Eylül HAMİŞLERİMİZ ....MAYIS 2013 ANNELERİMİZ...

Kızlar ne zamandır iyi bir liste arıyodum.Şimdi buldum ve sizle paylaşmak istedim.:

HAMİLELİKTE ÖRNEK YEMEK LİSTESİ

Sabah Kahvaltısı

1 Su bardağı Portakal suyu
1 yumurta (Süt ve yumurta bir arada yenmemelidir.)
1-2 kibrit kutusu b.peynir
5 adet zeytin
1 tatlı kaşığıbal / pekmez
2-3 ince dilim ekmek
söğüş salata
Kuşluk

1-2 porsiyon meyve
1 su bardağı süt

Öğle

1 kase çorba
1 tabak etli sebze yemeği
3-4 yemek kaşığı pilav / makarna
salata
1 kase toğurt
1-2 ince dilim ekmek

İkindi

1-2 porsiyon meyve
1 su bardağı süt

Akşam

1 kase çorba
2-3 köfte kadar et / tavuk / balık
1 tabak sebze yemeği
Salata
1 kase yoğurt
1-2 ince dilim ekmek

Gece
1-2 porsiyon meyve
1 su bardağı süt

üff aynı sorun bende de var 17 haftalıkken 57.7 dim 22 de 61,5 olmuşum doktor çok almışın demişti şimdi tartılara çıkmaya korkuyorum bugün kontrolüm var bakalım ne olacak ama bnde çok iştah artışı var inanılmaz şekilde kendimi durduramıyorum bu arada 56 ile hamile kaldım

ultrasyon kağıdında bebebğim 24hafta 5 gün görünüyor oysa tam 26 haftalık olmalı diğer kağıtlara göre neden böyle oldu anlamadım cnm çok sıkıldı ( eve gelince farkettim. Şeker yüklemem yapıldı açlık 76 60dak sonra 84 çıktı bu değerler normalmi dra gösteremedim doktor gitmişti. Göğüsten gelen sıvı için normal elleme, sıkma ve bol çamaşır giy dedi

kızlar bende bugün şeker yüklemesine girdim benimki yüksek çıktı 159 doktor diyet verdi ve 3 gün sonra yine gel 100 mg şeker yüklemesi yapıcaz dedi.Çok korkuyorum aranızda yüksek çıkan var mı?ne gibi sonuçları oluyor ki.Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim...

hıc bırsey olmuyor canım korkma dıyetını yap benım ıkıncı kızımda 170 cıkmıstı doktor dedı kı eger 200 olursa bebegın gozlerı kor olur onu dogurtmak zorunda kalırız o zaman cok korkmustum fakat nasıl oyle yuksek cıktı bılıyor musun o tahlılı verecegım gunun gecesınde ben nerdeyse yarım kase cokokrem yemıstım halbukı gece 12 den sonra bırsey yenmeyecekmıs ben ne bıleyım ac karnına deyınce kahvaltı etmemek yeterlı sanıyorum ılk kızımda da yuksek cıkmıstı bu benım normal hayatta potansıyel seker hastası olabıulecegımı gosterırmıs suan 3. kızımı beklıyoruz normal cıktı hamdolsun korkma yanı stres yapma allah buyuktur

benım bebegımde usg de tam 2 hafta gerıden gelıyor ben bırkac doktora sordum yanı gelısımı mı gerı dıye dedıler kı hayır tam olarak hangı gun hamıle kaldıgınızı bılmıyoruz muhtemelen gec yumurtlama olmus dedıler ve soruldugu zaman da usg dekı tarıh soylenmelıymıs hafta olarak haberın olsun zaten gelısım gerılıgı olsa anında senı yatırmak ıstıyorlar hastaneye endıselenme canım seker degerlerın normal bence cunku benım 133 ıcın normal dedı doktorum

Son düzenleme:

daha önceki ultrasyon kağıdına göre geriden geliyor, gecen ayki kağıda göre hesaplıyorum son adet günüme göre değil ne bileyim bi sorun olmasında insan pimpiriklenyor yinede...

