32. haftana girince raporu alıyorsun işyerin saten seni uyarıyor sürekli rapor diye bizim insankaynakları sürekli uyarıyordu 31. haftamdayken 32. haftanda rapor getirmeyi unutma diye :)))
ben doktora 32+0 ken gittim tam 32. haftama girdiğimde doktora gittim rapor almaya
kontrol randevumu o güne aldım bir daha git gel olmasın diye 37 haftana kadar veriyor benim 37. haftam 17 nisanda doluyor 18 nisanda tekrar gideğim çalışamaz raporu alıcam bu sefer onuda iş yerine teslim ediyorsun sonra Allah nasip ettiğinde doğum yaptığımdada doğum yaptığıma dair rapor alıyormuşsun onuda iş yerine teslim ediyorsun raporlarından kendine fotokopi almayı unutma sonra bir sıkıntı olursa elinde bulunsun
azd bende çarşamba günü için randevu aldım. yani 32+3. günümde. çünkü o gün kızımı doktora götüreceğim. iş yerinde bıt bıt konuşmasınlar. aradım hasteneyi, 32+1,32+2 vs gelebilirsin dediler. önemli olan o haftaya girmekmiş. yani 32 yi bitirip 33 e başlamakmış. ben de ha pazartesi ha çarşamba dedim ve aldım randevumu. bakalım hayırlısı. Fotokopiler aklımda ama hatırlattığın için sağol. gelelim şu şişme olaylarına. ilk kızımda ip bağla balon diye gezdir ayarındaydım. 25 kilo almıştım. 15 i doğumda gitti. bu hamileliğimde 31 haftada 6 kilo aldım. ayak ve bacaklarda şişlme oluyor hafiften ama hayatımı zehr etm,iyor şimdilik. ilerleyen haftalarda artacak elbette. normalde de çok tuzlu yemem, dikkat etmeye çalışıyorum. turşu dün yedim. ayda bir falan yiyorum.tüm annelere sağlıoklı bir hamilelik dönemi ve doğum diliyorum....
ekem sevindim bir an önce al raporunu sende rahatlarsın hayırlısı
benimde öyle hayatımı zehir edecek kadar değil halsiz bırakıyor artık beni
bende 35+5 günlüğüm hamileliğimin başından bugüne 13 kilo aldım normal doğum olacak bende saten normal doğum istiyorum günler yaklaştıkca heyecan artmıyor değil benim birde ilk gebeliğim herşeyin hayırlısı Allahım hayırlısı ile bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin.
inşallah normal doğum olur azd. benim kızım 9 yaşında. normal doğumla dünyaya geldi. ikincimde öyle olur umarım. henüz konuşmadık doktorla bunları. gerçi ben her gidişimde farklı doktor oluyor devlet hastanesi olduğu için. ne kadar yazık, devlete gidenler ne bebeğinin o ayki kilosunu öğrenebiliyor, ne de eşi bebeği ultrasonda görebiliyor. çok saçma. sağlık bakanlığüının buna bir çözüm bulması lazım. yok cinsiyete bakmıyorlarmış, yok kilosunu son ay söylüyorlarmış, ultrasondan sonra fotoğraf veremiyorlarmış vs...allahtan tüm bunlar için 21. haftada özele gittik. imkanı olmayan babalar doğunca görebiliyor. bu arada ben 32. haftadayım, 6-7 kilo aldım. ilk kızımda 25 kilo almıştım. şimdilik iyi gibi. ama son iki aydayım ve bu aylarda dikkat etmem lazım:)
İnşallah bende normal istiyorum ekem. Allah bağışlasın inşallah 2. bebeğinde normal olur en güzeli normal en sağlıklısı normal canım ben devlete hiç gitmedim insanı sinirini bozarlar bencede sağlık bakanlığı çözüm bulmalı birde devlet hastanesi doğum için iyi derler
bende bugün 36 haftalık oldum nisanın 17 sinde izne çıkıyorum saten doğumada 3 hafta kalıyor hızlı kilo almaktan ziyade karnım büyüyor daha çok :)))) ama çok hoşuma gidiyor :) ilk kızında 25 kilo 2. sinde 6,7 kilo bunda daha az almışsın
