geçmedi inanılmaz burun tıkanıklığı var deniz suyu fayda etmedi ilaç da kullanamıyorum napacağımı bilmiyprum.bu arada şeker yükleme testine giden varmı

evet evet şeker yüklemeye giden varsa tecrübelerini bizimle de paylaşsın. 24.-26. haftaarası gitmek gerekiyor diye biliyorum. hamileliğin başından beri tükettiğim tatlı miktarı aklıma geldikçe şekerimin çok yüksek çıkacağını düşünmeye başladım nedense

bende henüz gitmedim şeker yükleme testine ama dr aç karna gel dedi 2 tüp kan alıyolar sanırım 1 saat arayla... kız anneleri isimlere karar verdinizmi verdiyseniz paylaşırmısınz benim gibi kararsızlarada fikir olsun :)) birde dişlerinizi fırçalarken kanıyormu bnm çok fazla kanıyor (

kızlar 24 haftam yarın bitio yaklasık 1-2 haftadır bebeğim karnımda hıçkırıo mı irkilio mu yoksa zıplıo mu bişiyler yapıo ama çözemedim :) arka arkaya çok seri resmen zıplıo özellikle uzandığımda sizde de oluyo mu? karnım zıplıo görebiliorum :)

Ben cumartesi günü şeker testimi yaptırdım, Aç karnına gidiyosunuz.1 saat arayla toplam 2 tüp kan alınıyor. Bende hamileliğim boyunca çoookk tatlı yiyorum. Çok korktum şeker çıkıcak diye ama çıkmadı. Yüreğime su serpildi:) Yani bunun çok tatlı yemekle alakası yok. Korkmayın kızlar:)

Benimki de aynı çok hareketli maşallah Bazan yediklerime göre de hareketleri değişiyo. Mesela balık va çerez yediğimde sanki içimde zıplıyo:)

Kızlar günaydınnnn!
Kilolarınız ne durumda.
ben haftasonu doktora gittim ve tam 10 kilo olmuş aldığım kilo
İşin ilginci karnım dışında hiç bir yerden belli değil kilo aldığım. ne yüzüm şişti ne bacağım popom. ama karnımı görseniz gören 1-2 ay bişi kaldı doğuma zannediyor.
doktora da söyledim aslında yediğime içtiğime dikkat ediyorum diye, bazı bünyeler kilo almaya daha meyillidir dedi ama bundan sonra dikkatli gitmemi de söyledi.
benzer durumda olanlar var mı?
kilo alışını azaltmak için öneriniz var mı?

ben en son 2 hafta önce flan tartıldığımda 10 kilo almıştm ve kesin yine almışımdır :) bnmde hiç belli olmuyo sadece karnım var önceden çok zayıf olduğum için heralde kilo alınca belli olmuyor

tüm annelere merhaba. bugün özel bir hastanede detaylı ultrasona girdim. keçiörende eğitim araştırma hastanesinde 1,5 dakika süren detaylı ultrason maceramdan sonra özele gitmeye karar verdim. ultrason görevlisi cinsiyeti öğrenemediğimizi söyleyincede cinsiyete bakmadığını söyledi. neyseki bugün cinsiyeti öğrenebildik. ikinci kez kız annesi olacağım. 13+2 de ben sormadan iki kez ay bu erkek diyen ultrason görevlisi yüzünden 8 haftadır erkek olacak diye şartlanmıştım. birde insan ne derseniz deyin olmayanı istiyor. erkek çocuk nasıldır diye de çok merak ediyordum ama nasip değilmiş. hayırlısı artık. bebeğin sağlığı ile ilgili bir problem görülmedi çok şükür. hepinize sağlık bir hamilelik diliyorum.

bende detayli usg icin zubeyde hanima gittim bugun ve bana ulucanlarda bir goruntuleme merkezine sevk verdiler yarin gidecegim insallah bu arada benim 3. kizim geliyor :) rabbim yeter ki hayirli saglikli sihhatli versin hepimize amin

Bende yaklaşık 2 hafta önce yaptırdım detaylı usg şimdi sırada şeker yüklememiz var bakalım bidaki kontrolümüzde

bende detayli usg icin zubeyde hanima gittim bugun ve bana ulucanlarda bir goruntuleme merkezine sevk verdiler yarin gidecegim insallah bu arada benim 3. kizim geliyor :) rabbim yeter ki hayirli saglikli sihhatli versin hepimize amin

senamm bende oraya gidecektim ama ulucanları çok iyi bilmediğimiz için keçiören eğitim araştırmaya gittim. 4-5 kişiyi ultrason odasına alıyorlar. ultraso görevlisi bayan da geleni azarlıyor gideni azarlıyor. pişman oldum gittiğime. keşke senin gideceğin yere gitseymişim. 1,5-2 dakikasürdü topu topu. cinsiyeti öğrenemedik dedim, onu bile söylemedi. dün gittiğim özel hastanede 15 dakika kadar sürdü ultrason ve bebeğin parmakları dahi sayıldı. muayene için gittiğim doktorda aynı şekilde bağırıp çağırıyor önüne gelne. benden önce yaşlı bir amca bir yakınının sonuçlarını gösterdi sanırım. elleri titreye titreye girdi odaya. kapı aralığından baktım, bağırdı durdu doktor adama. ne hakları var anlamıyorum. sizin başınızdan böyle şeyler geçtimi merak ediyorum.