daha önceki ultrasyon kağıdına göre geriden geliyor, gecen ayki kağıda göre hesaplıyorum son adet günüme göre değil ne bileyim bi sorun olmasında insan pimpiriklenyor yinede...
sanmıyorum canım dedıgım gıbı oyle bır durumda hmen mudahae edılıyor en azından senı uyarıyor doktor yanı ıcını ferah tut doktorunda da sor rahatlarsın

çok haklısın pimpiriklenmekte ben de en ufak bir şey olsa pimpirikleniyorum ama daha önce bir yerde okumuştum ultrason zaten tam olarak doğru ölçüm (bire bir) veremiyor ve her zaman 2 haftalık sapmalar muhtemel. bu kadar bariz olan bir şeyi doktorun kaçırmış olamaz bir problem olsa da sana söyler. içinin rahat etmesi adına ya doktorunu telefonla ara ya da randevu alıp git derim. pimpirik yapmak bizlere zararlı elimizden geldiğince içimiz rahat olmalı=)

dun 1. doz tetanoz asısını vurundum kızlar dıgerı 1 ay sonra olacakmıs ıhmal etmeyesınız

ben de geçen hafta yaptırdım ama doktorların çoğu bunun çok mühim olmadığını da söylüyorlar. tetanoz ameliyat olursan kullanılan aletler steril değilse bir önlem için yoksa yaptır diyen var yaptırma diyen var. tabii türkiye'de yaşıyoruz ne olur ne olmaz diyip yaptırılabilir

devlet hastanesine gidiyorum ve gittiim dr hep çok yoğun oluyor bu defada muayenem biraz aceleye geldi çok bekleyen vardı dr ultrasyondan sonra son adet tarihimi sordu bi anda hatırlayamadım bilmiyorum dikkatinden kaçmış olabilir zaten şeker yükleme test sonuçlarımıda gösteremedim onun bahanesiyle haftaya gideceğim içim rahat etsin :)))

Kızlar hayırlı cumalar. Bebek için hazırlıklara başlayan var mı?

:) Bende,sizlere bunu sormak için girdim nete, o kadar çok şey var ki internette alınması gerekli gibi yazılıp çizilen, hangisi cidden kullanılıyor hangisi gereksiz bu konuda benim hiçbir bilgim yok ,sizin enginn bilgilerinizden yararlanmak isterim:):):):

bu dertten bende müzdaribim :) ne alıcam ne edicem hiç bilmiyorum Allahtan annem alıyo herşeyi şimdilik bizim eşyalarımız şunlar
bebek arabası, puset,şampuan,pişik kremi,sabun, bebek yağı, emzik, biberon, suluk, havlular, 3 tane hastane çıkışı, ev ayakkabılarımız var 3 tanecik, kısa kollu zıbınlar, 2 tane penye battaniye, 1 tane kalın fermuarlı battaniye, ufak tefek elbiseler, ağız mendilleri, çoraplar şimdilik bunlar var sanırım bidaki ay küvetini alıcam bezlerini alıcam, hastane için bana ve oğlumun eşyaları için küçük çanta alıcam, bebek çantası alıcam, boğulma önleyici yastık gördüm onuda alıcam, işte alkolsüz parfümsüz ıslak mendil var onuda alıcam ondan sonraki ayda beşik falan oda park beşik zaten seçmiştim

Bebeğe ilk etapta lazım olacak bütün giysilerini aldım özellikle küçük aldım çünkü büyükler hediye geliyor zaten kendim için pijama ve eşofman 3 takım aldım hijyenik ped hasta pedi aldım ilerleyen zamanlarda kalanları alacağım inşallah

ne kadar giysi almamız gerekiyor acaba her almaya kalktığımda fazla bişey alma diyorlar 7 zıbın takımı aldım kollu kolsuz toplam 10 çıtçıtlı atleti var 6 çift çorabı var hastane çıkışı seti alacağım peluş battaniyesi ve penye battaniyesi var 1tane alt açma seti var havlusu var iğne oyalı mendillerimiz var :) Başkada bişeyimiz yok yakında beşiğinide alacağız oyun parklarından kendim için penye iç çamaşırı aldım 1tane pijama takımım var 1 tane daha alacağım bayağı eksiğimiz var :))))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…