bende 13 kilo aldım :)
kızlar nıhayet canım annem aslında kayınvalıdem dogum ıcın yanımageldı artık sırtım yere gelmez allahın ıznıyle sımdı ıcım daha rahat cunku esım yurtdısında gorevlı ve ben 2 kızımla kalıyorum gecelerı korkuyordum sancım falan tutsa kızlarımı kıme bırakacagım dıye ama sımdı kv yanımda ve kırkım cıkana kadar gıtmez dıgerlerınde de oyle yaptı bana baktı hep sagolsun rabbım ondan bın kere razı olsun bu arada cok agırlastım yarın ozel doktorda randevum var sol bacagıma kramp gırıyor ve cok agrıyor zaten varıs cıkmıs mor mor duruyor bır yere vurmusum gıbı off gecelerıde cok uyanıyorum bırde hormun degısımlerınden mıdır nedır bugun durup dururken ya dogumda bana bırsey olursa ne olur benım kızlarım ne yapar dıye cok agladım mutfakda bılmıyorum rabbım kımseyı boyle terbıye etmesın evladı anasız anayı evlatsız koymasın ınsallah bu korku ıcımı kemırıyor neden acaba
oh canım ne güzel kayın validen iyi biriymiş benimki bi kere arayıp sormazz bile bırak aramayı bana çağrı atsa ben araycm ama oda yok anlayacağın torununa ve bana çok ilgilidirkızlar nıhayet canım annem aslında kayınvalıdem dogum ıcın yanımageldı artık sırtım yere gelmez allahın ıznıyle sımdı ıcım daha rahat cunku esım yurtdısında gorevlı ve ben 2 kızımla kalıyorum gecelerı korkuyordum sancım falan tutsa kızlarımı kıme bırakacagım dıye ama sımdı kv yanımda ve kırkım cıkana kadar gıtmez dıgerlerınde de oyle yaptı bana baktı hep sagolsun rabbım ondan bın kere razı olsun bu arada cok agırlastım yarın ozel doktorda randevum var sol bacagıma kramp gırıyor ve cok agrıyor zaten varıs cıkmıs mor mor duruyor bır yere vurmusum gıbı off gecelerıde cok uyanıyorum bırde hormun degısımlerınden mıdır nedır bugun durup dururken ya dogumda bana bırsey olursa ne olur benım kızlarım ne yapar dıye cok agladım mutfakda bılmıyorum rabbım kımseyı boyle terbıye etmesın evladı anasız anayı evlatsız koymasın ınsallah bu korku ıcımı kemırıyor neden acaba
senamm hamileliğimiz çok yakın seninle. 5 gün var aramızda ama sen daha erken kavuşacaksın yavruna hayırlısı ile inşallah. ama belli olmaz bende bir sorun olursa sezaryen olabilir ya da erken doğum yapabilirim. aynı duygular bende de oluyor bazen. bir gün ben de çok duygulandım ve kızıma nasihat içerikli veda mektubu bile yazdım. bu arada benim tüm annelerden (yorum yazan ve sadece okuyan) bir ricam olacak. kayın validem böbrek üstü bezi kanser, yeni teşhis edildi. tedavisi mümkün olmayan kanser türlerinden ve son aşamada. hamile duası makbul derler. ne olur dua edin. umarım yaşam süresini uzatırlar. ben her aklıma geldiğinde dua ediyorum. tefriciye okumaya başladım. herşey bir vesiledir. şimdiden herkese teşekkür ederim.
azd evet iki hamileliğim çok alakasız geçiyor. ilk kızımda çok mide bulantısı ve devamı oldu, bunda birkez bile çıkarmadım. benimde etraftakilerin dediğine göre sadece karnım büyümüş. şu haftalarda plasenta, rahim ve amniyon sıvısı 900 er gr mış. bebekte iki kilo olsa 5 kiloya yakını zaten bebek. emzirme döneminde de fazlaları veririz inşallah. ne mutlu sana az kalmış doğum iznine. bol bol dinlen, hazırlıklarını yap inşallah. benim 17 mayıs son çalışma günüm. hayırlısı artık...