Bende ilk hamileliğimde eryamanda devlet hastanesine gitmiştim, kalp atışı yok diye bi ultrasona gönderdi kendi doktorum oradaki doktor hem suratsız hem ilgisizdi yanındaki hemşiresiyle sürekli mesai ücretlerini konuşuyordu ilgi alaka sıfırdı açıkçası

canim oncelikle ulucanlardan cok memnun kaldim etlik ssk da bahsettigin gibi bir olay hic basima gelmedi fakat nerde olursam olayim basima boyle bir olay gelse asla sessiz kalamam ne demek canim? sonuna kadar hakkimi savunur gerekirse bashekime cikarim etlik ssk da daima mehmet akif doktora gidiyorum gitmeden mhrs den istedigim gun ve saate randevu alip oyle gidiyorum hic beklemiyorsun cok iyi bir doktor ben cok memnunum tavsiye ederim. benim ayrintili usg de 15 dk surdu hersey normal hamdolsun rabbim hepimize saglikli hayirli evlatlar nasip etsin insallah amin

iyi aksamlar arkadaslar size danışmak istediğim bi konu var benden daha tecrübeli olduğunuz için size sormal istedim
içim hiç rahat değil 20 haftalık hamileyim 1haftadır arada bebeğimin hareketlerini hissediyorum bugün hiç hissetmedim
sizinde basınıza böyle bişey geldimi 2gün hissetmediğiniz zamanlar oldumu şimdiden tesekkür ederim

günaydın!!!
hiç endişelenme! 28. haftaya kadar bebek hareketlerindeki değişiklikler bizlere çok bir şey ifade etmemeli aslında. doktorlar bebeklerin 2 saat içerisinde 4 kez hareket alınma olayını da 28. haftadan itibaren takip etmemizi söylüyorlar. Bu haftalara kadar bebeğinin çok hareketli olması veya hareketlerinin azalması pek bir şey ifade etmiyor. hareketlerdeki azalma muhtemelen bebeğinin pozisyonundan kaynaklanıyor olabilir. bazen kafası yukarıda ayakları aşağıda olduğunda ben o kadar altta hissediyorum ki bebek mi değil mi onu bile anlayamıyorum :)
Bebeği hareketlendirmek için şöyle bir tavsiyem olacak: güzel bir duş al rahatla sonra sırt üstü uzanıp elini karnında gezdir. bir yandan bebekle konuş bir yandan da parmaklarınla karnına pıt pıt yap. biraz sabredersen 10-15 dakikaya kadar kesin tepki alacaksın:)
bu haftalarda ben hala senin yaşadığın problemi yaşıyorum. aralarda bir-bir buçuk gün boyunca sesi soluğu çıkmıyor sonra yine fazlalaşıyor hareketleri. bu arada sana ''endişelenme'' dediğime bakma bu durumlarda ben de hemen panik yapıyorum. daha önce burada söylemiştim bi tane alet aldım ben bebeğin kalp atışlarını dinleyebiliyorsun. doktoruma da sordum ultrason olmadığı için zararı yok dedi. Aklıma takıldıkça oğluşumun kalp atışını dinliyorum içim rahat ediyor (50 tl lik ucuz bir alet.)
yine de içine dert olursa doktorunun kapısını çalmanda zarar yok bence. bu tarz endişeler de bebişlerimize iyi değil çünkü. onun yerine için rahat olsun=)

sevgili anneler cevaplarınız için çok teşekkür ederim. keçiören eğitim araştırmada daha önce gittiğim iki bayan doktor çok iyiydi. ama bu doktor dediğim gibi çok asabi, önüne gelene bağıran, ters ters cevaplar veren bir tipti. ayrıca muhatap olduğu insanlar hamile ve duygusal açıdan en hassas dönemlerini yaşıyor. bir bayan geldi sadece bir şey soracağım sizinle muayene odasına girebilirmiyim dedi, bende tamam dedim. doktor kadını dinlemiyor bile, şuanda benim zamanımı çalıyorsun dedi. bu kadar kaba bir doktor ömrümde görmedim. sağlık bakanlığına gitsen, başhekime gitsen de birşey farkedeceğini sanmıyorum. allah her konuda iyilere denk getirsin. ayrıca girerken günaydın dedim hemşirede doktor da ağzını açmadı çıkarken iyi günler dedim yine aynı. nasıl okumuşlar insan içine çıkmışlar anlamadım.

bebeğin hareketlerine gelince bazen çok ama çok hareketli oluyor benim bebeğim bazen de çok hareketsiz. saatlerce hissetmediğim oluyor. hatta başka bir güne randevu almama rağmen sırf bu durumda panik olduğum için erkene randevu aldım ve o doktora muayene olma şanssızlığını yaşadım. bence korkmayın. sakin olun. ara ara anacığını yoklayacaktır bebeğiniz. aile sağlığı merkezlerinde kalp atışı dinleniyorsa yakınca oraya da gidebilirsiniz.

senamm etliğe de gittim daha önce hatta adını yazdığın doktora da gittim ama çok sinirli gününe denk geldim sanırım ayrıca bebeğin kalp atışlarını alamıyorum dedi. öğleden sonra diğer türlü ultrasona yönlendirdi. 4-5 saat kabus gibi geçti. şükür bir sorun çıkmadı. ben de bir şanssızlık var sanırım.

ben herkese sağlıklı, sorunsuz ve huzurlu bir hamileleik diliyorum.

kizlar ben bu kan demir vs haplarini icemiyordum cunku mide bulantilarimi arttiriyordu ama doktor olmaz doguma kadar iceceksin deyip bana degisik bir tane yazdi bu sabah ictim aradan biraz zaman gecti ve banyoya zor attim kendimi halbuki ne guzel bitmisti bulantilarim ben ne yapacagim siz ne kullaniyorsunuz? sanirim asil sorun ac karnina icmek yani tok karnina olsa beni boyle yapmaz eminim ama ac iken icilecek diyor doktor ustune basa basa ooof

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…