kızlar nıhayet canım annem aslında kayınvalıdem dogum ıcın yanımageldı artık sırtım yere gelmez allahın ıznıyle sımdı ıcım daha rahat cunku esım yurtdısında gorevlı ve ben 2 kızımla kalıyorum gecelerı korkuyordum sancım falan tutsa kızlarımı kıme bırakacagım dıye ama sımdı kv yanımda ve kırkım cıkana kadar gıtmez dıgerlerınde de oyle yaptı bana baktı hep sagolsun rabbım ondan bın kere razı olsun bu arada cok agırlastım yarın ozel doktorda randevum var sol bacagıma kramp gırıyor ve cok agrıyor zaten varıs cıkmıs mor mor duruyor bır yere vurmusum gıbı off gecelerıde cok uyanıyorum bırde hormun degısımlerınden mıdır nedır bugun durup dururken ya dogumda bana bırsey olursa ne olur benım kızlarım ne yapar dıye cok agladım mutfakda bılmıyorum rabbım kımseyı boyle terbıye etmesın evladı anasız anayı evlatsız koymasın ınsallah bu korku ıcımı kemırıyor neden acaba
kızlar nst ye giren varmı biz dün girdik bebişim kıpırdadıkça nstde sesler arttı :)) 1tane sancım çıkmış dr normal dedi hazrlıklara ise hala başlamadk henüz çok erken gibi geliyor ama haftaya başlarım sanırım Allah korusun kızım sabırsız çıkarsa hazırlıklı olalım :))) kilosu 2300 gram idrarımda bakteri çıktı antibiyotik verdi henüz başlamadım içmeye
kızlar nst ye giren varmı biz dün girdik bebişim kıpırdadıkça nstde sesler arttı :)) 1tane sancım çıkmış dr normal dedi hazrlıklara ise hala başlamadk henüz çok erken gibi geliyor ama haftaya başlarım sanırım Allah korusun kızım sabırsız çıkarsa hazırlıklı olalım :))) kilosu 2300 gram idrarımda bakteri çıktı antibiyotik verdi henüz başlamadım içmeye
Bende 2 hafta önce girdim nst'ye girerken bi heyecanlandım sorma sanki doğurmaya hazırım gibi hissettimperşembe günü gene gidicez gene giricez inşallah benimde çatı kemiklerinde felaket sızlamalar oluyo, arada karnımda sertleşme ve adet sancısı gibi hafif sancılar oluyo sende başla artık hazırlıklarına çok az kaldııııııı
Bende 2 hafta önce girdim nst'ye girerken bi heyecanlandım sorma sanki doğurmaya hazırım gibi hissettimperşembe günü gene gidicez gene giricez inşallah benimde çatı kemiklerinde felaket sızlamalar oluyo, arada karnımda sertleşme ve adet sancısı gibi hafif sancılar oluyo sende başla artık hazırlıklarına çok az kaldııııııı
canım geç kalma hazırlıklar için kız bebekler biraz aceleci davranıyorlarmış...bende salı günü giricem bakalım nst ye.çok heyecanlıyım benim biraz sancım var gibi karnım kasıklarım çok ağrıyor bebeğimin gelişimide 1 hafta önden gidiyordu bakalım salı günü doktorumuz ne diyecek...
banada arada vuruyor sancılar o an öyle korkuyorumki doğum başlıyo sanıyorum sonra geçiyor :)) elbise dolabımızı almadık henüz haftaya gidip alcağız o yüzden yıkamıyordum bebişimin cicilerini erteliyodum ama sancılar korkutuyor beni yarın yıkamaya başlıcağım ütüleyip kaldırcağım sonra odasını yapınca dolabına yerleştireceğim inş odasını yetiştiririz daha boya yapılacak haftaya kontrolde iyice bebişimin kız olduğundan emin olduktan sonra ilk işimiz pembe duvar boyası almak olacak:))) İçimde bi şüphe bırakıyolar hep görenler hemen erkek dimi diyorlar karnın erkek karnı flan o yüzden doktora tekrar cinsiyetini sorcağım inş bi değişiklik yoktur :)))
banada arada vuruyor sancılar o an öyle korkuyorumki doğum başlıyo sanıyorum sonra geçiyor :)) elbise dolabımızı almadık henüz haftaya gidip alcağız o yüzden yıkamıyordum bebişimin cicilerini erteliyodum ama sancılar korkutuyor beni yarın yıkamaya başlıcağım ütüleyip kaldırcağım sonra odasını yapınca dolabına yerleştireceğim inş odasını yetiştiririz daha boya yapılacak haftaya kontrolde iyice bebişimin kız olduğundan emin olduktan sonra ilk işimiz pembe duvar boyası almak olacak:))) İçimde bi şüphe bırakıyolar hep görenler hemen erkek dimi diyorlar karnın erkek karnı flan o yüzden doktora tekrar cinsiyetini sorcağım inş bi değişiklik yoktur :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?